BLOG / DIGITAL MARKETING

Εγκατάλειψη ιστοσελίδας από τους χρήστες; Να οι λόγοι!

Εγκατάληψη ιστοσελίδας

Η εγκατάλειψη ιστοσελίδας είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο. Στον καιρό των παρόμοιων αποτελεσμάτων αναζήτησης, εάν οι άνθρωποι εγκαταλείπουν την ιστοσελίδα σας αμέσως όταν εισέρχονται σε αυτή, αυτό δεν είναι καλά νέα. Το ενδιαφέρον και η προσοχή είναι σπάνια στο ίντερνετ. Υπάρχουν πραγματικά εκατοντάδες χιλιάδες ιστοσελίδες που διαγωνίζονται για τους ίδιους τύπους χρηστών. Οπότε, όταν κεντρίζετε το ενδιαφέρον των χρηστών και κάνουν τον κόπο να επισκεφθούν την ιστοσελίδα σας, είναι σημαντικό να τους προσφέρετε ότι ακριβώς αναζητούν.

Εγκατάλειψη ιστοσελίδας επειδή δεν είναι Responsive

Σιγά σιγά η Google προτιμά να χρησιμοποιεί τη mobile έκδοση της ιστοσελίδας σας για να τη διαβάσει και να την κατατάξει καλύτερα, ώστε να βοηθήσει τους mobile χρήστες να βρουν αυτό που αναζητούν. Ιστορικά, η desktop έκδοση μίας ιστοσελίδας έχει διαβαστεί από τις μηχανές αναζήτησης.

Καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να εξελίσσει την καθημερινή μας ζωή, ένα μεγάλο ποσοστό engagement και social media παράγεται μέσω κινητών συσκευών. Σήμερα, το 68% των Αμερικανών ενηλίκων έχει smartphone. Οι άνθρωπο είναι απασχολημένοι και θέλουν να έχουν εύκολη πρόσβαση σε όσα περισσότερα πράγματα μπορούν, συμπεριλαμβανομένων των online πληροφοριών. Εάν η κατασκευή ιστοσελίδας σας δεν είναι responsive τότε ο χρήστης δυσκολεύεται να περιηγηθεί.

Όταν οι χρήστες δεν μπορούν να δουν την ιστοσελίδα σας στην οθόνη τους, κάνοντάς τους να προσπαθούν να κάνουν ζουμ και πάλι πίσω, είναι βέβαιο πως απλά θα σας προσπεράσουν και θα αναζητήσουν αυτό που θέλουν στην ιστοσελίδα του ανταγωνιστή που είναι responsive. H responsive κατασκευή ιστοσελίδας όχι μόνο παρέχει τους επισκέπτες μία υπέροχη εμπειρία χρήστη, αλλά είναι και υψηλά προτεινόμενη από την Google. Θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι η κατασκευή ιστοσελίδας είναι πάρα πολύ σημαντική για τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Θα πρέπει οπωσδήποτε να επιλέξετε μία responsive κατασκευή ιστοσελίδας, καθώς σε διαφορετική περίπτωση ένα μη responsive website είναι ένας από τους κυριότερους λόγους γιατί οι χρήστες εγκαταλείπουν το site σας.

Ένας παλιομοδίτικος σχεδιασμός ιστοσελίδας οδηγεί σε εγκατάλειψη ιστοσελίδας

Εάν η ιστοσελίδα σας μοιάζει παλιά, τότε είναι σίγουρα η ώρα για ανανέωση. Μία ανανεωμένη εμφάνιση μπορεί να δώσει λόγο στο χρήστη να παραμείνει περισσότερο σε αυτή. Πάνω από το 50% των επισκεπτών θα σπαταλήσουν λιγότερο από 15 δευτερόλεπτα στην ιστοσελίδα σας προτού την εγκαταλείψουν. Αυτό σημαίνει ότι έχετε λιγότερο από ένα λεπτό να κερδίσετε την προσοχή τους. Χρησιμοποιήστε αυτό το μικρό παράθυρο ευκαιρίας να τους παρουσιάσετε την πληροφορία που θα τους ενδιαφέρει και θα τους κάνει να ασχοληθούν με το brand σας. Οι επισκέπτες σας αναζητούν κάτι φρέσκο και μοντέρνο. Να θυμάστε ότι ο σχεδιασμός ιστοσελίδας εξελίσσεται συνεχώς.

