BLOG / DIGITAL MARKETING

Αύξηση επισκεψιμότητας: Ιδέες για να το επιτύχετε

Αύξηση επισκεψιμότητας

Αύξηση επισκεψιμότητας: αναζητείτε ιδέες για να έρθετε πιο κοντά με τους χρήστες και να αποκτήσετε μεγαλύτερο κοινό; Σε έναν ιδανικό κόσμο, κάθε επισκέπτης στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα θα μετατρεπόταν σε πελάτη την πρώτη φορά που θα σας επισκεπτόταν. Δυστυχώς όμως, τα περισσότερα άτομα δεν είναι έτοιμα να προχωρήσουν απευθείας σε κάποια αγορά, αλλά χρειάζονται χρόνο για να αποφασίσουν.

Επομένως, πρέπει να δημιουργήσετε μία σχέση μαζί τους. Αλλά για να παραμείνετε σε επαφή και να τους μετατρέψετε σε πελάτες, χρειάζεται να συγκεντρώσετε τα ονόματα και τις διευθύνσεις e-mail τους.

Εδώ είναι που εμφανίζονται τα lead magnets!

Τα στοιχεία προσέλκυσης επισκεπτών ή αλλιώς lead magnets βοηθούν την ενίσχυση της λίστας e-mail, ώστε να διατηρείτε την επαφή με αυτούς που επιθυμείτε και να δημιουργήσετε ένα καλό δέσιμο μαζί τους. Αν βρίσκεστε στην αρχή για κατασκευή eshop, μερικοί παραπάνω συνδρομητές κάθε μέρα, μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στο μηνιαίο σας κέρδος!

Παρακάτω θα βρείτε μερικές ιδέες για τρόπους προσέλκυσης επισκεπτών που θα σας βοηθήσουν να ενισχύσετε την επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας και να επιτύχετε περισσότερες εγγραφές στη λίστα e-mail.

Πως θα πετύχετε αύξηση επισκεψιμότητας;

Πρώτα απ΄ όλα, πρέπει αρχικά να γίνει κατανοητό τί είναι ένα lead magnet.

Εν συντομία, πρόκειται για διαδικτυακό περιεχόμενο που προσφέρει κάποιου είδους αξία στο κοινό, ώστε να τους πείσει να δώσουν τα στοιχεία τους και τη διεύθυνση e-mail τους με σκοπό να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτό το περιεχόμενο.

Αυτές οι ‘προσφορές’ μπορεί να είναι κουπόνια εκπτώσεων, προσφορές, αποκλειστικά άρθρα, ηλεκτρονικά βιβλία κ.α.

Στις μέρες μας, τα άτομα είναι συχνά διστακτικά στο να δώσουν την διεύθυνση e-mail τους κι αυτό γιατί δεν θέλουν να κατακλύζονται με σπαμ ή με υπερβολικό όγκο e-mail. Αυτό σημαίνει ότι το lead magnet σας πρέπει να είναι αρκετά ελκυστικό για να καταφέρει να ξεπεράσει αυτά τα εμπόδια.

Η επιτυχία του lead magnet για την αύξηση επισκεψιμότητας εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως:

  • Ο σχεδιασμός ιστοσελίδας
  • Η θέση που θα το τοποθετήσετε στην ιστοσελίδα
  • Η ποιότητα της μορφής του email σας
  • Το περιεχόμενο της προσφοράς που θα κάνετε στους επισκέπτες

Για να καταφέρετε να πείσετε κάποιον να γραφτεί στη λίστα email σας, χρειαζεται να του παρέχετε κάτι. Ένα απλό call to action δε θα τους παρέχει το απαιτούμενο κίνητρο για να δώσουν το email τους.

Οι επισκέπτες θα πρέπει να ξέρουν ακριβώς τι θα λάβουν σε αντάλλαγμα για τα προσωπικά τους στοιχεία. Βέβαια, θα χρειαστεί να εκπληρώσετε την υπόσχεση που δώσατε, αλλιώς θα χάσετε τους συνδρομητές σας.

Ιδέες για αύξηση επισκεψιμότητας

Οι ποιοτικοί τρόποι προσέλκυσης πελατών λύνουν τα συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζετε με τους χρήστες σας.

Επομένως, η μέθοδος που θα ακολουθήσετε για αύξηση επισκεψιμότητας εξαρτάται από τον κλάδο σας. Δεν υπάρχει περιθώριο στο πόσο δημιουργικοί μπορείτε να γίνετε κατά την κατασκευή eshop, αλλά αν χρειάζεστε κάποια έμπνευση δείτε τις παρακάτω ιδέες.

