BLOG / DIGITAL MARKETING

Instagram SEO βελτιστοποίηση του λογαριασμού σας

Instagram SEO βελτιστοποίηση

Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την αύξηση της επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας σας. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορεί να βοηθηθεί και ο λογαριασμός σας στο Instagram. Instagram SEO βελτιστοποίηση είναι κάτι εφικτό, αφού το SEO optimization μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για την προώθηση του εκάστοτε λογαριασμού. Βοηθάει στην απόκτηση followers, στην αύξηση του ποσοστού αφοσίωσης καθώς και στην αύξηση των πωλήσεων. Η instagram seo βελτιστοποίηση μπορεί να φαίνεται εύκολη ωστόσο πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων κάνουν πολλά λάθη. Παρακάτω θα μιλήσουμε για αυτά τα λάθη και πως μπορείτε να τα αποφύγετε.

Τι να προσέξετε για επιτυχημένη Instagram SEO βελτιστοποίηση:

O λογαριασμός Instagram πρέπει να έχει συνοχή

Ένας άγραφος νόμος που διέπει το Instagram είναι αυτός της συνοχής που πρέπει να έχει το feed. Οι αναρτήσεις σας θα πρέπει να έχουν μία λογική ως προς την οπτική, τον χρόνο, την λεζάντα και τα hashtag. Η συνέπεια δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει σε μία νύχτα. Πρέπει να αφιερώσετε χρόνο, να σκεφτείτε την λεζάντα, την συνάφεια των ετικετών, το στυλ της διάταξης και τη συχνότητα των δημοσιεύσεων. Για να επιτύχετε τους επιχειρηματικούς σας στόχους, δημοσιεύστε όσο πιο συχνά μπορείτε και διατηρήστε μία σταθερή συχνότητα. Δεν υπάρχει ιδανικός χρόνος για να κάνετε δημοσιεύσεις ούτε ιδανική σχεδίαση, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να βρείτε αυτό που ταιριάζει στην δική σας επιχείρηση κάνοντας δοκιμές σε διάφορες προσεγγίσεις.

Χρήση σχετικών hashtag

Μία πρόκληση για να γίνει σωστή Instagram seo βελτιστοποίηση, είναι η χρήση των κατάλληλων hashtag  για κάθε ανάρτηση. Στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης λειτουργούν ως ερωτήματα αναζήτησης. Μάλλον φαίνεται απλή η επιλογή σχετικού hashtag ωστόσο στην πραγματικότητα πολλοί κάνουν τα εξής δύο κρίσιμα λάθη:

  • Χρησιμοποιούν άσχετα hashtag

Όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι αυτά που δεν αντιστοιχούν ούτε στην επιχείρηση ούτε και στην συγκεκριμένη ανάρτηση. Το περιεχόμενο της ανάρτησης σας δηλαδή δεν είναι αυτό που οι άνθρωποι περιμένουν να δουν όταν κάνουν αναζήτηση μέσω αυτού του hashtag. Αν θέλετε να κάνετε Instagram seo βελτιστοποίηση, καλό θα ήταν να κάνετε πρώτα μία έρευνα για τα πιθανά hashtag που ταιριάζουν στην δημοσίευση σας.

  • Δεν χρησιμοποιούν καθόλου hashtag

Τα hashtag οργανώνουν τη ροή περιεχομένου στα social media, επομένως αποτελούν σημαντική παράμετρο στην Instagram seo βελτιστοποίηση. Για να γίνει αυτό, συμπεριλάβετε τα και αυξήστε την παρουσία του προφίλ σας στο Instagram. Τα hashtag βοηθούν τους άλλους να αναζητούν την σελίδα και το περιεχόμενο σας στα social media. Extra tip, μην χρησιμοποιείτε την ίδια ομάδα hashtag σε κάθε δημοσίευση γιατί το Instagram θεωρεί τέτοιες ενέργειες ως spam.

Αλλαγή ετικετών τοποθεσίας

Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται online ή προσφέρουν αποστολή προϊόντων σε παγκόσμιο επίπεδο κάνουν συχνά αυτό το λάθος. Εάν η επιχείρηση σας συνδέεται με μία συγκεκριμένη περιοχή πιθανότατα δεν έχετε να επιλέξετε ανάμεσα από πολλές ετικέτες τοποθεσίας. Επειδή έτσι θα προσελκύσετε το λάθος κοινό. Σε αντίθετη περίπτωση, εάν η επιχείρηση σας δραστηριοποιείται σε περισσότερες περιοχές, σας ενδιαφέρει να προσελκύσετε  κοινό και από αυτές τις χώρες ή περιοχές, εδώ η αλλαγή τοποθεσίας είναι απαραίτητη.

