BLOG / ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ

Εργασία και παραγωγικότητα: πως να επωφεληθείτε

Εργασία και παραγωγικότητα

Εργασία και παραγωγικότητα: πως θα έχετε το μέγιστο αποτέλεσμα; Αρχικά, πολλοί άνθρωποι ειλικρινά μισούν την παραγωγικότητα. Βέβαια, όλοι απολαμβάνουμε τους καρπούς μιας παραγωγικής μέρας, όταν είμαστε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι το βράδυ και κάνουμε την ανασκόπηση μας.

Παρόλα αυτά, ο δρόμος προς την παραγωγικότητα μπορεί να είναι σκληρός. Το να είστε παραγωγικοί είναι ένας συνδυασμός του να δράσετε, να είστε συγκεντρωμένοι και να κινείστε στρατηγικά.

Συνεχίστε να αναζητάτε συμβουλές παραγωγικότητας για να αλλάξετε τον τρόπο που σκέφτεστε. Χρησιμοποιήστε τις ως κατευθυντήριες οδηγίες για να βρείτε τον πιο αποτελεσματικό τρόπο εργασίας για αύξηση παραγωγικότητας.

Εργασία και παραγωγικότητα: Hacks και μυστικά

Η παραγωγικότητα δεν έχει να κάνει απαραίτητα με το να δουλεύετε γρήγορα, αλλά με το να μεγιστοποιείτε το αποτέλεσμα για το χρόνο και την προσπάθεια που καταβάλλετε. Δουλέψτε εξυπνότερα, όχι πιο σκληρά.

Ακολουθούν κάποια tips που θα σας βοηθήσουν να βρείτε τα χνάρια σας για μια πιο παραγωγική εκδοχή του εαυτού σας.

Αποδεχτείτε την έλλειψη παραγωγικότητας και προχωρήστε

Αποδεχτείτε το γεγονός ότι έχετε έλλειψη παραγωγικότητας και αποχωριστείτε το αρνητικό συναίσθημα.

Με το να κρίνετε τον εαυτό σας, κάνετε μόνο τα πράγματα χειρότερα. Είναι σίγουρο ότι θα είστε ακόμα λιγότερο παραγωγικοί, και με το πέρασμα του καιρού, αυτό μπορεί να τους οδηγήσει σε κατάθλιψη. Από τη στιγμή που θα το ξεπεράσετε και θα προχωρήσετε θα είστε και πάλι παραγωγικοί.

Βάλτε προτεραιότητες για τα σημαντικά πράγματα

Λίγα πράγματα θα σας ανταμείψουν τόσο, όσο το να ολοκληρώσετε μια σημαντική εργασία. Κάντε αυτή την σημαντική κίνηση, γράψτε αυτό το άρθρο ή πρόγραμμα ή στείλτε εκείνες τις αιτήσεις για δουλειά.

Μην κάνετε πολλά πράγματα ταυτόχρονα

Το μυαλό σας δεν είναι σχεδιασμένο για να εστιάζει σε πολλά πράγματα την ίδια στιγμή. Στο σημερινό κόσμο οι περισπασμοί είναι άφθονοι. Μηνύματα, διαχείριση social media, e-mails, ειδοποιήσεις σας κάνουν να χάνετε την συγκέντρωση σας και σας εξαντλούν.

Πάρτε μερικά λεπτά να καθίσετε, να ελέγξετε τα μηνύματα σας, να περιορίσετε άλλους περισπασμούς και μετά απενεργοποιήστε τα. Συνήθως μπορείτε να καταφέρετε περισσότερα σε μία ώρα αδιάκοπης συγκέντρωσης απ’ ό,τι σε μία μέρα με συνεχείς διακοπές.

Οργανώστε το πρόγραμμα σας για να παραμείνετε συγκεντρωμένοι

Έρευνες έχουν δείξει ότι το μυαλό μας μπορεί να συγκεντρωθεί αποτελεσματικά σε κάτι για περίπου μία ώρα. Μετά απ’ αυτό, η παραγωγικότητα αρχίζει να μειώνεται.

