BLOG / DIGITAL MARKETING

Γιατί να κάνω SEO βελτιστοποίηση ιστοσελίδων

Γιατί να κάνω SEO βελτιστοποίηση ιστοσελίδων

Η αξία στη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων βρίσκεται στην επισκεψιμότητα της οργανικής αναζήτησης. Γιατί όμως τη χρειάζεστε; Η αξία της αυξανόμενης οργανικής επισκεψιμότητας είναι συνδεδεμένη με την αξία των μετατροπών που οδηγούν στην αύξηση κέρδους στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Εάν αναρωτιέστε λοιπόν ‘Γιατί να κάνω SEO βελτιστοποίηση ιστοσελίδων;’, σας έχουμε την απάντηση. Παρακάτω θα δείτε κάποια από τα οφέλη που προκύπτουν από την βελτιστοποίηση ιστοσελίδων.

1. Η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO είναι το μεγαλύτερο κανάλι για υπηρεσίες digital marketing

Στον κόσμο του digital marketing, η επισκεψιμότητα μιας ιστοσελίδας μεταφράζεται σε έσοδα και το SEO επιφέρει την πλειοψηφία αυτής. Σε μια πρόσφατη έρευνα, φάνηκε ότι ποσοστό μεγαλύτερο από το 50% της επισκεψιμότητας, προέρχεται από την οργανικά αποτελέσματα Google. Οι επιτυχημένες επιχειρήσεις μέσα από τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων προσελκύουν το 60% έως και το 80% της επισκεψιμότητας τους.

2. Γιατί να κάνω SEO βελτιστοποίηση ιστοσελίδων: ενισχύει την αξιοπιστία και τη φήμη του brand σας

Όσο πιο ψηλά βρίσκεστε στην κατάταξη οργανικών αποτελεσμάτων της Google, τόσα περισσότερα κλικ θα έχετε. Κι όσο μεγαλύτερος ο όγκος των λέξεων – κλειδιών για τις οποίες κατατάσσεστε στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, τόσες περισσότερες επισκέψεις θα έχετε.

Πέρα από το ότι τα κορυφαία αποτελέσματα είναι και τα πιο βολικά για να κλικάρετε, αν το σκεφτείτε, η Google εγγυάται για εσάς, κάθε φορά που εμφανίζεστε στα αποτελέσματα μίας αναζήτησης. Και σε αντάλλαγμα, οι χρήστες συνήθως βλέπουν τα κορυφαία οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης, εφόσον η Google έλεγξε ότι αυτά που εμφανίζονται είναι τα καλύτερα αποτελέσματα για τη συγκεκριμένη αναζήτηση.

Επομένως, αν θέλετε να είστε ο ηγέτης του κλάδου σας, πρέπει να βρίσκεστε στις κορυφαίες θέσεις των σχετικών λέξεων – κλειδιών για την επιχείρησή σας.

3. Γιατί να κάνω seo βελτιστοποίηση ιστοσελίδων: αποτελεί θεμελιώδη ανάγκη για άλλα κανάλια μάρκετινγκ

Η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO κάνει όλα τα άλλα κανάλια marketing πιο αποτελεσματικά. Αυτό συμβάλλει σημαντικά στην αξία για βελτιστοποίηση ιστοσελίδων, που μπορεί εύκολα να αγνοήσετε.

Βέβαια, με το μοντέρνο marketing, έχετε πολλούς τρόπους να στοχεύσετε στους μελλοντικούς σας πελάτες. Όμως, η συντριπτική πλειοψηφία του κοινού-στόχου δεν είναι έτοιμη να αγοράσει τη στιγμή που αλληλεπιδρά με το brand. Έτσι, τα περισσότερα άτομα δε θα σας δώσουν ιδιαίτερη σημασία εκείνη τη στιγμή, ακόμη κι αν τους αρέσετε.

Αν βρίσκεστε όμως στην πρώτη σελίδα αναζητήσεων, θα αναγνωρίσουν το όνομα σας από προηγούμενη επαφή και θα σκεφτούν ότι είστε μια σωστή επιχείρηση. Αν δε βρίσκεστε όμως εκεί, υπάρχει πιθανότητα να μη σας εμπιστευθούν.

4. Γιατί να κάνω seo βελτιστοποίηση ιστοσελίδων: η κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης είναι πιο “μόνιμη” από ό,τι σε άλλα κανάλια μάρκετινγκ

Σε άλλα κανάλια marketing, θα προσελκύετε leads μόνο όταν πληρώνετε για διαφημίσεις. Είναι ένα μοντέλο που λειτουργεί σωστά για τον κόσμο. Από την άλλη, η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων απαιτεί την ίδια ή ίσως και μικρότερη επένδυση και προσελκύει επισκεψιμότητα για χρόνια.

