BLOG / BLOG

Κατασκευή τηλεϊατρικής εφαρμογής, όσα πρέπει να γνωρίζετε

Κατασκευή τηλεϊατρικής εφαρμογής

Κατασκευή τηλεϊατρικής εφαρμογής: το επόμενο βήμα στην παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Με το ενδιαφέρον για το fitness τρόπο ζωής, τη ραγδαία ανάπτυξη των αγορών υγιεινών τροφών, τη δημοφιλία της ιδέας για τη φροντίδα του σώματος και του πνεύματος και με τα τρέχοντα γεγονότα σχετικά με τον κορονοϊό, η ευαισθητοποίηση σε θέματα υγείας βρίσκεται στα ύψη. Παρ’ αυτά, η επίσκεψη σε νοσοκομείο σε περίπτωση ζητημάτων υγείας δε βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις των ασθενών.

Όλη αυτή η σύγχυση που επικρατεί στα νοσοκομεία σε συνδυασμό με την έντονη καθυστέρηση που επικρατεί ως προς την εξυπηρέτηση, δεν αποτελεί τις ιδανικές συνθήκες για να απευθυνθεί κάποιος στο νοσοκομείο. Οι λύσεις παροχής ιατρικής περίθαλψης εξ αποστάσεως, γνωστές ως τηλεϊατρική, μπορούν να αποτελέσουν το εύναυσμα που θα κινητοποιήσει περισσότερους ανθρώπους να αναζητήσουν άμεσα την ιατρική βοήθεια που χρειάζονται.

Τι είναι η τηλεϊατρική;

Οι σύγχρονες λύσεις τηλεϊατρικής χρησιμοποιούν τελευταίες τεχνολογίες για να προσφέρουν μία στιγμιαία υπηρεσία. Η ιδέα της εξ αποστάσεως ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης δεν είναι κάτι καινούργιο. Ωστόσο, η ανάγκη του να λάβει κάποιος ιατρική βοήθεια χωρίς να εγκαταλείψει το σπίτι του είναι αρκετά παλιά, καθώς από αρχαιοτάτων χρόνων, ασθενείς λόγω ηλικίας, ασθένειας ή αναπηρίας δεν μπορούσαν να επισκεφτούν τον πάροχο υγείας και η επίσκεψη του γιατρού γινόταν κατ’ οίκον.

Κατασκευή τηλεϊατρικής εφαρμογής, η εξέλιξη στην ιατρική

Οι πρακτικές τηλεϊατρικής έχουν εξελιχθεί πολύ. Μια σύγχρονη εφαρμογή τηλεϊατρικής για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ενσωματώνει ένα ευρύ φάσμα εργαλείων και επιδιώκει να κάνει την εξ αποστάσεως ιατρική, μια αποτελεσματική και ομαλή διαδικασία. Η κατασκευή τηλεϊατρικής εφαρμογής είναι ένα ασφαλές και αξιόπιστο κομμάτι τεχνολογίας με πολύπλοκη και ευρεία λειτουργικότητα.

Να σημειωθεί ότι τέτοιου είδους εφαρμογές βγαίνουν σε διαφορετικές εκδόσεις: smartphone apps, πολύπλοκες cloud-based υποδομές με διαφορετικούς πελάτες, web-based apps και άλλα. Ανεξαρτήτως της κατηγορίας της τηλεϊατρικής εφαρμογής, όλες έχουν κοινά στοιχεία μεταξύ τους. Έχετε κατά νου ότι κάθε εφαρμογή δημιουργείται με σκοπό να ελαχιστοποιήσει τον απαιτούμενο χρόνο που ξοδεύουν οι ασθενείς για να εξυπηρετηθούν.

Κατασκευή τηλεϊατρικής εφαρμογής, απαραίτητες λειτουργίες:

Βιντεοσυνομιλία και chat μέσω τηλεϊατρικής εφαρμογής

Η βάση για την κατασκευή τηλεϊατρικής εφαρμογής είναι η δυνατότητα των ιατρών να επικοινωνήσουν άμεσα με τους ασθενείς για να τους ενημερώσουν σχετικά με κάποια διάγνωση ή συμβουλευτικές υπηρεσίες. Ανάλογα με την πολυπλοκότητα της εφαρμογής, αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω βιντεοσυνομιλίας ή ανταλλαγής μηνυμάτων με δυνατότητα κοινοποίησης εικόνων.

Για παράδειγμα, ένας έμπειρος δερματολόγος μπορεί να προχωρήσει σε ακριβή διάγνωση μέσω μιας απλής φωτογραφίας. Όπως και να έχει, μια πλατφόρμα βιντεοσυνομιλίας είναι επιτακτικής ανάγκης για κάθε τηλεϊατρική εφαρμογή.

Ραντεβού ιατρικά και προγραμματισμός

Μια τηλεϊατρική πλατφόρμα θα πρέπει να επιτρέπει το κλείσιμο ραντεβού και τη διαχείριση του προγράμματος για τη μέγιστη αποτελεσματικότητα.

Καταγραφή ιατρικού ιστορικού σε τηλεϊατρική εφαρμογή

Θα πρέπει να υπάρχει λειτουργία για καταγραφή και αποθήκευση του ιατρικού ιστορικολυ των ασθενών, το οποίο θα ενημερώνεται συνεχώς και θα περιέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες κάθε ασθενούς.

Συνταγογράφηση μέσω κατασκευής τηλεϊατρικής εφαρμογής

Επιπλέον, οι ιατροί θα πρέπει να είναι σε θέση να μπορούν να συνταγογραφούν φάρμακα μέσω της εφαρμογής. Ακόμα, μια καλή ιδέα θα ήταν να δίνονται πληροφορίες για το συνταγογραφούμενο φάρμακο, ώστε να μην ανατρέχουν οι ασθενείς στο Google για να πληροφορηθούν. Εξάλλου, κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει τον ασθενή σε αναχρονιστικές ή λανθασμένες πληροφορίες.

Χρέωση

Η κατασκευή τηλεϊατρικής εφαρμογής απαιτεί την ενσωμάτωση πλατφόρμας πληρωμών, ώστε να μπορούν οι ασθενείς να πληρώνουν για την ιατρική τους συνεδρία εύκολα και γρήγορα μέσω της εφαρμογής.

Αναφορές και ανάλυση

Η ανάλυση δεδομένων και οι αναφορές είναι ένας τρόπος να παρακολουθείτε την απόδοση της εφαρμογής, τον αριθμό των επισκεπτών, τις διακυμάνσεις των εσόδων κ.α.

Συνολικά, αν προσλάβετε μια εταιρία ανάπτυξης εφαρμογών και προχωρήσετε σε κατασκευή τηλεϊατρικής εφαρμογής, θα έχετε το προνόμιο να διαλέξετε τις ακριβείς λειτουργικότητες και στοιχεία που θέλετε να διαθέτει η πλατφόρμα σας.

Συμπεραίνοντας

Παραπάνω αναλύσαμε κάποιες από τις βασικές λειτουργίες που θα πρέπει να έχει κάθε κατασκευή τηλεϊατρικής εφαρμογής Αν όμως θέλετε να ενισχύσετε τις σχέσεις με τους ασθενείς σας, να μειώσετε το βαθμό πίεσης που δέχονται οι ιατροί και να εισέλθετε στη νέα εποχή της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, η έμπειρη ομάδα της AppGene μπορεί να σας βοηθήσει να τα καταφέρετε μέσω της δημιουργίας εφαρμογής.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.