Βάλτε ένα χρονόμετρο για μία ώρα. Βάλτε τον εαυτό σας σε μία παραγωγική ζώνη και αφήστε όλες σας τις σκέψεις εκτός. Η πίεση δε σας κάνει να μισείτε την παραγωγικότητα, σας βοηθά να επιτύχετε περισσότερα και τότε η παραγωγικότητα λειτουργεί ως επιβράβευση.

Είστε πιο παραγωγικοί αν σταματήσετε

Είναι παράλογο, αλλά κάποιες φορές το πιο παραγωγικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να σταματήσετε τη δουλειά. Η σύγχυση σας κάνει να μισείτε γρήγορα την παραγωγικότητα. Μερικές φορές το μυαλό σας χρειάζεται ένα διάλειμμα ή να εργαστείτε πάνω στο πρόβλημα, χωρίς να ασχολείστε ουσιαστικά με αυτό.

Φροντίστε το μυαλό και το σώμα σας για καλύτερη εργασία και παραγωγικότητα

Η υγεία του σώματος σας επηρεάζει άμεσα την κατάσταση του μυαλού σας.

Μερικές φορές αυτό που χρειάζεστε είναι ένα καλό γεύμα πριν ξεκινήσετε. Επίσης, η επιστήμη λέει ότι η σωματική άσκηση αυξάνει συγκεκριμένα επίπεδα στον εγκέφαλο, τα οποία σας κάνουν εξυπνότερους. Τέλος, ο επαρκής ύπνος είναι σημαντικός για την απόδοση σας.

Εργασία και παραγωγικότητα

Χτίστε τη δυναμική σας με εύκολες εργασίες

Είστε προγραμματισμένοι για να αναζητείτε την επιβράβευση. Γι’ αυτό ο γρηγορότερος τρόπος για να αυξήσετε την παραγωγικότητα είναι να επιβραβεύσετε τον εαυτό σας για μία εργασία που ολοκληρώσατε, χωρίς να έχει σημασία πόσο μικρή ήταν.

Χρησιμοποιείστε ερεθίσματα

Όταν ακούτε, βλέπετε, αγγίζετε, γεύεστε ή μυρίζετε κάτι, μπαίνετε απευθείας στην αντίστοιχη διάθεση.

Βρείτε αυτό που λειτουργεί για σας και δημιουργήστε αυτό το ερέθισμα για να μπαίνετε απευθείας σε παραγωγική ζώνη. Αντί να σκέφτεστε πόσο μισείτε την παραγωγικότητα, θα είστε συγκεντρωμένοι στη δουλειά σας.

Φανταστείτε την επιβράβευση

Πολλές φορές έχετε αντίθετα αποτελέσματα, επειδή εστιάζετε στο επίπονο μέρος της προσπάθειας, αντί στην επιβράβευση που θα σας φέρει. Κινητοποιήστε τον εαυτό σας να γίνεται πιο παραγωγικοί, εστιάζοντας στην επιτυχία και την επιβράβευση.

Δοκιμάστε νέα πράγματα στην εργασία και παραγωγικότητα

Διαβάστε συμβουλές παραγωγικότητας και θα δείτε δεκάδες ενθουσιώδεις και καλοπροαίρετους ανθρώπους να παρουσιάζουν τη δική τους μέθοδο παραγωγικότητας. Πριν δεσμευτείτε με κάποια συμβουλή, δοκιμάστε την.

Κάντε το περιβάλλον σας παραγωγικό

Το να έχετε ένα καθαρό δωμάτιό και χώρο εργασίας, βοηθάει πολλά άτομα να συγκεντρώνονται. Για σας μία στοίβα εγγράφων σε ένα δημιουργικό χάος μπορεί να σας βοηθάει να κάνετε την καλύτερη δουλειά. Πειραματιστείτε και βρείτε αυτό που λειτουργεί για εσάς.

Με λίγα λόγια…

Εργασία και παραγωγικότητα μπορεί να έρθουν πολύ συχνά σε ρήξη. Βρείτε το μυστικό για την αύξηση παραγωγικότητας που ταιριάζει καλύτερα σε σας. Πειραματιστείτε με τις παραπάνω προτάσεις από την ομάδα της AppGene, για να βρείτε τη χρυσή τομή και να αγαπήσετε την παραγωγικότητα!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.