BLOG / ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ESHOP

Tips για την επιτυχημένη παρουσίαση προϊόντων eshop

παρουσίαση προϊόντων eshop

Οι αγορές online είναι μία συναισθηματική εμπειρία και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για τη δημιουργία συναισθήματος στο χρήστη, από μια φωτογραφία. Η πλειοψηφία των καταναλωτών θεωρούν ότι η οπτική απεικόνιση είναι πολύ σημαντική για την τελική απόφαση αγοράς τους και την παρουσίαση προϊόντων eshop.

Πως επιτυγχάνεται η καλύτερη παρουσίαση προϊόντων σε ένα eshop

Αρχικά, θα πρέπει να γίνεται φωτογράφιση προϊόντων για eshop και να έχουν αρκετές φωτογραφίες και όχι μόνο μία. Οι χρήστες πραγματικά θέλουν να είναι σε θέση να μπορούν να δουν και να καταλάβουν πως ακριβώς είναι το προϊόν, με όση περισσότερη δυνατή λεπτομέρεια γίνεται, ώστε να πάρουν την απόφαση τους. Ακόμη, οι κοντινές λήψεις βοηθούν πολύ για να δείξετε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Η λειτουργικότητα του ζουμ για παρουσίαση προϊόντων eshop

Για κάποιους καταναλωτές, το να δουν κοντινές φωτογραφίες δεν είναι αρκετό. Αντιθέτως, θέλω να δουν το προϊόν σε πλήρη οθόνη, γι’ αυτό πρέπει να τους δώσετε αυτή τη δυνατότητα.

Προφανώς, αυτό δεν μπορεί να εφαρμοστεί για όλα τα προϊόντα. Για παράδειγμα, κάποια προϊόντα δε χρειάζεται να τα δουν σε πλήρη οθόνη, όπως ένα νέο βιβλίο, όταν όμως θέλουν να αγοράσουν ένα μπουφάν, πιθανό να θέλουν να το δουν σε μεγαλύτερη οθόνη. Και υπάρχει λόγος γι’ αυτό: οι περισσότεροι πωλητές θα δουν αύξηση στο ποσοστό μετατροπής όταν παρουσιάσουν μεγάλες εικόνες.

Η επιτυχημένη παρουσίαση προϊόντων eshop απαιτεί ευφάνταστες περιγραφές

Σε αυτή την περίπτωση προσπαθήστε να τους πληροφορήσετε για όλα αυτά που δεν μπορούν να τους πληροφορήσουν οι εικόνες. Αυτή είναι η ευκαιρία σας να χρησιμοποιήσετε ενθαρρυντικό copywriting για να πείσετε το χρήστη να ολοκληρώσει την αγορά.

Μία καλή ιδέα θα ήταν να παρουσιάσετε τα πλεονεκτήματα των προϊόντων. Τα άτομα αγοράζουν προϊόντα όχι για το ίδιο το  προϊόν, αλλά γι’ αυτά που θα τους προσφέρει η χρήση τους.

Από τη  που οι χρήστες έχουν αποφασίσει να αγοράσουν κάτι, χρησιμοποιούν τη λογική για να στηρίξουν τις συναισθηματικές τους αποφάσεις. Αυτή είναι η στιγμή που πρέπει να τους παρέχετε πραγματική πληροφορία για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία και να έχετε αύξηση κερδών στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

παρουσίαση προϊόντων eshop

Διαθέσιμες επιλογές

Αν τα προϊόντα σας διαθέτουν διαφορετικά μεγέθη, χρώματα, υλικά κ.α., τότε είναι πραγματικά σημαντικό να το παρουσιάσετε στο χρήστη. Ακόμα, όταν κάνουν μία διαφορετική επιλογή, αν υπάρχει διαφορά στην τιμή αυτό θα πρέπει να αντικατοπτρίζεται στη σελίδα του προϊόντος.

Τιμή Προϊόντων σε κάθε eshop

Τα άτομα έχουν δει το προϊόν, έχουν διαβάσει λίγο γι’ αυτό και τώρα σκέφτονται να το αγοράσουν. Το επόμενο σημαντικό στοιχείο φυσικά είναι η τιμή. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει αμφιβολία, ότι όταν ο χρήστης βρίσκεται στη σελίδα του προϊόντος, θα πρέπει να μπορεί αμέσως να δει την τιμή του.

