BLOG / ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ESHOP

One Page Checkout: Το κλειδί για το ποσοστό μετατροπής στο ηλεκτρονικό εμπόριο

one Page Checkout

One Page Checkout: Μία από τις πιο άμεσες και με υψηλό αντίκτυπο στρατηγικές ηλεκτρονικού εμπορίου για να αυξήσετε τις ηλεκτρονικές πωλήσεις και να βελτιστοποιήσετε την διαδικασία του checkout. Με τις διάφορες πλατφόρμες ηλεκτρονικού καλαθιού να προσφέρουν μια ποικιλία επιλογών, πως θα διαλέξετε ποια εμπειρία αγορών θα σας βοηθήσει περισσότερο;

One Page Checkout για να αυξήσετε τη μετατροπή

Βελτιστοποιήστε τη διαδικασία checkout και βελτιώστε το ποσοστό μετατροπής εστιάζοντας στους 3 κυριότερους ψυχολογικούς και συναισθηματικούς παράγοντες:

  • Ταχύτητα
  • Εμπιστοσύνη
  • Αξία

#1 Εστιάστε στην ταχύτητα

Υπάρχουν δυο τρόποι να συμπεριλάβετε την ταχύτητα στη διαδικασία του checkout. Ο ένας έχει να κάνει με την συνολική ταχύτητα και τους χρόνους φόρτωσης της σελίδας, ενώ ο άλλος σχετίζεται με την ταχύτητα με την οποία ο καταναλωτής μπορεί να ολοκληρώσει επιτυχημένα την αγορά του.

Ταχύτητα ιστοσελίδας και χρόνος φόρτωσης σελίδων

Η ταχύτητα της ιστοσελίδας σας επηρεάζει την αύξηση κέρδους στο ηλεκτρονικό εμπόριο είτε το συνειδητοποιείτε είτε όχι. Τα ποσοστά μετατροπής, η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO, η εμπειρία του χρήστη και οι πωλήσεις επηρεάζονται άμεσα από τους χρόνους φόρτωσης των σελίδων σας. Έχει επίσης παρατηρηθεί, ότι τα ποσοστά μετατροπής αυξάνονται με κάθε δευτερόλεπτο που αφαιρείται από το χρόνο φόρτωσης των σελίδων σας. Όσο πιο γρήγορα τόσο καλύτερα.

Οι χαμηλές αργές ταχύτητες μπορεί να αποθαρρύνουν τους χρήστες να επισκεφθούν την ιστοσελίδα σας.

Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι οι καταναλωτές να επισκέπτονται την ιστοσελίδα σας,  να οδηγούνται στην σελίδα πληρωμής και τότε να συνειδητοποιούν ότι η διαδικασία πληρωμής είναι αρκετά μεγάλη. Για να αποφύγετε την απώλεια καταναλωτών με αυτό τον τρόπο, βελτιστοποιήστε την ταχύτητα της ιστοσελίδας σας τόσο για desktop όσο και για κινητά, ώστε να κρατήσετε την ικανοποίηση καταναλωτών σε υψηλά επίπεδα!

Ταχύτητα για επιτυχημένη διαδικασία checkout με One Page Checkout

Με το να οδηγήσετε έναν καταναλωτή στην διαδικασία πληρωμής και τότε να τον βομβαρδίσετε με τόσα πολλά βήματα, να απαιτείτε δημιουργία λογαριασμού και να ζητάτε πολλές πληροφορίες καταφέρνετε μόνο να τον απωθήσετε.

Μία καλή κίνηση θα ήταν να προσφέρετε μία απρόσκοπτη εμπειρία checkout με αυτόματη συμπλήρωση πληροφοριών, επιτρέποντας στο χρήστη την αγορά επισκέπτη και παρέχοντας in line επιβεβαίωση.

Με την in line επιβεβαίωση, μία ειδοποίηση εμφανίζεται προειδοποιώντας τους ότι έχουν κάνει κάποιο λάθος τη στιγμή που συμπληρώνουν το συγκεκριμένο πεδίο.

