BLOG / ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ

Κανόνας 90/8/7/3: το κλειδί για την αύξηση παραγωγικότητας

αύξηση παραγωγικότητας

Αναρωτιέστε πως θα καταφέρετε αύξηση παραγωγικότητας;

Ο κανόνας 90/8/7/3 δεν είναι ένας μαγικός μαθηματικός ή επενδυτικός τύπος. Είναι μία φόρμουλα που θα σας βοηθήσει να κάνετε καλύτερη δουλειά μέρα με την μέρα και θα οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα για κάθε επιχειρηματία που δεν είναι άλλο από την αύξηση παραγωγικότητας. Εφευρέθηκε από την Susan Robison και χρησιμοποιείται στην εκπαίδευση προσωπικού, ώστε να αποδίδουν τα μέγιστα.

Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε τις αρχές που διέπουν αυτό τον κανόνα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιοδήποτε τομέα θελήσετε για να αποκτήσετε μεγαλύτερη αύξηση παραγωγικότητας.

Ο κανόνας 90/8/7/3 για αύξηση παραγωγικότητας βασίζεται σε μία έρευνα γύρω από το πώς λειτουργεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Πιο συγκεκριμένα της ποσότητας στρες που παράγεται από την εργασία, καθώς ο εγκέφαλος μπορεί να διαχειριστεί με επιτυχία μετρήσιμες δόσεις.

Τι σημαίνει όμως ο κανόνας 90/8/7/3 και πως σχετίζεται με την αύξηση παραγωγικότητας;

90 λεπτά

Ο εγκέφαλος μας μπορεί να χειριστεί περίπου 90 λεπτά συνεχόμενης επικεντρωμένης εργασίας. Μετά από αυτό το σημείο η αποτελεσματικότητα του εγκεφάλου αρχίζει να μειώνετε. Αναγκάζοντας τον εαυτό σας να συνεχίσει την εργασία πέραν των 90 λεπτών μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερα σφάλματα και τελικά σε κατώτερο παραγόμενο έργο.

Οι έρευνες δείχνουν ότι αν απομακρυνθείτε από το πληκτρολόγιο ή την οθόνη του υπολογιστή σας για περίπου 10 λεπτά, μπορείτε να επαναφέρετε τον εγκέφαλο σας στα προηγούμενα επίπεδα και σε αύξηση παραγωγικότητας. Υπάρχουν υγιείς τρόποι χρήσης της τεχνολογίας. Χρησιμοποιήστε αυτό το διάλειμμα για να κάνετε μία βόλτα, να σερφάρετε στο ίντερνετ ή να κάνετε κάτι που σας ευχαριστεί. Το να ελέγξετε το email σας δεν θεωρείτε πραγματικό διάλειμμα.

8 ώρες

Μετά από 8 ώρες συνεχόμενης εργασίας, ο εγκέφαλος και το σώμα σας χρειάζονται μία μεγάλη παύση. Μεγάλη παύση συνήθως θεωρείτε το βράδυ μετά την εργασία όπου συνήθως τρώτε το δείπνο, χαλαρώνετε και κοιμάστε για να επιστρέψετε την επόμενη μέρα στην δουλειά. Ωστόσο πολλοί στην αγορά εργασίας δεν δουλεύουν το καθιερωμένο 8ωρο, αλλά παίρνουν και δουλειά στο σπίτι φτάνοντας τις ώρες εργασίας ακόμα και στις 10.

Υπάρχει μία ευελιξία στον κανόνα αλλά αυτό που δείχνει πραγματικά το 8 είναι ότι ο εγκέφαλος ενός ανθρώπου μπορεί να λειτουργήσει σε πολύ υψηλό επίπεδο για περιορισμένο αριθμό ωρών στη σειρά. Αυτή η παύση δεν μοιάζει με το διάλειμμα που αναφέραμε πιο πάνω. Αναφέρεται στην συνολική κλίμακα των ωρών και επιτρέπει στον εγκέφαλο σας να κάνει επαναφορά εις βάθος. Αν εργάζεστε πάνω από 8ωρο μπορείτε απλά να το σπάσετε σε δύο τμήματα. Το σπάσιμο της μέρας σε εύχρηστα τμήματα θα μειώσει την κόπωση σας και θα βοηθήσει στην αύξηση παραγωγικότητας.

7 μέρες

Ο εγκέφαλος και το σώμα σας χρειάζονται μία ή και περισσότερες ημέρες πραγματικά μακριά από την εργασία. Πολλές μεγάλες εταιρίες θεωρούν ιερό το Σαββατοκύριακο και φροντίζουν να μην απασχολούν τους εργαζόμενους τους. Υπάρχουν ωστόσο και πολλοί άλλοι που μένουν συνδεδεμένοι με την δουλειά τους ακόμα και όταν λείπουν σωματικά από το χώρο εργασίας τους. Καθορίστε εσείς λοιπόν το δικό σας “Σαββατοκύριακο”. Βρείτε τρόπους να εστιάσετε αποκλειστικά στην οικογένεια, στους φίλους σας και τις σημαντικές σχέσεις σας μακριά από το γραφείο. Η αύξηση παραγωγικότητας θα είναι σίγουρη.

3 μήνες

Ήρθε η ώρα να βάλετε τις διακοπές στο χρονοδιάγραμμα σας. Το σώμα σας χρειάζεται εκτεταμένο (ημέρες έως εβδομάδες) διάλειμμα από την εργασία μετά από περίπου 3 μήνες. Γι’ αυτό και τα ακαδημαϊκά ιδρύματα έχουν ανά 3 μήνες διακοπές (εαρινές, χειμερινές κλπ). Σε κάποιους κλάδους ωστόσο δεν υπάρχουν ενσωματωμένα στα ετήσια χρονοδιαγράμματα διακοπές, οπότε θα πρέπει να είσαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για την εύρεση χρόνου διακοπών. Είναι σαφές ότι η επάνοδος μετά από μία περίοδο διακοπών κάνει τους υπαλλήλους πιο δημιουργικούς και παραγωγικούς. Και αυτό μεταφράζεται σε αύξηση παραγωγικότητας και κερδοφορίας για εσάς και την επιχείρηση σας.

Τελευταίες Σκέψεις

Η έρευνα για την αύξηση παραγωγικότητας υποδηλώνει ότι, όταν τα άτομα υιοθετούν ένα τύπο παρόμοιο με τον κανόνα 90/8/7/3 είναι πιο παραγωγικοί και κερδοφόροι εργαζόμενοι κατά την διάρκεια της σταδιοδρομίας τους. Η αύξηση παραγωγικότητας από την υιοθέτηση καλύτερων πρακτικών management σίγουρα θα σας ωφελήσει σε όλα τα επίπεδα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.