BLOG / DIGITAL MARKETING

Διακοπή ενεργειών SEO: τι θα συμβεί στην ιστοσελίδα σας;

διακοπή ενεργειών seo

Η αλήθεια είναι ότι όλες οι επιχειρήσεις προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις των καιρών. Οι πρώτες σκέψεις είναι μία άμεση μείωση των διαφημιστικών δαπανών και ίσως διακοπή της βελτιστοποίησης ιστοσελίδας SEO. Σε αυτή την περίπτωση, με τη διακοπή ενεργειών SEO, θα πρέπει κάθε επιχείρηση να γνωρίζει πως είναι δύσκολο να αντιστραφούν τα αποτελέσματα αυτής της ενέργειας. Μόλις ένας ιστότοπος πάρει λάθος κατεύθυνση, δύσκολα θα βελτιωθεί η κατάσταση και οι λόγοι ποικίλουν.

Συχνά οι επιχειρήσεις επιθυμούν να προχωρήσουν σε διακοπή ενεργειών SEO και αργότερα να συνεχίσουν. Πιστεύουν ότι ένα διάλειμμα δεν θα προκαλέσει προβλήματα. Τι θα γίνει όμως αν προχωρήσετε σε αυτή την απόφαση;

Συνέπειες που θα επιφέρει μία διακοπή ενεργειών SEO:

Εάν σταματήσετε να καταχωρείτε SEO friendly περιεχόμενο συμβαίνουν τα εξής:

  • Δε στοχεύετε με συνέπεια σε νέους όρους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα λιγότερες νέες κατατάξεις στις λέξεις-κλειδιά και λιγότερο νέο κοινό στην σελίδα σας.
  • Δε δημιουργείτε νέες σελίδες με τις οποίες μπορείτε να συνδέσετε την ιστοσελίδα σας και ο αριθμός των συνδέσμων μειώνεται.
  • Σταματάτε να έχετε νέους επισκέπτες για να τους προσθέσετε στις καμπάνιες μάρκετινγκ, τη λίστα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τη λίστα που δέχεται push notification.
  • Δε δημιουργείτε περιεχόμενο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία σελίδων κόμβων οι οποίες είναι οι κύριες σελίδες και συνδέονται οι άλλες σελίδες. Αυτές συχνά κατατάσσονται πολύ καλά.
  • Σταματάτε να δημιουργείτε περιεχόμενο που μοιράζεται στα social media.
  • Σταματάτε να ενθαρρύνετε τους επισκέπτες να ξανά γυρίσουν στην σελίδα σας για τις νέες δημοσιεύσεις σας. Αυτό μειώνει τις αναζητήσεις γύρω από το brand σας, οι οποίες αποτελούν δείκτη ποιότητας για το

Γενικά αν σταματήσετε να δημιουργείτε περιεχόμενο είναι σαν να λέτε στη Google ότι η ιστοσελίδα σας δεν είναι τόσο ενεργή όσο ήταν και αρχίζει σταδιακά η παρακμή.

Εάν δεν παρακολουθείτε τεχνικά ζητήματα ιστοσελίδας:

Αυτοί που δεν διαθέτουν ιδιαίτερη εμπειρία με το ίντερνετ, δεν καταλαβαίνουν ότι από τεχνική άποψη τα πράγματα συχνά χαλάνε χωρίς ιδιαίτερο λόγο.

Δεν υπάρχει ούτε ένα site που να μην έχει θέματα με το SEO. Εάν δεν παρακολουθείτε τα τεχνικά ζητήματα του ιστότοπου σας, μπορεί να προκύψουν τα εξής:

  • Μπορεί να αποκλειστεί ο ιστότοπος σας με αρχείο txt.
  • Να δημιουργηθεί διπλό περιεχόμενο
  • Κατά λάθος να στέλνετε τον ιστότοπο ανάπτυξης στο index

Όταν δεν παρακολουθείτε και δεν προσπαθείτε να διορθώσετε τέτοια προβλήματα με συνέπεια, τότε αυτά μαζεύονται. Είναι σημαντικό να παραμείνετε σωστοί ειδικά όσον αφορά τις νέες εξελίξεις. Αν όχι, να είστε σίγουροι ότι κάποια στιγμή αυτό θα σας κοστίσει. Επιπλέον η τεχνολογία που χρησιμοποιείτε θα γίνει τόσο ξεπερασμένη, και δε θα μπορείτε να γίνετε πλέον ανταγωνιστικοί.

Αν σταματήσετε να ανανεώνετε τις σελίδες της ιστοσελίδας σας:

Όταν ανανεώνετε σωστά μία σελίδα με νέο περιεχόμενο, η επισκεψιμότητα της αυξάνεται από 10% έως 30%, μερικές φορές και περισσότερο. Αυτό συμβαίνει γιατί το Google βλέπει το νέο κείμενο και την αξία που παρέχει και θέλει να το κατατάξει υψηλότερα.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να κάνετε ανανέωση περιεχομένου. Ορισμένοι από αυτούς περιλαμβάνουν:

  • Την προσθήκη συχνών ερωτήσεων f.a.q. στην σελίδα σας
  • Την προσθήκη συνδέσμων στα άρθρα σας
  • Την ενημέρωση γεγονότων
  • Την ενημέρωση ημερομηνιών
  • Το να κάνετε το μέγεθος του κειμένου μεγαλύτερο
  • Να αλλάξετε το πρότυπο της σελίδας

Το πιο σημαντικό στην διαδικασία ανανέωσης μιας σελίδας είναι, το αν ταιριάζει με την πρόθεση αναζήτησης και αν η σελίδα είναι καλύτερη από την «νούμερο ένα» της κατάταξης.

