BLOG / BLOG

Ανάπτυξη λογισμικού εταιρείας: custom ψηφιακή λύση

ανάπτυξη λογισμικού εταιρείας

Ανάπτυξη λογισμικού εταιρείας: απαραίτητη ψηφιακή λύση για κάθε επιχείρηση

Καθώς οι ανάγκες κάθε επιχείρησης αυξάνονται καθημερινά και ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι αναγκαίος, οι εταιρίες αναζητώντας τη λύση που θα καλύψει μέρος αυτών, αντιμετωπίζουν διλήμματα μέχρι να καταλήξουν στην ιδανική επιλογή. Να επιλέξουν μία ‘έτοιμη’ λύση, ή να επιλέξουν την ανάπτυξη λογισμικού εταιρείας, βασισμένη ακριβώς στα δικά τους θέλω;!

Όταν μία επιχείρηση αναγνωρίζει την ανάγκη για λογισμικό, που θα έρθει ως απάντηση σε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα, τότε θα πρέπει να αντιμετωπίσει την επιλογή του είτε να αγοράσει ένα έτοιμο πρόγραμμα, είτε να δημιουργήσει τη δική της custom εφαρμογή. Φυσικά για να συγκρίνει κανείς τις δύο αυτές επιλογές, θα πρεπει να γνωρίζει καλά τους στόχους τους οποίους έχει η επιχείρηση και όλους τους άλλους παράγοντες που κάνουν σημαντική αυτή την επιχειρηματική απόφαση.

Ευτυχώς στις ημέρες μας, οι επιχειρήσεις που κοιτάζουν το μέλλον και την ευημερία της επένδυσής τους, είναι πλέον ανοιχτές να ανακαλύψουν τις επιλογές που υπάρχουν. Πλέον, κατανοούν πως το να επενδύσουν σε ένα δικό τους λογισμικό και custom εφαρμογή, μόνο θετικό μπορεί να είναι για το μέλλον και τη βιωσιμότητά τους.

Τι σημαίνει όμως ανάπτυξη custom λογισμικού εταιρείας;

Εάν μία επιχείρηση συνειδητοποιήσει πως υπάρχουν κάποια διαθέσιμα λογισμικά στην αγορά μεν, τα οποία όμως δεν έχουν όλα τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται να έχει στην εφαρμογή που χρησιμοποιεί, η πιο λογική σκέψη είναι να δημιουργήσει μία δική της εφαρμογή. Όλες αυτές οι λύσεις που διαφημίζουν πως καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος αναγκών, μπορεί να φαίνονται πολλά υποσχόμενες αλλά σίγουρα θα επιφέρουν πολλαπλούς περιορισμούς όταν καλεστούν να καλύψουν κάθε επιχείρηση.

Με την ανάπτυξη λογισμικού εταιρείας custom, η εταιρία δημιουργίας εφαρμογών έχει τη δυνατότητα να εστιάσει σε όλες τις λειτουργίες και εξατομικεύσεις που χρειάζεται ο κάθε πελάτης. Για παράδειγμα εάν μία επιχείρηση είναι μοναδική στο είδος της και ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό, πάντα θα δυσκολεύεται να βρει κάποια ψηφιακή λύση που θα καλύπτει εξειδικευμένες ανάγκες. Ο μόνος τρόπος για να το κάνει αυτό είναι η custom ανάπτυξη λογισμικού εταιρείας.

Πότε είναι συμφέρον το κόστος για την custom ανάπτυξη λογισμικού εταιρείας;

Τις περισσότερες φορές, τα εργαλεία που διατίθενται στο εμπόριο απαιτούν από τις επιχειρήσεις να πληρώσουν είτε μια προκαταβολή είτε μια μηνιαία/ετήσια συνδρομή. Εάν η λύση που χρειάζεται η κάθε επιχείρηση αποτελεί μία μακροχρόνια επένδυση στην καλύτερη λειτουργία και ευημερία της χωρίς περιορισμούς τρίτων και ευελιξία, τότε η κατασκευή του δικού της λογισμικού είναι συμφέρουσα σχετικά με τη συνδρομή ή τις προκαταβολές μακροπρόθεσμα.

Ποιες είναι οι ανάγκες ασφάλειας σχετικά με την ανάπτυξη λογισμικού επιχείρησης;

Εάν μια εταιρεία έχει ανησυχίες για την ασφάλεια που προσφέρει η ψηφιακή λύση που χρησιμοποιεί, και διαθέτει πολύ ευαίσθητα δεδομένα, είναι πάντα καλύτερο να χρησιμοποιεί προγράμματα που μπορεί να ελέγξει πλήρως.

Για όσους διαχειρίζονται επιχειρήσεις με κινδύνους υψηλής ασφάλειας, η δημιουργία custom λογισμικού εσωτερικά τους παρέχει τον έλεγχο που απαιτείται για σημαντικούς παράγοντες, όπως ο έλεγχος πρόσβασης.

Προτού επιλέξουν μεταξύ εμπορικά διαθέσιμων ψηφιακών λύσεων και custom ανάπτυξη λογισμικού εταιρείας, οι υπεύθυνοι πρέπει πάντα να αξιολογούν τους κινδύνους ασφαλείας του οργανισμού τους. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η εταιρεία πρέπει να επιβαρυνθεί με σχετικά υψηλότερο κόστος για τη δημιουργία των εργαλείων της εσωτερικά, αλλά η ηρεμία, τα χρήματα και ο χρόνος που θα είχαν σπαταλήσει αντιμετωπίζοντας τις παρενέργειες των παραβιάσεων δεδομένων που έχουν γίνει καθημερινό πράγμα, έχουν πολύ υψηλότερο κόστος.

ανάπτυξη λογισμικού εταιρείας

Ανάπτυξη λογισμικού εταιρείας: Επιλέξτε σοφά

Όπως συμπεραίνετε από τα παραπάνω, η custom ανάπτυξη λογισμικού εταιρείας έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με την επιλογή χρήσης έτοιμων εργαλείων που διατίθενται στο εμπόριο. Ωστόσο, κάθε εταιρεία θα πρέπει να αφιερώσει χρόνο για να σταθμίσει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της μετάβασης σε οποιαδήποτε επιλογή για τις μοναδικές ανάγκες της. Για ορισμένες επιχειρήσεις, οι έτοιμες λύσεις λογισμικών που ίσως καταφέρουν να βρουν θα καλύψουν έως ένα σημείο τις τρέχουσες ανάγκες τους. Επιχειρήσεις όμως που ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό απαιτούν πλήρως προσαρμοσμένες λύσεις και custom εφαρμογές.

Εάν η επιχείρησή σας χρειάζεται μία ψηφιακή λύση που θα την οδηγήσει στο επόμενο βήμα αυτοματισμού των εργασιών της, τότε επικοινωνήστε άμεσα με την AppGene. Η ομάδα μας, μέσα από την 20ετή εμπειρία της σε θέματα γύρω από την ανάπτυξη λογισμικού εταιρείας και τη δημιουργία custom εφαρμογών για επιχειρήσεις, θα σας βοηθήσει να μετατρέψετε το επιχειρηματικό σας όραμα σε πραγματικότητα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.