BLOG / DIGITAL MARKETING

Κανάλια ψηφιακού μάρκετινγκ: τι είναι και πως να τα εκμεταλλευτείτε

κανάλια ψηφιακού μάρκετινγκ

Στη σημερινή ψηφιακή εποχή, οι επιχειρήσεις στο ηλεκτρονικό εμπόριο βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στα κανάλια ψηφιακού μάρκετινγκ. Μέσω αυτών προσπαθούν να προσελκύσουν νέους πελάτες, να πραγματοποιήσουν πωλήσεις και να αναπτύξουν σχέσεις με την πελατειακή τους βάση. Τι είναι όμως ένα κανάλι ψηφιακού μάρκετινγκ και τι ρόλο παίζει στη στρατηγική πωλήσεων; Ας δούμε παρακάτω!

Τι είναι τα κανάλια ψηφιακού μάρκετινγκ;

Η κεντρική ιδέα πίσω από ένα κανάλι ψηφιακού μάρκετινγκ είναι ένα σύστημα που έχει σχεδιαστεί για να προσελκύει, να ενισχύει, να μετατρέπει και να διατηρεί τους πελάτες σας. Όταν ανοίγετε ένα κατάστημα στο ηλεκτρονικό εμπόριο, χρειάζεται να βεβαιωθείτε ότι οι πελάτες γνωρίζουν ότι είστε ανοιχτοί και μπορείτε να τους εξυπηρετήσετε. Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μπορείτε να τους προσφέρετε αυτό που θέλουν και ότι είστε σε θέση να τηρήσετε οποιαδήποτε υπόσχεση τους δώσετε.

κανάλια ψηφιακού μάρκετινγκ

Τα διαφορετικά στάδια στα κανάλια ψηφιακού μάρκετινγκ

Ένα σωστά στημένο κανάλι έχει σχεδιαστεί για να πραγματοποιήσει ο δυνητικός πελάτης ένα ταξίδι, στο οποίο θα μπορέσει να γνωρίσει καλύτερα το brand σας. Υπάρχουν διάφορα στάδια που γίνονται σε αυτή τη διαδρομή:

1. Αυξήστε την προσοχή

Το πρώτο πράγμα που επιτυγχάνετε μέσω των καναλιών ψηφιακού μάρκετινγκ είναι η συγκέντρωση των leads. Οι δυνητικοί πελάτες σε αυτή τη φάση, γνωρίζουν την επιχείρησή σας, τι κάνει και πως θα μπορούσε να τους βοηθήσει. Στρατηγικές όπως, η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO, social media μάρκετινγκ και διαφήμιση επί πληρωμή μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά σε μια καμπάνια για ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας του brand σας.

Ο στόχος εδώ δεν είναι απαραίτητα το να πραγματοποιήσετε μια πώληση, αλλά το να βεβαιωθείτε ότι οι πελάτες, κοινό – στόχος γνωρίζουν την ύπαρξη σας.

2. Ενισχύστε τα lead σας

Στο δεύτερο στάδιο μετά την αύξηση του awareness, καλό είναι να επικεντρωθείτε στα lead σας. Τώρα που ο ιδανικός πελάτης γνωρίζει την ύπαρξη σας, είναι η στιγμή για να ξεχωρίσετε ως η σωστή επιχείρηση για εκείνον. Όσο περισσότερο παρουσιάζεστε ως μια αξιόπιστη και ενημερωμένη πηγή κατά μήκος των καναλιών του digital marketing, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες τα lead σας να είναι πρόθυμα να αγοράσουν το προϊόν ή την υπηρεσία σας.

3. Τα κανάλια ψηφιακού μάρκετινγκ σας βοηθούν να αυξήσετε το ποσοστό μετατροπής

Τώρα που οι εν δυνάμει αγοραστές σας γνωρίζουν και σας εμπιστεύονται, είναι η στιγμή να του κάνετε μια προσφορά βασισμένη στις ανάγκες τους. Σε αυτό το σημείο, ο στόχος σας είναι να μετατρέψετε ένα lead, σε πελάτη που πραγματοποιεί αγορές. Η προσφορά σας, είτε πρόκειται για προϊόν είτε για υπηρεσία, θα πρέπει να αποτελεί μια άμεση απάντηση στις ανάγκες των δυνητικών σας πελατών.

