BLOG / BLOG

Συμβουλές δημιουργίας εφαρμογής, όλα τα βήματα επιτυχίας

συμβουλές δημιουργίας εφαρμογής

Συμβουλές δημιουργίας εφαρμογής: πώς πρέπει να ξεκινήσετε για να κάνετε την ιδέα σας πραγματικοτητα; Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά!

Έχετε αποφασίσει τη δημιουργία εφαρμογής για κινητά, έχοντας μία ιδέα για app κατά νου. Πιστέυετε πως αυτή η ιδέα είναι όντως καλή, αλλά αυτό δεν είναι σίγουρο. Στην πραγματικότητα μπορεί να θεωρείτε πως είναι η καλύτερη, αλλά όταν τη μοιραστείτε με την εταιρία δημιουργίας εφαρμογών να σας αποθαρρύνει. Η αλήθεια μπορεί να είναι λιγάκι πιο σκληρή κάποιες φορές, αλλά σε έναν κόσμο που οι εταιρίες κατασκευής εφαρμογών γίνονται αποδέκτες διαφόρων αιτημάτων που λαμβάνουν καθημερινά, με καλές ιδέες για εφαρμογή, είναι φυσικό να υπάρχει μία εμπειρία για το αν η ιδέα σας είναι αυτό που πιστεύετε ότι είναι. Φυσικά οι ιδέες για mobile εφαρμογή πρέπει να είναι και να ακούγονται καλές όχι μόνο σε εσάς, αλλά και στον κόσμο γύρω σας.

Εφόσον έχετε βρει την εταιρία ανάπτυξης εφαρμογής και θέλετε να προχωρήσετε σε συνεργασία, χρειάζεται να τελειοποιήσετε την ιδέα σας, ώστε να ξέρετε ακριβώς ποιο είναι το ζητούμενο. Για να βεβαιωθείτε ότι το αίτημά σας δε θα καταλήξει σε αδιέξοδο κι ότι θα μπορέσετε να συνεργαστείτε με την καλύτερη εταιρία δημιουργίας εφαρμογών, θα βρείτε παρακάτω δύο σημεία – κλειδιά, τα οποία αναζητούν οι προγραμματιστές για την ιδέα που θα υλοποιήσουν.

Συμβουλές δημιουργίας εφαρμογής: No1. Είναι ιδέα σας μοναδική;

Υπάρχουν πάνω από 2 εκατομμύρια εφαρμογές στο App Store και πάνω από 3 εκατομμύρια στο Google Play Store. Όπως μαρτυρούν τα στοιχεία, μια πραγματικά μοναδική ιδέα για δημιουργία εφαρμογής είναι δύσκολο να βρεθεί.

Όσον αφορά τη δική σας ιδέα για εφαρμογή, πρέπει να ερευνήσετε αν υπάρχει ήδη διαθέσιμη κάποια παρόμοια εφαρμογή. Μπορείτε να βρείτε εύκολα αυτές τις πληροφορίες, ψάχνοντας για σχετικές εφαρμογές στο AppStore ή στο Google Play Store.

Η εταιρία δημιουργίας εφαρμογής που θα σας αναλάβει θα ρωτήσει:

  1. Γιατί αυτή η εφαρμογή που θέλετε να δημιουργήσετε είναι τόσο ξεχωριστή;
  2. Τι κάνει την εφαρμογή σας διαφορετική από τις υπόλοιπες;
  3. Τι αξία προσφέρει η εφαρμογή στους χρήστες;

Αν μπορείτε να απαντήσετε σε αυτές τις ερωτήσεις και οι πληροφορίες αυτές γίνουν αντιληπτές από τους συνεργάτες σας, τότε είστε σε καλό σημείο.

Συμβουλές δημιουργίας εφαρμογής: No2. Υπάρχει αγορά που ενδιαφέρεται γι’ αυτή την εφαρμογή;

Κανένας δε θέλει να δημιουργήσει μια εφαρμογή, που δε θα την κατεβάσει κανείς. Ακούγεται λογικό, αλλά λόγω του ενθουσιασμού και της άγνοιας που μπορεί να έχετε, υπάρχει πιθανότητα να μην έχετε τα προσδωκόμενα αποτελέσματα. Τις περισσότερες φορές δεν γίνεται η απαραίτητη έρευνα αγοράς από πλευράς των πελατών, για να αξιολογήσουν την ιδέα τους, προτού έρθουν σε επαφή με την εταιρία προγραμματισμού.

