BLOG / ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ESHOP

Τρόποι για αύξηση εμπιστοσύνης καταναλωτή στο ηλεκτρονικό εμπόριο

αύξηση εμπιστοσύνης καταναλωτή

Αύξηση εμπιστοσύνης καταναλωτή: Μία πρόκληση για κάθε επιχείρηση στο ηλεκτρονικό εμπόριο!
Όταν διαχειρίζεστε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, η εμπιστοσύνη των καταναλωτών είναι πολύ σημαντική. Αν δεν πιστεύουν ότι έχετε την ικανότητα να διαχειριστείτε μια ειλικρινή επιχείρηση, υπάρχουν πολλοί ανταγωνιστές που τους περιμένουν για να τους δείξουν το αντίθετο.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη. Αν από την άλλη, καταφέρετε να κερδίσετε και να διατηρήσετε την εμπιστοσύνη τους, τότε θα έχετε τρομερό πλεονέκτημα έναντι των άλλων επιχειρήσεων.

Ακολουθούν κάποιες συμβουλές που θα βοηθήσουν την επιχείρησή σας να ευδοκιμήσει στο μέλλον κι εσάς να αυξήσετε την εμπιστοσύνη των καταναλωτών σας.

Ελκυστική και εύκολα προσβάσιμη ιστοσελίδα για αύξηση εμπιστοσύνης καταναλωτή

Το πρώτο πράγμα που κάνει ένας νέος χρήστης όταν επισκέπτεται την ιστοσελίδα σας είναι να την κρίνει. Αυτό σημαίνει ότι θέλετε η πρώτη του εντύπωση να είναι εξαιρετικά καλή.

Πρόβλημα 1ο: Αντιφατικό branding

Εφαρμόζοντας ένα ζωηρό, neon σχέδιο στην ιστοσελίδα σας μπορεί να είναι ταιριαστό δεδομένου της κατάστασης, αλλά οι καταναλωτές π.χ. στην αγορά για εξοπλισμό x-ray θα είναι όλοι σχεδόν επαγγελματίες υγείας. Το να αγοράσετε εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας που κοστίζει χιλιάδες ευρώ από ένα τόσο απαρχαιωμένο site είναι κάτι δύσκολο να συμβεί.

Η λύση; Προσαρμόστε την ιστοσελίδα σας στις ανάγκες του κοινού σας.

Κατά τη σχεδίαση website, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου το κοινό – στόχο. Δεν πειράζει να γίνεστε δημιουργικοί, αλλά δε θέλετε να δώσετε λάθος εντύπωση με τις επιλογές που θα κάνετε για την ιστοσελίδα σας.

Πρόβλημα 2ο: Λάθος διάταξη ιστοσελίδας

Παρόλο που μπορεί μία αλλοπρόσαλλη διάταξη να είναι διασκεδαστική για τους καταναλωτές, αν δυσκολεύονται να βρουν αυτό που ψάχνουν, θα εγκαταλείψουν την σελίδα σας. Το να επιτύχετε σαν ηλεκτρονικό κατάστημα βασίζεται στη δυνατότητα των καταναλωτών να βρουν γρήγορα αυτό που ψάχνουν και να μπορούν να το αγοράσουν χωρίς ιδιαίτερη ταλαιπωρία.

Η λύση; Ενσωματώστε ένα ευρύ μενού ιστοσελίδας.

Για να βεβαιωθείτε ότι είστε οργανωμένοι, προσαρμόστε ένα μενού που επιτρέπει στους καταναλωτές να βρουν γρήγορα τα σημαντικά προϊόντα και υπηρεσίες. Αυτό θα κάνει την πλοήγηση πολύ πιο εύκολη για τους επισκέπτες, που μπορεί να είναι περίεργοι σχετικά με το τι πουλάτε, αλλά δεν έχουν χρόνο να κάνουν μεγάλη αναζήτηση.

Βελτιώνοντας τα παραπάνω προβλήματα, θα οδηγηθείτε σε αύξηση εμπιστοσύνης καταναλωτή και στη διατήρηση της.