Να είναι δυνατή η αναζήτηση του ονόματος χρήστη Instagram

Το όνομα χρήστη στο Instagram αποτελεί μία σημαντική λέξη-κλειδί και θα πρέπει να είναι σύντομη, ευανάγνωστη και διακριτή. Βοηθήστε το κοινό σας να καταλάβει τι σημαίνει το όνομα σας και αποφύγετε την χρήση άσχετων συμβόλων σε αυτό. Επιπλέον θα πρέπει να γράψετε το όνομα χρήστη στη γλώσσα που το κοινό-στόχος σας, είναι πιο πιθανό να το αναζητήσει. Σκεφτείτε όπως στο seo optimization και δημιουργήστε ένα όνομα που να μοιάζει με ερώτημα αναζήτησης, όπου ένας τυπικός πελάτης θα μπορούσε να αναζητήσει.

Instagram SEO βελτιστοποίηση

Χρήση Alt Text στις φωτογραφίες Instagram

Μία άλλη δυνατότητα που μπορείτε να εφαρμόσετε για να πετύχετε Instagram seo βελτιστοποίηση είναι το Alt Text. Αυτή η λειτουργία σχεδιάστηκε αρχικά για να επιτρέπει σε άτομα με προβλήματα όρασης να απολαμβάνουν το περιεχόμενο  του Instagram. H προσθήκη περιγραφής alt επιτρέπει να προσθέσετε περιγραφή στις εικόνες σας και να κάνει πιο εύκολη την αναζήτηση τους. Επιπλέον μην ξεχάσετε να βελτιστοποιήσετε και τις φωτογραφίες σας. Το περιεχόμενο που δημοσιεύετε πρέπει να είναι υψηλής ανάλυσης και ευκρίνειας, ώστε ο αλγόριθμος του Instagram να μπορεί να προσδιορίσει τι απεικονίζει.

Το bio σας πρέπει να περιλαμβάνει λέξεις-κλειδιά

Αυτό είναι ένα απαραίτητο κομμάτι της seo στρατηγικής σας. Το bio σας στο Instagram είναι το σωστό μέρος για να βάλετε σχετικές λέξεις-κλειδιά. Ωστόσο μην το κατακλύσετε, κρατήστε το ευανάγνωστο. Το βιογραφικό του προφίλ σας βοηθά τους πιθανούς πελάτες σας να σας βρουν στο Instagram. Αν η Instagram seo βελτιστοποίηση του βιογραφικού σας γίνει σωστά, η σελίδα σας θα εμφανίζετε στην κορυφή των αποτελεσμάτων.

Χρήση λέξεων-κλειδιών στις λεζάντες σας για Instagram SEO βελτιστοποίηση

Εκτός από το βιογραφικό και το όνομα χρήστη τοποθετήστε λέξεις-κλειδιά και στις λεζάντες σας. Αλλά και πάλι μην το παρακάνετε. Μπορείτε να τις τοποθετήσετε τυχαία σε όλο το κείμενο καθώς και να τις ορίσετε ως ετικέτες τίτλου δίπλα στο όνομα χρήστη.

Η Instagram seo βελτιστοποίηση είναι απαραίτητη για τη μέγιστη απόδοση του λογαριασμού σας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αποφύγετε τα λάθη και να εφαρμόσετε μία seo optimization στρατηγική.

Όποιοι και να είναι οι στόχοι σας σχετικά με το marketing του Instagram πρέπει να θυμάστε ότι η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων seo είναι εξίσου σημαντική και στα social media. Στην AppGene η εξειδικευμένη μας ομάδα σε υπηρεσίες seo είναι εδώ να σας καθοδηγήσει και να σας κάνει την κατάλληλη πρόταση για διαχείριση social media. Επικοινωνήστε μαζί μας για όλα τα απαραίτητα βήματα για οδηγήσετε την επιχείρηση σας στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης και να πετύχετε τους στόχους σας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.