Η εφαρμογή που θα δημιουργήσετε θα πρέπει να ανταποκρίνεται σε μία ήδη υπάρχουσα αγορά, είτε να απευθύνεται σε επαγγελματίες, μαθητές, παιδιά ή οποιονδήποτε διαθέτει μια κινητή συσκευή και έχει μία συγκρεκριμένη ανάγκη.

  • Υπάρχει ζήτηση για μία εφαρμογή τέτοιου είδους;
  • Πως βελτιώνει τις ζωές των ανθρώπων;
  • Παρέχει μία λύση για ένα υπάρχον πρόβλημα;
  • Ποιος θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτή την εφαρμογή;

Όσες περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να προσφέρετε όταν αποφασίζετε να προσεγγίσετε μία εταιρία δημιουργίας εφαρμογών, τόσο το καλύτερο. Δε χρειάζεται να απαντήσετε σε αυτές τις ερωτήσεις τόσο εκτεταμένα, όσο στο επιχειρηματικό σας πλάνο. Παρόλα αυτά πρέπει να κάνετε μια σχετική έρευνα και να παρουσιάσετε στους υποψήφιους συνεργάτες σας μία ολοκληρωμένη εικόνα και στοιχεία που στηρίζουν την ιδέα σας.

Καλές ιδέες δημιουργίας εφαρμογών VS Εξαιρετικές ιδέες δημιουργίας εφαρμογών

Μια ιδέα παραμένει ιδέα μέχρι τη στιγμή που θα αναλάβετε δράση. Πρέπει να γνωρίζετε πως να μεταφράσετε την ιδέα σας σε εφαρμογή. Αυτό που διαχωρίζει τις καλές από τις εξαιρετικές ιδέες, είναι ότι οι εξαιρετικές ιδέες έχουν προέλθει από ενδελεχή έρευνα και έχουν εκφραστεί σωστά.

Οι εταιρίες δημιουργίας εφαρμογών θέλουν να γνωρίζουν περισσότερα για την εφαρμογή σας. Θέλουν επίσης να δουν και να αντιληφθούν το όραμα σας, γι’ αυτό απαντήστε στις παραπάνω ερωτήσεις προτού τους προσεγγίσετε.

Συμβουλές δημιουργίας εφαρμογής: Βοηθήστε το έργο των ειδικών για την ανάπτυξη της εφαρμογής σας

Παρακάτω ακολουθούν κάποιες συμβουλές, τις οποίες έχει συγκεντρώσει η ομάδα μας για εσάς, που θα σας βοηθήσουν στο να έχετε ένα καλύτερο αποτέλεσμα όταν προσεγγίζετε μία εταιρία δημιουργίας εφαρμογών για να μοιραστείτε την ιδέα σας.

Να είστε όσο πιο συγκεκριμένοι και σαφείς γίνεται

Δεν πρέπει να υπάρχει καμία ασάφεια στο πλάνο σας σχετικά με το τι θέλετε να κάνει η εφαρμογή σας. Προσπαθήστε να είστε όσο πιο συγκεκριμένοι γίνεται. Όταν η ομάδα που θα συνεργαστείτε, γνωρίζει ακριβώς τι θέλετε, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να πετύχει το όραμα σας. Η καταγραφή των λειτουργιών μίας εφαρμογής είναι μία χρονοβόρα διαδικασία η οποία απαιτεί κόστος. Μπορείτε επίσης να ενθαρρύνετε τους συνεργάτες σας να κάνουν ερωτήσεις. Αν κάτι είναι ασαφές, δε γίνεται απλά να το μαντέψουν. Δείξτε τους ότι είστε διαθέσιμοι να απαντήσετε σε οποιαδήποτε ερώτηση.

