BLOG / BLOG

Σχεδίαση λογοτύπου εφαρμογής: 4 σημεία-κλειδί

σχεδίαση λογοτύπου εφαρμογής

Η ανάπτυξη και ο σχεδιασμός μιας εφαρμογής είναι μια λεπτομερής εργασία και η σχεδίαση λογοτύπου εφαρμογής δεν αποτελεί εξαίρεση. Παρόλο που είναι ένα από τα αχρικά κομμάτια που συνθέτουν το ψηφιακό παζλ μιας mobile εφαρμογής, η σχεδίαση λογοτύπου εφαρμογής είναι ένα από τα πρώτα ερεθίσματα, με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι οι πελάτες σας.

Δε χρειάζεται να αναφέρουμε ότι η εφαρμογή σας πρέπει να ξεχωρίζει και να είναι αξιομνημόνευτη. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι κατά το σχεδιασμό του λογοτύπου σας να έχετε κατά νου τα πέντε παρακάτω σημεία:

  • Προσαρμοστικότητα
  • Αναγνωρισιμότητα
  • Συνέπεια
  • Μοναδικότητα

Αν χρειάζεται να ξέρετε κάτι για τη σχεδίαση λογοτύπου εφαρμογής, είναι το παρακάτω: το λογότυπο της εφαρμογής σας θα πρέπει να δημιουργηθεί κατά την διαδικασία ανάπτυξης της εφαρμογής. Αποφύγετε να το σχεδιάσετε εκ των υστέρων, αλλά προτιμήστε να συγκεντρώσετε τις απαραίτητες πληροφορίες κατά τη διάρκεια ανάπτυξης της εφαρμογής,  ώστε να σχεδιάσετε το κατάλληλο εικονίδιο για εσάς.

Σχεδίαση λογοτύπου εφαρμογής: τα 5 σημαντικότερα σημεία

Η σχεδίαση λογοτύπου εφαρμογής είναι στην πραγματικότητα μια προσπάθεια να παρουσιάσετε με έναν οπτικά ευχάριστο τρόπο, την κεντρική αξία της mobile εφαρμογής σας. Ο χώρος είναι περιορισμένος και φυσικά υπάρχουν κάποιοι κανόνες, τους οποίους πρέπει να ακολουθήσετε.

Προσαρμοστικότητα λογοτύπου mobile εφαρμογής

Οποιοδήποτε δημιουργικό μονοπάτι και αν αποφασίσετε να διαλέξετε κατά τη σχεδίαση λογοτύπου εφαρμογής, να θυμάστε πάντα τις διαφορετικές συνθήκες κάτω από τις οποίες συναντώνται ο χρήστης και η mobile εφαρμογή. Στο App Store ή το Google play, στο κέντρο ρυθμίσεων, στην αναζήτηση αποτελεσμάτων και το κεντρικό μενού. Το εικονίδιο της εφαρμογής σας  εμφανίζεται σε διαφορετικά μεγέθη και ο σχεδιασμός πρέπει να διατηρήσει την αναγνωσιμότητα και την μοναδικότητα του.

Αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να εντοπίσετε εκείνο το ένα στοιχείο που συγκεντρώνει όλη την ουσία του προϊόντος σας και να το απεικονίσετε με ένα ψηφιακό και οπτικά ευχάριστο τρόπο.

Οτιδήποτε κι αν διαλέξετε, βεβαιωθείτε ότι παραμένετε απλοί και διατηρείτε μία ισορροπία. Το τελικό αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι ένα μοναδικά σχεδιασμένο στοιχείο που διατηρεί την ανάλυση του σε διάφορες κλίμακες, που φαίνεται ωραίο σε διαφορετικά backgrounds και, το πιο σημαντικό, ότι ταυτίζεται ξεκάθαρα με την εφαρμογή σας.

Αναγνωρισιμότητα λογοτύπου εφαρμογής

Η αναγνωρισιμότητα έχει ενδεχομένως το μεγαλύτερο αντίκτυπο και από τα πέντε σημεία που πρέπει να προσέξετε κατά τη σχεδίαση λογοτύπου εφαρμογής. Όπως πολλά άλλα πράγματα στη δημιουργία mobile εφαρμογής, η σχεδίαση λογοτύπου εφαρμογής ξεκινά από το χρήστη – στόχο του app σας. Πρέπει να κατανοήσετε σε βάθος το κοινό στο οποίο στοχεύετε για να μπορέσετε να εναρμονίσετε την εφαρμογή και το λογότυπό σας με τις προσδοκίες, τα σχήματα, τα χρώματα και τις ιδέες που σκιαγραφούν το προϊόν σας.

