BLOG / ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ESHOP

Μικρές επιχειρήσεις και eshop: πείτε ναι στο ηλεκτρονικό εμπόριο!

Μικρές επιχειρήσεις και eshop

Μικρές επιχειρήσεις και eshop: Γιατί κάθε ιδιοκτήτης καταστήματος πρέπει να αποφασίσει την κατασκευή eshop;

Οι βασικές αρχές του λιανικού εμπορίου παραμένουν οι ίδιες. Όταν οι άνθρωποι θέλουν να αγοράσουν ένα προϊόν ψάχνουν να βρουν το κατάστημα που το πουλά. Τώρα αυτό το κατάστημα έχει μεταφερθεί στις οθόνες σας. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα προϊόντα και να κάνετε τις παραγγελίες σας απευθείας από εκεί. Αυτό κατέστη δυνατό χάρη στην αύξηση του ηλεκτρονικού εμπορίου σε όλες τις online επιχειρηματικές δραστηριότητες. Σήμερα όλοι οι μεγάλοι πωλητές λιανικής έχουν ήδη εφαρμόσει την κατασκευή eshop που  επιτρέπουν στους πελάτες τους να αγοράσουν online και offline.

Αλλά τι γίνεται με μικρές επιχειρήσεις και eshop;

Μικρές επιχειρήσεις με eshop δημιουργούν ίσες ευκαιρίες στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Εδώ θα εξηγήσουμε γιατί παρά το μικρό μέγεθος και τους περιορισμένους πόρους μία επιχείρηση μπορεί ενισχυθεί επιχειρηματικά και να αναπτυχθεί μέσα από το ηλεκτρονικό εμπόριο. Στην πραγματικότητα όλες οι μικρές επιχειρήσεις πρέπει να αρπάξουν την ευκαιρία για κατασκευή eshop.

Mικρές επιχειρήσεις και eshop: πλεονεκτήματα ηλεκτρονικού καταστήματος

Το ίντερνετ γίνεται ανίκητο για κάθε μικρή επιχείρηση

Ακόμα και αν δεν είχατε σκεφθεί να πουλήσετε τα προϊόντα σας online, με την κατασκευή eshop μπορείτε να προσφέρετε διαφορετικούς διαύλους επικοινωνίας στους πελάτες για να έρθουν σε επαφή μαζί σας. Για παράδειγμα το κατάστημα σας μπορεί να υπάρχει στον κατάλογο των τοπικών επιχειρήσεων και όταν οι πελάτες θέλουν να έρθουν σε επαφή μαζί σας να σας βρίσκουν από εκεί. Δεύτερον είναι πολύ πιθανό να έχετε λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα με το όνομα της επιχείρησης σας ή το δικό σας. Όσο μικρή και να είναι η επιχείρηση σας σίγουρα θα έχει μία μικρή κοινότητα στο διαδίκτυο. Ορισμένες μικρές επιχειρήσεις έχουν αλληλεπίδραση με τους πελάτες τους μέσω των κοινωνικών δικτύων. Έτσι, τα βασικά στοιχεία της παρουσίας σας στο διαδίκτυο είναι ήδη σχεδόν έτοιμα.

Μικρές επιχειρήσεις και eshop

Ανταγωνισμός επί ίσοις όροις σε μικρές επιχειρήσεις και eshop

Προς έκπληξη πολλών μικρών επιχειρήσεων, όταν συγκρίνεται η απόδοση της επένδυσης μεγάλων επιχειρήσεων με την απόδοση της επένδυσης πολλών μικρών επιχειρήσεων συχνά οι τελευταίες τα πάνε καλύτερα. Πολλές μικρές επιχειρήσεις που ξεκίνησαν με λίγους υπαλλήλους σε μία μικρή αποθήκη, γρήγορα αναπτύχθηκαν αφού επένδυσαν σωστά στην κατασκευή eshop και τις ενέργειες digital marketing. Έτσι το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα δίνει ίσες ευκαιρίες για επίτευξη εκθετικής ανάπτυξης.

