BLOG / BLOG

Ανάπτυξη custom εφαρμογής, πλεονεκτήματα επιχείρησης

ανάπτυξη custom εφαρμογής

Ανάπτυξη custom εφαρμογής ή χρήση μίας γενικευμένης εφαρμογής που στηρίζεται σε έτοιμη πλατφόρμα; Το παραπάνω ερώτημα βρίσκεται στη σκέψη κάθε επιχείρησης σχετικά με το επόμενο βήμα της συνεχούς ανάπτυξής της.

Ποια είναι όμως η καλύτερη, πιο ασφαλής και εμπορεύσιμη επιλογή; Mobile/  web εφαρμογή custom ή εφαρμογή από έτοιμη πλατφόρμα;! Ας δούμε!

Θέλω να δημιουργήσω μία εφαρμογή. Να προτιμήσω custom εφαρμογή ή έτοιμη πλατφόρμα;

Η ανάπτυξη custom εφαρμογής mobile ή web θα πρέπει να είναι η προτιμώμενη επιλογή για όλες τις επιχειρήσεις. Η εταιρία ανάπτυξης εφαρμογών web και mobile που μπορεί να προσεγγίσετε, μη έχοντας την κατάλληλη εμπειρία, θα θελήσει πιθανότατα να σας προσφέρει βασικές λύσεις εφαρμογών που στηρίζονται σε έτοιμες πλατφόρμες.

Ενώ αυτές οι εφαρμογές μπορεί να εξυπηρετούν έναν σκοπό κατά την πρώτη ανάπτυξη μιας διαδικτυακής παρουσίας, οι επιχειρήσεις πρέπει να συμβιβαστούν στο ότι δε θα υπάρχει προσαρμοστικότητα και μοναδικότητα. Επιπλέον, πολύ πιθανό να καταλήξουν να ξοδέψουν περισσότερα σε μια εντελώς νέα εφαρμογή στο μέλλον, διπλασιάζοντας έτσι το κόστος κατασκευής εφαρμογής.

Από την άλλη, η ανάπτυξη custom εφαρμογής mobile ή web παρέχει πολλά πλεονεκτήματα σε μια επιχείρηση. Η ανάπτυξη προσαρμοσμένων εφαρμογών για κινητά ή υπολογιστές είναι ένα βήμα που μία επιχείρηση μπορεί να εδραιωθεί.

Φυσικά υπάρχουν κάποιες εταιρείες κατασκευής εφαρμογών στην Αθήνα που μπορούν προσφέρουν τη δημιουργία εφαρμογής σύμφωνα με τις προδιαγραφές των επιχειρήσεων. Παρακάτω λοιπόν έχουμε συγκεντρώσει για εσάς τους 7 πιο σημαντικούς λόγους για τη μετάβαση μιας επιχείρησης σε μια mobile ή web custom εφαρμογή.

Πλεονεκτήματα που επιφέρει η ανάπτυξη custom εφαρμογής web και mobile

Καλύτερη εμπειρία χρήστη

Οι βασικές εφαρμογές που στηρίζονται σε έτοιμες πλατφόρμες, δυστυχώς δεν έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν τη βέλτιστη εμπειρία στο χρήστη που τις χρησιμοποιεί. Η εμπειρία χρήστη UX και το UI αποτελούν δύο στοιχεία που απασχολούν τις σύγχρονες επιχειρήσεις, με τις περισσότερες από αυτές να προσλαμβάνουν εξειδικευμένο προσωπικό για να επικεντρωθεί σε αυτό.

Η ανάπτυξη εφαρμογής που προσφέρει στο χρήστη ευχάριστη εμπειρία, βοηθά στην ενίσχυση της σχέσης μεταξύ επιχείρησης και πελάτη, με τον τελευταίο να δείχνει την προτίμησή του ξανά και ξανά.

Γενικότερα η ανάπτυξη custom εφαρμογής mobile ή web δίνει την ευκαιρία σε μία επιχείρηση να γνωρίσει καλύτερα τους πελάτες της και να χτίσει ένα προϊόν που οι χρήστες πραγματικά θα απολαμβάνουν να χρησιμοποιούν.

Υψηλότερη ασφάλεια δεδομένων

Η σημασία της ασφάλειας στην εποχή που ζούμε είναι πάρα πολύ σημαντική. Καθημερινά υπάρχουν πολλαπλοί προβληματισμοί για τη διαχείριση των δεδομένων και την ασφάλεια, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις δημιουργούν προβλήματα μείζονος σημασίας σε επιχειρήσεις, διαταράσσοντας τη σχέση τους με τους πελάτες.

