BLOG / ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ESHOP

Τι είναι το CDN hosting και γιατί να το χρησιμοποιήσετε

τι είναι το CDN hosting

Τι είναι το CDN hosting, πώς το χρησιμοποιεί κάποιος; Ας αρχίσουμε από τα βασικά! Κανείς δεν θέλει να ξοδεύει χρόνο, γι’ αυτό η άνεση της εξοικονόμησης χρόνου είναι εξαιρετικά πολύτιμη. Ειδικά όταν προσπαθείτε να κάνετε μία πώληση. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που οι ιστοσελίδες με πελάτες σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν τακτικά. Πολλές ιστοσελίδες φιλοξενούνται σε έναν μόνο server. Με βάση τη φιλοξενία που πληρώνετε, η ιστοσελίδα σας έχει τη δύναμη που της προσφέρει ο server και μεταφέρει περιεχόμενο για τους επισκέπτες.

Να πού ξεκινάει το πρόβλημα. Οι μεταφορές δεδομένων γίνονται αρκετά γρήγορα, αλλά δεν είναι στιγμιαίες. Για να βελτιώσετε την ταχύτητα που φορτώνουν τα δεδομένα της ιστοσελίδας σας, έχετε δύο επιλογές: να αυξήσετε την ταχύτητα μετάδοσης ή να μειώσετε την απόσταση που χρειάζεται να ταξιδέψουν τα δεδομένα.

Επειδή δεν διατίθεται τεχνολογία προς το παρόν για γρηγορότερη μετάδοση, φέρνοντας τον server πιο κοντά στον πελάτη, είναι η καλύτερη επιλογή. Αυτή είναι η στιγμή που ένα Content Delivery Network ή CDN μπορεί να βοηθήσει.

Τι είναι το CDN hosting;

Το CDN είναι ένα σύστημα αποτελούμενο από servers που τοποθετούνται για να επιτρέψουν την αποτελεσματική μεταφορά πληροφοριών από την ιστοσελίδα σας στον υπολογιστή του χρήστη.

Όταν κάποιος επισκεφθεί την σελίδα σας, το δίκτυο θα εντοπίσει την τοποθεσία του και θα χρησιμοποιήσει τον κοντινότερο server για να ανταποκριθεί στο αίτημα του browser. Για να βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο είναι ακριβές και ενημερωμένο, οι servers, επίσης, επικοινωνούν τακτικά με τον πρωταρχικό server. Αυτό κάνει τη διαδικασία αυτόνομη και αόρατη για το χρήστη, ενώ παράλληλα αυξάνει την ταχύτητα φόρτωσης ιστοσελίδας.

CDN hosting, τι είναι τελικά και γιατί το χρειάζεστε;

Τι είναι το CDN hosting με μια λέξη: ταχύτητα.

Η ταχύτητα παίζει τεράστιο ρόλο σε διάφορες πτυχές της ιστοσελίδας σας, περιλαμβάνοντας την κατάταξη των μηχανών αναζήτησης, το ποσοστό μετατροπής, την εμπειρία χρήστη και φυσικά αποτελεί ένα από τα πιο βασικά εργαλεία για τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO. Χρησιμοποιώντας ένα CDN, μειώνετε το χρόνο φόρτωσης της ιστοσελίδας κι έχετε επίσης πολλά άλλα οφέλη.

τι είναι το CDN hosting

CDN hosting οφέλη

Βελτίωση οργανικής κατάταξης SEO

Οι υπηρεσίες SEO κάνουν τη σελίδα σας να εναρμονίζεται με τις κατευθυντήριες γραμμές διαφόρων μηχανών αναζήτησης, με την Google να παίζει εδώ πρωταρχικό ρόλο. Μια ταχύτερη ιστοσελίδα προσφέρει καλύτερη εμπειρία χρήστη, κάτι το οποίο επηρέαζει την απόφαση της Google στο να εξετάζει την ταχύτητα ενός eshop ή ιστοσελίδας.

Βελτίωση εμπειρίας χρήστη

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, κανείς δεν θέλει να περιμένει μία ιστοσελίδα να φορτώσει. Οι περισσότεροι χρήστες δεν έχουν ιδιαίτερη υπομονή όταν περιηγούνται σε eshop και websites, γι’ αυτό ανά πάσα στιγμή ο πελάτης εγκαταλείπει μια σελίδα που αργεί να φορτώσει. Έτσι η ευκαιρία να τον μετατρέψετε, χάνεται. Εκμεταλλευόμενοι έναν τοπικό server στο CDN, ώστε να χειρίζεται τα αιτήματα σας, βεβαιώνεστε ότι οι χρήστες δε θα εγκαταλείψουν τη σελίδα λόγω καθυστέρησης στη φόρτωση.

Βελτίωση αξιοπιστίας ιστοσελίδας και μείωση φόρτου του server

Αν η ιστοσελίδα σας ή το eshop σας δεν είναι προσβάσιμο, δε μπορείτε να μετατρέψετε τους επισκέπτες σε πελάτες! Σε μερικές περιπτώσεις, ειδικά όταν η ιστοσελίδα σας αντιμετωπίζει υψηλή επισκεψιμότητα ή επίθεση spam, ο κύριος server φιλοξενίας μπορεί να μην είναι σε θέση να απαντήσει σε όλα τα αιτήματα αποτελεσματικά. Αυτό θα εμφανίσει εικόνα σφάλματος στο χρήστη ή αυξημένο χρόνο φόρτωσης αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες για εγκατάλειψη ιστοσελίδας.

Παρόλα αυτά, η φιλοξενία CDN δεν απευθύνεται σε όλους. Παράγοντες όπως, το budget και η πελατειακή σας βάση πρέπει να ληφθούν υπόψη πριν αποφασίσετε να επενδύσετε σε αυτό.

CDN hosting, πότε να το χρησιμοποιήσετε

Παρόλο που η αυξημένη ταχύτητα είναι πάντοτε θετική για την ιστοσελίδα, η αποτελεσματικότητα ενός  CDN hosting εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την επιχείρησή σας. Επομένως, οι επιχειρήσεις που έχουν χαμηλή επισκεψιμότητα ή διαθέτουν μίνιμαλ ιστοσελίδες χωρίς πολλά στοιχεία multimedia, δεν θα δουν το ίδιο αποτέλεσμα όπως μία ιστοσελίδα ενός πολυεθνικού οργανισμού. Εάν όμως διατηρείτε ένα eshop, τότε η χρήση του CDN είναι μονόδρομος εάν θέλετε να οδηγήσετε το ηλεκτρονικό κατάστημά σας στο επόμενο βήμα.

τι είναι το CDN hosting

Με λίγα λόγια

Αν ποτέ αναρωτηθήκατε «Τι είναι το CDN hosting και γιατί να το χρησιμοποιήσω;», δεν είστε οι μόνοι. Η ταχύτητα είναι μία από τις σημαντικότερες πλευρές μίας ιστοσελίδας και ενός eshop. Δεν υπάρχει κανένας καλύτερος τρόπος να βελτιώσετε την ταχύτητα της ιστοσελίδας σας και να επεκτείνετε την διάρκεια ζωής της από το να ανακαλύψετε τι είναι το CDN hosting.

Η ομάδα μας εξειδικεύεται σε υπηρεσίες SEO, διατηρώντας ιδιόκτητους servers για φιλοξενία ιστοσελίδων, δίνοντας έμφαση στη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων κατακτόντας τις γρηγορότερες ταχύτητες στην αγορά!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.