BLOG / BLOG

Δημιουργία εφαρμογής πλοήγησης GPS χάρτης

δημιουργία εφαρμογής πλοήγησης

Από τις πρώτες μέρες που βγήκαν στην αγορά τα smartphones και οι φορητές συσκευές,  έχουν δημιουργηθεί πολλές εφαρμογές. Ωστόσο η δημιουργία εφαρμογής πλοήγησης GPS παραμένει δημοφιλής μέχρι και σήμερα. Ο λόγος προφανής: η δυνατότητα να βρίσκει κανείς τον δρόμο του όπου κι αν βρίσκεται είναι πάντα χρήσιμη!

Γιατί για τη δημιουργία εφαρμογής πλοήγησης να διαλέξετε σαν παράδειγμα την εφαρμογή WAZE

Από τις πρώτες εφαρμογές πλοήγησης που δημιουργήθηκαν μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά. Πολλά νέα πρόσθετα χαρακτηριστικά έχουν γίνει πρότυπα για τον κλάδο. Η εφαρμογή πλοήγησης Waze ήταν ένας από τους πρωτοπόρους αυτής της νέας γενιάς. Η εφαρμογή κυκλοφόρησε αρχικά το 2006 και ο κύριος στόχος της ήταν η δημιουργία ενός δωρεάν και πλήρους χάρτη του Ισραήλ. Αργότερα η εφαρμογή εξελίχθηκε και μεταμορφώθηκε, αλλά τα βασικά της χαρακτηριστικά όπως η ελεύθερη πρόσβαση και η δημιουργία σημείων ενδιαφέροντος παρέμειναν. Το 2013 υπήρξε συμφωνία μεταξύ της Google και του Waze όπου και εξαγοράστηκε για 996 εκατομμύρια δολάρια. Σήμερα η εφαρμογή παραμένει η δεύτερη πιο δημοφιλής μετά το Google Maps. Μία τέτοια μεγάλη επιτυχία μπορεί να αποτελέσει και για σας κίνητρο.

Θέλετε να μάθετε τι χρειάζεται για την επιτυχημένη δημιουργία εφαρμογής πλοήγησης; δείτε στην συνέχεια του άρθρου.

Χαρακτηριστικά που πρέπει να συμπεριλάβετε κατά την δημιουργία εφαρμογής πλοήγησης

Όπως ήδη έχουμε αναφέρει χρειάζονται πολλά περισσότερα για την επιτυχημένη δημιουργία εφαρμογής πλοήγησης πέρα από το να βρίσκουμε την θέση μας στο GPS. Εδώ είναι μερικά από τα πιο σημαντικά:

GPS και χάρτες

Παρόλο που υπάρχει πληθώρα νέων λειτουργιών δεν μπορείτε να παρακάμψετε την πλοήγηση, αν επιθυμείτε τη δημιουργία εφαρμογής πλοήγησης. Το Waze είναι εξοπλισμένο με μία εξαιρετική μηχανή πλοήγησης, η οποία όχι μόνο καθορίζει τη θέση σας και υπολογίζει την βέλτιστη διαδρομή, αλλά επιπλέον αναλύει δεδομένα όπως η ταχύτητα με την οποία κινείστε και τις αναφορές των άλλων χρηστών για να αποφύγετε σημεία με πολύ κίνηση. Οι χάρτες επίσης έχουν την δυνατότητα να λειτουργούν εκτός σύνδεσης οπότε ο χρήστης δεν χρειάζεται να ανησυχεί για το ενδεχόμενο να βρεθεί κάπου χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ.

Social media

Αυτό το χαρακτηριστικό είναι από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της εφαρμογής. Σύντομα το υιοθέτησαν και οι ανταγωνιστές της. Ουσιαστικά δημιούργησαν ένα social media για οδηγούς, όπου μπορείς να φτιάξεις τον δικό σου λογαριασμό, να μοιραστείς τις οδηγικές σου εμπειρίες και να ενημερώσεις άλλους οδηγούς για τυχόν προβλήματα που αντιμετώπισες και αυτοί να αξιολογήσουν το σχόλιο σου με την σειρά τους. Οι πρόσφατες ενημερώσεις της εφαρμογής σας επιτρέπουν να μοιράζεστε και τις τιμές προϊόντων, πράγμα που σημαίνει ότι η εταιρία σχεδιάζει περαιτέρω ανάπτυξη.

δημιουργία εφαρμογής πλοήγησης

Προγραμματισμός event

Αυτή η λειτουργία συνδέει ουσιαστικά την εφαρμογή με ένα ημερολόγιο. Έτσι είστε σε θέση να σχεδιάσετε προσεκτικά και να ενημερωθείτε σχετικά με την ώρα και ημερομηνία μιας προγραμματισμένης βόλτας. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε τις πληροφορίες σχετικά με ένα ταξίδι που σχεδιάζετε στο Google Calendar ή στο Facebook για να ενημερώσετε τους φίλους σας ή να τους προσκαλέσετε να συμμετέχουν.

Κέρδη Εφαρμογής

Αν και αυτό δεν είναι το πιο σημαντικό στοιχείο της εφαρμογής πρέπει να μιλήσουμε και για τον τρόπο με τον οποίο το Waze κερδίζει χρήματα. Όπως και με τις άλλες δωρεάν εφαρμογές έτσι και αυτή χρησιμοποιεί διαφημίσεις. Ωστόσο η τοποθέτηση τους διαφέρει καθώς η προώθηση τους βασίζεται στην τοποθεσία που βρίσκεται ο χρήστης. Κάθε επιχείρηση δηλαδή μπορεί να αγοράσει μέρος στον χάρτη για να την τοποθετήσει και ο κάθε οδηγός να την βλέπει ενώ οδηγεί προς τα εκεί. Είναι ένας πολύ δημιουργικός τρόπος για να αυξήσετε σημαντικά τη συνάφεια διαφημίσεων.

Συνιψίζοντας

Το Waze είναι μία εφαρμογή με μία εμπνευσμένη ιστορία επιτυχίας. Αν έχετε και εσείς μία καινοτόμο ιδέα για δημιουργία εφαρμογής πλοήγησης στην AppGene η εξειδικευμένη μας ομάδα σε θέματα δημιουργίας mobile εφαρμογών μπορεί να σας καθοδηγήσει σε κάθε βήμα για μια επιτυχημένη εφαρμογή πλοήγησης.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.