BLOG / ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ESHOP

Custom κατασκευή eshop, γιατί να την επιλέξετε

custom κατασκευή eshop

Η custom κατασκευή eshop είναι μια ιδιαίτερη προσέγγιση όσον αφορά την κατασκευή eshop λιανικής ή χονδρικής. Λόγω της πανδημίας, η ζήτηση για δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος έχει εκτοξευθεί, διότι οι καταναλωτές δε μπορούσαν να επισκεφτούν με την ίδια ευκολία τα φυσικά καταστήματα.  Ή επιφυλάσσονταν να τα επισκεφθούν. Πριν την πανδημία, το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα βρισκόταν σε μια σταθερή ανοδική κατάσταση και τα ηλεκτρονικά καταστήματα λειτουργούσαν, χωρίς να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Πλέον όμως η κατάσταση διαφέρει σημαντικά. Ο αριθμός των παραγόντων που επηρεάζουν την καλή λειτουργία των ηλεκτρονικών καταστημάτων, είναι δύσκολο να υπολογιστεί. Ανάμεσα σε αυτούς είναι τα η μεγάλη επισκεψιμότητα, οι αυξημένοι χρόνοι φόρτωσης, ο περιορισμός στην επεκτασιμότητα και η εφοδιαστική αλυσίδα.

Μεγάλη επισκεψιμότητα και όγκος ζήτησης

Αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στο ηλεκτρονικό εμπόριο, διότι είναι απρόβλεπτα. Πρόσφατα, οι επιχειρήσεις είχαν μια ξεκάθαρη εικόνα για το ποια αγαθά αγοράζουν οι καταναλωτές περισσότερο και ποια λιγότερο. Όμως, μετά την πανδημία, η ζήτηση για κάποιες κατηγορίες προϊόντων έχει αυξηθεί σημαντικά, κάτι το οποίο προκάλεσε μία εξαιρετική αύξηση στην επισκεψιμότητα και τη ζήτηση, τα οποία αποτελούν τη βάση για τα πολλά άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει πλέον το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Απόδοση και χρόνος φόρτωσης ιστοσελίδας

Από τη στιγμή που κάποια αγαθά έχουν περισσότερη ζήτηση από κάποια άλλα, τα eshops που τα εμπορεύονται έχουν πολύ υψηλότερη επισκεψιμότητα από ό,τι συνήθως. Ως εκ τούτου, η διαχείριση τους είναι δυσκολότερη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα υψηλότερους χρόνους φόρτωσης και καθυστερήσεις. Αυτός ο παράγοντας ίσως είναι και ο σημαντικότερος παράγοντας που επηρεάζει την συμπεριφορά των καταναλωτών και οδηγεί σε υψηλότερο bounce rate.

Επεκτασιμότητα ιστοσελίδας ηλεκτρονικού εμπορίου

Είναι το επόμενο πρόβλημα που προκύπτει λόγω της αύξησης της επισκεψιμότητας. Είναι ένας παράγοντας κλειδί για μια επιτυχημένη ιστοσελίδα, επομένως, όταν αυξάνεται ο αριθμός των επισκεπτών, είναι ακόμα πιο σημαντικός. Προκύπτει η ανάγκη για καταχώρηση περισσότερων αγαθών και στοιχείων καρτών, επεξεργασία περισσότερων παραγγελιών και συναλλαγών και γενικά μεγαλύτερη εισαγωγή πληροφοριών σχετικά με τα προϊόντα και τους πελάτες. Η επεκτάσιμη βάση δεδομένων θα πρέπει να μπορεί να επεκταθεί με ευκολία για να καλύψει τις ανάγκες των νέων δεδομένων. Γενικότερα θα προκύψει η ανάγκη για επέκταση του eshop σας με νέες λειτουργίες ώστε να προσφέρετε τη μέγιστη εμπειρία ικανοποίησης. Η custom κατασκευή eshop σας παρέχει πλήρως αυτή τη δυνατότητα.

Η εφοδιαστική αλυσίδα και αποθέματα eshop

Η εφοδιαστική αλυσίδα, λόγω των περιορισμών στις παραδόσεις και τις παραγγελίες αγαθών, αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα. Πρόκειται για μια μεγάλη πρόκληση, όμως τα καλά νέα είναι ότι τα προβλήματα αυτά μπορούν να λυθούν. Θα πρέπει να εφαρμόσετε τις καλύτερες πρακτικές, ώστε να καταφέρετε να λύσετε τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας, για καλύτερη διαχείριση αποθεμάτων.

Για την καλύτερη λειτουργία του eshop σας θα πρέπει να υπάρχει πλήρης επικοινωνία και οργάνωση ανάμεσα στα προιόντα και τις παραγγελίες. Ένα σύστημα ERP μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο σε μία τέτοια περίπτωση. Μέσα από την custom κατασκευή eshop, η εταιρία κατασκευής ιστοσελίδων μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξετε μία γέφυρα ERP Eshop για πλήρη έλεγχο της αποθήκης.

Τι κάνει την custom κατασκευή eshop επιτυχημένη;

Σίγουρα η συνεργασία που θα επιλέξετε να κάνετε είναι το no1 για την επιτυχία του ηλεκτρονικού σας καταστήματος. Όμως πίσω από αυτή, θα πρέπει να εξετάσετε και κάποια πολύ σημαντικά στοιχεία τεχνολογικής φύσης που θα πρέπει να έχει το eshop σας για να έχει επιτυχία.