Προσπαθήστε μαζί με την εταιρία βελτιστοποιήσης ιστοσελίδων SEO που έχετε επιλέξει να κάνετε μία έρευνα, να κατηγοριοποιήσετε τα ζητούμενα με βάση την πρόθεση, να αναλύσετε το περιεχόμενο των πρώτων σελίδων και τέλος να δημιουργήσετε μία στρατηγική για την σελίδα που θέλετε να πάρετε καλύτερη κατάταξη.

Αν σταματήσετε να δημιουργείτε νέες σελίδες με τη διακοπή ενεργειών SEO:

Η δημιουργία σελίδων είναι πιο δύσκολη για ορισμένους κλάδους από άλλους. Κάποιες επιχειρήσεις έχoυν ατελείωτες λέξεις κλειδιά, ενώ κάποιες άλλες περιορισμένες. Παρόλο που συμβαίνει αυτό πάντα υπάρχουν νέοι όροι που μπορείτε να καταταχθείτε. Αν σταματήσετε να δημιουργείτε νέες σελίδες θα χάσετε τη δυναμική ανάπτυξης λέξεων-κλειδιών για seo optimization .

Τέτοιες σελίδες είναι ιδανικές για να γίνουν σελίδες προορισμού για πληρωμένες αναζητήσεις και πληρωμένα media γενικά. Κατά την ανάπτυξη ιστοσελίδας είναι καλή ιδέα να δημιουργείτε περισσότερες σελίδες προορισμού που στοχεύουν σε λέξεις-κλειδιά και συγκεκριμένο κοινό. Αυτό θα βελτιώσει το quality score της σελίδας σας και το conversion rate γενικά. Εάν σταματήσετε αυτή τη διαδικασία, θα χάσετε το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα. Αυτοί που θα βγουν νικητές του ηλεκτρονικού εμπορίου στο μέλλον, είναι εκείνοι που θα μετατρέπουν τους επισκέπτες σε πελάτες με λιγότερη προσπάθεια.

διακοπή ενεργειών seo

Αν σταματήσετε να προσέχετε για αντιγραφή περιεχόμενου:

Αν αντιγράψετε ένα κείμενο λίγων σειρών από την ιστοσελίδα σας και το κάνετε αναζήτηση στο Google σίγουρα θα σας βγουν κάποια αποτελέσματα. Αυτές λοιπόν οι σελίδες που θα σας εμφανιστούν θα είναι γιατί έχουν ίδιο περιεχόμενο με εσάς. Πολλές σελίδες αντιγράφουν περιεχόμενο από άλλες σελίδες. Τώρα σκεφτείτε το αντίκτυπο που μπορεί να έχει αυτό εάν συμβαίνει σε πολλές από τις σελίδες της ιστοσελίδας σας. Αν συμβαίνει αυτό, θα πρέπει να το διευθετήσετε.

  • Ξανά γράψτε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας.
  • Ζητήστε από την άλλη σελίδα να το κατεβάσει.
  • Κατοχυρώστε το περιεχόμενο σας καταθέτοντας ένα DMCA έγγραφο για τα δικαιώματα σας.
  • Μερικές φορές μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εταιρία που φιλοξενεί τον άλλον ιστότοπο και να ζητήσετε να τον κατεβάσουν.
  • Σκεφτείτε να τους στείλετε μια ειδοποίηση όπου να τους ζητάτε να διακόψουν τέτοιου είδους ενέργειες.

Ανεξάρτητα από το αν θα σταματήσετε να ψάχνετε για διπλότυπο περιεχόμενο αυτό θα συνεχίσει να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην επιχείρηση σας και στην κατάταξη της. Είναι κάτι που πρέπει να το αντιληφθείτε αμέσως.

Γιατί δεν πρέπει να κάνετε διακοπή ενεργειών SEO

Προφανώς και δεν θα σταματήσετε να κάνετε ενέργειες seo optimization. Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι ένα καταπληκτικό πλεονέκτημα για τη βελτίωση κατάταξης ιστοσελίδας που βοηθά στην απάπτυξη επιχείρησης online. Ότι υπάρχει online πρέπει να δημιουργείτε με γνώμονα το τη φιλικότητα ως προς τις μηχανές αναζήτησης και το SEO.

Στην AppGene η εξειδικευμένη μας ομάδα στην βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO αναλαμβάνει τη δημιουργία και επιμέλεια SEO friendly ιστοσελίδων που θα κάνουν την επιχείρηση σας να ξεχωρίζει στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.