BLOG / ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ESHOP

Φωνητική αναζήτηση eshop: πώς επηρεάζει το ηλεκτρονικό εμπόριο

Φωνητική αναζήτηση eshop

Ποιος θέλει να πληκτρολογεί για να πραγματοποιήσει μία αναζήτηση ενώ μπορεί απλά να την πει; Ένας ταχέως αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων προτιμούν τη φωνητική αναζήτηση eshop από την πληκτρολόγηση κάποιου ερωτήματος. Μέχρι το 2023, η φωνητική αναζήτηση θα ευθύνεται για 80 δισεκατομμύρια εσόδων στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Τι είναι η φωνητική αναζήτηση;

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια ολόκληρη ηλεκτρονική αναζήτηση χρησιμοποιώντας μόνο τη φωνή σας. Μπορείτε απλά να μιλήσετε στο μικρόφωνο της συσκευής σας, ενώ χρησιμοποιείτε μια μηχανή αναζήτησης, όπως τη Google. Ακόμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιον voice assistant, όπως η Siri. Πραγματοποιώντας την αναζήτηση θα εμφανιστούν τα αποτελέσματα, ακριβώς όπως θα γινόταν εάν είχατε πληκτρολογήσει το ερώτημα. Αυτή η τάση έχει γίνει ιδιαίτερα διάσημη λόγω της εξοικονόμησης χρόνου και ενέργειας που απαιτείται για την αναζήτηση αιτημάτων.

Η φωνητική αναζήτηση eshop έχει αποκτήσει μεγάλη αναγνωρισιμότητα τα τελευταία χρόνια και αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο. Χρησιμοποιείται τόσο από νέους όσο κι από άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Αυτή η αύξηση σας δίνει να καταλάβετε ότι η ενσωμάτωση της κατά την κατασκευή eshop είναι απαραίτητη για αύξηση κέρδους στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Στην πραγματικότητα, η φωνητική αναζήτηση eshop θα πρέπει να είναι βασικό στοιχείο της στρατηγικής marketing που θα ακολουθήσετε από δω και πέρα.

Τι κάνει την φωνητική αναζήτηση eshop τόσο σημαντική στο ηλεκτρονικό εμπόριο;

Φαίνεται ότι περίπου οι μισές αναζητήσεις που γίνονται στο διαδίκτυο, θα γίνονται με φωνητική αναζήτηση μέχρι το τέλος του χρόνου. Αυτό είναι εντυπωσιακό, αν σκεφτείτε το πόσο καινούργια είναι αυτή η επιλογή. Αν αγνοήσετε αυτή την τάση, ο ανταγωνισμός θα σας προσπεράσει. Υπάρχει ακόμη χρόνος να ενσωματώσετε αυτή τη λειτουργία και να έχετε το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Αυτό διότι, περιέργως, οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν ενσωματώνουν τη φωνητική αναζήτηση eshop στη στρατηγική μάρκετινγκ.

Παρακάτω θα δείτε κάποιους τρόπους με τους οποίους η φωνητική αναζήτηση eshop θα επηρεάσει τις αγορές στο μέλλον.

Προσωποποιημένη εμπειρία αγορών, μέσω της φωνητικής αναζήτησης eshop

Όταν κάποιος έχει ένα έξυπνο βοηθό, σα την Alexa, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να το χρησιμοποιήσει για να εκφράσει τις καταναλωτικές του προτιμήσεις. Αυτό σημαίνει ότι η Alexa θα γνωρίσει τι προτιμούν. Αυτοί οι έξυπνοι οδηγοί θα μπορούν να παρέχουν προτάσεις βάσει των προτιμήσεων, οδηγώντας τους καταναλωτές σε μια πιο προσωποποιημένη εμπειρία αγορών. Κατά μέσο όρο, οι επιχειρήσεις βλέπουν αύξηση κέρδους στο ηλεκτρονικό εμπόριο κατά περίπου 20% χάρη στην εξατομίκευση των προιόντων και υπηρεσιών που προσφέρουν.