Κάντε εύκολη τη διαδικασία checkout

Οι χρήστες μπορούν να ρίξουν μια ματιά στην ιστοσελίδα σας και στιγμιαία να την αξιολογήσουν, αλλά ακόμη κι αν αυτή η αξιολόγηση είναι καλή, δε σημαίνει πολλά αν δεν μπορούν να κάνουν την αγορά που επιθυμούν.

Η ικανότητα σας να μετατρέψετε αυτούς τους χρήστες σε καταναλωτές θα κρίνει πόσο επιτυχημένη είναι η επιχείρηση σας. Αν το καταφέρετε, απαιτείται μία έμπιστη και ασφαλής διαδικασία checkout.

Επιχειρήσεις υψηλού κινδύνου στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Υπάρχουν πολλές βιώσιμες επιλογές διαχείρισης πληρωμών αν διευθύνετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Δυστυχώς, πολλές ηλεκτρονικές επιχειρήσεις θεωρούνται επιχειρήσεις υψηλού κινδύνου από τις τράπεζες και ζητούν ειδικούς εμπορικούς λογαριασμούς απλά για να μπορέσουν να δεχτούν πληρωμές.

Μέλη συγκεκριμένων κλάδων κατατάσσονται αυτόματα σε αυτή την κατηγορία από τις τράπεζες, ανεξάρτητα από το πόσο νομοταγής φαίνεται η επιχείρηση. Είναι σημαντικό να καταλάβετε αν η επιχείρηση σας είναι υψηλού κινδύνου, ώστε να αναζητήσετε τα κατάλληλα κανάλια πληρωμών, αν χρειαστεί.

αύξηση εμπιστοσύνης καταναλωτή

Κάντε το όνομα σας να ακουστεί και πραγματοποιείστε αύξηση εμπιστοσύνης καταναλωτή

Το να κάνετε την επιχείρηση σας γνωστή στον κλάδο της είναι ωφέλιμο για διάφορους λόγους. Ένας από τους πιο σημαντικούς είναι ότι αυξάνεται η φερεγγυότητα σας στα μάτια των καταναλωτών και οδηγούμαστε σε αύξηση εμπιστοσύνης καταναλωτή.

Online διαφήμιση

Τα Google AdWords μπορεί να είναι πρωταρχικά εργαλείο μάρκετινγκ, είναι όμως κι ένα χρήσιμο εργαλείο για να χτίσετε την αξιοπιστία της επιχείρησης σας. Ανεξάρτητα από αυτό, μπορεί να σας βοηθήσει άμεσα:

  • Να εμφανίζεται το όνομα σας σε πελάτες που ψάχνουν για προϊόντα του κλάδου σας
  • Να κάνετε πωλήσεις άμεσα μέχρι να εξελιχθεί και η οργανική επισκεψιμότητα
  • Να επανασυνδεθείτε με χρήστες που έχουν ήδη επισκεφθεί την ιστοσελίδα σας
  • Να υπολογίσετε πόσο αποτελεσματική είναι η μέθοδος πωλήσεων που ακολουθείτε.

Για να βελτιώσετε άμεσα τις κατατάξεις στα αποτελέσματα των αναζητήσεων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά τις διαφημίσεις επί πληρωμή. Βέβαια, παράλληλα θα πρέπει να ξεκινήσετε να εδραιώνετε την επιχείρηση σας ως ενεργό μέλος του κλάδου και το επιχειρηματικό όραμα σας να γίνει κατανοητό στους καταναλωτές (μαζί με πιθανή αύξηση κέρδους στο ηλεκτρονικό εμπόριο), όπου θα χρειαστεί η ιστοσελίδα σας να είναι SEO- friendly. Η βελτιστοποίηση ιστοσελίδας είναι μία έξυπνη επένδυση που είναι απαραίτητο να πραγματοποιήσετε.

Σύνοψη

Η αύξηση εμπιστοσύνης καταναλωτή είναι σημαντικό για την πορεία της επιχείρησης σας, τη φήμη της και σαφώς τα κέρδη της. Είναι κάτι που χρειάζεται προσπάθεια για να το καταφέρετε. Επικοινωνήστε με την ομάδα της AppGene εάν επιθυμείτε την κατασκευή eshop ή υπηρεσίες digital marketing, ώστε να χτίσετε μια φήμη φερεγγυότητας που θα σας αποφέρει περισσότερους πελάτες!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.