BLOG / BLOG

Δημιουργία event app: must have λειτουργίες

Δημιουργία event app

Η δημιουργία event app επιτρέπει στους χρήστες της να αυτοματοποιούν τη διαχείριση οποιουδήποτε event ή συνεδρίων σκοπεύουν να διοργανώσουν ή να παρευρεθούν στο μέλλον. Αυτές οι εφαρμογές έχουν αλλάξει το παιχνίδι τόσο για τους διοργανωτές όσο και για τους ενδιαφερόμενους. Στους πρώτους τους επιτρέπεται να έχουν πρόσβαση σε μεγαλύτερο κοινό, ενώ στους δεύτερους η διαδικασία παρακολούθησης γίνεται πιο εύκολη.

Ποιες πρέπει να είναι οι απαραίτητες λειτουργίες που πρέπει να έχει ένα event app;

Αρχικά θα πρέπει να αξιολογήσετε το MVP (ελάχιστο βιώσιμο προϊόν) του event app σας. Για το σκοπό αυτό πρέπει να έχετε τις ακόλουθες λειτουργίες.

Εγγραφή

Καταρχάς προσθέστε μία φιλική προς τον χρήστη ενότητα εγγραφής για οποιαδήποτε εκδήλωση θέλουν να παρευρεθούν. Οι χρήστες πρέπει να μπορούν να εγγραφούν με τους παρακάτω τρόπους:

• Email
• Social Media
• Αριθμός κινητού τηλεφώνου

Προφίλ

Όταν οι χρήστες εγγράφονται, χρησιμοποιούν πληροφορίες όπως: όνομα, διεύθυνση, προτιμήσεις, εκπαίδευση, καριέρα και άλλες σχετικές πληροφορίες, προκειμένου να δημιουργήσουν τα αντίστοιχα προφίλ. Έτσι θα λάβουν τις σχετικές συστάσεις για εκδηλώσεις. Για παράδειγμα εάν ένας φοιτητής πληροφορικής βάλει στο προφίλ του ότι ενδιαφέρεται για προγραμματισμό θα λάβει προσκλήσεις σε event με θέμα την τεχνολογία.

Γεωγραφική θέση

Για να διασφαλίσετε ότι οι χρήστες σας θα μπορούν να λάβουν πληροφορίες σχετικά με κοντινά σε αυτούς event, προσθέστε τη λειτουργία της τοποθεσίας. Βασικό στοιχείο στην δημιουργία event app.

Πρόγραμμα

Όπως και τα άλλα event app, έτσι και το δικό σας πρέπει να σας βοηθήσει να προγραμματίζετε event. Με επιλογές για customization οι χρήστες μπορούν εύκολα να προσθέσουν, να επεξεργαστούν και να διαγράψουν event από την εφαρμογή τους.

Αναζήτηση

Συχνά τα event app ξεχωρίζουν μεταξύ τους με βάση την εμπειρία χρήστη που προσφέρουν κατά την αναζήτηση. Επομένως, φροντίστε να προσθέστε ένα ευρύ φάσμα πεδίων στα φίλτρα αναζήτηση, διευκολύνοντας έτσι τους χρήστες σας να αποκτήσουν τα καλύτερα αποτελέσματα.

Οι χρήστες θα πρέπει να μπορούν να κάνουν τουλάχιστον τα εξής:

• Αναζήτηση event βάση τοποθεσίας όπου μπορούν να πληκτρολογήσουν την χώρα ή την πόλη που επιθυμούν.
• Αναζήτηση event με βάση το περιεχόμενο του πχ εκπαιδευτικό, τεχνολογίας, ψυχαγωγίας.
• Αναζήτηση event με βάση την διάρκεια του.
• Αναζήτηση event με βάση τις χρεώσεις πχ επί πληρωμή, δωρεάν κλπ.
• Αναζήτηση event με βάση την δημοτικότητα του.

Δημιουργία event app

Περνώντας στο επόμενο επίπεδο για τη δημιουργία event app

Ακολουθώντας τις παραπάνω λειτουργίες κατά την δημιουργία event app έχετε μία βασική έκδοση του. Ωστόσο ο ανταγωνισμός στον τομέα αυτό είναι έντονος. Ως εκ τούτου, πρέπει να προσθέσετε επιπλέον λειτουργίες για να περάσετε στο επόμενο επίπεδο.

