BLOG / ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ESHOP

Μέθοδοι πληρωμής eshop, οι καλύτερες πρακτικές

Μέθοδοι πληρωμής eshop

Οι μέθοδοι πληρωμής eshop παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο για το σχεδιασμό UX μιας ιστοσελίδας. Αν ο σχεδιασμός UX δεν υλοποιηθεί σωστά, μπορεί να προκαλέσει σοβαρή δυσαρέσκεια στους χρήστες.

Έχετε ξοδέψει ποτέ χρόνο συγκρίνοντας δεκάδες ή ακόμη και εκατοντάδες προϊόντα, διαβάζοντας κριτικές και αξιολογήσεις, καταλήγοντας σε μία απόφαση για το τι θα αγοράσετε και, τότε, αφού έχοντας ολοκληρώσει τα απαραίτητα βήματα του checkout, ανακαλύπτετε ότι η επιθυμητή μέθοδος πληρωμής δεν είναι διαθέσιμη; Απογοήτευση…

Παρακάτω θα βρείτε μία λίστα με τέσσερα βασικά σημεία που πρέπει να έχετε κατά νου όταν παρουσιάζονται οι μέθοδοι πληρωμής eshop στην ιστοσελίδα σας.

Μέθοδοι πληρωμής eshop, οι καλύτεροι τρόποι για αύξηση αξίας των παραγγελιών

Μέθοδοι πληρωμής eshop

Προσφέρετε πολλές διαφορετικές επιλογές πληρωμής

Το να προσφέρετε τέσσερις διαφορετικούς τύπους πληρωμής πιστωτικών καρτών δεν είναι αρκετό. Συνήθως οι καταναλωτές διαθέτουν ένα τύπο κάρτας, ενδεχομένως και δύο, και αυτή η κάρτα συνιστά μία μέθοδο πληρωμής στα μάτια των χρηστών.

Οι χρήστες όμως αρέσκονται στις επιλογές. Εκτιμούν την ευελιξία, επομένως πρέπει να τους προσφέρετε όσο το δυνατόν περισσότερες επιλογές, όπως διαφορετικούς τύπους πιστωτικών καρτών, δυνατότητα κατάθεσης χρημάτων στην τράπεζα, υπηρεσίες πληρωμών όπως PayPal, Apple Pay, Αντικαταβολή κ.α. Προσφέροντας τέτοιου είδους επιλογές πληρωμών βοηθάτε τους χρήστες να εμπιστευθούν την ιστοσελίδα σας, χωρίς να ανησυχούν για την ασφάλεια της διαδικασίας πληρωμών.

Παρουσιάστε τις μεθόδους πληρωμής eshop προτού οι χρήστες φτάσουν στο checkout

Για να αποφύγετε την δυσάρεστη εμπειρία, με τους χρήστες να απογοητεύονται στο τελευταίο βήμα της διαδικασίας πληρωμής, πρέπει να τους πληροφορήσετε σχετικά με το ποιες είναι οι διαθέσιμες μέθοδοι πληρωμής eshop, προτού ξεκινήσουν την πραγματική διαδικασία checkout. Αυτό μπορείτε να το πραγματοποιήσετε είτε παρουσιάζοντας τις αποδεκτές μεθόδους πληρωμής στο κάτω μέρος της ιστοσελίδας, είτε παρουσιάζοντας τες μέσα στο καλάθι αγορών.

Μέθοδοι πληρωμής eshop

Προσφέρετε τη δυνατότητα express checkout

Για να δημιουργήσετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία για τους χρήστες σας, προσφέρετε τους την δυνατότητα express checkout. Κάντε την επιλογή αυτή ορατή τόσο στη σελίδα καλαθιού, όσο και στο ξεκίνημα της διαδικασίας του checkout. Με αυτό τον τρόπο, οι χρήστες που δεν πρόσεξαν αυτή την λεπτομέρεια στη σελίδα του καλαθιού αγορών, έχουν ακόμη τη δυνατότητα να επιλέξουν τη δυνατότητα express checkout, προτού ολοκληρώσουν τη διαδικασία αγορών.

Ολοκλήρωση checkout με ένα μόνο κλικ

Με το Amazon να ξεκινά τη συγκεκριμένη τάση, όλο και περισσότερα ηλεκτρονικά καταστήματα έχουν αρχίσει να την ακολουθούν και πλέον προσφέρουν το λεγόμενο checkout με ένα μόνο κλικ. Σε αυτή την περίπτωση, οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν το προϊόν που επιθυμούν απευθείας από τη σελίδα λεπτομερειών προϊόντος, χωρίς να περάσουν καν από τη σελίδα καλαθιού ή τη διαδικασία του checkout. Αρκεί μόνο ένα κλικ για να κάνουν δικό τους το προϊόν που επιθυμούν.

Μέθοδοι πληρωμής eshop

Με λίγα λόγια

Οι μέθοδοι πληρωμής eshop είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι, το οποίο μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην αξιοπιστία του brand σας, αναφορικά με την ασφάλεια πληρωμών. Eπίσης, μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη ικανοποίηση καταναλωτών, αφού βοηθούν στην ευχάριστη εμπειρία χρήστη. Προσπαθήστε να παρέχετε όσο το δυνατόν περισσότερες επιλογές πληρωμών, για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο αύξησης του bounce rate, επειδή οι χρήστες δεν βρήκαν στη σελίδα σας μια επιθυμητή μέθοδο πληρωμής.

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε το δικό σας eshop, επικοινωνήστε με την ομάδα της AppGene, με πολυετη εμπειρία στην κατασκευή eshop και ανάπτυξη εφαρμογής eshop.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.