BLOG / DIGITAL MARKETING

Δημιουργία brand story: επιτυχία μέσω της αφήγησης

δημιουργία brand story

Ποιός είναι ο πιο επιτυχημένος τρόπος για τη δημιουργία brand story; Η εξιστόρηση είναι μια ισχυρή μορφή ανθρώπινης επικοινωνίας. Έχετε χρησιμοποιήσει την εξιστόρηση για να εκφράσετε τα συναισθήματά σας και να εξηγήσετε στα άτομα το σκοπό σας.

Εφόσον προκύπτουν πολλά προνόμια από αυτό, είναι ωφέλιμο να προσπαθήσετε να διηγηθείτε τις ιδέες σας για την επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου σας. Για να βεβαιωθείτε ότι θα σας ακούσουν, χρειάζεται να είστε αυθεντικοί και να πείτε την ιστορία που θα έχει απήχηση στο κοινό.  Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργήσετε μία σχέση με τους πελάτες σας.

Βρείτε τη ‘μοναδικότητα’ στην επιχείρησή σας

Υπάρχει μεγάλος όγκος περιεχομένου που δημιουργείται και ακόμη μεγαλύτερος που κοινοποιείται καθημερινά. Το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι μια πολύ ανταγωνιστική αγορά. Στους γρήγορους ρυθμούς της εποχής, οι επιχειρήσεις δε γίνεται να μένουν απρόσωπες. Είναι δύσκολο να πουλήσετε κάτι, αν δεν χαρακτηρίζεται από μοναδικότητα. Κάθε επιχειρηματικό όραμα είναι μοναδικό.

Το γιατί θα έπρεπε να είναι η ουσία του brand σας. Δεν είναι το προϊόν που πουλάτε, είναι η ενέργεια που βρίσκεται πίσω από την επιχείρησή σας και σας διαφοροποιεί από τους ανταγωνιστές σας. Ιδανικά θα πρέπει να είστε σε θέση να περιγράψετε την επιχείρηση σας με μόνο δύο ή τρεις λέξεις.

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να μεταφέρετε στο κοινό σας; Θα πρέπει να εστιάζετε περισσότερο στα συναισθήματα, διότι κατευθύνουν την ανάγκη για αγορές. Σκεφτείτε το συναίσθημα που θέλετε να προκαλέσετε στο κοινό σας κάθε φορά που αλληλεπιδρούν μαζί σας. Το κοινό σας μπορεί να ξεχάσει τι θα πείτε, αλλά θα θυμάται τον τρόπο που τους κάνατε να νιώσουν.

Δημιουργία brand story: Ορίστε τους πελάτες που στοχεύετε

Εφόσον καταλήξετε στην ιστορία που θέλετε να πείτε, μάθετε περισσότερα για τα άτομα που θα θέλατε να δουν το περιεχόμενό σας. Ρωτήστε τον εαυτό σας ποιος θα δει το περιεχόμενο σας. Οι παρακάτω ερωτήσεις μπορεί να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε το κοινό – στόχο:

  • Πως μοιάζουν οι πελάτες σας;
  • Ποια είναι τα βασικά θέματα που μπορεί να τους ενδιαφέρουν;
  • Τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζει το κοινό σας;
  • Πως τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες σας θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν να τα λύσουν;

Αφού απαντήσετε στις παραπάνω ερωτήσεις, θα έχετε μία καλύτερη οπτική του κοινού – στόχος και θα μπορέσετε να δημιουργήσετε καλύτερο περιεχόμενο. Αν οι χρήστες σας καταλαβαίνουν, σας εμπιστεύονται και τους αρέσει το περιεχόμενο σας, είναι πολύ πιο πιθανόν να προχωρήσουν σε μία αγορά.

