BLOG / BLOG

Φωνητικές εντολές και ανάπτυξη εφαρμογών

Φωνητικές εντολές και ανάπτυξη εφαρμογών

Φωνητικές εντολές και ανάπτυξη εφαρμογών: Η αναζήτηση μέσω φωνητικής εντολής αλλάζει σίγουρα τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες χρησιμοποιούν τις εφαρμογές. Κατά συνέπεια οι προγραμματιστές συμβαδίζουν με αυτή την νέα τάση. Η αυξανόμενη παρουσία της φωνής στα κινητά τηλέφωνα, στους υπολογιστές και γενικά σε όλες τις συσκευές οικιακές και μη, δείχνει μία απομάκρυνση των λειτουργιών από το γραφικό περιβάλλον προς αυτό των φωνητικών εντολών.

Στους προγραμματιστές έχει πλέον ανατεθεί η ενσωμάτωση της λειτουργίας της φωνητικής αναζήτησης στις νέες εφαρμογές που αναπτύσσουν αλλά και να προσπαθήσουν να κάνουν συμβατές και τις παλιές.

Ας διερευνήσουμε το πως ακριβώς οι φωνητικές εντολές επηρεάζουν τον τρόπο ανάπτυξης εφαρμογών.

Φωνητικές εντολές και ανάπτυξη εφαρμογών: πως επηρεάζουν το μοντέρνο UI;

Σχεδόν κάθε smartphone αυτές τις μέρες έχει voice assistant, είτε Google assistant είτε Siri. Υπάρχουν όμως και βοηθοί στις οικιακές συσκευές. Η φωνή χρησιμοποιείται για να ενεργοποιηθεί οποιαδήποτε λειτουργία ή να αναζητηθεί κάτι αντί πληκτρολόγησης. Φωνητικές εντολές και ανάπτυξη εφαρμογών πάνε μαζί πλέον. Προβλέπεται ότι μέχρι το 2020 περισσότερες από τις μισές αναζητήσεις θα είναι φωνητικές. Οι χρήστες το επόμενο που περιμένουν είναι φωνητική αλληλεπίδραση, κάτι περισσότερο δηλαδή από μία απλή αναζήτηση.

Παρακάτω θα δούμε τους λόγους για τους οποίους οι χρήστες προτιμούν την φωνητική αναζήτηση:

Φωνητικές εντολές και ανάπτυξη εφαρμογών

 

Ευκολία

Φανταστείτε την ευκολία όταν δεν χρειάζεται να πληκτρολογείτε στο κινητό σας για να κάνετε αναζήτηση παρά απλά δίνετε φωνητικές εντολές. Ένα άλλο όφελος είναι η ταχύτητα, η αναζήτηση φωνής είναι ταχύτερη από την αναζήτηση στο πληκτρολόγιο. Τέλος οι ηλικιωμένοι και τα παιδιά που πολλές φορές δεν μπορούν να πληκτρολογήσουν μπορούν να την χρησιμοποιήσουν και αναζητήσουν αυτό που θέλουν. Υπάρχουν τόσες πολλές δυνατότητες!

Εύκολη ενσωμάτωση

Η ζήτηση για ενσωμάτωση voice assistant στις εφαρμογές έχει αυξηθεί πολύ τελευταία. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλά διαθέσιμα εργαλεία που καθιστούν αυτό το έργο για τους προγραμματιστές εύκολο.

Βελτίωση εμπειρίας χρήστη

Η τεχνολογία είναι καταπληκτική αλλά πολλές φορές θυμίζει πως έχεις απέναντί σου μία μηχανή. Δεν φτάνει από μόνη της να δώσει μία πιο ανθρώπινη εμπειρία, όταν υπάρχουν μόνο κλικ στην οθόνη. Έτσι η φωνητική αναζήτηση δίνει την αίσθηση μιας πιο ανθρώπινης εμπειρίας στους χρήστες.

Προσβασιμότητα

Τα άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες με την αφή και την οθόνη μπορούν τώρα να χρησιμοποιούν το φωνητικό περιβάλλον χρήστη με μεγαλύτερη ευκολία. Υπάρχουν τεχνολογίες αναγνώρισης φωνητικών εντολών (ASR) και κατανόησης αυτών (NLU) που χρησιμοποιούνται  από όλες τις πλατφόρμες φωνητικών βοηθών όπως Siri, Google, Alexa. Αυτό θα κάνει τις εφαρμογές που θα τις χρησιμοποιήσουν εξαιρετικά προσβάσιμες από όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως ηλικίας ή φυσικής κατάστασης.

Η επόμενη τάση στη δημιουργία mobile εφαρμογών συμπεριλαμβάνει την ενσωμάτωση φωνητικών εντολών. Εάν έχετε μία κορυφαία ιδέα η οποία κινείται γύρω από φωνητικές εντολές και ανάπτυξη εφαρμογών, επικοινωνήστε άμεσα με την ομάδα μας.  Στην AppGene θα σας βοηθήσουμε να ξεπεράσετε τους ανταγωνιστές σας και να δημιουργήσετε μαζί μας την mobile εφαρμογή που επιθυμείτε οδηγώντας σας στην επιτυχία.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.