συμβουλές δημιουργίας εφαρμογής

Οι στόχοι είναι πιο σημαντικοί από τις προθεσμίες

Αυτό δε σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να θέσετε προθεσμίες, αλλά πρέπει να δίνετε περισσότερη σημασία στο στόχο που θέλετε να πετύχετε παρά στην προθεσμία. Έχοντας άγνοια για το χρόνο που απαιτείται για τη δημιουργία εφαρμογής, θα πρέπει να εμπιστευτείτε την εταιρία που θα σας αναλάβει σχετικά με το χρόνο. Η ανάπτυξη εφαρμογών είναι μία χρονοβόρα διαδικασία και ενδεχομένως να υπάρχουν πολλαπλά γεγονότα που να σας φέρουν αντιμέτωπους με μια μικρή καθυστέρηση. Θέστε με την ομάδα σας μια ημερομηνία για ολοκλήρωση, αλλά θα πρέπει να κάνετε σαφές ότι είναι πιο σημαντικό να πετύχετε τους στόχους του project, παρά να γίνουν βιαστικές και λανθασμένες κινήσεις.

Εμπιστευθείτε την εταιρία δημιουργίας εφαρμογών

Μια από τις σημαντικότερες συμβουλές δημιουργίας εφαρμογής είναι ότι πρέπει να εμπιστεύεστε απόλυτα τα άτομα που επιλέξατε να μετουσιώσουν την ιδέα σας σε εφαρμογή. Αν οι προγραμματιστές σας δίνουν συμβουλές σχετικά με το project, πιθανότατα το κάνουν λόγω εμπειρίας κι όχι επειδή θέλουν να έχουν το πάνω χέρι. Εάν έχετε κάποια αμφιβολία για τις προθέσεις τους εξ αρχής, τότε καλύτερα να το σκεφθείτε πάλι πριν προχωρήσετε σε συνεργασία.

Θέστε τα ερωτήματά σας

Θα πρέπει να συνεργαστείτε με τους προγραμματιστές. Ενδεχομένως να σας δώσουν συμβουλές και να προσπαθήσουν να σας εξηγήσουν κάποια πράγματα. Εάν δεν είστε εσείς οι ίδιοι προγραμματιστές, πιθανότατα να μην καταλάβετε όσα ακούσετε. Εάν συμβεί αυτό, μη φοβάστε να κάνετε ερωτήσεις. Θέλετε να ξέρετε πως θα δημιουργηθεί η εφαρμογή σας και δε θα πρέπει να είναι πρόβλημα για τον προγραμματιστή να σας εξηγήσει όσο περισσότερο γίνεται τη διαδικασία. Φυσικά δε μπορείτε να έχετε λόγο για όλα γιατί δεν έχετε γνώσεις σχετικές, αλλά εκεί θα πρέπει να εμπιστευτείτε τους ειδικούς.

Πρέπει να ξέρετε τι θέλετε

Ίσως και η πιο σημαντική, από τις συμβουλές δημιουργίας εφαρμογής. Θα πρέπει να είστε σίγουροι για το τι θέλετε μέχρι τη στιγμή που θα ξεκινήσει η διαδικασία ανάπτυξης της εφαρμογής. Αυτό είναι το Α και το Ω, για την επιτυχία της εφαρμογής σας. Αν συνεχώς έχετε νέες απαιτήσεις ή αλλάζετε απόψεις, θα δυσκολέψετε την ομάδα προγραμματισμού.

Συνοψίζοντας

Οι παραπάνω συμβουλές δημιουργίας εφαρμογής θα σας βοηθήσουν να αξιολογήσετε την ιδέα σας και να αποφασίσετε αν θα προχωρήσετε στο επόμενο βήμα. Εφόσον το αποφασίσετε, ακολουθώντας τες, η συνεργασία ανάμεσα σε εσάς και την ομάδα προγραμματισμού που θα προσεγγίσετε θα είναι πολύ καλύτερη.

Εάν έχετε μια ιδέα για δημιουργία εφαρμογής που θέλετε να υλοποιήσετε, επικοινωνήστε με την έμπειρη ομάδα της AppGene. Η ομάδα μας αναλαμβάνει τη δημιουργία Native εφαρμογών έχοντας υλοποιήσει πολυάριθμες εφαρμογές για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.