Με τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO, προσθέτετε τον μακροχρόνιο παράγοντα στην εξίσωση, αυξάνοντας τη θέση σας στην κατάταξη Google. Και εφόσον έχετε καταφέρει να εμφανίζεστε στην πρώτη σελίδα αποτελεσμάτων, χρειάζεται μόνο να διατηρήσετε τη θέση σας, τόσο ώστε να βρίσκεστε ένα βήμα μπροστά από τις αλλαγές αλγορίθμων και τις κινήσεις στρατηγικής των ανταγωνιστών σας.

Ελέγξτε αν έχουν ξεκινήσει να επενδύουν σε κανάλι για βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO, ώστε να βεβαιωθείτε ότι παραμένετε στην κορυφή.

5. Γιατί να κάνω SEO βελτιστοποίηση ιστοσελίδων: έχει εξαιρετικά μακροπρόθεσμη επιστροφή σε επενδύσεις

Εξαιτίας του μακροπρόθεσμου αντίκτυπου των κατατάξεων που προέρχεται από την επένδυση σε βελτιστοποίηση ιστοσελίδων, το κανάλι για SEO έχει φανεί ως ένα από τα κανάλια μάρκετινγκ για τις υψηλότερες επιστροφές σε επενδύσεις που μπορείτε να βάλετε στον προϋπολογισμό σας.

Αυτό σημαίνει ότι με το πέρασμα μερικών ετών, είναι πολύ πιθανό να αποκτήσετε περισσότερη δουλειά μέσα από την επένδυση σε βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO από ό,τι θα αποκτούσατε αν επενδύατε σε πλατφόρμες social media ή σε οποιοδήποτε άλλο κανάλι.

Το εξαιρετικό χαρακτηριστικό σχετικά με την βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO είναι ότι σας δίνει τη δυνατότητα να προσελκύσετε ένα εντελώς καινούργιο κοινό. Το κοινό που αναζητά τη λύση που μπορείτε να τους δώσετε και που ενδεχομένως δεν έχουν ακούσει ποτέ για εσάς.

6. Η επισκεψιμότητα μετατρέπεται καλύτερα σε αγοραστές, ένας σημαντικός λόγος αν αναρωτιέστε γιατί να κάνω SEO βελτιστοποίηση ιστοσελίδων

Σας προκαλεί απορία το γεγονός ότι η οργανική επισκεψιμότητα μετατρέπεται σε υψηλότερο βαθμό από τις άλλες πηγές επισκεψιμότητας; Δεν θα έπρεπε. Οι χρήστες που σας επισκέπτονται μέσω της αναζήτησης, ψάχνουν για την συγκεκριμένη υπηρεσία ή προϊόν. Η Google έχει αντικαταστήσει την παραδοσιακή διάδοση από στόμα σε στόμα κι έτσι αντί να ζητάτε σε κάποιον άλλο να σας βοηθήσει για κάτι που ψάχνετε, στρέφεστε στη Google.

Εφόσον η καμπάνια για βελτιστοποίηση ιστοσελίδων τρέχει κανονικά, θα έχετε περισσότερα leads από την επισκεψιμότητα που θα είχατε από οποιαδήποτε άλλη πηγή.

7. H SEO βελτιστοποίηση ιστοσελίδων προσελκύει γρηγορότερα και μεγαλύτερης αξίας leads

Συνήθως αν κάποιος αναζητά ενεργά για τις υπηρεσίες ή τα προιόντα σας, είναι πολύ πιο πιθανό να αγοράσει. Οι περισσότεροι που δραστηριοποιούνται στις πωλήσεις ξέρουν ότι οι σημερινοί αγοραστές έχουν ήδη κάνει την έρευνα τους, προτού αρχίσουν τελικά να μετατρέπονται από τα CTAs σας. Βρίσκονται δηλαδή στο τελικό στάδιο της απόφασης, όταν τελικά αρχίζουν να σας δίνουν τα στοιχεία τους.

Αν εμφανιστείτε όταν σας ψάχνουν, έχετε την ευκαιρία να γοητεύσετε κάποιον που διαθέτει τα χρήματα, έχει πάρει την απόφαση και το μόνο που απομένει είναι να κάνει την τελευταία κίνηση. Αυτό είναι καλύτερο από το να προσπαθείτε να πείσετε κάποιον ότι χρειάζεται αυτό που του προσφέρετε.

Είναι ωραίο να είστε περιζήτητοι κι αυτό κάνει τη διαδικασία αγορών πιο γρήγορη. Πόσο γρήγορα θα τραβήξετε σήμερα τα leads σας και ποια θα είναι η ποιότητα τους; Όταν αρχίζετε να καταγράφετε αυτά τα δεδομένα, μπορείτε να αρχίσετε να επενδύετε περισσότερα σε κανάλια που προσφέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα.