Χρησιμοποιήστε δεδομένα για να υποστηρίξετε το περιεχόμενο σας

Τα δεδομένα παίζουν σημαντικό ρόλο στο να υποστηρίξετε την αφήγηση σας. Τα καλύτερα brands ξέρουν ακριβώς τι θέλουν οι πελάτες τους. Ξέρουν πότε και πως το θέλουν. Τοποθετώντας δεδομένα στην καρδιά της επιχειρηματικής σας στρατηγικής είναι πιο σημαντικό από ποτέ. Το ίδιο ισχύει και σε κάθε κατασκευή eshop.

Οι πληροφορίες πρέπει να είναι το επίκεντρο και η ψυχή του brand σας. Αν δεν είστε ανάμεσα στα μεγαλύτερα brand ακόμα, ίσως είναι δύσκολο να συγκεντρώσετε πολλές σχετικές πληροφορίες. Παρακάτω θα βρείτε κάποιες συμβουλές που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες όταν αναζητάτε ιδέες για να συγκεντρώσετε περισσότερα δεδομένα:

  • Χρησιμοποιήστε heatmaps και web analytics για την καλύτερη κατανόηση του βαθμού δέσμευσης των αναγνωστών με το περιεχόμενο σας.
  • Η διαχείριση social media μπορεί να σας παρέχει πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τους ακόλουθους σας και τις προτιμήσεις τους.
  • Η διενέργεια online δημοσκοπήσεων μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη στη συγκέντρωση περισσότερων πληροφοριών σχετικά με την ικανοποίηση καταναλωτών και τι μπορείτε να βελτιώσετε.
  • Ρίξτε μια ματιά σε υπηρεσίες συγκέντρωσης και ανάλυσης πληροφοριών. Σύμφωνα με την οικονομική σας κατάσταση, θα ήταν μία εξαιρετική πηγή πληροφοριών για να τροφοδοτήσετε το περιεχόμενο σας.

δημιουργία brand story

Επιλέξτε τα σωστά εργαλεία διαφήμισης και δημιουργήστε τη δική σας ιστορία γύρω από το brand

Αν η ιστορία σας είναι εξαιρετική, τα εργαλεία διαφήμισης για να την προωθήσετε χρειάζεται να ανταποκρίνονται στο επίπεδο της. Οι καμπάνιες προωθητικού marketing θα πρέπει να είναι η κινητήρια δύναμη για να βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο σας θα τραβήξει τα βλέμματα.

Συνήθως, οι επιχειρήσεις ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στην δημιουργία περιεχομένου παρά στην προώθηση του. Χωρίς τα σωστά εργαλεία, το περιεχόμενο σας μπορεί να μην έχει τον αντίκτυπο που θέλετε. Επιπλέον, η διαφήμιση μπορεί να δημιουργήσει περισσότερη αναγνωρισιμότητα, όχι μόνο για το περιεχόμενο αλλά και για το τι κάνετε σαν επιχείρηση.

Οι υπηρεσίες digital marketing είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να αποκτήσετε αυτό το περιεχόμενο και να δείξετε όλη την προσπάθεια που κάνατε να το παράγετε. Επιλέγοντας τα σωστά εργαλεία διαφήμισης, θα είστε σε θέση να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα από το περιεχόμενο σας, κάτι το οποίο δημιουργεί σοβαρή δέσμευση, αύξηση κέρδους στο ηλεκτρονικό εμπόριο και ικανοποίηση καταναλωτών.

Χρησιμοποιήστε τις παραπάνω συμβουλές από την ομάδα της AppGene, την επόμενη φορά που θα θελήσετε να προχωρήσετε στη δημιουργία brand story. Έχετε κατά νου ότι κανείς δεν μπορεί να πει την ίδια ιστορία δύο φορές. Συνοψίζοντας, κάντε την αφήγηση μοναδική και προσωπική, υποστηρίξτε την με δεδομένα και επιλέξτε τα κατάλληλα κανάλια marketing για να τη διαφημίσετε.  Όλα αυτά θα μετατρέψουν το brand story σας σε επιτυχία!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.