BLOG / DIGITAL MARKETING

5 Οφέλη βελτιστοποίησης ιστοσελίδων: αξιοποιήστε τα!

Οφέλη βελτιστοποίησης ιστοσελίδων

Για την καλύτερη κατανόηση σχετικά με τα οφέλη βελτιστοποίησης ιστοσελίδων, αξιοποιήστε αυτή τη φράση για την ιστοσελίδα σας:

«Μπορείτε να επηρεάσετε, να κατευθύνετε και να ελέγξετε το περιβάλλον σας» – Napoleon Hill

Πραγματικά θα σας βοηθήσει! Η βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας βοηθά στην ενίσχυσή της καθώς τη μετατρέπει σε ένα δυναμικό εργαλείο φιλικό ως προς τις μηχανές αναζήτησης. Πιο συγκεκριμένα, η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO, βοηθάει την ιστοσελίδα κυρίως στα εξής:

  • Να κατατάσσεται πιο υψηλά στα οργανικά αποτελέσματα αναζητήσεων
  • Να μειώνει το χρόνο εξυπηρέτησης των πελατών
  • Να βελτιώνει την εμπειρία του χρήστη

Είναι απαραίτητο για οποιαδήποτε online επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο ηλεκτρονικό εμπόριο, διότι επηρεάζει την λειτουργικότητα, τις πωλήσεις και την συχνή εμφάνιση της σελίδας σας. Η συνεχής ανανέωση και ο έλεγχος βελτιώνει την ικανότητα της ιστοσελίδας να ανταπεξέλθει στο στόχους της επιχείρησης.

Η βελτιστοποίηση του ποσοστού μετατροπής είναι ο καλύτερος τρόπος για να πετύχετε. Εστιάζει στον συνεχή έλεγχο ξεχωριστών σημείων της σελίδας για την άνοδο του ποσοστού μετατροπής. Επίσης, διορθώνει παράγοντες, όπως το περιεχόμενο και τις λέξεις – κλειδιά. Η σελίδα σας γίνεται πιο λειτουργική για την online επιχείρηση σας. Η μείωση των αναγκών του customer support χρειάζεται καλύτερη πληροφόρηση και η σαφήνεια είναι ένα από τα πρωταρχικά πλεονεκτήματα.

Κάθε χρήστης που επισκέπτεται την ιστοσελίδα σας ψάχνει μία συγκεκριμένη απάντηση σε μία συγκεκριμένη ερώτηση. Τα οφέλη βελτιστοποίησης ιστοσελίδων είναι ότι κάνουν την σελίδα σας ικανή να ανταπεξέλθει σε κάθε απορία ή δοκιμασία. Θέσετε ξεκάθαρους στόχους για την διαδικασία βελτιστοποίησης ιστοσελίδας.

Ποιά είναι όμως τα οφέλη βελτιστοποίησης ιστοσελίδων;

Ισχυρή εταιρική ταυτότητα

Με τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO, η σελίδα σας βρίσκεται δυνατά στην digital κατηγορία ως το νούμερο ένα εργαλείο για να χτίσετε το διαδικτυακό σας brand. Στη διαδικασία βελτιστοποίησης μπορούν να σας βοηθήσουν τα εξής:

  1. Δημιουργήστε το περιεχόμενο που ταιριάζει με τις ανάγκες του κοινού σας,
  2. Αναζητήστε τρόπους για να συγκεντρώσετε links για σύνδεση με άλλα site.

Οφέλη βελτιστοποίησης ιστοσελίδων

Αύξηση επισκεψιμότητας

Πρώτα απ’ όλα, να είστε σίγουροι ότι λειτουργεί! Στο ιδανικό διαδίκτυο, η βελτιστοποίηση μετατρέπει την υψηλή επισκεψιμότητα σε πραγματικούς πελάτες. Αν θέλετε να προσεγγίσετε περισσότερους χρήστες στη σελίδα σας, είναι ο καλύτερος τρόπος να το πετύχετε και να αυξήσετε το ποσοστό μετατροπών.

Μείωση διαφημιστικής δαπάνης

Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές υπηρεσίες των διαφημίσεων, η βελτιστοποίηση ιστοσελίδας SEO έχει πολύ μικρότερο κόστος καθώς αποτελεί μία μακροπρόθεσμη επένδυση που αποδίδει περισσότερο. Η μείωση διαφημιστικής δαπάνης είναι ένα από τα πολλαπλά οφέλη βελτιστοποίησης ιστοσελίδων, αφού κερδίζετε επισκεψιμότητα χωρίς να ξοδεύετε κάθε φορά που κάποιος κλικάρει την ιστοσελίδα σας. Έτσι γλιτώνεται ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, όπως επίσης και χρόνο.

Εντοπισμός κοινού – στόχου

Η online επιχείρηση είναι ένα μέρος της διαδικασίας αναζήτησης του χρήστη.  Χρειάζεται τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες σας να εμφανίζονται στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Έτσι, έχοντας μία δυναμική online παρουσία, θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε το κοινό στόχο.

Βελτίωση εμπειρίας χρήστη

Για να αυξήσετε τα κέρδη σας στο ηλεκτρονικό εμπόριο θα πρέπει να βελτιώσετε την εμπειρία χρήστη που προσφέρει η σελίδα σας. Σήμερα, οι τεχνικοί παράγοντες όπως η φιλικότητα προς τις κινητές συσκευές, η ευκολία στη πλοήγηση και η ταχύτητα φόρτωσης ιστοσελίδας παίζουν σημαντικό ρόλο.

Σκεφτείτε το αντίκτυπο της εμπειρίας του χρήστη στο ποσοστό μετατροπής κατά τη διαδικασία βελτιστοποίησης ιστοσελίδας. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείτε να προσφέρετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για την ικανοποίηση πελατών.

Συνοψίζοντας

Υπάρχουν πολλαπλά οφέλη βελτιστοποίησης ιστοσελίδων. Χρησιμοποιώντας σωστά τις υπηρεσίες SEO, θα διασφαλιστεί ότι η σελίδα σας ανταποκρίνεται στα στάνταρ των μηχανών αναζήτησης. Παρόλα αυτά η διαδικασία βελτιστοποίησης SEO είναι μία απαιτητική και περίπλοκη διαδικασία, που χρειάζεται προγραμματισμό, χρόνο και υπομονή.

Εάν θέλετε η ιστοσελίδα σας να έχει καλύτερο performance και αποτελέσματα, επικοινωνήστε με την ομάδα της AppGene. Η εξειδικευμένη ομάδα μας για υπηρεσίες digital marketing, θα σας καθοδηγήσει ώστε να δημιουργήσουμε μαζί τη στρατηγική βελτιστοποίησης της ιστοσελίδας σας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.