Εγκατάλειψη ιστοσελίδας λόγω των βίντεο που αναπαράγονται αυτόματα

Όχι μόνο τα βίντεο που αναπαράγονται αυτόματα είναι εκνευριστικά, αλλά μπορούν να δημιουργήσουν και πρόβλημα καθώς περιηγείται ο χρήστης. Σκεφτείτε να ακούγατε την αγαπημένη σας μουσική στο κινητό σας ενώ επισκεπτόσασταν μία ιστοσελίδα στην οποία ένα βίντεο αναπαράγεται αυτόματα. Ο ήχος από το βίντεο ξαφνικά θα μπερδευτεί με τον ήχο που ακούγατε. Η πρώτη σας αντίδραση θα είναι να κλείσετε γρήγορα την ιστοσελίδα όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Εάν οι χρήστες εμποδίζονται από το να κάνουν αυτό που ήρθαν στην ιστοσελίδα σας να κάνουν ( να πραγματοποιήσουν μία αγορά, να διαβάσουν κάποιο άρθρο κτλ.) οι πιθανότητες είναι με το να τους χάσετε. Όταν τσεκάρετε τα στατιστικά της ιστοσελίδας σας, θα δείτε ότι οι σελίδες που αυτόματα αναπαράγουν βίντεο δημιουργούν προβλήματα στο bandwidth.

Αργή Ιστοσελίδα

Το πόσο γρήγορα φορτώνει η ιστοσελίδα σας είναι ένας καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχία. Μπορεί να έχετε ένα σύγχρονο website με όλες τις σωστές πληροφορίες, αλλά εάν χρειάζεται παραπάνω από τρία δευτερόλεπτα να φορτώσει, τότε οι χρήστες δε πρόκειται να περιμένουν. Ενώ αυτό το χρονικό διάστημα μπορεί να ακούγεται μικρό, πρέπει να λάβετε υπόψη τις προσδοκίες των επισκεπτών σας. Περιμένουν να δουν κάτι άμεσα όταν επισκέπτονται την ιστοσελίδα σας.

Η εταιρία που θα αναλάβει την κατασκευή ιστοσελίδας σας θα πρέπει να σας ενημερώσει ώστε να επιλέξετε την καλύτερη λύση όσον αφορά το hosting και τον server που θα φιλοξενεί την ιστοσελίδα σας.

Εγκατάλειψη ιστοσελίδας επειδή δεν υπάρχει σελίδα επικοινωνίας

Εάν η ιστοσελίδα σας έχει με επιτυχία τραβήξει το ενδιαφέρον των υποψήφιων πελατών, είναι πιθανό αρκετοί από αυτούς να έχουν κάποια απορία συγκεκριμένη για τις ανάγκες τους. Εάν δεν υπάρχει σελίδα επικοινωνίας για να σας στείλουν κάποιο μήνυμα για επιπλέον πληροφορίες, πως θα έρθουν σε επαφή μαζί σας; Είτε το πιστεύετε είτε όχι, υπάρχουν ιστοσελίδες που δεν έχουν εργαλεία για να επικοινωνήσετε με την επιχείρησή τους. Πάντα να βεβαιώνεστε ότι κατά την κατασκευή ιστοσελίδας σας συμπεριλαμβάνονται κάποια είδη επικοινωνίας. Είτε αυτό είναι μία σελίδα, ένας αριθμός, κάποιο chat κτλ.

Εγκατάλειψη ιστοσελίδας με πολύπλοκη δομή μενού

Έχετε επισκεφθεί ποτέ κάποια ιστοσελίδα που να μη μπορείτε να καταλάβετε ποιο κουμπί πατήσατε στο μενού για να φτάσετε εκεί; Εάν αισθανθήκατε κάποια σύγχυση, φανταστείτε πόσο μπερδεμένοι μπορεί να νιώσουν οι χρήστες. Το κύριο μενού σας θα πρέπει να είναι καλά κατασκευασμένο και οι σελίδες σας να έχουν καθοριστεί με σαφείς τίτλους.

Η ομάδα της AppGene, με χρόνια εμπειρία στην κατασκευή ιστοσελίδας, μπορεί να σας βοηθήσει ώστε να αποφύγετε οποιοδήποτε σχετικό πρόβλημα που προκύπτει στο website σας, ώστε να είναι αποτελεσματικό, φιλικό ως προς το χρήστη και να κρατά το ενδιαφέρον του επισκέπτη όσο περισσότερο γίνεται.

Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε σχετική απορία ώστε να κάνουμε τη δημιουργία ιστοσελίδας μία αποδοτική διαδικασία για την επιχείρησή σας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.