BLOG / BLOG

Δημιουργία Dating εφαρμογής: όλα τα βήματα

δημιουργία dating εφαρμογής

Η δημιουργία mobile εφαρμογών έχει δημιουργήσει ευκαιρίες στην αγορά του online dating. Παρόλο το μεγάλο αριθμό dating εφαρμογών πολλοί χρήστες ακόμα ψάχνουν την αγαπημένη τους. Έχετε λοιπόν την ευκαιρία να εισέλθετε με επιτυχία στην αγορά αυτή με τη δημιουργία dating app εφαρμογής που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των χρηστών. Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε σημαντικές πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν στην δημιουργία dating εφαρμογής για σίγουρη επιτυχία.

Πλεονεκτήματα στη δημιουργία dating εφαρμογής

Αυτές οι εφαρμογές έχουν γίνει τόσο δημοφιλής δεδομένου ότι οι άνθρωποι μπορούν να απλοποιήσουν ένα μεγάλο κομμάτι της καθημερινής τους ζωής, αυτό των προσωπικών γνωριμιών. Αισθάνονται ότι τα dating app τους γλιτώνουν χρόνο και είναι αποτελεσματικά. Ας δούμε λοιπόν τα οφέλη που μπορείτε να αποκομίσετε σαν επιχείρηση από την δημιουργία dating app.

Υψηλό ποσοστό διατήρησης χρηστών

Το ποσοστό αυτό υπολογίζεται αναλύοντας το βαθμό αλληλεπίδρασης των χρηστών με την εφαρμογή μετά την εγκατάσταση της. Είναι σημαντική η οικοδόμηση μακροχρόνιων σχέσεων με τους πελάτες σας. Η ζήτηση online dating υπηρεσιών συνεχώς αυξάνεται καθώς παρέχει μία εναλλακτική προσέγγιση στην εύρεση συντρόφου. Ο μέσος χρήστης περνάει 90 λεπτά την ημέρα σε αυτές τις εφαρμογές.

Πολλές ευκαιρίες δημιουργίας εσόδων

Η δημιουργία dating εφαρμογής μπορεί να καλύψει πολλές στρατηγικές προσέλκυσης εσόδων που περιλαμβάνουν από διαφημίσεις και παροχή υπηρεσιών σε τρίτους μέχρι premium λειτουργίες επί πληρωμή.

Μεγάλη αγορά

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι χρήστες των dating app ολοένα και αυξάνονται και περιλαμβάνουν ανθρώπους με διαφορετικά ενδιαφέροντα, φύλο και ηλικία.

Χαρακτηριστικά των dating app

Προφίλ χρηστών

Τα προφίλ των χρηστών χρησιμοποιούνται σαν μία πρώτη εικόνα γνωριμίας γι’ αυτό πρέπει να είναι ελκυστικά. Οι άνθρωποι θέλουν το προφίλ τους να είναι αντανάκλαση της προσωπικότητας τους και θέλουν μέσω αυτού να παρουσιάσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Χρησιμοποιήστε λοιπόν customize χαρακτηριστικά και απλή πλοήγηση για να τους προσελκύσετε.

Τοποθεσία

Αυτή η λειτουργία βελτιώνει την συσχέτιση των χρηστών. Δεν θέλουν όλοι να γνωρίσουν άτομα που βρίσκονται μίλια μακριά τους. Γι’ αυτό δώστε στους χρήστες σας την δυνατότητα να επιλέξουν αυτοί την γεωγραφική περιοχή που τους ενδιαφέρει. Χωρίς αυτό όμως να περιορίζει αυτούς που επιθυμούν να μιλήσουν με άτομα από άλλες περιοχές.

Matching

Αυτό είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό μιας dating εφαρμογής καθώς εδώ βασίζεται η βασική της λειτουργία, το matching ή αλλιώς ταίριασμα. Οι αλγόριθμοι θα πρέπει να βρουν τα κοινά χαρακτηριστικά και τις προτιμήσεις των χρηστών και να κάνουν την καλύτερη αντιστοίχιση. Το γρήγορο και σωστό ταίριασμα είναι απαραίτητο καθώς οι χρήστες θέλουν ευκολία και ευελιξία.