Οι online αγορές είναι το παρόν και το μέλλον

Τα περισσότερα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι οι αγοραστές προτιμούν τις online αγορές. Είναι η αξία που θέλουν να αποκομίσουν από τις αγορές τους, παρά η τιμή που τους στρέφει στο ηλεκτρονικό εμπόριο γιατί σε εκείνη την περίπτωση θα κέρδιζαν οι μεγάλες επιχειρήσεις. Όταν μιλάμε για αξία αναφερόμαστε στην μοναδικότητα πολλών προϊόντων, την καινοτομία, την μοναδική τεχνική στην κατασκευή τους, την ποικιλία κ.α. Όλα αυτά είναι μερικά από τα μυστικά των μικρών επιχειρήσεων που τις οδήγησαν στην επιτυχία. Από το τοπικό βιολογικό φαγητό και τα αξεσουάρ μόδας μέχρι τα gadget πολλές μικρές επιχειρήσεις eshop  έχουμε δει να γίνονται γνωστές σε όλο τον κόσμο.

Πολλοί αγοραστές χάρη στην συνδεδεμένη online αγορά μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πράγματα από άλλα μέρη του πλανήτη.

Δεν χρειάζονται πολλές επενδύσεις και πόροι για μικρές επιχειρήσεις και eshop

Μία μικρή επιχείρηση σίγουρα αποτελείται από μία ομάδα τριών ή τεσσάρων ατόμων που τρέχουν αυτοί το κατάστημα. Τώρα όταν πρόκειται για ηλεκτρονικό κατάστημα σκέφτεστε ότι απαιτούνται πολλοί πόροι, επενδύσεις και άνθρωποι. Αυτή είναι μία εσφαλμένη αντίληψη που εμποδίζει πάρα πολλούς να ξεκινήσουν το δικό τους ηλεκτρονικό κατάστημα. Οι περισσότερες μικρές επιχειρήσεις με eshop εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από web based εργαλεία και αλγορίθμους για την επεξεργασία και διεκπεραίωση των παραγγελιών τους. Πολλές προηγμένες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου προσφέρουν ολοκληρωμένα εργαλεία και λειτουργίες που κάνουν την διαχείριση των  online αγορών πολύ εύκολη. Το μόνο που έχετε να κάνετε για την δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος είναι να βρείτε την καλύτερη εταιρία κατασκευής ιστοσελίδων.

Μικρές επιχειρήσεις και eshop

Η κατασκευή eshop είναι το μέλλον της λιανικής και των μικρών επιχειρήσεων

Το ηλεκτρονικό εμπόριο ή κινητό εμπόριο είναι το μέλλον του λιανικού εμπορίου στην Ελλάδα. Αυτό είναι ήδη εμφανές από τον αυξανόμενο όγκο των πωλήσεων την περίοδο που διανύουμε. Έρευνες δείχνουν ότι πάνω από το 60% των αγοραστών προτιμούν τις ηλεκτρονικές αγορές για τα περισσότερα προϊόντα που αγοράζουν. Το ίδιο συμβαίνει και στις αναπτυσσόμενες χώρες που αρχίζουν να υιοθετούν ολοένα και περισσότερο την συνήθεια της online αγοράς. Φυσικά, αν είστε μικρή επιχείρηση δεν έχετε άλλη επιλογή από το να μπείτε στον κόσμο του ηλεκτρονικού εμπορίου. Όσο πιο γρήγορα το κάνετε, τόσο καλύτερα θα μπορέσετε να τοποθετηθείτε απέναντι στον ανταγωνισμό.

Κλείνοντας

Ανήκετε στις μικρές επιχειρήσεις και θέλετε να δημιουργήσετε ένα eshop που να σας αντιπροσωπεύει; Στην AppGene μπορούμε να σας βοηθήσουμε και να σας καθοδηγήσoυμε στην κατασκευή eshop για να κάνετε πραγματικότητα το  επιχειρηματικό όραμα και το δικό σας μοναδικό success story.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.