BLOG / ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ

Αύξηση παραγωγικότητας στη δουλειά, αποτελεσματικοί τρόποι!

Αύξηση παραγωγικότητας στη δουλειά

Φαίνεται ότι όλο και περισσότερες επιχειρήσεις υιοθετούν το μότο “Κάντε περισσότερα με λιγότερα”. Η αύξηση παραγωγικότητας στη δουλειά και την καθημερινότητα είναι κάτι που απασχολεί όλους όσους επιθυμούν να εξελίσσονται και να επιτυγχάνουν το καλύτερο αποτέλεσμα. Παρακάτω συγκεντρώσαμε για εσάς κάποιες προτάσεις που θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας σε όλα τα επίπεδα.

Τρόποι για αύξηση παραγωγικότητας στη δουλειά:

Ολοκληρώστε τις εργασίες σας σταδιακά

Είναι λογικό να σας παίρνει χρόνο να βρείτε ένα ρυθμό με το οτιδήποτε κάνετε. Αν συνεχώς σταματάτε και ξεκινάτε αυτή τη διαδικασία, ξοδεύετε χρόνο ώστε να ξανά βρείτε αργότερα τους ρυθμούς σας και να συνεχίσετε από κει που είχατε μείνει.

Ασκηθείτε!

Η άσκηση είναι πολύ σημαντική τόσο για το σώμα, όσο και για την πνευματική σας υγεία. Είναι πολύ δύσκολο να βρείτε το κίνητρο να πάτε στο γυμναστήριο μετά από μία μεγάλη μέρα. Παρόλα αυτά, το πιο σημαντικό είναι να είστε συνεπείς με την άσκηση σας.

Βάλτε το κινητό σας στο αθόρυβο

Το να απαντάτε σε μηνύματα, να κάνετε τηλεφωνικές κλήσεις και να στέλνετε e-mail, βρίσκονται  ψηλά στην κατάταξη με τους παράγοντες που σας αποσπούν στο χώρο εργασίας. Αφαιρέστε αυτούς τους περισπασμους βάζοντας το κινητό σας στο αθόρυβο. Βγείτε από κάθε συνομιλία και κλείστε τα εισερχόμενα πριν ξεκινήσετε κάποια σημαντική εργασία.

Περιορίστε το χάσιμο χρόνου λόγω κακής συνεννόησης

Τα ασαφή email κυκλοφορούν σε κάθε γραφείο σε καθημερινή βάση. Αυτό οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα και χάσιμο χρόνου για τις απαιτούμενες διευκρινίσεις και προκαλεί εκνευρισμό στους εργαζόμενους.

Μείνετε οργανωμένοι για αύξηση παραγωγικότητας στη δουλειά

Αν κάποια στιγμή στη δουλειά δε μπορέσατε να βρείτε σε ποιο τετράδιο έχετε σημειώσει τις πληροφορίες που χρειάζεστε, τότε χρειάζεστε οργάνωση. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό αρχείο, οποίο θα καταγράφετε όλα όσα χρειάζεστε. Ακόμη, καλό θα ήταν να το έχετε τοσο στον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή, όσο και στο κινητό σας.

Τραφείτε υγιεινά κατά τη διάρκεια της μέρας

Το φαγητό που τρώτε είναι πολύ σημαντικό για την ώθηση του εγκεφάλου και έχει αντίκτυπο στην αύξηση παραγωγικτητας στη δουλειά. Αν τρέφεστε σωστά, αποφεύγετε την απώλεια ενέργειας και τροφοδοτείτε τον εγκέφαλο σας με τα απαραίτητα καύσιμα.

Καταπολεμήστε την αναβλητικότητα για αύξηση παραγωγικότητας στη δουλειά

Θα πρέπει να προγραμματίσετε την λίστα σας για την ημέρα με μία σειρά. Όταν τα φτιάχνετε τη λίστα, θα πρέπει να βρείτε κάποιες εργασίες που μπορούν να γίνουν σε 2 λεπτά και να τις κάνετε.

Πάντοτε βέβαια να γυρνάτε πίσω στη λίστα και να τελειώνετε. Μην απορροφήστε από αυτές τις εργασίες και μην επιτρέψετε να σας εκτροχιάσουν με αποτέλεσμα να σπαταλήσετε περισσότερο χρόνο από ό,τι χρειάζεται.