Chat

Δε μπορείτε να προχωρήσετε σε δημιουργία dating εφαρμογής αν δεν μπορείτε να έχετε chat σε πραγματικό χρόνο όπου οι χρήστες θα μπορούν να συνομιλήσουν και να στείλουν φωτογραφίες. Προσθέστε χαρακτηριστικά όπως emoji, Gifs και push ειδοποιήσεις.

Ενσωμάτωση social media

Δίνοντας την επιλογή στους χρήστες σας να ενσωματώσουν τα social media τους στο προφίλ τους κάνετε την εφαρμογή σας να έχει μεγαλύτερη αλληλεπίδραση με τους χρήστες της.

Push ειδοποιήσεις

Χρήσιμα και ενημερωτικά μηνύματα ενθαρρύνουν τους χρήστες σας να επιστρέψουν στην εφαρμογή και να παραμείνουν περισσότερο.

Ρυθμίσεις

Η πρόβλεψη για παροχή ρυθμίσεων έτσι ώστε οι χρήστες να βάζουν τις δικές τους προτιμήσεις είναι αναπόφευκτη. Συμπεριλάβετε ρυθμίσεις όπως επιλογή για ειδοποιήσεις (on/off) και φίλτρα κριτηρίων αντιστοίχισης (ηλικία, φύλο, τοποθεσία κλπ).

Πίνακας διαχείρισης

Όπως κάθε άλλη υπηρεσία, η dating εφαρμογή χρειάζεται έναν πίνακα διαχείρισης όπου το εξουσιοδοτημένο της προσωπικό μπορεί να επιλύσει τυχόν θέματα που προκύπτουν όπως υποστήριξη σε σφάλματα, πληρωμές κλπ.

δημιουργία dating εφαρμογής

Δημιουργία dating εφαρμογής / Ανάπτυξη

Σχεδιασμός χαρακτηριστικών dating app

Αν και φαίνεται πολύ απλό το να καθορίσετε το κοινό-στόχο σας (άτομα που ψάχνουν σύντροφο), ωστόσο δεν είναι. Κατηγοριοποιήστε το κοινό σας με βάση κοινά γνωρίσματα. Έτσι θα σας είναι πιο εύκολο στο μέλλον να προσθέσετε επιπλέον χαρακτηριστικά στην εφαρμογή σας με βάση τις ανάγκες των ομάδων αυτών.

UI/UX σχεδιασμός dating app

Το σωστό design είναι απαραίτητο καθώς προσφέρει καλύτερη εμπειρία στους χρήστες και τους κάνει να θέλουν να παραμείνουν περισσότερο. Δώστε περισσότερη προσοχή στην σχεδίαση των προφίλ των χρηστών και στο μενού της αναζήτησης.

Back-end ανάπτυξη dating app

Για την δημιουργία dating εφαρμογής θα πρέπει να αναπτύξετε ασφαλείς και ισχυρούς διακομιστές καθώς και μεγάλες βάσεις δεδομένων. Ο όγκος των προσωπικών δεδομένων είναι τεράστιος

Front-end ανάπτυξη dating app

Εν ολίγοις, οι προγραμματιστές του front-end θα πρέπει να οργανώσουν και να προβάλλουν τα δεδομένα από τους back-end server στο ίδιο λογισμικό της εφαρμογής. Θα πρέπει λοιπόν να διαλέξετε ανάμεσα σε φυσική και υβριδική ανάπτυξη.

Δοκιμές και προώθηση στην αγορά

Η ομάδα QA θα πρέπει να εργάζεται παράλληλα με τους προγραμματιστές και να κάνει δοκιμές για τυχόν σφάλματα πριν το προωθήσει στην αγορά.