Αύξηση επισκεψιμότητας σε κάθε κατασκευή eshop

Στο ηλεκτρονικό εμπόριο, ο σκοπός σας είναι να διασφαλίσετε την αγορά, η οποία, αν δεν έχετε χτίσει μια βάση για εμπιστοσύνη πελατών, μπορεί να είναι δύσκολο να ολοκληρωθεί. Ωστόσο, με την κατάλληλη τακτική, οι πρώτες αγορές θα γίνουν πολύ πιο εύκολα.

Πώς; Παρέχοντας στους πελάτες σας μια πιο ευχάριστη εμπειρία αγορών.

Μπορείτε να το επιτύχετε προσφέροντας κάτι από τα παρακάτω:

  • Ένα δωρεάν κουπόνι
  • Ένα welcome δώρο με την πρώτη αγορά
  • Δωρεάν μεταφορικά
  • Συνδρομή VIP μέλους

Τα παραπάνω είναι απλά προτάσεις, αλλά βεβαιωθείτε ότι προσαρμόζονται στη δική σας περίπτωση.

Αύξηση επισκεψιμότητας

Αύξηση επισκεψιμότητας για ιστοσελίδα υπηρεσιών/ άυλα προϊόντα

Αν πουλάτε άυλα προϊόντα, όπως μια πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης ή συμβουλευτικές υπηρεσίες, μπορείτε να προσελκύσετε περισσότερους επισκέπτες, προσφέροντας:

  • Δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία
  • Ηχογραφημένα μαθήματα
  • Επεισόδια podcast
  • Δωρεάν σεμινάρια online

Περισσότερη επισκεψιμότητα για content creators

Αν είστε δημιουργός ηλεκτρονικού περιεχομένου και προσπαθείτε να διευρυνθεί στο διαδίκτυο και να πουλήσετε τις υπηρεσίες σας, θα μπορούσατε να χαρίσετε:

  • Δωρεάν υποδείγματα
  • Λίστες με συμβουλές σχεδιασμού
  • Γραφικά και εικόνες που έχετε δημιουργήσει
  • Δωρεάν online μαθήματα, σεμινάρια online και/ή tutorials

Μεγαλύτερο κοινό για επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών

Αν το αντικείμενο σας είναι η παροχή υπηρεσιών, ίσως είναι λίγο δύσκολο να προσφέρετε κάποιο δωρεάν δείγμα. Μπορείτε, όμως, ακόμα να εδραιωθείτε ως ειδικός στην κατηγορία σας με κάποιες από τις παρακάτω ιδέες:

  • Κουπόνια για τις υπηρεσίες σας
  • Λύσεις σε συνηθισμένα προβλήματα που συμπίπτουν με τις υπηρεσίες σας
  • Παραδείγματα από αποτελέσματα ασθενών και αναφορά σε παλαιότερους πελάτες

Αύξηση επισκεψιμότητας

Αύξηση επισκεπτών για ιστοσελίδα καλλιτέχνη

Αν είστε καλλιτέχνης, όπως μουσικός για παράδειγμα, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε ελκυστικά δώρα για να συγκεντρώσετε περισσότερες διευθύνσεις e-mail. Όπως:

  • Ένα δωρεάν τραγούδι που οι ακροατές θα μπορούν να κατεβάσουν
  • Συμβουλές για την εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου
  • Ακουστικές εκδοχές ενός τραγουδιού

Όλα τα παραπάνω είναι απλά κάποιες ιδέες για αύξηση επισκεψιμότητας. Στην ουσία, οι επιλογές είναι ατελείωτες και μπορούν να εφαρμοστούν σε όλων των ειδών τους κλάδους, γι’ αυτό να είστε δημιουργικοί!

Συνοψίζοντας

Τέλος, χρειάζεται απλά να προσφέρετε ένα στοιχείο αξίας στο κοινό σας και να το παρουσιάσετε δημιουργικά. Αυτός είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να δελεάσετε τα άτομα να σας δώσουν την διεύθυνση e-mail τους και αργότερα να δημιουργήσετε μια σχέση μεταξύ σας. Η ομάδα της AppGene μπορεί να σας βοηθήσει σε όλα σας τα βήματα, μέσα από τις υπηρεσίες digital marketing που προσφέρει με σκοπό την ικανοποίηση καταναλωτών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.