BLOG / ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ESHOP

Eπιτυχημένη επιχείρηση στο ηλεκτρονικό εμπόριο

επιτυχημένη επιχείρηση

Μία επιτυχημένη επιχείρηση στο ηλεκτρονικό εμπόριο μπορεί να μοιάζει απαιτητική διαδικασία. Για αυτό το λόγο συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να χτίσετε μια επιτυχημένη επιχείρηση σε κάθε κατασκευή eshop.

Εστιάστε στην αυθεντικότητα: το κλειδί για μία επιτυχημένη επιχείρηση

Για να είστε αυθεντικοί, το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνετε είναι να καταλάβετε ακριβώς τι είδους επιχειρηση είστε. Ακριβώς όπως στις προσωπικές σας σχέσεις, το να προσπαθείτε να είστε κάποιος που δεν είστε, μόνο και μόνο για να ευχαριστήσετε τους άλλους, δε λειτουργεί. Το ίδιο συμβαίνει και με την επιχείρησή σας. Αν προσπαθείτε να προωθήσετε ένα brand, το οποίο δεν μπορείτε να υποστηρίξετε με τις πράξεις σας, οι χρήστες θα το καταλάβουν και θα σταματήσουν να σας δίνουν σημασία.

Όραμα Επιχείρησης

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η επιχείρηση σας υπάρχει για να βοηθάει τα άτομα να λύσουν κάποιο πρόβλημα. Άρα, το όραμα σας είναι η δική σας εκδοχή του κόσμου, όπου είστε σε θέση να λύσετε το συγκεκριμένο πρόβλημα. Δεν πειράζει αν το όραμα σας δεν είναι απόλυτα προσιτό. Απ’ τη στιγμή που το παρουσιάζετε στο κοινό σας, τους βοηθάτε να νιώσουν ότι συμπεριλαμβάνονται στην δημιουργία κάποιας αλλαγής στον κόσμο.

Τις περισσότερες φορές το όραμα της επιχείρησής σας θα σχετίζεται με αυτό που κάνετε, αλλά θα είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο.

Mission statement

Το mission statement σας είναι το δηλωμένο πλάνο, που θα σας βοηθήσει να μετατρέψετε το επιχειρηματικό όραμα σας σε πραγματικότητα. Η σημασία του mission statement είναι να δείξει στα άτομα ότι έχετε ένα σχέδιο. Αν μπορούν να το δουν με ευκολία, είναι πολύ πιο πιθανό να πιστέψουν σε εσάς.

Κεντρικές αξίες και προσωπικότητα του brand

Μια επιτυχημένη επιχείρηση έχει ως βασικό στόχο τον εξανθρωπισμό του brand. Για να χτίσετε ένα φιλικό brand, θέλετε να δημιουργήσετε στο κοινό σας την αίσθηση κάποιου, που θα μπορούν να αποκαλούν φίλο τους.

Πελατοκεντρική προσέγγιση: Σκεφτείτε όπως οι πελάτες σας για μία επιτυχημένη επιχείρηση

Για να έχει το branding σας απήχηση στους πελάτες σας είναι σημαντικό να προσπαθήσετε να τους καταλάβετε όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ο «ιδανικός πελάτης»

Ένα χρήσιμο τεστ, για να κατανοήσετε το κοινό σας, είναι η άσκηση του «ιδανικού πελάτη». Ξεκινήστε δημιουργώντας ένα φανταστικό μέλος του κοινού σας. Του δίνετε ένα όνομα και γράφετε κάποιες πλευρές της ζωής και του χαρακτήρα του. Ο στόχος είναι να εξάγετε συμπεράσματα για τις αξίες και τις πεποιθήσεις του κοινού σας, ώστε να δημιουργήσετε περιεχόμενο που να σχετίζεται με τα σημαντικά, για εκείνους, πράγματα.

Το ταξίδι του χρήστη

Στη συνέχεια, πρέπει να εστιάσετε στο ταξίδι που ακολουθεί ένας χρήστης. Υπάρχουν δύο τρόποι να το κάνετε. Ο ένας είναι να αναλύσετε μία μέρα απ’τη ζωή κάποιου μέλους από το κοινό σας.

