BLOG / DIGITAL MARKETING

Τι είναι τα οργανικά αποτελέσματα Google, πως να τα εκμεταλλευτείτε

οργανικά αποτελέσματα Google

Τα οργανικά αποτελέσματα Google είναι τα αποτελέσματα που εμφανίζονται στην σελίδα αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης χωρίς να είναι πληρωμένη διαφήμιση, μετά από ένα σχετικό ερώτημα κάποιου χρήστη. Για παράδειγμα, αν πληκτρολογήσουμε «δημιουργία mobile εφαρμογής» στο Google, τα αποτελέσματα που θα εμφανίσει χωρίς να αναγράφει ότι είναι διαφήμιση, είναι μέρος της οργανικής αναζήτησης .

οργανικά αποτελέσματα Google

Αυτά τα αποτελέσματα παράγονται βασισμένα σε παράγοντες για βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO. Στη διαδικασία αυτη συμπεριλαμβάνονται εκτός από το περιεχόμενο με  στοχευμένες λέξεις- κλειδια, η δημιουργία backlinks, η δύναμη του domain η ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας, αλλά και η σχετικότητα.

Από την άλλη, οι μηχανές αναζήτησης ενδέχεται να παρουσιάσουν πληρωμένα αποτελέσματα αναζήτησης, τα οποία είναι γνωστά ως διαφημίσεις display ή διαφημίσεις pay-per-click. Αυτές εμφανίζονται με τη λέξη “διαφήμιση” πριν το σύνδεσμο.

Η οργανική επισκεψιμότητα ιστοσελίδας είναι από τις κυριότερες πηγές επισκεψιμότητας, στις οποίες εστιάζουν οι νέοι marketers. Αυτό διότι αν καταφέρετε να πετύχετε σε αυτό το κομμάτι, αποτελεί μακροχρόνια πηγή επισκεψιμότητας, χωρίς να χρειάζεται να πληρώνετε συνεχώς. Αυτό βοηθάει τους χρήστες που δε γνωρίζουν ήδη το brand σας, να τo γνωρίσουν καλύτερα.

Πώς αυξάνεται η επισκεψιμότητα ιστοσελίδας

Για να καταφέρετε να βρεθείτε ψηλά στην κατάταξη των μηχανών αναζήτησης, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στις τάσεις των αναζητήσεων και να στοχεύετε σε σχετικές λέξεις – κλειδιά. Αυτό διότι οι χρήστες είναι πιο πιθανό να εισέλθουν στην ιστοσελίδα σας εάν συσχετίζεται το περιεχόμενό της με αυτό που αναζητούν.

Επιπλεόν η δημιουργία blog ιστοσελίδας, είναι μία πολύ καλή κίνηση στρατηγικής για κάθε επιχείρηση. Προωθόντας τα άρθρα του blog σας στα social media, μέσα από τους αλγόριθμους social media και τις δυναμικές διαφημίσεις Facebook, επιτυγχάνεται η αύξηση επισκεψιμότητας στην ιστοσελίδα σας. Μετέπειτα μπορείτε να προχωρήσετε στη δημιουργία newsletter και αξιοποιώντας παράλληλα τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO Optimization, να βελτιώσετε τα οργανικά αποτελέσματα Google.

Η οργανική αναζήτηση είναι μία σημαντική πηγή που επιβάλλεται να λάβετε υπόψη κατά την κατασκευή ιστοσελίδας. Αυτό συμβαίνει διότι άλλες πηγές επισκεψιμότητας, οδηγούν το χρήστη να επισκέπτεται μόνο μία σελίδα στο website. Δεν προσπαθούν να καθοδηγήσουν το χρήστη στο να επισκεφθεί κι άλλες σελίδες της ιστοσελίδας.

