BLOG / ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

Καλύτερη εμπειρία χρήστη, κλειδί στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας

καλύτερη εμπειρία χρήστη

Η προώθηση μίας θετικής εμπειρίας πελατών έχει γίνει κορυφαία επιχειρηματική προτεραιότητα σε όλους τους κλάδους. Η καλύτερη εμπειρία χρήστη περιλαμβάνει την αντίληψη και τα συναισθήματά των πελατών που απορρέουν από το πως τους αντιμετωπίζει μία επιχείρηση κατά τη διάρκεια των μεταξύ τους αλληλεπιδράσεων. Όλη αυτή η σχέση είναι κάτι που επηρεάζει τις προσδοκίες και τις τάσεις στην αγοραστική συμπεριφορά των αγοραστών.

Σε μια πρόσφατη έκθεση ψηφιακών τάσεων σχετικά με συναρπαστικές επιχειρηματικές ευκαιρίες, η καλύτερη εμπειρία χρήστη ήταν στην πρώτη θέση, πάνω από το content marketing, το video marketing και τα social media. Και αυτό με καλό λόγο. Αν αναρωτιέστε αν αξίζει να επενδύσετε στην εμπειρία χρήστη, εξετάστε τα ακόλουθα πλεονεκτήματα που μπορεί να επιτύχει η επιχείρησή σας.

Η καλύτερη εμπειρία χρήστη οδηγεί τους ικανοποιημένους πελάτες να ξοδεύουν περισσότερα

Οι πιστοί, ευχαριστημένοι πελάτες που απολαμβάνουν την αλληλεπίδραση με την επιχείρησή σας, θα ξοδέψουν περισσότερα χρήματα στα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας. Στην πραγματικότητα, το 86% των αγοραστών είναι πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα, όταν απολαμβάνουν καλύτερη εμπειρία χρήστη.  Οι αφοσιωμένοι πελάτες πραγματοποιούν 90% πιο συχνές αγορές και ξοδεύουν 60% περισσότερα χρήματα σε κάθε συναλλαγή.

Η επένδυση σε υψηλής ποιότητας, εξατομικευμένη εμπειρία χρήστη, οδηγεί σε ικανοποιημένους πελάτες που θα αυξήσουν τα έσοδα σας μέσω των ακόλουθων δραστηριοτήτων.

  • Κάνοντας πιο συχνές αγορές, συμπεριλαμβανομένων των παρορμητικών αγορών.
  • Με το να είναι δεκτικοί στις πωλήσεις συμπληρωματικών προϊόντων.
  • Με το να είναι πρόθυμοι να πληρώσουν υψηλότερες τιμές.

Η αύξηση του ποσοστού διατήρησης πελατών κατά 5%, μπορεί να οδηγήσει έως και σε 95% αύξηση των κερδών στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Η καλύτερη εμπειρία χρήστη προωθεί την διατήρηση των πελατών, η οποία επίσης εξοικονομεί χρήματα από τη στιγμή που η απόκτηση ενός νέου πελάτη κοστίζει εφτά φορές περισσότερο από την διατήρηση ενός ήδη υπάρχοντος.

Οι πιστοί πελάτες αποτελούν το καλύτερο μάρκετινγκ για εσάς

Οι πιστοί πελάτες θα προωθήσουν την επιχείρησή σας από στόμα σε στόμα, λειτουργώντας εθελοντικά ως υπερασπιστές για το brand, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας. Η διάδοση από στόμα σε στόμα, είτε γίνεται πρόσωπο με πρόσωπο είτε μέσω κριτικών και δημοσιεύσεων στα social media, αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο μάρκετινγκ που εκπληρώνει την επιθυμία του κοινού για επιβεβαίωση από τρίτα άτομα πριν από την πραγματοποίηση αγορών.

Υπάρχουν πολλαπλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αναγνωρίσετε και να ενθαρρύνετε τους υποστηρικτές των πελατών σας, με κύρια τις κοινότητες social media.

Κοινότητες social media

Χρησιμοποιήστε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να δημιουργήσετε κοινότητες πελατών για την επιχείρησή σας, στις οποίες οι χρήστες θα μοιράζονται περιεχόμενο για να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που απολαμβάνουν. Αυτή η προσέγγιση διατηρεί το ενδιαφέρον των πελατών, τους κάνει να αισθάνονται ότι η γνώμη τους μετράει, ενισχύει την πίστη τους στο εμπορικό σας σήμα και προωθεί την επιχείρηση σας σε νέους πιθανούς αγοραστές.