Ξεκινήστε από τη στιγμή που ξυπνά και σκεφτείτε όλα τα πράγματα που κάνει μέχρι να τελειώσει η μέρα του. Τότε, αποφασίστε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να προσεγγίσετε αυτό το άτομο σχετικά με τα προιόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρετε. Έτσι, θα καταλάβετε τι είναι σημαντικό για εκείνους. Μια επιτυχημένη επιχείρηση χρειάζεται να είναι σε θέση να προσφέρει λύσεις στα προβλήματα τους και να συμφωνεί με τις αξίες τους.

Ο άλλος τρόπος είναι να σκεφτείτε το συνολικό ταξίδι που κάνουν οι χρήστες, όταν αποφασίζουν να πραγματοποιήσουν μια αγορά. Σε γενικές γραμμές, οι χρήστες ακολουθούν το ίδιο μονοπάτι στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Ξεκινούν συγκεντρώνοντας πληροφορίες. Στη συνέχεια συγκρίνουν τις διαφορετικές επιλογές και αναζητούν την καλύτερη προσφορά. Τέλος, πραγματοποιούν την αγορά. Ο ρόλος σας σε αυτή τη διαδικασία είναι να καταλάβετε τι είναι αυτό που κεντρίζει το ενδιαφέρον του χρήστη. Τι είναι αυτό που θα τον ωθήση σε δράση.

επιτυχημένη επιχείρηση

Συνδυάζοντας τις απαιτήσεις με την πραγματικότητα

Ενώ είναι σημαντικό να παραμένετε πιστοί στο επιχειρηματικό όραμά σας, αν δεν ευαισθητοποιείστε σχετικά με το τι ακριβώς αναζητούν τα άτομα από μία επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου, τότε αυτή η αυθεντικότητα δεν επαρκεί για να κτίσετε μία επιτυχημένη επιχείρηση. Από την άλλη πλευρά, αν απλά κινήστε βάσει μόνο του τι προσδοκίες έχουν από εσάς, θα καταλήξετε να χάσετε την αυθεντικότητα σας.

Για να βρείτε τη χρυσή τομή, εστιάστε στις κεντρικές αξίες επιχείρησης και καταλήξτε στο τι σας ορίζει τελικά σαν ισχυρό brand, καθώς και το τι είναι σημαντικό για το κοινό σας.

Συνέπεια, ένας σημαντικός παράγοντας για μία επιτυχημένη επιχείρηση

Ένας χρήσιμος τρόπος να βεβαιωθείτε ότι είστε συνεπείς είναι δημιουργώντας κατευθυντήριες γραμμές για το brand σας. Αυτοί οι κανόνες θα σας βοηθήσουν να ορίσετε τα είδη περιεχομένου που θα παράγετε. Κάνοντας το πιο κατανοητό και εύκολο, θα δημιουργήσετε μηνύματα που θα εξυπηρετούν το σκοπό σας.

Ακόμα, αυτές οι κατευθυντήριες γραμμές θα σας βοηθήσουν να ορίσετε κάποια πιο διακριτικά στοιχεία του brand. Πράγματα όπως η γραμματοσειρά, τα χρώματα και οι εικόνες φανερώνουν κάτι στο κοινό σας, οπότε είναι σημαντικό να φαίνονται σωστά κάθε φορά που επικοινωνείτε μαζί τους.

Μην αποφεύγετε τη δοκιμή και τα λάθη

Όλα αυτά θα σας βοηθήσουν να στήσετε μια επιτυχημένη επιχείρηση στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Αλλά, καθώς ξεκινάτε να σκέφτεστε το τι είδους επιχειρησή είστε και θέλετε να γίνετε, θυμηθείτε ότι είναι αδύνατο γνωρίζετε εξαρχής τι πρόκειται να λειτουργήσει και τι όχι. Βεβαιωθείτε ότι είστε ευέλικτοι και δε φοβάστε να δοκιμάσετε νέα πράγματα.

Με λίγα λόγια

Μια επιτυχημένη επιχείρηση δεν αποτελεί άπιαστο όνειρο. Αν κινηθείτε σωστά, έχοντας κατά νου τις παραπάνω συμβουλές από την ομάδα της AppGene, θα μπορέσετε να φτάσετε την επιχείρησή σας εκεί που θέλετε, μένοντας πιστοί στις αξίες και τις πεποιθήσεις, τόσο τις δικές σας, όσο και του κοινού σας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.