Μέχρι τώρα, το περιεχόμενο που παράγετε, βοηθάει την επιχείρησή σας να ξεχωρίσει. Αλλά για να μπορέσει ένας εν δυνάμει αγοραστής να δει πραγματικά αποτελέσματα, χρειάζεται να επενδύσει και να δοκιμάσει στις υπηρεσίες σας.

4. Αναπτύξτε σχέση εμπιστοσύνης

Οι περισσότερες επιχειρήσεις επιτυγχάνουν αύξηση κέρδους στο ηλεκτρονικό εμπόριο λόγω του μεγάλου αριθμού επαναλαμβανόμενων πελατών. Αυτή η τελευταία φάση στα κανάλια ψηφιακού μάρκετινγκ, συνήθως ξεχνιέται, αλλά ενδεχομένως να είναι και η σημαντικότερη. Όλοι ξέρουμε κάποιον που «πίνει νερό» στο όνομά μίας επιχείρησης, όσον αφορά κάποιο συγκεκριμένο προϊόν ή υπηρεσία. Τα macbooks και τα iPhones αποτελούν ένα κλασικό παράδειγμα, όπου έχουν φανατικούς υποστηρικτές.

Ο στόχος σας είναι αυτή η προσκόλληση των πελατών στο brand και θα το πετύχετε μόνο με εξυπηρέτηση πελατών υψηλών προδιαγραφών και τη συνεχή δημιουργία περιεχομένου που απευθύνεται στις ανάγκες τους. Έτσι θα συνδεθούν πραγματικά μαζί σας.

κανάλια ψηφιακού μάρκετινγκ

Γιατί τα κανάλια ψηφιακού μάρκετινγκ είναι σημαντικά;

Χωρίς τα κανάλια ψηφιακού μάρκετινγκ, η δουλειά σας γίνεται πολύ πιο δύσκολη. Όταν δεν διαθέτετε ένα σύστημα προσέλκυσης  νέων πελατών, οι δυνητικοί πελάτες θα δυσκολευτούν να σας βρουν. Όταν δεν φροντίζετε να αποκτήσετε νέους πελάτες, θα δυσκολευτούν να σας εμπιστευτούν. Και όταν αποτύχετε να μετατρέψετε αυτά τους νέους πελάτες, η επιχείρηση σας θα δυσκολευτεί να επιβιώσει.

Από την άλλη, ένα κανάλι ψηφιακού μάρκετινγκ σε συνδυασμό με μία στρατηγική, επιτρέπει στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να εστιάσουν στην ποιότητα της υπηρεσίας τους και στην απόδοση της. Αντί βέβαια να πασχίζουν να κρατήσουν τις ψηφιακές πόρτες ανοιχτές.

Με λίγα λόγια

Τα κανάλια ψηφιακού μάρκετινγκ έχουν δημιουργηθεί για να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις στο μέγιστο δυνατό βαθμό με σκοπό την αύξηση κερδών και την ικανοποίηση καταναλωτών. Ακολουθήσετε όλα τα παραπάνω βήματα και συνδυάστε με μια εξαιρετική παρουσία στην εξυπηρέτηση πελατών. Έτσι δεν υπάρχει αμφιβολία για την επιτυχία σας.

Η ομάδα της AppGene ακολουθεί αποδεδειγμένες διαδικασίες και στρατηγικές προώθησης, ώστε να έχετε ένα ισχυρό και καλά δομημένο κανάλι ψηφιακού μάρκετινγκ. Στόχος μας, μέσω του digital marketing να συνεχίσει κάθε κανάλι να σας φέρνει νέους πελάτες. Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία ή πληροφορία!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.