Η δυσαρέσκεια οδηγεί σε χαμένη πελατεία

Οι αρνητικές εμπειρίες μπορούν να προκαλέσουν τόσο έντονη δυσαρέσκεια, ώστε οι πελάτες να επιθυμούν να τερματίσουν την σχέση με την επιχείρησή σας. Πολύ δυσαρεστημένοι πελάτες δεν θα σας πουν καν ότι κάτι δεν πάει καλά κι απλά θα διακόψουν την σχέση τους μαζί σας.

Όταν λαμβάνετε αρνητικά σχόλια, βεβαιωθείτε ότι τα άτομα που βρίσκονται στην εξυπηρέτηση πελάτων είναι ευγενικά, εστιάστε στην ανεύρεση λύσεων και κάντε τους πελάτες να νιώσουν ότι η γνώμη τους μετράει και ότι τους φροντίζετε. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το 95% των πελατών που είχαν μια κακή εμπειρία, θα έδιναν μία ακόμη ευκαιρία στην επιχείρηση, αν το θέμα αντιμετωπιζόταν έτσι, ώστε να ικανοποιηθούν.

Έρευνες Ικανοποίησης χρηστών ηλεκτρονικού εμπορίου

Πρόσθετες μέθοδοι για την μείωση της χαμένης πελατείας είναι μεταξύ άλλων και οι έρευνες ικανοποίησης χρηστών. Πραγματοποιήστε έρευνες ικανοποίησης πελατών τακτικά, ιδιαίτερα μετά από βασικές αλληλεπιδράσεις. Έτσι θα μπορέσετε να εντοπίσετε βελτιώσεις που θα μπορούσατε να κάνετε και προσεγγίσεις που πρέπει να συνεχίσετε. Φροντίστε να παρακολουθείτε τα σχόλια των πελατών, τόσο τα θετικά όσο και τα αρνητικά. Συνδεθείτε με τους πελάτες σας, εμβαθύνετε την σχέση σας, βελτιώστε την διατήρηση και αναβαθμίστε τη μελλοντική εμπειρία χρήστη.

καλύτερη εμπειρία χρήστη

Τάσεις εξυπηρέτησης πελατών για καλύτερη εμπειρία χρήστη

Παρακολουθήστε την εξυπηρέτηση πελατών της επιχείρησης σας για να εντοπίσετε τυχόν προβλήματα με την εμπειρία χρήστη. Ερευνήστε τις συγκεκριμένες αιτίες και βρείτε λύσεις, ώστε τα προβλήματα να παύσουν μαζί με την αύξηση της χαμένης πελατείας.

Θέστε την εμπειρία του πελάτη ως κορυφαία προτεραιότητα

Αν επενδύσετε στην καλύτερη εμπειρία χρήστη για τους πελάτες σας, θα αποκομίσετε πολλά πλεονεκτήματα, όπως η αύξηση κέρδους στο ηλεκτρονικό εμπόριο, η ικανοποίηση καταναλωτών και η μείωση της χαμένης πελατείας. Η καλύτερη εμπειρία χρήστη είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αποκτήσετε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και να εδραιωθείτε σαν επιχείρηση στην αγορά.

Με λίγα λόγια

Αν αγνοήσετε την σημαντικότητα της εμπειρίας χρήστη ή την θεωρήσετε δευτερεύουσας σημασίας, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην πετύχετε ως επιχείρηση. Βασικός στόχος κάθε επιχείρησης είναι η αύξηση των πελατών και η πραγματοποίηση αγορών. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να προκύψει χωρίς την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Εάν θέλετε να παρέχετε τη μέγιστη εμπειρία αγορών σε κάθε πελάτη σας, επικοινωνήστε με την ομάδα της AppGene. Η έμπειρη ομάδα μας μπορεί να σας προσφέρει συμβουλευτική ανάπτυξης, υπηρεσίες digital marketing και δημιουργία website με σκοπό την πραγματοποίηση του επιχειρηματικού σας οράματος.Προσελκύστε νέους πελάτες που θα απολαμβάνουν το ταξίδι αγορών στην ιστοσελίδα σας!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.