Κατά τη σχεδίαση λογοτύπου εφαρμογής, πρέπει να έχετε κατά νου τι θα βοηθήσει το χρήστη να συνδεθεί με το προϊόν, τόσο σε λειτουργικό όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο. Σχεδιάστε το λογότυπο της εφαρμογής, ώστε να επικοινωνεί ξεκάθαρα την κεντρική αξία του προϊόντος σας. Σχεδιάστε το με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι ελκυστικό στο κοινό – στόχο. Αν καταφέρετε να εδραιώσετε αυτή τη σύνδεση του πελάτη με το προϊόν, θα είστε πολύ πιο κοντά στο να κάνετε το εικονίδιο της εφαρμογής σας αξιομνημόνευτο.

Συνέπεια λογοτύπου με τις εταιρικές γραμμές

Η συνέπεια είναι επίσης πολύ σημαντική εάν θέλετε να μείνετε στο μυαλό του επισκέπτη. Υπάρχουν δύο στοιχεία όσον αφορά την συνέπεια: πρέπει να διατηρήσετε το σχεδιασμό που έχετε επιλέξει για την mobile εφαρμογή σας, τόσο όσον αφορά το προϊόν, όσο κι όταν ξεφεύγετε από αυτό.

Και όσο περισσότερο πλησιάζει ο χρήστης στην ουσιαστική χρήση της εφαρμογής σας, τόσο πιο συγκεκριμένες είναι οι προσδοκίες του για το προϊόν. Σκεφτείτε το παρακάτω: ο χρήστης έχει έρθει σε επαφή με την εφαρμογή σας κάτω από διάφορες συνθήκες, έχει αποφασίσει να την κατεβάσει και να της δώσει μια ευκαιρία και τώρα είναι ένα βήμα μακριά από το να γευτεί την εμπειρία του ψηφιακού σας προϊόντος.

Χρειάζεται να προσφέρετε μία ανεμπόδιστη και ομαλή εμπειρία χρήστη. Να είστε συνεπείς στις αλληλεπιδράσεις του χρήστη με το προϊόν, οποιεσδήποτε και αν είναι οι συνθήκες: είτε πρόκειται για αλληλεπίδραση εντός εφαρμογής, είτε πρόκειται για αλληλεπίδραση εκτός εφαρμογής. Δώστε σημασία στην χρωματική παλέτα, τη γλώσσα σχεδιασμού και την συνολική εικόνα της. Η σχεδίαση λογοτύπου εφαρμογής ορίζει τη λειτουργικότητα της εφαρμογής σας και μπορεί να σας προσφέρει πολλά.

σχεδίαση λογοτύπου εφαρμογής

Μοναδικότητα λογοτύπου εφαρμογής

Σε αυτό το σημείο πρέπει να βάλετε την δημιουργικότητα σας να δουλέψει. Εάν θέλετε να ξεχωρίσετε στα Stores, πηγαίνετε ένα βήμα παραπέρα και δημιουργήστε ένα μοναδικό λογότυπο. Προτού όμως επιδοθείτε στη δημιουργική σκέψη, θα ήταν καλό να κάνετε μία ενδελεχή έρευνα αγοράς. Ρίξτε μια ματιά στο τι κάνουν οι ανταγωνιστές σας και αποφασίστε πως θέλετε να κινηθείτε. Η απόφαση σας για την σχεδίαση λογοτύπου εφαρμογής θα πρέπει να είναι εμπεριστατωμένη, όπως οποιαδήποτε άλλη απόφαση.

Προσπαθήστε να πειραματιστείτε με όσο το δυνατόν περισσότερες ιδέες. Παίξτε με τα χρώματα, τις υφές και τα σχήματα. Ακολουθήστε αυτή τη διαδικασία έως ότου να σας έχουν τελειώσει όλες οι πιθανές ιδέες και εκδοχές. Πάντοτε να κινείστε με γνώμονα το να παρουσιάζεται μέσω του λογοτύπου σας η κεντρική αξία του προϊόντος σας και να είναι ελκυστικό στο κοινό στόχο.

Με λίγα λόγια

Η σχεδίαση λογοτύπου εφαρμογής είναι πολύ σημαντική για την επιτυχία του app. Ένα μη ελκυστικό λογότυπο μπορεί να αποθαρρύνει τους χρήστες από το να κατεβάσουν την εφαρμογή σας. Εάν έχετε αποφασίσει τη δημιουργία mobile εφαρμογής και χρειάζεστε μία επαγγελματική προσέγγιση για το σχεδιασμό του λογοτύπου της, επικοινωνήστε με την AppGene. Η έμπειρη ομάδα μας στο σχεδιασμό και τη δημιουργία mobile εφαρμογής θα σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε στον ψηφιακό κόσμο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.