Ευκολότερη αξιολόγηση προϊόντων

Οι κριτικές προϊόντων είναι πολύ βοηθητικές και λειτουργούν ως κοινωνικό πειστήριο, ώστε να πείσουν κι άλλους χρήστες να αγοράσουν το προϊόν σας. Παραδοσιακά, οι καταναλωτές χρειάζεται να πληκτρολογούν τις κριτικές τους. Αυτό δεν είναι πια απαραίτητο με τη φωνητική αναζήτηση eshop. Μπορούν πολύ εύκολα να μοιραστούν το feedback τους, ηχογραφώντας το. Αυτό είναι πολύ πιο εύκολο, βολικό και οδηγεί σε περισσότερες αξιολογήσεις που θα μπορούσαν να κινητοποιήσουν κάποιους να γίνουν πελάτες σας. Αυτός ο τρόπος αξιολόγησης πρόκειται να κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια.

Η φωνητική αναζήτηση eshop εξοικονομεί χρόνο

Τα άτομα είναι πολυάσχολα και δεν συγκεντρώνονται για πολλή ώρα σε κάτι. Επίσης, δεν θέλουν να πληκτρολογούν κάτι για περισσότερη ώρα από ό,τι χρειάζεται. Οι περισσότεροι άνθρωποι πληκτρολογούν περίπου 30-35 λέξεις το λεπτό, ενώ μία μηχανή φωνητικής αναζήτησης μπορεί να αγγίξει έως και τις 100 λέξεις το λεπτό. Αυτό την κάνει συγκριτικά πολύ γρηγορότερη από την χειροκίνητη πληκτρολόγηση.

Δε χρειάζεται να κοιτάξετε την συσκευή σας για να βεβαιωθείτε ότι οι λέξεις πληκτρολογούνται σωστά. Αυτό είναι πολύ βοηθητικό για κάποιον που βρίσκεται στο δρόμο και δεν μπορεί να κοιτάξει την οθόνη του. Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα άτομα λένε ότι χρησιμοποιούν την φωνητική αναζήτηση eshop, ενώ κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Το να μπορεί κανείς να βρεί αυτό που ψάχνει γρήγορα και αποτελεσματικά, είναι κάτι που όλοι το επιζητούν.

Φωνητική αναζήτηση eshop

Εξυπνότερες αγορές με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

Η φωνητική αναζήτηση eshop περιλαμβάνει τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, που μπορεί να περιορίσει τις αναζητήσεις που δεν παράγουν σωστά αποτελέσματα. Αυτό οφείλεται στη φωνητική υποβοήθηση και στους virtual assistants που παρακολουθούν τις καταναλωτικές συνήθειες και συμπεριφορές των χρηστών.

Αυτές οι συσκευές μπορούν να παρέχουν στους καταναλωτές αξιολογήσεις και υπενθυμίσεις, ώστε να κάνουν επαναλαμβανόμενες αγορές. Έτσι, δημιουργείται ένα επιτυχημένο brand, στο οποίο επικρατεί ικανοποίηση καταναλωτών που τους κάνει να επιστρέφουν ξανά και ξανά.

Συνοψίζοντας

Η φωνητική αναζήτηση eshop πρόκειται να επεκταθεί, γι’ αυτό θα ήταν μια καλή επιλογή να αξιοποιήσετε τη βελτιστοποίηση φωνητικής αναζήτησης SEO προς αυτή την κατεύθυνση. Το ηλεκτρονικό εμπόριο προτιμάται όλο και περισσότερο από τους χρήστες, οι οποίοι προτιμούν να ηχογραφούν τα ερωτήματά τους από το να τα γράφουν. Ίσως στην αρχή φαντάζει πολύ μακριά μέχρι να προσαρμοστεί το ηλεκτρονικό σας κατάστημα στη νέα τάξη πραγμάτων, αλλά αξίζει τον κόπο. Η ομάδα της AppGene μπορεί να σας βοηθήσει παρέχοντάς σας high end υπηρεσίες κατασκευής eshop και βελτιστοποίησης SEO, ώστε να βρεθείτε ψηλά στην κατάταξη αναζητήσεων και στις προτιμήσεις των καταναλωτών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.