Επιπρόσθετα, έχοντας μία μπάρα εξέλιξης της διαδικασίας πληρωμής βοηθάτε τους καταναλωτές να δουν πόσο ακόμα χρειάζεται για να ολοκληρώσουν την αγορά τους. Τέλος, ζητήστε τους μόνο τις απολύτως απαραίτητες πληροφορίες.

one Page Checkout

#2 Χτίστε σχέση εμπιστοσύνης

Η εμπιστοσύνη είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία για τις αγορές μέσω διαδικτύου, διότι η διαδικασία δεν είναι τόσο διαφανής, όσο σε μία offline συναλλαγή. Από τη στιγμή που βάζετε όλα σας τα προσωπικά και εμπιστευτικά στοιχεία, πιθανόν αναρωτιέστε που πηγαίνουν τα στοιχεία σας και ποιος έχει πρόσβαση σε αυτά.

Επιλύστε θέματα εμπιστοσύνης

Ευτυχώς για τα καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου, το να κατευνάσετε τις ανησυχίες σχετικά με την εμπιστοσύνη για online αγορές είναι αρκετά εύκολο. Πρώτα απ’ όλα, οι καταναλωτές θα είναι σε επαγρύπνηση για το αν η σελίδα σας μοιάζει απαρχαιωμένη και υπάρχει δυσκολία στην πλοήγηση. Σ’ αυτή την περίπτωση, θα χρειαστεί σχεδίαση website για να ανανεώσετε την λειτουργικότητα της.

Χρησιμοποιήστε πιστοποιητικά ασφαλείας

Εδραιώστε την εμπιστοσύνη των καταναλωτών με οπτικά σήματα, όπως διαπιστευτήρια και πιστοποιητικά ασφαλείας.

Μην ξεχάσετε να παρέχετε ξεκάθαρα links με την πολιτική ιδιωτικότητας και τους όρους χρήσης της εταιρείας σας, την πολιτική πληρωμών – επιστροφών και FAQs στην οθόνη One Page Checkout.

#3 Αναδείξτε την αξία σας

Έχετε κάνει εξαιρετική δουλειά διαφημίζοντας τον κατάλογο σας και η φωτογράφιση προϊόντων για eshop δείχνει ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες των προϊόντων σας. Συνεχίστε να επιδεικνύετε την αξία σας στο One Page Checkout αυξάνοντας την επιθυμία του χρήστη για τα προϊόντα σας.

Αυξήστε την αντιλαμβανόμενη αξία

Οι καταναλωτές θα υπομείνουν την χειρότερη εμπειρία checkout για να αγοράσουν κάτι που θεωρούν πολύτιμο. Γι’ αυτό η αξία είναι πολύ σημαντικός παράγοντας στην διαδικασία checkout. Επιτύχετε υψηλότερα ποσοστά μετατροπής δείχνοντας ξεκάθαρα στους καταναλωτές και την πρόταση μοναδικής αξίας σας κατά τη διαδικασία checkout.

Προσφέρετε εκπτώσεις και προσφορές

Επιδείξτε υψηλή αξία προσφέροντας εκπτώσεις και προσφορές. Παρέχετε στους καταναλωτές εκπτωτικούς κωδικούς κατά τη διαδικασία checkout. Μόλις οι κωδικοί αυτοί χρησιμοποιηθούν, ενημερώστε τους για την εξοικονόμηση από την οποία επωφελήθηκαν.

Μειώστε την εγκατάλειψη του καλαθιού και αυξήστε το ποσοστό μετατροπής με τη δημιουργία one page check out, δημιουργώντας μια μοναδική στρατηγική που θα περιέχει βελτίωση ταχύτητας, αύξηση της εμπιστοσύνης και ανάδειξη της αξίας σας. Η ομάδα της AppGene μπορεί να σας βοηθήσει σε κάθε κατασκευή eshop με υπηρεσίες digital marketing με σκοπό την ικανοποίηση των καταναλωτών.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.