Ακούστε ήρεμη μουσική για να συγκεντρωθείτε

Η μουσική μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στον αποκλεισμό των ήχων και των περισπασμών ενός θορυβώδους χώρου εργασίας και να σας βοηθήσει με αύξηση παραγωγικότητας στη δουλειά.

Βγείτε από το γραφείο

Το να δουλεύετε εξ αποστάσεως μπορεί να σας βοηθήσει με αύξηση παραγωγικότητας στη δουλειά. Ενώ το γραφείο είναι ένα περιβάλλον που υιοθετεί  συλλογική ενέργεια και πηγές, μπορεί επίσης να υπονομεύσει την παραγωγικότητα σας. Τα άτομα συνήθως διακόπτουν τους άλλους επειδή έχει προκύψει ένα θέμα ή επειδή υπάρχει μια επείγουσα ερώτηση.

Ξυπνήστε νωρίς, ο no1 κανόνας για αύξηση παραγωγικότητας στη δουλειά

Ξυπνώντας νωρίς έχετε χρόνο να ξεκινήσετε την μέρα σας σωστά. Δεν θα χρειαστεί να βιαστείτε. Θα μπορέσετε να φάτε ένα υγιεινό πρωινό είναι καλύτερη γυμναστική πριν ξεκινήσω για τη δουλειά. Αυτό μπορεί να βοηθήσει δραματικά την αύξηση παραγωγικότητας σας.

Αύξηση παραγωγικότητας στη δουλειά

Αναδιαμορφώστε την to – do – list

Η τεχνολογία έχει εξελιχθεί τόσο, ώστε να σας βοηθάει να οργανώσετε την ζωή σας, να χρησιμοποιείτε το χρόνο σας αποτελεσματικά και να σας διευκολύνει. Εδώ μπορείτε να βρείτε μερικά to-do-list apps.

Μάθετε να λέτε “όχι”

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, αναπόφευκτα κάποια άτομα θα σας διακόψουν για να ζητήσουν την βοήθειά σας. Μάθετε να λέτε όχι πιο συχνά, έτσι ώστε να φυλάξετε το χρόνο σας για τις πιο επείγουσες ανάγκες της εργασίας σας.

Εστιάστε σε ένα πράγμα κάθε φορά για αύξηση παραγωγικότητας στη δουλειά

Το multitasking βλάπτει την παραγωγικότητα σας. Μην πέσετε στην παγίδα του να κάνετε πολλά πράγματα ταυτόχρονα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να το επαναλάβετε.

Φορέστε ακουστικά

Το  να φοράτε ακουστικά είναι ένα απλό κόλπο που μπορεί να σας γλυτώσει από πολλές ερωτήσεις. Δε χρειάζεται καν να ακούτε μουσική. Τα ακουστικά από μόνα τους είναι απωθητικός παράγοντας και θα σας βοηθήσουν να φιλτράρετε τις επικοινωνίες σας στην πραγματική ζωή.

Διαβάστε το πρωί για να επιτύχετε αύξηση παραγωγικότητας στη δουλειά

Τα βιβλία σχετικά με επιχειρήσεις, ψυχολογία, συμπεριφορικά οικονομικά και προσωπική εξέλιξη είναι τα θέματα τα οποία αυξάνουν την δημιουργικότητα και την έμπνευση το πρωί.

Επιβραβεύστε τον εαυτό σας για να τον παρακινήσετε

Ενσωματώνοντας την επιβράβευση στο σύστημα παραγωγικότητα σας, βοηθάτε τον εγκέφαλο σας να είναι πιο στοχοσυγκεντρωμένος και να συνδέει την επίτευξη στόχων με συναισθήματα.

Συνοψίζοντας

Με τόσες λίγες ώρες μέσα στην ημέρα, πρέπει να μάθουμε να εργαζόμαστε πιο αποτελεσματικά και παραγωγικά αν θέλουμε να επιτύχουμε. Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές από την ομάδα της AppGene και εφαρμόστε τις στην καθημερινή σας ζωή για αύξηση παραγωγικότητας στη δουλειά, κατακόρυφα!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.