BLOG / DIGITAL MARKETING

Copywriter: τι είναι και γιατί κάθε brand χρειάζεται έναν

Copywriter τι είναι

Copywriter: τι είναι και γιατί κάθε brand χρειάζεται έναν;! Εφόσον η επιχείρησή σας έχει ξεκινήσει τα πρώτα της βήματα στον κόσμο του διαδικτύου ή ακόμα και ηλεκτρονικό εμπόριο, το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας είναι διαθέσιμο προς το ευρύ κοινό.

Το περιεχόμενο αυτό ενδεχομένως να χρειάζεται την προσθήκη ενός copywriter στην ομάδα σας. Μήπως όμως δε γνωρίζετε τι τι είναι ένας copywriter και πως μπορεί να σας βοηθήσει; Με απλά λόγια, ένας ικανός copywriter δημιουργεί περιεχόμενο, ελκυστικό προς το κοινό στο οποίο απευθύνεστε, για την ιστοσελίδα, το blog, περιγραφές προϊόντων και μερικές φορές, για τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης σας. Το να έχετε καλογραμμένο περιεχόμενο είναι εξίσου σημαντικό με το να συνεργάζεστε με την καλύτερη εταιρία προγραμματισμού και σχεδιασμού για τη δημιουργία της ιστοσελίδας σας ή την κατασκευή eshop.

Όταν η ενσωμάτωση περιεχομένου γίνεται σωστά κατά τη διάρκεια του πρότζεκτ, το να έχετε καλογραμμένο περιεχόμενο μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας και στην αύξηση κέρδους στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Ας αρχίσουμε όμως από τα βασικά!

Copywriter τι είναι

Ένας ικανός copywriter έχει εμπειρία τόσο στην επεξεργασία κειμένων όσο και στην εξιστόρηση (storytelling). Παρόλο που θα έπρεπε να έχουν μια καλή αντίληψη της τεχνικής πλευράς του γραψίματος, οι copywriters αντιλαμβάνονται τη σημασία της δημιουργίας εντυπωσιακού περιεχομένου, με το οποίο θα μπορούν να συσχετιστούν οι αναγνώστες.

Κάποιοι copywriters παρακολουθούν μαθήματα δημιουργικής γραφής, δημοσιογραφίας, μάρκετινγκ, δημοσίων σχέσεων και άλλων κλάδων επικοινωνίας. Άλλοι είναι αυτοδίδακτοι και μελετούν μέσω Ίντερνετ τα πιο αποτελεσματικά παραδείγματα γραφής, προσαρμόζοντας τα στη συνέχεια, στα δικά τους μέτρα.

Αν έχετε τη δική σας επιχείρηση, το γράψιμο μπορεί να είναι χρονοβόρο ή τρομακτικό και το να προσλάβετε κι έναν συγγραφέα κι έναν επεξεργαστή κειμένων, είναι πολύ κοστοβόρο. Ένας copywriter σας βγάζει από τη δύσκολη θέση, καθώς η μοναδική οπτική του, του επιτρέπει να δημιουργήσει μοναδικό περιεχόμενο για την επιχείρησή σας. Το περιεχόμενο που δημιουργεί βοηθά τόσο στην δέσμευση του κοινού σας όσο και στην αύξηση των πωλήσεων.

Τι κάνει ένας copywriter και γιατί έχει τόση μεγάλη σημασία για ένα brand;

Ένας copywriter συνεργάζεται με τη δημιουργική σας ομάδα για να κατανοήσει την επιχείρησή σας, τους στόχους και το κοινό – στόχο.

Το πρώτο βήμα είναι να μάθει όσα περισσότερα πράγματα γίνεται για την επιχείρηση. Αυτό περιλαμβάνει έναν ενδελεχή έλεγχο στην ιστοσελίδα σας και το περιεχόμενο στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης σας, την συζήτηση με μέλη της ομάδας σας και, μερικές φορές, συζητήσεις ακόμη και με τους ίδιους τους πελάτες.

Η ανάλυση social media και blog metrics του δίνει μια πρώτη εικόνα για το τι είδους περιεχόμενο έχει μεγαλύτερη απήχηση στο κοινό σας. Αυτά τα δεδομένα τον βοηθούν να δημιουργήσει τη στρατηγική περιεχομένου.

Είναι σημαντικό για έναν copywriter να εστιάσει στον τόνο του ήδη υπάρχοντος περιεχομένου, τα προϊόντα που πωλούνται, πως αυτά περιγράφονται και το είδος της γλώσσας που χρησιμοποιούν οι πελάτες.

