BLOG / ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ESHOP

Αναζητήσεις eshop: πώς να αυξήσετε το ποσοστό μετατροπής

αναζητήσεις eshop

Οι χρήστες που χρησιμοποιούν τις αναζητήσεις eshop κατά την περιήγησή τους είναι πιο πιθανό να μετατραπούν σε πελάτες. Ένα λειτουργικό σύστημα αναζήτησης κάνει την εμπειρία χρήστη μία μοναδική εμπειρία σε κάθε κατασκευή eshop. Η δημιουργία πλοήγησης χωρίς εμπόδια, όπου οι χρήστες μπορούν εύκολα να βρουν αυτά που θέλουν, είναι το κλειδί για την αύξηση ποσοστού μετατροπής. Ας δούμε λοιπόν πως μπορείτε να το καταφέρετε αυτό!

Αναζητήσεις eshop: πως βοηθούν στην αύξηση ποσοστού μετατροπής

Υπάρχουν τρεις λειτουργίες που θα πρέπει να έχει κάθε σύστημα αναζητήσεων eshop όταν θα χρειαστεί να αξιολογήσετε το μηχανισμό αναζήτησης. Υπάρχουν πάρα πολλά διαθέσιμα στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν τους πελάτες να αναζητήσουν αυτό που θέλουν μέσα σε μία ιστοσελίδα. Όμως καλό θα ήταν να επιλέξετε ένα σύστημα που διαθέτει τα παρακάτω τρία στοιχεία, διότι βοηθούν στη μετατροπή των απλών χρηστών σε πελάτες με έντονη την επιθυμία να ψωνίσουν.

Η επιλογή μηχανισμού για αναζητήσεις eshop

Όπως αναφέραμε παραπάνω, οι επισκέπτες που πραγματοποιούν κάποια αναζήτηση μέσα σε μια ιστοσελίδα είναι πολύ πιο πιθανό να πραγματοποιήσουν κάποια αγορά. Επιλέξτε το μηχανισμό αναζήτησης eshop με βάση το να διαθέτουν τα τρία παρακάτω στοιχεία.

Αναζήτηση eshop με χρήση φίλτρων

Βελτιώστε την εμπειρία χρήστη επιτρέποντας στους επισκέπτες του eshop να φιλτράρουν τις αναζητήσεις τους. Συμπεριλάβετε ξεκάθαρα φίλτρα στην μπάρα αναζήτησης της ιστοσελίδας, ώστε να εμφανίζονται όταν κάποιος πληκτρολογεί.

Για παράδειγμα, αν οι χρήστες θέλουν να βρουν ένα oversized πλεκτό σε ένα eshop γυναικείας μόδας, θα ήταν προτιμότερο να φιλτράρουν την αναζήτηση τους, αν τους δίνεται η επιλογή. Θα μπορούσαν να ορίσουν την τιμή, το μέγεθος, το χρώμα, την διαθεσιμότητα κι άλλα, ώστε να δουν μόνο τα προϊόντα που τους ενδιαφέρουν.

Η αναζήτηση με φίλτρα από εξατομικευμένες μεταβλητές βοηθάει τους επισκέπτες να βρουν αυτό που αναζητούν πιο γρήγορα και εύκολα. Τα σωστά φίλτρα αναζητήσεων επιταχύνουν το ταξίδι του αγοραστή και βοηθούν στην μετατροπή επισκεπτών σε πελάτες.

Δείτε ένα καλό παράδειγμα ηλεκτρονικού καταστήματος υποδημάτων και τα φίλτρα αναζήτησης που χρησιμοποιεί εδώ.

Αναζητήσεις eshop με αυτόματη συμπλήρωση

Η πρόβλεψη των αναζητήσεων των χρηστών, προτού ολοκληρώσουν την φράση που πληκτρολογούν στην μπάρα αναζήτησης της ιστοσελίδας σας, όχι μόνο δείχνει τα αποτελέσματα αναζήτησης γρηγορότερα, αλλά κάνει επίσης την διαδικασία αναζήτησης να κινηθεί πιο ομαλά. Η αυτόματη συμπλήρωση αναζήτησης βοηθά τους χρήστες να ανακαλύψουν άλλα είδη που ενδεχομένως να μην είχαν σκεφτεί.

Αυτή είναι μία εξαιρετική τακτική για διακριτική συμπληρωματική πώληση παρεμφερών ειδών. Για παράδειγμα, αν ένας χρήστης αναζητά ένα «oversized πλεκτό», η λειτουργία της αυτόματης συμπλήρωσης μπορεί να παρουσιάσει τα «oversized T-shirt’s», αν προσφέρει τέτοια είδη το brand σας. Από τη στιγμή που αρχικά αναζητούσαν για ένα διαφορετικό oversized προϊόν, θα μπορούσαν δυνητικά να ενδιαφέρονται και για κάτι άλλο, το οποίο είναι επίσης oversized και να μετατραπούν σε πελάτες μέσω αυτής της αναζήτησης.

Επίσης, μια καλή συμβουλή θα ήταν να παρουσιάζετε εικόνες των προϊόντων με περιγραφές, ώστε να υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να βρεθούν οι χρήστες στην ιστοσελίδα σας. Η διαδικασία αυτή παίζει σημαντικό ρόλο και στη βελτιστοποίηση ιστοσελίδας SEO.

αναζητήσεις eshop

Προωθητικά banners eshop

Όταν οι χρήστες διεξάγουν μία αναζήτηση και βλέπουν ένα προωθητικό banner με μία δελεαστική προσφορά, έχουν την τάση να ασχολούνται με αυτή. Ενδεχομένως, να μετατραπούν σε πελάτες. Για αυτό το λόγο είναι μία καλή στρατηγική να παρουσιάζετε προωθητικά banners στη μπάρα αναζήτησης της ιστοσελίδας σας. Φυσικά βασιζόμενα στις αναζητήσεις του χρήστη.

Για παράδειγμα, αν το ηλεκτρονικό σας κατάστημα έχει προσφορές στα πλεκτά, μπορείτε να  προσφέρετε με την αγορά του ενός, δωρεάν το δεύτερο είδος. Τότε θα ήταν μία δελεαστική προσφορά για κάποιον που αναζητά ένα oversized πλεκτό.

Αυτή είναι μία άλλη εξαιρετική τακτική, αν θέλετε να οδηγηθείτε σε αύξηση αξίας παραγγελίας. Προσφέροντας μια καλή προσφορά, κάνετε τους πελάτες σας να νιώθουν οτι έχουν πετύχει ένα εξαιρετικό deal. Ακόμα, τους ενθαρρύνετε να αγοράσουν περισσότερα από αυτά που σκόπευαν.

Η πρότασή μας

Στις αναζητήσεις eshop, αυτό που αναζητούν κυρίως οι χρήστες είναι η ευκολία πλοήγησης και η αντιμετώπιση όσων το δυνατό λιγότερων εμποδίων. Η ομάδα της AppGene μπορεί να σας βοηθήσει σε κάθε σας βήμα στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Είτε επιθυμείτε την κατασκευή eshop, είτε μία εξατομικευμένη δημιουργία website που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του κοινού – στόχου. Προσφέρετε τους μια ευχάριστη εμπειρία χρήστη και θα δείτε τα ποσοστά μετατροπής να εκτοξεύονται στα ύψη!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.