BLOG / BLOG

Βήματα δημιουργίας εφαρμογής: πώς να ξεκινήσετε

βήματα δημιουργίας εφαρμογής

Βήματα δημιουργίας εφαρμογής: ποιές κινήσεις πρέπει να κάνετε σχετικά με τη δημιουργία εφαρμογών;

Η αγορά mobile εφαρμογών αναπτύσσεται κάθε χρόνο, συνοδευόμενη από πολλά υποσχόμενα έσοδα. Ένας μέσος χρήστης smartphone χρησιμοποιεί 30 διαφορετικές εφαρμογές κάθε μήνα. Αν προσφέρετε το σωστό προϊόν, καταλαβαίνετε ότι μπορείτε να γίνετε ένα αναγκαίο κομμάτι στη ζωή των πελατών σας! Ποιά είναι όμως τα απαραίτητα βήματα δημιουργίας εφαρμογών;

Στρατηγική ανάπτυξης εφαρμογής mobile για την επιχείρησή σας

Το να έχετε μία ιδέα για εφαρμογή σίγουρα δεν είναι αρκετό για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση και να επιτύχετε στα App Stores. Οι ιστορίες επιτυχίας σας κάνουν να θεωρείτε ότι η δημιουργία online επιχείρησης είναι εύκολη υπόθεση. Το κλειδί για να γίνετε μέλος σ’ αυτό το αποκλειστικό κλαμπ δεν είναι η τύχη, αλλά μία ιδέα που προγραμματίστηκε με προσοχή και έγινε αποδεκτή από την αγορά.

Πρόταση αξίας – Value proposition

Ένα από τα πρώτα βήματα δημιουργίας εφαρμογής είναι η στρατηγική της επιχείρησης σας. Θέτοντας στον εαυτό σας  κάποιες ερωτήσεις, θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε την αξία του προϊόντος ή της υπηρεσίας σας. Πρώτον και κύριον, τι είδους πρόβλημα προσπαθείτε να λύσετε με την εφαρμογή σας; Ανακαλύψτε πως το επιχειρηματικό όραμα σας μπορεί να κάνει τη ζωή καλύτερη και πιο άνετη.

Στη συνέχεια, σκεφτείτε τα προνόμια που μπορείτε να προσφέρετε στους δυνητικούς σας πελάτες. Τι θα αποκομίσουν κατεβάζοντας την εφαρμογή σας; Αυτό εγείρει ένα άλλο ερώτημα, γιατί πρέπει να επιλέξουν την δική σας εφαρμογή έναντι μίας άλλης;

Βήματα δημιουργίας εφαρμογής: Καθορισμός Κοινού – στόχου

Ένα ακόμη από τα πρώτα βήματα δημιουργίας εφαρμογής είναι να κατανοήσετε καλύτερα το κοινό – στόχο. Προσπαθήστε να περιγράψετε μερικά άτομα, τα οποία θα είναι το πρότυπο των μελλοντικών σας πελατών. Θα πρέπει να κατανοήσετε τους στόχους και τι τους παρακινεί να αγοράσουν το προϊόν σας. Όπως και τα προβλήματα που θα χρειάζεται να λύνει γι΄ αυτούς.

Έρευνα αγοράς, βασικό στάδιο από τα βήματα δημιουργίας εφαρμογής

Μάθετε από τους άλλους. Αυτό δε σημαίνει να τους αντιγράψετε, αλλά να δείτε τι λειτούργησε για εκείνους και τι όχι. Επίσης, με αυτό τον τρόπο, θα μπορέσετε να καταλήξετε στο ποια είναι τα μοναδικά χαρακτηριστικά της mobile εφαρμογής σας που δεν προσφέρει καμία άλλη.

Η έρευνα αγοράς θα πρέπει να ξεκινήσει αναλύοντας τους ανταγωνιστές σας. Μάθετε την στρατηγική, τα δυνατά και αδύναμα σημεία τους.

Ο βασικός στόχος στα βήματα δημιουργίας εφαρμογής είναι να δείτε σε τι υστερείτε στον τομέα σας. Αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να δημιουργήσετε ένα σχέδιο και να το ακολουθείτε κατά γράμμα.

Πόσο κοστίζει η δημιουργία εφαρμογής;

Αρχικά, το πρώτο από τα βήματα δημιουργίας εφαρμογής μετά το αρχικό πλάνο είναι να επιλέξετε την εταιρεία που θα αναπτύξει την εφαρμογή σας. Εκείνοι θα γνωρίζουν πως μία ιδέα για εφαρμογή μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα πραγματικό προϊόν.