Για παράδειγμα, θα εξετάσει: Το περιεχόμενο περιλαμβάνει γλώσσα αργκό ή μια πιο επίσημη και κλασική προσέγγιση; Ποιες είναι οι τάσεις στον κλάδο και τι διαφορετικό προσφέρει η επιχείρησή σας; Τι άποψη έχουν οι πελάτες για το brand σας;

Αυτού του είδους η έρευνα αποτελεί το κλειδί. Εξασφαλίζει ότι όλο το περιεχόμενο που δημιουργείται βασίζεται πάνω στο brand, είναι ικανό να προσεγγίσει με στρατηγικό τρόπο δυνητικούς πελάτες, ενώ παράλληλα φροντίζει και τους ήδη υπάρχοντες που γνωρίζουν κι αγαπούν το brand σας.

Με τη χρήση μιας εκλεπτυσμένης φωνής brand, κάθε λέξη που υπάρχει στην ιστοσελίδα σας θα πρέπει να φανερώνει συνέπεια, σα να έχει γραφτεί από το ίδιο άτομο: το brand σας.

Copywriter τι είναι

Voice Brand: Αν το brand σας μπορούσε να …μιλήσει

Μια ηχηρή και συνεπής ¨φωνή¨ σε ένα brand είναι απολύτως απαραίτητη, ώστε να χτίσετε εμπιστοσύνη και να εδραιώσετε μια σταθερή σχέδιο με τους πελάτες σας.

H Brand Voice βελτιώνει την αναγνωσιμότητα του περιεχομένου σας, κάνει τις διαφημίσεις σας εύκολα αναγνωρίσιμες ανάμεσα σε άλλες, αποτρέπει την άμεση διαγραφή των μηνυμάτων σας από τους χρήστες. Επιπρόσθετα, οι δημοσιεύσεις σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι αρεστές στους χρήστες, καθώς ταυτίζονται με αυτές. Γενικά, η Brand Voice κάνει την επιχείρησή σας πιο ευπρόσιτη.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό μετά από μία ενδεχόμενη ανακατασκευή ιστοσελίδας. Εκτός αν το κοινό – στόχος σας αλλάξει μετά από μια αναδιαμόρφωση brand, βεβαιωθείτε ότι η Brand Voice σας παραμένει η ίδια. Ειδικά αν η εμφάνιση της ιστοσελίδας σας έχει αλλάξει με την αναβάθμιση του σχεδιασμού UX/UI.

Σκεφτείτε με πόσους τρόπους ένα brand μπορεί να γίνει κομμάτι της ζωής των πελατών σας. Όταν οι καταναλωτές αγοράζουν από το brand σας, στην ουσία κάνουν περισσότερα από το να ξοδέψουν απλά τα χρήματα τους στα προϊόντα σας. Το brand σας μπαίνει στο σπίτι τους, μοιράζονται τα προϊόντα σας με την οικογένειά τους και ενδεχομένως τα προτείνουν σε φίλους και γνωστούς.

Με την πάροδο του χρόνου ένα επιτυχημένο brand γίνεται σχεδόν ένα πραγματικό μέλος μιας οικογένειας. Αυτού του είδους τα brand επικοινωνούν συνεχώς το ίδιο είναι μήνυμα, με την ίδια φωνή σε όλο το περιεχόμενο που παράγουν.

Με λίγα λόγια

Copywriter τι είναι; Πλέον γνωρίζετε ακριβώς ποια είναι η χρησιμότητα του και τι ακριβώς μπορεί να προσφέρει στην επιχείρησή σας. Στο ψηφιακό κόσμο, όπου δεν υπάρχει κάποια φυσική αλληλεπίδραση, είναι εκείνος που μπορεί να δώσει ζωντάνια στην ιστοσελίδα σας και να εξανθρωπίσει το brand σας. Μπορεί να δώσει στους χρήστες την εντύπωση ότι μιλούν με ένα πραγματικό άτομο κι όχι απλά με έναν υπολογιστή.

Εάν ενδιαφέρεστε για συγγραφή κειμένων ιστοσελίδας ή eshop, ή οποιαδήποτε παραγωγή περιεχομένου για ιστοσελίδα, επικοινωνήστε άμεσα με την AppGene. Η έμπειρη ομάδα μας με πολυετή εμπειρία σε συγγραφή κειμένων ιστοσελίδας και eshop, διαθέτει έμπειρους copywriters, με γνώση πάνω σε όλες τις τελευταίες τάσεις που θα απογειώσουν το περιεχόμενο του brand σας!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.