Τα βασικότερα σημεία για την επιτυχία σε μία custom κατασκευή eshop είναι τα παρακάτω:

Custom σχεδιασμός eshop

Ο custom σχεδιασμός περιλαμβάνει τη δημιουργία μοναδικού οπτικού περιεχομένου, σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραμμές του UI/UX. Για ένα επιτυχημένο eshop θα πρέπει να επιλεχθούν οι σωστές γραμματοσειρές και χρώματα, να υπάρχει εύκολη πλοήγηση στην ιστοσελίδα, σωστή τοποθέτηση των CTAs κ.α.

Βελτιστοποίηση ιστοσελίδας SEO

Είναι σημαντικό να επενδύσετε στη SEO βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης, ανεξαρτήτως του τι είδους ιστοσελίδας διαθέτετε. Πρόκειται για μια περίπλοκη διαδικασία, με τις βασικές υπηρεσίες SEO να προσφέρουν δημιουργία σχετικού περιεχομένου, καθαρισμού κώδικα, εσωτερικούς και εξωτερικούς συνδέσμους και πολλά πολλά άλλα. Γενικά, πρόκειται για ένα ισχυρό εργαλείο marketing, στο οποίο πρέπει να δώσετε προσοχή. Η custom κατασκευή eshop θα σας επιτρέψει να έχετε καλύτερο έλεγχο και αποδοτικότητα στις ενέργειες SEO.

Online marketing

Θα πρέπει να είναι σωστά οργανωμένο για να αποδώσει σωστά σε μία ιστοσελίδα ηλεκτρονικού εμπορίου. Το online marketing σχετίζεται με τις διαφορετικές στρατηγικές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να κάνετε όσους περισσότερους ανθρώπους γίνεται, να επισκεφθούν το eshop σας και να πραγματοποιήσουν κάποια αγορά.

Ασφάλεια eshop

Μόνο ένα eshop που είναι ασφαλές και αξιόπιστο μπορεί να έχει την ευκαιρία να καταταχθεί ψηλά στις οργανικές αναζητήσεις του Google και να γίνει ορατό τόσο από τους χρήστες, όσο και από τα συστήματα αναζήτησης. Η φιλοξενία eshop παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ασφάλεια. Χρειάζεστε ένα σύστημα backup ασφαλείας, σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Επίσης το πιστοποιητικό SSL είναι απαραίτητο για κάθε eshop, για να διατηρήσετε κρυπτογραφημένες τις πληροφορίες που αποστέλλονται στον πελάτη και θα μπορούν να διαβαστούν μόνο από εσάς κι εκείνον.

Γιατί όμως να επιλέξετε την custom κατασκευή eshop;

Η κατασκευή eshop με βάση τις πραγματικές ανάγκες του ενδιαφερόμενου μπορεί να βοηθήσει τόσο τις μικρές και μεσαίες όσο και τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις. Από τεχνικής άποψης, η custom κατασκευή eshop έχει τα παρακάτω πλεονεκτήματα:

  • Επεκτασιμότητα eshop. Μπορεί να επηρεάσει εξαιρετικά την απόδοση της ιστοσελίδας και μπορείτε να χειριστείτε ευκολότερα, μεγαλύτερο όγκο εργασιών.
  • Η εξατομίκευση εφαρμόζεται καλύτερα σε custom κατασκευή eshop.
  • Έχετε πιο ευρείες δυνατότητες ενσωμάτωσης. Τα συστήματα ERP είναι πολύ σημαντικά για τη διαχείριση των πωλήσεων και η custom κατασκευή eshop μπορεί να σας λύσει τα χέρια για τη διαχείριση των αποθεμάτων.
  • Η ασφάλεια eshop είναι υψηλή, καθώς μπορείτε έχετε πλήρη έλεγχο των λειτουργιών.

custom κατασκευή eshop

Custom κατασκευή eshop και digital marketing

Η προώθηση της επιχείρησής σας online και η αποδοτικότητα αυτής σχετίζονται άμεσα με τις τεχνικές προδιαγραφές και την αξιοπιστία του eshop σας. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν πολλαπλά πλεονεκτήματα marketing εάν επιλέξετε τη δημιουργία eshop από το 0 και όχι βασιζόμενοι σε κάποια έτοιμη λύση.

  • Η custom κατασκευή eshop επιτρέπει στην ιστοσελίδα σας να καταταχθεί υψηλότερα, να είναι πιο προσαρμοστική και να είναι φιλικότερη προς τις κινητές συσκευές.
  • Η custom κατασκευή eshop σας προσφέρει ταχύτερους χρόνους φόρτωσης, κάτι που αποτελεί τη βάση για την ικανοποίηση καταναλωτών.
  • Εφόσον ο χρόνος φόρτωσης είναι γρήγορος, οι χρήστες δε σας εγκαταλείπουν κι έτσι επιτυγχάνετε αύξηση κέρδους στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Συνοψίζοντας

Η custom κατασκευή eshop μπορεί να σας βοηθήσει σημαντικά να κάνετε τα πρώτα σας βήματα στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Προσφέρει χαμηλότερο κίνδυνο αποτυχίας και υψηλότερες πιθανότητες ικανοποίησης των χρηστών από την πρώτη μέρα. Όλα κατασκευάζονται πάνω στις δικές σας ανάγκες και δεν είστε εσείς εκείνοι που προσπαθείτε να χωρέσετε τις ανάγκες σας σε μία έτοιμη λύση.

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε το δικό σας eshop, επικοινωνήστε με την ομάδα της AppGene. Η εξειδικευμένη ομάδα μας σε θέματα κατασκευής eshop και custom λύσεων, είναι εδώ για να μετατρέψει το επιχειρηματικό όραμά σας σε πραγματικότητα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.