Υποστήριξη μετά την προώθηση στην αγορά

Θυμηθείτε να κάνετε συνεχείς βελτιώσεις για την εφαρμογή. Οι χρήστες δε θα συνεχίσουν να πληρώσουν αν η αξία που προσφέρει είναι η ίδια. Παρέχετε ενημερώσεις, προσθέστε καινούργια χαρακτηριστικά υψηλής ποιότητας και βελτιώστε την απόδοση της συνεχώς.

Πως η δημιουργία dating εφαρμογής μπορεί να αποφέρει έσοδα

Membership fee

Η εταιρία ενδέχεται να χρεώνει τους χρήστες της μόλις κατεβάσουν την εφαρμογή. Αυτή η χρέωση είναι συνήθως μεταξύ 0,99 ευρώ και 9.99 ευρώ στο Apple store και Google play. Η αγορά της εφαρμογής από μόνη της δεν σημαίνει πολλά αν δεν καταφέρετε να κρατήσετε τους πελάτες σας. Τα σχόλια των χρηστών παίζουν μεγάλο ρόλο. Μία συμβολική χρέωση θα προτιμηθεί από μία δωρεάν εφαρμογή για καλύτερη προστασία από ψεύτικες εφαρμογές.

Συνδρομή

Κατά τη δημιουργία dating εφαρμογής συμπεριλάβετε διαφορετικές επιλογές συνδρομής που να βασίζονται στη διάρκεια και τα χαρακτηριστικά που περιλαμβάνουν. Για παράδειγμα το tinder έχει μηνιαία συνδρομή, 6μηνη και 12μηνη. Επιπλέον οι συνδρομητές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ tinder plus και tinder gold.

Premium χαρακτηριστικά

Αποτελεί μέρος της στρατηγικής εσόδων όπου οι χρήστες δεν χρεώνονται για την βασική έκδοση της εφαρμογής. Ωστόσο η εφαρμογή μπορεί να έχει κάποιους περιορισμούς όπως συγκεκριμένο αριθμό δωρεάν matching. Είναι η καλύτερη μέθοδος καθώς ζητάς χρήματα μόνο όταν θέλουν περισσότερα από σένα. Βεβαιωθείτε ότι παρέχετε φανταστική εμπειρία στους χρήστες αφού είναι απίθανο κάποιος να πληρώσει παραπάνω αν δεν είναι ήδη ευχαριστημένος με την βασική έκδοση. Αντίθετα δίνοντας πάρα πολλά δεν θα τους ενθαρρύνεται να προχωρήσουν σε αναβάθμιση.

Διαφημίσεις εντός εφαρμογής

Η διαφήμιση ήταν πάντα κερδοφόρα για τις επιχειρήσεις mobile εφαρμογών. Απλώς αποκλείστε τα ενοχλητικά αναδυόμενα παράθυρα και μάθετε νέους τύπους διαφημίσεων, ειδικά τις φυσικές. Αντίθετα, ορισμένες επιχειρήσεις προσφέρουν την premium έκδοση τους χωρίς διαφημίσεις ως μία έξυπνη λύση.

Υπηρεσίες με τρίτους

Σίγουρα εξετάστε τη συνεργασία με τρίτες εταιρίες. Προσφέρετε συνεργασίες με εστιατόρια, ανθοπωλεία, κάλεσμα ταξί, κλείσιμο εισιτηρίων για κινηματογράφο κλπ. Το 66% των χρηστών θα ήθελαν μία διευκόλυνση για το επερχόμενο ραντεβού τους.

Η δημιουργία dating εφαρμογής είναι αναμφίβολα μία ευκαιρία για κάθε επιχείρηση που έχει μία καλή ιδέα και σκέφτεται το επόμενο βήμα για το μέλλον της. Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, καθώς και ό,τι χρειάζεστε σχετικά με τη δημιουργία mobile εφαρμογών, βρίσκονται ένα email μακριά. Η ομάδα της AppGene θα χαρεί να σας καθοδηγήσει για να πετύχετε το μέγιστο αποτέλεσμα, όποια ιδέα για mobile εφαρμογή κι αν έχετε.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.