BLOG / DIGITAL MARKETING

Πόσο καιρό χρειάζεται για να εμφανιστεί μία ιστοσελίδα στην πρώτη σελίδα Google

πρώτη σελίδα Google

Υπάρχουν διάφορα ερωτήματα που ακολουθούν το ενδιαφέρον για την εφαρμογή της βελτιστοποίησης SEO. Κάθε ενδιαφερόμενος έχει την τάση να ρωτά ερωτήσεις όπως: «πόσο κοστίζει το SEO» ή «πόσος καιρός χρειάζεται για να βρεθεί η ιστοσελίδα στην πρώτη σελίδα Google αποτελεσμάτων». Ή ακόμα «με ποιο τρόπο θα εμφανιστεί η ιστοσελίδα στην πρώτη σελίδα Google». Η απάντηση στο δεύτερο ερώτημα συνήθως εξαρτάται από τον ανταγωνισμό, την παρούσα αξία SEO της ιστοσελίδας του πελάτη και τον όγκο εργασίας που απαιτείται.

Το να φτάσει η ιστοσελίδα ή το eShop σας στην πρώτη σελίδα Google με οργανικά αποτελέσματα είναι μία χρονοβόρα και πολύπλοκη διαδικασία. Όχι όμως αδύνατη.

Υψηλή κατάταξη στα οργανικά αποτελέσματα, μία χρονοβόρα διαδικασία

Για τους αρχάριους, το να ζητάτε απαντήσεις σχετικά με το SEO είναι απόλυτα δικαιολογημένο και φυσιολογικό. Βέβαια, η διαδικασία δεν είναι τόσο απλή, όσο νομίζετε. Οι πελάτες θέλουν να επωφεληθούν από τις επενδύσεις που κάνουν και να αποκομίσουν κέρδος από αυτές, όσο το συντομότερο δυνατόν. Παρόλα αυτά, κάθε επιχείρηση θέλει επίσης να θέσει ένα χρονικό περιθώριο μέσα στο οποίο θα μπορέσει να κρίνει αν τα πράγματα κινούνται προς την επιθυμητή κατεύθυνση.

Σε αυτό το σημείο μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα, διότι πολλές από τις επιχειρήσεις που είναι οικίες με τον όρο «βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO» , θεωρούν ότι είναι ένα εργαλείο που μπορούν να χρησιμοποιήσουν, με το οποίο θα εμφανιστούν αμέσως στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων Google! Κάποιες επιχειρήσεις μπορεί να έχουν την πιο λογική προσδοκία του να εμφανιστούν στις κορυφαίες πέντε σελίδες των αναζητήσεων. Παρόλο που η επιθυμία αυτή είναι πολύ λογική,  χρειάζεται αρκετός  χρόνος για να φτάσετε σε αυτό το σημείο.

Σχετίζεται η ιστορικότητα μίας ιστοσελίδας με το πότε θα βρεθεί στην πρώτη σελίδα Google αποτελεσμάτων;

Η μέση ηλικία των ιστοσελίδων που βρίσκονται στα 10 πρώτα οργανικά αποτελέσματα Google ανέρχεται σε δύο με τρία χρόνια. Η μέση ηλικία για την ιστοσελίδα που βρίσκεται στην 10η θέση είναι περίπου ένας χρόνος και 10 μήνες. Για την πρώτη θέση, η σελίδα είναι περίπου δύο χρονών και 10 μηνών.

Πόσος καιρός χρειάζεται για να φτάσει μια νέα ιστοσελίδα στην πρώτη σελίδα Google;

Για να δοθεί απάντηση σε αυτή την ερώτηση, εξετάστηκαν τυχαία 2 εκατομμύρια σελίδες ηλικίας ενός έτους. Από αυτές τις σελίδες, μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό βρισκόταν στα κορυφαία 10 αποτελέσματα λόγω κάποιου keyword. Το 1/5 των ιστοσελίδων βρισκόταν ανάμεσα στη 10η και 100η θέση στην κατάταξη. Παράλληλα σχεδόν τα 4/5 δε βρίσκονταν καν στην κατάταξη των κορυφαίων 100 αποτελεσμάτων για κάποιο keyword. Αυτό σημαίνει ότι δεν εμφανίζονταν στις πρώτες 10 σελίδες των οργανικών αναζητήσεων.

