BLOG / DIGITAL MARKETING

Τι είναι ο αλγόριθμος SEO EAT;

αλγόριθμος SEO EAT

Τι είναι ο αλγόριθμος SEO EAT; O αλγόριθμος SEO EAT σημαίνει Expertise (τεχνογνωσία), Authoritativeness (εγκυρότητα) και Trustworthiness (αξιοπιστία).

Τεχνογνωσία

Πρέπει να είστε ειδικοί στον τομέα σας. Τεχνογνωσία σημαίνει ότι πρέπει να αναδείξετε την ικανότητα του δημιουργού για το κυρίως περιεχόμενο και να το αναφέρετε στο περιεχόμενό σας. Ο όρος της τεχνογνωσίας σε αυτή την περίπτωση δεν έχει τόση σημασία σε gossip ιστοσελίδες, αλλά είναι απαραίτητη για ιατρικές, οικονομικές ή νομικές ιστοσελίδες. Το καλό είναι ότι κάθε ιστοσελίδα μπορεί να επιδείξει τεχνογνωσία, αν το περιεχόμενό της είναι αξιόπιστο και χρήσιμο για τους χρήστες.

Εγκυρότητα

Πρέπει να αναδείξετε την εγκυρότητα του περιεχομένου που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα σας. Κι αυτό μπορείτε να το έχετε είτε από την τεχνογνωσία των συντακτών του περιεχομένου ή από εσάς τους ίδιους. Αν η σελίδα σας είναι κάποιο φόρουμ ή κοινότητα ανοικτών συζητήσεων, η ποιότητα του διαλόγου οδηγεί σε εγκυρότητα. Οι πηγές που δείχνουν την εγκυρότητα των όσων γράφετε είναι απαραίτητες πολλές φορές, αλλά το ίδιο ισχύει και για προσωπικές εμπειρίες, όπως οι αξιολογήσεις των χρηστών.

Αξιοπιστία

Πρέπει να δείξετε στους χρήστες ότι μπορούν να εμπιστεύονται τον copywriter και δημιουργό του περιεχομένου, το ίδιο το περιεχόμενο και την ιστοσελίδα. Η αξιοπιστία είναι ιδιαίτερα σημαντική στο ηλεκτρονικό εμπόριο, όπου ζητάτε στους χρήστες πληροφορίες πιστωτικών καρτών. Οτιδήποτε υπάρχει στην ιστοσελίδα σας, θα πρέπει να δημιουργεί ένα αίσθημα ασφάλειας στους χρήστες, όταν την επισκέπτονται. Για αρχή, θα πρέπει οπωσδήποτε να ενσωματώσετε ένα SSL πιστοποιητικό στην ιστοσελίδα σας, καθώς ποσοστό μεγαλύτερο του 70% των σελίδων που εμφανίζονται στην πρώτη σελίδα αναζήτησης, το κάνουν ήδη.

Χρειάζεται να τραφείτε για να επιβιώσετε. Το ίδιο συμβαίνει και με το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας. Ένα διαφορετικό είδος τροφής (E-A-T), αλλά η ιδέα είναι να βρεθείτε υψηλότερα στην κατάταξη της Google.

Ο αλγόριθμος SEO EAT ακούστηκε για πρώτη φορά το 2014, όταν διέρρευσαν οι οδηγίες ποιότητας αναζητήσεων της Google. Αλλά με την επίσημη κυκλοφορία αυτών των οδηγιών το 2020, έγινε ξεκάθαρο πόσο σημαντικός είναι ο αλγόριθμος SEO EAT. Από δω και πέρα, η σημασία του θα είναι πολύ μεγάλη.

Η Google δηλώνει ότι ο αλγόριθμος SEO EAT κατατάσσεται ανάμεσα στους 3 σημαντικότερους παράγοντες για την αξιολόγηση της ποιότητας μιας σελίδας. Επομένως, αν δεν έχετε δώσει ιδιαίτερη σημασία μέχρι τώρα στο συγκεκριμένο αλγόριθμο, θα πρέπει να ξεκινήσετε άμεσα να το κάνετε.

