BLOG / BLOG

Πώς να βρείτε το καλύτερο όνομα application

καλύτερο όνομα application

Η επιλογή ονόματος για την mobile εφαρμογή σας δεν είναι μια απόφαση, την οποία πρέπει να πάρετε βιαστικά. Το όνομα της εφαρμογής σας θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην επιτυχία της, διότι είτε θα είναι αξιομνημόνευτο είτε αδιάφορο, ξεκάθαρο ή μπερδεμένο, ελκυστικό ή μη.  Επομένως πως θα βρείτε το καλύτερο όνομα application;

Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει τα τρία βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε, τα οποία θα βοηθήσουν πολύ τη δημιουργικότητα σας και θα συνεισφέρουν στην επιτυχή επιλογή ονόματος εφαρμογής.

Για να βρείτε το καλύτερο όνομα application ξεκινήστε με το σκοπό σας

Τι ακριβώς κάνει η mobile εφαρμογή σας; Πως θα βοηθήσει τους πελάτες σας; Ξεκινήστε συνθέτοντας μια πρόταση που περιγράφει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το σκοπό της εφαρμογής σας. Στη συνέχεια, αφαιρέστε από αυτή την περιγραφή τις λέξεις – κλειδιά. Τώρα, προσπαθήστε να σκεφτείτε και να φτιάξετε μια λίστα με σχετικές λέξεις και παραλλαγές αυτών των λέξεων – κλειδιά. Στο τέλος αυτής της διαδικασίας, θα πρέπει να έχετε δημιουργήσει μια λίστα με αρκετό υλικό, με το οποίο να μπορείτε να εργαστείτε.

Το όφελος από τη επιλογή ενός ονόματος που θα επικοινωνεί ξεκάθαρα το σκοπό της εφαρμογής σας είναι ότι οι δυνητικοί χρήστες θα μπορούν να καταλάβουν αμέσως πως θα τους βοηθήσει η συγκεκριμένη εφαρμογή, χωρίς περαιτέρω επεξήγηση.

Καλύτερο όνομα application με συνδυαμός λέξεων και εννοιών

Αφού έχετε πλέον τη λίστα σας με όλες τις διαθέσιμες λέξεις, ξεκινήστε να κάνετε διάφορους συνδυασμούς αυτών των λέξεων. Δοκιμάστε να προσθέσετε ένα πρόθεμα ή ένα επίθεμα στους συνδυασμούς σας. Επίσης, μπορείτε να συνδυάσετε κομμάτια αυτών των λέξεων για να δημιουργήσετε το καλύτερο όνομα application. Βεβαιωθείτε μόνο ότι οι χρήστες θα καταλάβουν με ευκολία από ποιες λέξεις προέρχεται αυτός ο συνδυασμός. Αφήστε την δημιουργικότητα σας ελεύθερη και στοχεύστε στο να σκεφτείτε σε αυτό το βήμα, όσο το δυνατόν περισσότερες νέες ιδέες.

Η μοναδικότητα είναι μονόδρομος για το καλύτερο όνομα application

Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να συμβεί είναι να έχετε το καλύτερο όνομα application,  να ξεκινήσετε τη διαδικασία του branding και να ανακαλύψετε ότι ένα άλλο προϊόν έχει ήδη το ίδιο όνομα με το δικό σας. Ή ότι όλες οι παραλλαγές domain για το όνομα σας, είναι ήδη δεσμευμένες. Δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα όνομα, το οποίο είναι ήδη δημοφιλές, διότι οι χρήστες θα έχουν την εντύπωση ότι η εφαρμογή σας είναι μία απομίμηση. Επιπλέον, χρειάζεται οι δυνητικοί σας χρήστες να μπορούν να βρουν γρήγορα την εφαρμογή σας, όταν τους την προτείνει ένας φίλος ή όταν ακούν για αυτήν στο διαδίκτυο.

Κάντε την σχετική έρευνα για να ανακαλύψετε αν το όνομα που θέλετε, χρησιμοποιείται ήδη σε οποιαδήποτε μορφή, όχι απλά σαν όνομα εφαρμογής. Ψάξτε το Google, το App Store και το Google play. Χρειάζεται να βεβαιωθείτε ότι μία αξιομνημόνευτη εκδοχή .com του domain name που επιθυμείτε, είναι διαθέσιμη.

Επιλογή ονόματος εφαρμογής

Συμβουλές για να κάνετε τη σωστή επιλογή ονόματος εφαρμογής

Η διαδικασία επιλογής ονόματος για την εφαρμογή σας μπορεί να είναι πολύ δύσκολη. Το όνομα είναι παράγοντας – κλειδί για την επιτυχία του app σας. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να επιλέξετε το καλύτερο όνομα application που θα έχει απήχηση στους δυνητικούς σας χρήστες. Κι από τη στιγμή που υπάρχουν ήδη σχεδόν δύο εκατομμύρια διαθέσιμες εφαρμογές, θα δυσκολευτείτε αρκετά να σκεφτείτε κάτι πρωτότυπο. Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν.

  • Χρησιμοποιήστε διαφορετική ορθογραφία. Αν θεωρείτε ότι έχετε βρει το καλύτερο όνομα application, αλλά δεν είναι μοναδικό, σκεφτείτε να αλλάξετε την ορθογραφία σε κάτι φωνητικό.
  • Συνδεθείτε με κάτι το οποίο ενδιαφέρει τους χρήστες σας. Όταν επιλέγετε λέξεις από την αρχική λίστα ιδεών σας, δώστε προτεραιότητα σε λέξεις που σας φέρνουν στο μυαλό άλλες που θα κινήσουν το ενδιαφέρον των χρηστών και θα τους προκαλέσουν συναίσθημα.
  • Μη χρησιμοποιείτε παύλες. Οι παύλες μπορούν να δυσκολέψουν την ανεύρεση της εφαρμογής σας από τους χρήστες, καθώς δεν έχουν συνηθίσει να αναζητούν εκδοχές ονομάτων με παύλες.
  • Συμπεριλάβετε δημοφιλείς λέξεις – κλειδιά. Αν είναι δυνατόν, συμπεριλάβετε στο όνομα σας λέξεις, τις οποίες οι δυνητικοί σας χρήστες ενδέχεται να αναζητήσουν στο Google, σε στιγμές που αναζητούν λύση σε κάποιο πρόβλημα που μπορεί να τους λύσει η εφαρμογή σας.
  • Να είστε λακωνικοί. Οι χρήστες δυσκολεύονται να θυμηθούν μεγάλες λέξεις και δεν είναι ιδιαίτερα βολικό να πληκτρολογούν μακροσκελή ονόματα στις μπάρες αναζήτησης.

Συμπεραίνοντας

Ο δρόμος για το καλύτερο όνομα application, το οποίο θα εχει απήχηση στους δυνητικούς σας χρηστες, είναι μακρύς και δύσκολος. Όμως η επιλογή θα συμβάλλει σημαντικά στο να χτίσετε μια ισχυρή εταιρική ταυτότητα. Το όνομα της εφαρμογής σας έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη στρατηγική μάρκετινγκ που θα ακολουθήσετε και, ουσιαστικά, στην επιτυχία της επιχείρησής σας. Ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές από την ομάδα της AppGene, και οδηγηθείτε στην επιτυχή επιλογή ονόματος για την mobile εφαρμογή σας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.