Η δημιουργία εφαρμογής είναι ένα πολυεπίπεδο εγχείρημα. Για αυτό το λόγο υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή για ανάπτυξη mobile εφαρμογής. Κάποιοι από αυτούς είναι το είδος της εφαρμογής, εάν μιλάμε για native εφαρμογή ή hybrid, ο αριθμός των εκδόσεων στα App Stores, η δυνατότητα κλιμάκωσης του project και, φυσικά, το budget και το πόσο σύντομα θέλετε να την έχετε έτοιμη.

Στοιχεία στρατηγικής για την τελική εφαρμογή

Τι θα κάνετε όταν η δημιουργία mobile εφαρμογής έχει ολοκληρωθεί; Ανεβαίνει στα App Stores και θα περιμένετε να γίνει μόνη της διάσημη; Λοιπόν, τότε θα περιμένετε πολύ. Μην αφήνετε τις ενέργειες προώθησης και marketing για την τελευταία στιγμή. Προσθέστε αυτό το κομμάτι στη στρατηγική σας και σχεδιάστε το λεπτομερώς.

Σχεδιασμός εφαρμογής

Γνωρίζετε πως θα μοιάζει το προϊόν σας; Τί χρώματα και γραμματοσειρά θα έχει; Θα θέλατε να συμπεριλάβετε εικονογραφημένα στοιχεία; Οι οθόνες των κινητών είναι μικρότερες και λειτουργούν διαφορετικά από ό,τι οι ιστοσελίδες και εφαρμογές υπολογιστών, γι’ αυτό θα πρέπει η εταιρία δημιουργίας εφαρμογής που θα επιλέξετε να έχει εμπειρία στο UI (user interface) και τον UX (user experience) σχεδιασμό. Είναι τα δυο βασικά βήματα δημιουργίας εφαρμογής όσον αφορά το οπτικό κομμάτι και την γενική εμπειρία χρήστη.

βήματα δημιουργίας εφαρμογής

Στρατηγικές εσόδων και αύξησης κέρδους, σημαντικά βήματα δημιουργίας εφαρμογής

Ο βασικός στόχος κάθε μικρής ή μεγάλης επιχείρησης είναι η αύξηση κέρδους. Γι’αυτό πρέπει, να συμπεριλάβετε στα βήματα δημιουργίας εφαρμογής το πως θα σας επιφέρει έσοδα. Τα άτομα θα πρέπει να γοητεύονται με την ιδέα σας, ώστε να επιθυμούν να πληρώσουν για το προϊόν ή την υπηρεσία σας.

Τι μπορείτε να προσφέρετε;

  • Freemium εφαρμογές
  • Επί πληρωμή/premium εφαρμογές
  • Συνδρομητική υπηρεσία
  • Αγορές εντός της εφαρμογής
  • Διαφήμιση
  • Χορηγίες

Βελτιστοποίηση App Store

Το να προσθέσετε την εφαρμογή σας στα δημοφιλέστερα App Store δεν είναι αρκετό για να φτάσετε στην κορυφή. Χρειάζεται να επενδύσετε στην καλύτερη εταιρία δημιουργίας εφαρμογών, ώστε να έχετε τα ανάλογα αποτελέσματα.

Θα πρέπει πραγματικά να σκεφτείτε πολύ καλά το όνομά της εφαρμογής, την περιγραφή των κεντρικών χαρακτηριστικών, το λογότυπο και την εικόνα που θα εκπροσωπούν το εσωτερικό κομμάτι της εφαρμογής. Η μελέτη SEO Optimization και η βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας που θα παρουσιάζει την εφαρμογή, αλλά και των App Store, είναι απαραίτητα βήματα δημιουργίας εφαρμογής. Η χρήση λέξεων και φράσεων κλειδιών, που θα βοηθήσουν τα άτομα να βρουν την εφαρμογή σας, είναι αναγκαία.

Σκεφτείτε επίσης την προώθηση της εφαρμογής σε πλατφόρμες social media, την επένδυση σε Google Ads και τη δημιουργία marketing περιεχομένου.

Συνοψίζοντας

Η ομάδα της AppGene μπορεί να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε όλα τα απαραίτητα βήματα δημιουργίας εφαρμογής. Η ομάδα μας, έχει χρόνια εμπειρία στην ανάπτυξη εφαρμογής για κάθε επιχειρηματική ιδέα, είτε είναι η δημιουργία εφαρμογής Android ή ημιουργία εφαρμογής iOS. Σκεφτείτε τη δική σας ιδέα και μία ακόμη καλύτερη στρατηγική για να μετατρέψετε το επιχειρηματικό σας όραμα σε πραγματικότητα!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.