Γιατί να κάνω SEO βελτιστοποίηση ιστοσελίδων

8. Η SEO βελτιστοποίηση ιστοσελίδων παρέχει βιώσιμο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα

Είναι δύσκολο να κατακτήσετε ένα καλό αποτέλεσμα SEO και σίγουρα απαιτεί χρόνο. Μπορεί να πάρει μήνες στους ανταγωνιστές σας να βρεθούν πιο ψηλά στην κατάταξη από εσάς και εάν έχετε ξοδέψει αυτούς τους μήνες πολύ πριν από εκείνους, έχετε το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Εκείνοι που πετυχαίνουν με την βελτιστοποίηση ιστοσελίδων, συνήθως ενισχύουν για ένα χρονικο διάστημα την παρουσία τους στην πρώτη σελίδα Google. Έχουν κάνει την επένδυση και τώρα απολαμβάνουν τους καρπούς της μακροχρόνιας επισκεψιμότητας.

Η καλή βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO δημιουργεί ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Είναι το κλειδί για που διαχωρίζει την επιχείρησή σας από τον ανταγωνισμό. Η αξία στη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων είναι ότι δημιουργεί πλεονέκτημα μάρκετινγκ που είναι από τα πιο δυσπρόσιτα, κάνοντας το δυσκολότερο για τον ανταγωνισμό να σας φτάσει.

Δε χρειάζεται μόνο να αποφασίσουν να επενδύσουν σε κανάλι για βελτιστοποίηση ιστοσελίδων, να δημιουργήσουν το περιεχόμενο και να κτίσουν τα links. Χρειάζεται επίσης να περιμένουν, ώστε η Google να αντιδράσει σε αυτές τις κινήσεις. Επίσης, δεν μπορούν να το κάνουν τόσο γρήγορα, διότι θα λάβουν ποινή από τη Google, καθώς υπάρχει “όριο ταχύτητας” στο πόσο γρήγορα μπορούν να αποδώσουν κάποιες από αυτές τις βελτιστοποιήσεις.

9. Γιατί να κάνω SEO βελτιστοποίηση ιστοσελίδων: δημιουργεί ένα viral κύκλο ανάπτυξης

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα αποτελέσματα αναζήτησης που βρίσκονται στην πρώτη σελίδα Google για μία συγκεκριμένη λέξη κλειδί, συνήθως βρίσκονται κολλημένα εκεί για πολύ καιρό;

Η νούμερο 1 θέση είναι τόσο ανταγωνιστική που μοιάζει σα να είχε μικρότερη διάρκεια ζωής. Αλλά αυτό που πραγματικά συμβαίνει όσο σκαρφαλώνετε στην κατάταξη είναι ένα φυσικό αποτέλεσμα viral. H Google σας κατατάσσει καλύτερα όσο βελτιώνετε το περιεχόμενο σας, το περιεχόμενο ανακαλύπτεται από περισσότερα άτομα που μπορεί να το μοιραστούν.

Το εξαιρετικό περιεχόμενο προσελκύει περισσότερα clicks, χαμηλότερο bounce rate και υψηλότερο χρόνο παραμονής στη σελίδα.

10. Γιατί να κάνω SEO βελτιστοποίηση ιστοσελίδων: αυτός που κατακτά τα οργανικά αποτελέσματα Google, κατακτά το μέλλον

Ο κόσμος μας είναι βαθιά ριζωμένος στην αναζήτηση. Η Google θα συνεχίζει να καθορίζει το ποιος φαίνεται και το ποιος δε θα βρεθεί ποτέ. Είναι δική σας απόφαση σε ποια κατηγορία θέλετε να βρεθείτε.

Με λίγα λόγια

Αν ξοδεύετε χρόνο στο να υπολογίσετε τον προϋπολογισμό για διαφήμιση και δεν έχετε επενδύσει ακόμα σε βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO, τώρα είναι η ώρα να αναρωτηθείτε “γιατί να κάνω seo βελτιστοποίηση ιστοσελίδων;” κι όλα τα παραπάνω θα σας δώσουν την απάντηση. Αν επιθυμείτε βιώσιμη ανάπτυξη και εξέλιξη για την ιστοσελίδα σας, επικοινωνήστε με την ομάδα της AppGene. Η ομάδα μας διαθέτει πολυετή εμπειρία σε κατασκευή eshop και βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO. Έχοντας εργαστεί σε πολυάριθμα project για τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδας SEO, θα βοηθήσουμε εσάς και την επιχείρησή σας να βρεθεί στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων Google.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.