Υπενθυμίσεις

Αν και πριν δημιουργήσαμε την λειτουργία του προγραμματισμού πολλοί άνθρωποι θυμούνται ένα event όταν είναι πολύ αργά. Σιγουρευτείτε ότι όλοι συμμετέχοντες θα λάβουν όλες τις τελευταίες ενημερώσεις για την πορεία του event. Επιπλέον προσθέστε λειτουργία ειδοποιήσεων push με εμφάνιση ώρας και ημέρας ώστε οι χρήστες της να μπορούν να τις λαμβάνουν έγκαιρα στην οθόνη του κινητού τους.

Διαδραστικός χάρτης

Δεν είναι ασυνήθιστο για τα event app να έχουν χάρτες, ωστόσο αν συμπεριλάβετε διαδραστικούς χάρτες αυτό θα σας ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες εφαρμογές.

Οδηγός πόλεων

Δεν είναι ανήκουστο οι συμμετέχοντες σε μία εκδήλωση να αργούν διότι έχουν έλλειψη γνώσεων για την πόλη που διοργανώνεται. Συχνά οι άνθρωποι επισκέπτονται άλλες περιοχές για να παρευρεθούν σε ένα event αλλά αντιμετωπίζουν πολλά εμπόδια σχετικά με τους δρόμους, τον τρόπο μετακίνησης και άλλους τέτοιους παράγοντες. Έτσι κατά την δημιουργία event app αν συμπεριλάβετε και έναν οδηγό πόλης θα τους φανείτε πολύ χρήσιμοι. Προσθέστε πληροφορίες σχετικά με αξιοθέατα που μπορούν να δουν, τρόπους μεταφοράς, ξενοδοχεία και πολλά άλλα.

Ζωντανές δημοσκοπήσεις

Προσθέτοντας μία λειτουργία ζωντανής δημοσκόπησης μπορείτε να βοηθήσετε τους διοργανωτές των event να λάβουν χρήσιμο feedback από τους συμμετέχοντες που θα τους φανεί χρήσιμο σε μελλοντικά event.

Εισιτήρια και πληρωμές

Συμπεριλάβετε μία λειτουργία online κρατήσεων και πληρωμών για να διευκολύνεται τους διοργανωτές των event. Οι χρήστες θα μπορούν να αγοράσουν και να κλείσουν εισιτήρια για τις εκδηλώσεις εύκολα και γρήγορα απευθείας από την εφαρμογή σας. Για αυτή τη λειτουργία θα χρειαστείτε και σύστημα για την ολοκλήρωση πληρωμών όπως το paypal.

Ενσωμάτωση social media

Σήμερα όλα τα event προωθούνται μέσω social media. Αν μπορείτε λοιπόν να ενσωματώσετε όλα τα δημοφιλή social όπως facebook, twitter, instagram κλπ τότε οι συμμετέχοντες και οι οργανωτές θα μπορούν να κάνουν share τις εκδηλώσεις απευθείας στα social media. Αυτό θα λειτουργήσει όχι μόνο σαν διαφήμιση για τις εκδηλώσεις αλλά και για την εφαρμογή σας.

Πληροφορίες για τους ομιλητές

Στα event σημαντικό ρόλο παίζουν οι ομιλητές και οι καλεσμένοι. Σκεφτείτε μία εκδήλωση όπου θα παρευρεθεί ένας διάσημος γκουρού του μάρκετινγκ, θα είναι υπερπλήρης σε λίγες ώρες. Οπότε συμπεριλάβετε στη δημιουργία event app πληροφορίες σχετικά με τους ομιλητές, παρουσιάστε το έργο τους, τα επιτεύγματα τους και μία ιστορία που να έχει αντίκτυπο στο σχετικό κοινό. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε μία φωτογραφία και μία σύντομη βιογραφία του ομιλητή ακόμα και στο πρόγραμμα σας.

Συνοψίζοντας

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, εάν επιθυμείτε να προβείτε σε δημιουργία event app ή έχετε κάποια σχετική ιδέα με δημιουργία εφαρμογής για events, επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας. Στην AppGene η εξειδικευμένη ομάδα μας στην δημιουργία εφαρμογών θα σας καθοδηγήσει ώστε να διασφαλίσετε πως θα πάρετε τις σωστές αποφάσεις για μία επιτυχημένη δημιουργία mobile εφαρμογής.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.