Γιατί ο αλγόριθμος SEO EAT είναι σημαντικός για την ιστοσελίδα σας;

Γιατί η τεχνογνωσία, η εγκυρότητα και η αξιοπιστία αποτελούν τόσο σημαντικά στοιχεία; Ουσιαστικά, ο αλγόριθμος SEO EAT καθορίζει την αξία μιας ιστοσελίδας. Οι crawlers που αξιολογούν την ποιότητα μιας ιστοσελίδας, έχουν πάντα κατά νου το Ε-Α-Τ, όταν κρίνουν πόσο καλή είναι μια ιστοσελίδα ή κατά πόσο προσφέρει στους χρήστες αυτό που ψάχνουν. Ελέγχει αν η εμπειρία χρήστη είναι καλή και αν το περιεχόμενο ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους. Αν οι crawlers θεωρήσουν ότι οι χρήστες θα ένιωθαν άνετα να διαβάσουν, να μοιραστούν και να προτείνουν το περιεχόμενο, αυτό κερδίζει μια υψηλή E-A-T βαθμολογία.

Σκεφτείτε το Ε-Α-Τ σαν το λόγο για τον οποίο οι χρήστες επιλέγουν εσάς αντί για τον ανταγωνισμό. Ο αλγόριθμος SEO EAT ενδεχομένως να έχει άμεσο αντίκτυπο στο πως η Google αντιλαμβάνεται – και τελικά κατατάσσει – την ιστοσελίδα σας.

αλγόριθμος SEO EAT

Πως ο αλγόριθμος SEO EAT επηρεάζει τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας;

Ο αλγόριθμος SEO EAT συνδέεται στενά με αυτό που η Google αποκαλεί “Your Money or Your Life” (YMYL) σελίδες. Οι σελίδες YMYL είναι εκείνες που περιλαμβάνουν θέματα με ιατρικές, νομικές ή οικονομικές συμβουλές. Οτιδήποτε θα μπορούσε να επηρεάσει θετικά είτε αρνητικά την ευτυχία, την υγεία και τον πλούτο των χρηστών. Παραδείγματα όπως:

  • Ένα online κατάστημα που ζητάει τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας
  • Ένα blog για μαμάδες που δίνει γονικές συμβουλές
  • Ένα blog ενός οικονομικού φορέα που προσφέρει νομικές συμβουλές
  • Μια σελίδα ιατρικής φροντίδας που απαριθμεί τα συμπτώματα μιας σπάνιας ασθένειας

Οι σελίδες YMYL που βρίσκονται ψηλά στην κατάταξη, θα έχουν, επίσης, υψηλό E-A-T. Αυτό συμβαίνει γιατί όσο πιο ασφαλείς νιώθουν οι χρήστες όταν επισκέπτονται μια σελίδα και όσο περισσότερο το περιεχόμενό σας ανταποκρίνεται στο αίτημα αναζήτησής τους, τόσο περισσότερο θα καλύπτετε τις απαιτήσεις του Ε-Α-Τ. Σελίδες που προσφέρουν ειλικρινά χρήσιμες συμβουλές ή λύσεις σε κάποιο πρόβλημα, θα ικανοποιήσουν τον αλγόριθμο πιο εύκολα από ιστοσελίδες που απλά προσπαθούν να κοροϊδέψουν το σύστημα της Google.

Συμπεραίνοντας

Η ιστοσελίδα σας θα είναι τόσο χρήσιμη, όσο το περιεχόμενο που θα της προσθέσετε. Ο αλγόριθμος SEO EAT μπορεί να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο όσον αφορά τη θέση σας στην οργανική κατάταξη, γι’ αυτό μη τον αγνοήσετε. Δημιουργήστε χρήσιμο, έγκυρο και αξιόπιστο περιεχόμενο και η προσπάθειά σας θα αναγνωριστεί από τη Google. Η ομάδα της AppGene, με μεγάλη εμπειρία σε βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO, είναι σε θέση να σας βοηθήσει με τη σωστή διαχείριση του περιεχομένου σας και την συμμόρφωση βάσει των κανόνων της Google.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.