Παρουσιάστε τις διαθέσιμες επιλογές παράδοσης και το κόστος μεταφορικών

Ένα άλλο στοιχείο κλειδί για την δημιουργία της τέλειας σελίδας προϊόντων σε κάθε κατασκεή eshop είναι να παρέχετε στο χρήστη πληροφορίες σχετικά με την παράδοση των προϊόντων. Αν δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό, τότε θα πρέπει τουλάχιστον να παρέχετε ένα link σχετικά με τις πληροφορίες παράδοσης.

Κουμπί add-to-cart

Θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο και εμφανές, ώστε να μπορούν να το βρουν εύκολα οι χρήστες. Όσο περισσότερο τους παίρνει να το εντοπίσουν, τόσο μειώνεται η πιθανότητα να ολοκληρώσουν την αγορά του.

παρουσίαση προϊόντων eshop

Παρουσίαση προϊόντων eshop με πληροφοριακές διευκρινίσεις

Αν υπάρχουν εξειδικευμένες πληροφορίες σχετικά με το προϊόν, τότε πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμες στην σελίδα του προϊόντος. Κάποιες διευκρινίσεις σχετικά με το προϊόν που μπορείτε να προσθέσετε είναι οι διαστάσεις, το υλικό, το βάρος, το χρώμα, η εγγύηση, οι οδηγίες συναρμολόγησης κ.α.

Ενημέρωση αποθέματος προϊόντων

Θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αγοραστή αν ένα προϊόν έχει απόθεμα ή όχι. Αν ένα προϊόν είναι εκτός αποθέματος, ενημερώστε τους στην ιστοσελίδα του προϊόντος και προτείνετε εναλλακτικά προϊόντα που είναι διαθέσιμα και ετοιμοπαράδοτα. Αυτό θα μειώσει το ρίσκο του να εγκαταλείψουν οι χρήστες την ιστοσελίδα σας και θα αυξήσει την ικανοποίηση καταναλωτών.

Επιστροφές προϊόντων

Για την επιτυχημένη παρουσίαση προϊόντων eshop, θα πρέπει να είναι εύκολο στο χρήστη να βρει την πολιτική επιστροφών στη σελίδα του προϊόντος ή εναλλακτικά να υπάρχει ένα ξεκάθαρο link που να οδηγεί στην πολιτική επιστροφών.

Ερωτήσεις και απαντήσεις για παρουσίαση προϊόντων eshop

Η τέλεια σελίδα προϊόντος σε κάθε κατασκευή eshop θα πρέπει να περιέχει επίσης ερωτήσεις και απαντήσεις για τα προϊόντα. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να αναρτούν ρωτήσεις απευθείας στη σελίδα του προϊόντος. Από τη στιγμή που θα απαντήσετε, η απάντηση θα είναι διαθέσιμη για όλους τους καταναλωτές.

Για άλλη μια φορά, αυτό θα μειώσει τον αριθμό των επιστροφών που λαμβάνετε. Αυτό γιατί οι καταναλωτές δεν θα έρχονται αντιμέτωποι με εκπλήξεις όταν παραλάβουν το προϊόν.

Cross-selling

Η διαδικασία του cross-selling ενθαρρύνει τους καταναλωτές να ξοδέψουν περισσότερα. Αυτό επιτυγχάνεται με την έκθεση επιπλέον προϊόντων στη σελίδα του προϊόντος, ώστε να τους οδηγήσετε σε κάποια συμπληρωματική αγορά.

Συνοψίζοντας

Θυμηθείτε ότι ο καλύτερος τρόπος να βελτιώσετε την ιστοσελίδα σας είναι να ακολουθήσετε τις συμβουλές κάποιων ειδικών με εμπειρία στην κατασκευή eshop και το ηλεκτρονικό εμπόριο. Έτσι θα μπορείτε να δοκιμάσετε και αν τα διάφορα στοιχεία που χρησιμοποιείτε είναι αποτελεσματικά. Η ομάδα της AppGene μπορεί να σας καθοδηγήσει για να αυξήσετε την εμπειρία χρήστη και να παρουσιάσετε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τα προϊόντα σας ώστε να τα αναδείξετε και να αυξήσετε τις πωλήσεις σας!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.