Με την ανάπτυξη custom εφαρμογής mobile ή web, εξασφαλίζεται ότι τα δεδομένα της επιχείρησης και των χρηστών παραμένουν εντός της εταιρίας και της διαχείρισής της. Επιπλέον υπάρχει δυνατότητα η κάθε επιχείρηση να επενδύσει στην μέγιστη ασφάλεια των δεδομένων, μιας και έχει τον πλήρη έλεγχο για το μέλλον της εφαρμογής της.

ανάπτυξη custom εφαρμογής

Πιο εύκολη υποστήριξη και συντήρηση εφαρμογής

Η συντήρηση και υποστήριξη μίας εφαρμογής αποτελεί μία συνεχή διαδικασία. Οι εταιρίες που χρησιμοποιούν έτοιμες λύσεις εφαρμογών είναι πολύ πιθανό να βιώσουν τον περιορισμό σχετικά με τη συντήρηση της εφαρμογής τους. Και αυτό γιατί θα πρέπει να στηριχθούν απόλυτα στην ομάδα προγραμματισμού ενός τρίτου φορέα για να πραγματοποιήσουν οποιαδήποτε αναβάθμιση, να διορθώσουν λάθη και γενικότερα να κάνουν βελτιώσεις στο performance. Φυσικά με τις όποιες καθυστερήσεις αν βέβαια τους βρίσκουν σύμφωνους οι αλλαγές/ βελτιώσεις που θέλετε να πραγματοποιηθούν.

Όπως καταλαβαίνετε, είναι προτιμότερη η ανάπτυξη custom εφαρμογής είτε σε mobile είτε σε web, καθώς η συντήρηση και η υποστήριξη που θα χρειαστείτε θα γίνει με τον δικό σας έλεγχο, όποτε εσείς θέλετε.

Με αυτό τον τρόπο επιτρέπεται σε μία επιχείρηση να επεκτείνει τη δράση της και να δημιουργήσει νέες λειτουργίες στην εφαρμογή της με σκοπό την κερδοφορία.

Πρόσβαση σε δεδομένα χρήσης

Με την ανάπτυξη custom εφαρμογής mobile ή web, μία επιχείρηση μπορει να συλλέξει περισσότερα δεδομένα σχετικά με τους χρήστες, φυσικά έχοντας πάρει πρώτα τη συγκατάθεσή τους.

Τα δεδομένα είναι πάρα πολύ χρήσιμα για κάθε επιχείρηση, καθώς έχει την ευκαιρία να κατανοήσει σε βάθος τις ανάγκες των πελατών της και να δημιουργήσει τα μελλοντικά στρατηγικά της βήματα με βάση την ανάλυση που θα πραγματοποιήσει και όχι βασιζόμενη σε εικασίες.

Ενίσχυση εταιρικής ταυτότητας

Οι σύγχρονες επιχειρήσεις δεν θέλουν μια εφαρμογή που να είναι αντίγραφο από κάτι που ήδη κυκλοφορεί στην αγορά. Κάθε αλληλεπίδραση των πελατών με μία επιχείρηση πρέπει να αντικατοπτρίζει την ταυτότητα της και το όραμά της. Η ανάπτυξη custom εφαρμογής mobile ή web επιτρέπει σε μια εταιρεία να δημιουργήσει μία πιο ελκυστική αλληλεπίδραση, μιας και το εικαστικό αποτέλεσμα είναι πλήρως προσαρμοσμένο στην εταιρική ταυτότητα της.

Όταν οι πελάτες χρησιμοποιούν μια custom εφαρμογή, η προσεκτική ενσωμάτωσή της στην ταυτότητα της επιχείρησης θα τους αφήσει μια θετική εντύπωση. Αυτή η εντύπωση θα τους βοηθήσει να θυμούνται μια εταιρεία πολύ μετά το κλείσιμο της εφαρμογής.

Ανάπτυξη custom εφαρμογής, επόμενα βήματα για κάθε επιχείρηση

Παραπάνω περιγράψαμε συνοπτικά κάποια από τα πιο κύρια πλεονεκτήματα για την ανάπτυξη custom εφαρμογής web και mobile. Είναι σαφές ότι οι εταιρίες επιλέγουν τις custom εφαρμογές για να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους πελάτες τους καθώς και να δώσουν λύση και να βελτιώσουν τις δραστηριότητές τους.

Εάν ενδιαφέρεστε να αναπτύξετε μία εφαρμογή βασισμένη πλήρως στις ανάγκες της επιχείρησής σας, δεν έχετε παρά να επιλέξετε τον κατάλληλο συνεργάτη που θα κάνει πραγματικότητα τα ζητούμενα.

Επικοινωνήστε άμεσα με την ομάδα της AppGene, ώστε να σας καθοδηγήσουμε σε κάθε σας ψηφιακό βήμα, αναλαμβάνοντας την ανάπτυξη custom εφαρμογής για την επιχείρησή σας με απόλυτη επιτυχία.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.