Παρόλο που εστιάζουμε στην οργανική επισκεψιμότητα, είναι σημαντικό να θυμάστε κι τις υπόλοιπες πηγές επισκεψιμότητας,

Πηγές επισκεψιμότητας ιστοσελίδας:

  • Direct: επισκεψιμότητα όπου η πηγή είναι άγνωστη
  • Email: επισκεψιμότητα από email μάρκετινγκ
  • Οργανική αναζήτηση: άμισθη επισκεψιμότητα από μηχανές αναζήτησης
  • Πληρωμένη αναζήτηση: επισκεψιμότητα από μηχανές αναζήτησης ως αποτέλεσμα έμμισθων διαφημίσεων
  • Social: επισκεψιμότητα από ανακατεύθυνση social media
  • Referral: επισκεψιμότητα από αναφορά σε άλλη ιστοσελίδα και ανακατεύθυνση χρήστη στην σελίδα μας

οργανικά αποτελέσματα Google

Τα οργανικά αποτελέσματα Google και η πληρωμένη αναζήτηση Google ads ακόμη αποτελούν τις κυριότερες πηγές επισκεψιμότητας στις ιστοσελίδες. Στην πραγματικότητα, το ποσοστό της οργανικής αναζήτησης έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία πέντε χρόνια. Οι χρήστες εκπαιδεύονται με τη χρήση του ηλεκτρονικού εμπορίου. Θεωρούν πιο αξιόπιστα τα αποτελέσματα που εμφανίζονται στην αναζήτησής τους χωρίς μία επιχείρηση να έχει πληρώσει για να εμφανιστεί πρώτη.

Σύμφωνα με σχετικές έρευνες τα ποσοστά για τα social media δεν είναι τόσο ενθαρρυντικά και φαίνεται να μην υπάρχει έντονη αυξητική τάση τα τελευταία πέντε χρόνια.

Πώς μπορεώ να βρω τα οργανικά αποτελέσματα στο Google Analytics;

Αφού η ιστοσελίδα σας έχει συνδεθεί με τα analytics και έχετε πρόσβαση, υπάρχει ξεχωριστό tab με τις πηγές επισκεψιμότητας. Τα οργανικά αποτελέσματα Google Analytics, αναφέρονται στην επισκεψιμότητα που έχει προκύψει στη σελίδα σας μέσω των οργανικών αποτελεσμάτων. Αυτό αφορά όλες τις μηχανές αναζήτησης, όπως Google, Yahoo ή Bing.

Καθώς πλοηγήστε σε αυτή την ενότητα/tab, θα βρείτε τις διάφορες πηγές επισκεψιμότητας, συμπεριλαμβανομένης και της οργανικής επισκεψιμότητας. Το εργαλείο θα σας δείξει το σύνολο των επισκέψεων στην ιστοσελίδα σας και το ποσοστό της επισκεψιμότητας από κάθε πηγή.

οργανικά αποτελέσματα Google

Γιατί θα πρέπει να μας ενδιαφέρουν τα οργανικά αποτελέσματα Google;

Ενδεχομένως να θεωρείτε αμφίβολα τα ευρήματα σχετικά με τα social media. Παρόλα αυτά όμως, μετά από πολύ αναζήτηση τα τελευταία χρόνια, είναι πλέον βέβαιο ότι η αξία της οργανικής αναζήτησης συνεχίζει να αυξάνεται. Τα social media συμβάλλουν σε πολύ μικρότερο βαθμό.

Ουσιαστικά, τα οργανικά αποτελέσματα Google, είναι μία από τις καλύτερες υπηρεσίες SEO για να εξασφαλίσετε τη μακροχρόνια επισκεψιμότητα στη σελίδα σας, με το λιγότερο κόστος χωρίς να χρειάζεται να πληρώνετε συνεχώς κάποιον τρίτο πάροχο.

Συνοψίζοντας

Τα οργανικά αποτελέσματα Google είναι ένα περίπλοκο και συνεχώς εξελισσόμενο θέμα. Απαιτεί αρκετές συνεχείς ενέργειες και υπομονή, καθώς η κατάταξη είναι κάτι που αλλάζει και χρειάζεται χρόνο να αποδώσει. Σε κάθε περίπτωση, είτε πρόκειται για κατασκευή eshop είτε για δημιουργία ιστοσελίδας, θα πρέπει να ζητήσετε τη βοήθεια των ειδικών. Μόνο έτσι θα μπορέσετε να εκμεταλλευτείτε κατάλληλα τις δυνατότητες του eshop ή της ιστοσελίδας σας.

Η εξειδικευμένη ομάδα μας στο SEO Optimization, μπορεί να σας βοηθήσει να οδηγήσετε την ιστοδελίδα σας ψηλά στην κατάταξη αναζητήσεων. Επικοινωνήστε άμεσα με την ομάδα της AppGene, ώστε να φτάσετε την επιχείρησή σας εκεί που της αρμόζει… ψηλά!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.