Μελετήθηκαν τα αποτελέσματα στην πρώτη σελίδα Google, σχετικά με τον αριθμό των αναζητήσεων βάσει λέξεων-κλειδιών. Οι ιστοσελίδες με ιστορικότητα ενός έτους που βρίσκονταν στην κατάταξη για φράσεις υψηλής ζήτησης (υψηλός αριθμός αναζητήσεων στο Google) αποτελούσαν περίπου το 0,3% των αποτελεσμάτων. Όσον αφορά τις φράσεις μέτριας προς υψηλής ζήτησης, αντιστοιχούσαν στο 1,3% και οι φράσεις χαμηλής ζήτησης περίπου στο 4,8%. Σελίδες σε ιστοσελίδες που είχαν υψηλότερες κατατάξεις domain μπόρεσαν να βρεθούν γρηγορότερα στα κορυφαία 10 αποτελέσματα.

πρώτη σελίδα Google

Τελικά πόσο εύκολο είναι να φτάσει η ιστοσελίδα σας στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων Google;

Σίγουρα μπορούμε να βγάλουμε μερικά συμπεράσματα από την παραπάνω έρευνα. Αρχικά, πρέπει να σημειωθεί ότι η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO χρειάζεται χρόνο για να αποδόσει. Σχετικές έρευνες έχουν δείξει ότι ένα συντριπτικό ποσοστό των καινούριων σελίδων δε μπορεί να βρεθεί στο 10 κορυφαία αποτελέσματα μέσα στον επόμενο χρόνο. Και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να έχετε κατά νου.

Αν αναζητάτε λέξεις κλειδιά με χαμηλότερο ανταγωνισμό και λιγότερες αναζητήσεις, τότε θα μπορέσετε να βρεθείτε στην πρώτη σελίδα Google μέσα στους επόμενους δύο με έξι μήνες. Αν έχετε να διαχειριστείτε πιο ανταγωνιστικά keywords, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν. Είναι λογικό να περιμένετε ότι οι ιστοσελίδες που έχουν επενδύσει σε μία ισχυρότερη αξία SEO, να καταφέρουν γρηγορότερα το στόχο τους σε σχέση με καινούργιες σελίδες που απλά υπάρχουν χωρίς SEO Optimisation.

Συνοψίζοντας

Η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO είναι ένα πραγματικά χρήσιμο εργαλείο που θα πρέπει να εκμεταλλευτείτε για τα μέγιστα αποτελέσματα στις αναζητήσεις. Είναι απαραίτητο καθώς αφορά την οργανική επισκεψιμότητα (επισκέψεις που προέρχονται από την google κι άλλες μηχανές αναζήτησης) και μειώνει το κόστος που θα δίνατε σε πληρωμένες διαφημίσεις.  Αν η ιστοσελίδα σας είναι ορατή στο Google, αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό από κάθε διαφημιστικό και αξίζει να το δοκιμάσετε.

Βελτιστοποίηση Ιστοσελίδας SEO Optimisation από την ομάδα της AppGene

Έχετε οδηγηθεί στην κατασκευή eshop ή την κατασκευή ιστοσελίδας και επιθυμείτε να μάθετε περισσότερα για την βελτιστοποίηση ιστοσελίδων και τα SEO οφέλη γενικότερα; Η ομάδα της AppGene είναι ιδανική για να σας βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων σας. Μέσα από την καθημερινή διαχείριση των accounts των πελατών μας φροντίζουμε για την υψηλότερη κατάταξη της ιστοσελίδας τους στα αποτελέσματα αναζήτησης με στόχο πάντα την πρώτη σελίδα  Google.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.