BLOG / DIGITAL MARKETING

Πρόθεση αναζήτησης χρηστών, όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

πρόθεση αναζήτησης χρηστών

Η πρόθεση αναζήτησης χρηστών είναι ένα πολύ χρήσιμο ‘εργαλείο’ για βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO που μπορεί να ενεργοποιήσει τις προσπάθειες αναζήτησης. Όταν χρησιμοποιείται σωστά φυσικά. Αν η αναζήτηση με λέξεις – κλειδιά απαντά στην ερώτηση «τι» αναζητούν οι δυνητικοί σας πελάτες, τότε η πρόθεση αναζήτησης χρηστών απαντά στην ερώτηση «γιατί» το αναζητούν.

Το «γιατί» είναι η σημαντικότερη ερώτηση που μπορείτε να κάνετε, προτού δημιουργήσετε περιεχόμενο για την ιστοσελίδα σας. Όχι μόνο το γιατί δημιουργείτε το περιεχόμενο, αλλά γιατί το χρειάζεται ο πελάτης σας, γιατί είναι πολύτιμο και γιατί κάποιος το αναζητά. Κατανοώντας τις απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις, μπορείτε να δημιουργήσετε περιεχόμενο βασισμένο στις ανάγκες των πελατών σας.

Τι είναι η πρόθεση αναζήτησης χρηστών;

Η πρόθεση αναζήτησης χρηστών σας παρέχει πληροφορίες στο «γιατί» που βρίσκεται πίσω από ένα αίτημα αναζήτησης search query. Με άλλα λόγια, γιατί ο χρήστης έκανε την αναζήτηση;

Γιατί η πρόθεση αναζήτησης χρηστών παίζει σημαντικό ρόλο στη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO;

Η αποστολή της Google είναι να “οργανώσει τις πληροφορίες όλου του κόσμου και να τις κάνει παγκοσμίως προσβάσιμες και χρήσιμες”. Εν συντομία, ολόκληρος ο λόγος ύπαρξης της Google είναι να παρέχει στους χρήστες τα πιο σχετικά αποτελέσματα αναζήτησης για το ερώτημα τους.

Αν θέλετε να βρεθείτε ψηλά στην κατάταξη της Google, χρειάζεται να δημιουργήσετε περιεχόμενο που είναι σε μεγάλο βαθμό σχετικό με ένα συγκεκριμένο ερώτημα. Η Google πηγαίνει επίσης ένα βήμα παραπέρα και διαβεβαιώνει ότι η πρόθεση επαναπροσδιορίζει το κανάλι μάρκετινγκ, δείχνοντας ότι τα άτομα δεν ακολουθούν πλέον ένα γραμμικό μονοπάτι από το awareness μέχρι την σκέψη για αγορά. Αντιθέτως, η συγκέντρωση τους διαστέλλεται και συστέλλεται σε μοναδικές και απροσδόκητες στιγμές.

πρόθεση αναζήτησης χρηστών

Πρόθεση αναζήτησης χρηστών, 4 είδη

Ενδεχομένως να έχετε ήδη εφαρμόσει κανόνες SEO και στρατηγική SEO με βάση την αναζήτηση με λέξεις – κλειδιά, ώστε να θέσετε γερές βάσεις για την online επιχείρησή σας. Ρίξτε όμως μια εκτενέστερη ματιά στα 4 είδη, σχετικά με την πρόθεση αναζήτησης χρηστών.

1. Πληροφοριακή Αναζήτηση

Οι χρήστες αναζητούν πληροφορίες. Ενδεχομένως να ψάχνουν απάντηση σε μια απλή ερώτηση ή να αναζητούν μια πιο λεπτομερή εξήγηση. Παρόλο που βοηθά το να σκέφτεστε τα πληροφοριακά ερωτήματα αναζήτησης ως ερωτήσεις, δε διατυπώνονται πάντα έτσι.

2. Πρόθεση αναζήτησης χρηστών σχετική με την πλοήγηση

Κάποιοι γνωρίζουν ήδη που θέλουν να πάνε, αλλά ίσως δε γνωρίζουν τον πιο γρήγορο και εύκολο τρόπο για να βρεθούν εκεί, όποτε στρέφονται στη Google.

3. Σχετική με συναλλαγές

Ο συγκεκριμένος χρήστης θέλει να αγοράσει κάτι. Γνωρίζει τι είναι αυτό που θέλει και αναζητά το καλύτερο μέρος, ώστε να το αγοράσει.

4. Εμπορική έρευνα

Ο χρήστης βρίσκεται σε φάση αναζήτησης πριν πάρει την τελική απόφαση για μία αγορά. Ακόμη, αναλογίζεται τις επιλογές του και αναζητά αξιολογήσεις και συγκρίσεις, ώστε να καταλήξει στη σωστή κατεύθυνση.

Πως να ερμηνεύσετε την πρόθεση αναζήτησης χρηστών

Θέστε σε λειτουργία την αυτόματη συμπλήρωση της Google

Ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος να εφαρμόσετε την πρόθεση αναζήτησης χρηστών είναι μέσω της λειτουργίας αυτόματης συμπλήρωσης της Google. Ακολουθήστε τα χαρακτηριστικά SERP (search engine results page).

Όταν υποβάλλετε ένα ερώτημα στη Google, η σελίδα αποτελεσμάτων μηχανής αναζήτησης θα περιέχει οργανικά αποτελέσματα, αποτελέσματα επί πληρωμή και χαρακτηριστικά SERP.

πρόθεση αναζήτησης χρηστών

3 βήματα για βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO με βάση την πρόθεση αναζήτησης χρηστών

Η κατανόηση σχετικά με την πρόθεση αναζήτησης χρηστών θα κυριαρχήσει στο είδος περιεχομένου που θε δημιουργήσετε. Αν η λέξη – κλειδί έχει πληροφοριακό χαρακτήρα, θα δημιουργήσετε μια δημοσίευση blog. Αν έχει πρόθεση τις συναλλαγές, θα δημιουργήσετε μια σελίδα προϊόντος.

Ακούγεται εύκολο, έτσι; Η εφαρμογή 4 κατηγοριών πρόθεσης σε δισεκατομμύρια σελίδες καθιστούν σαφές το γεγονός ότι αυτές οι κατηγορίες είναι πολύ γενικές για να εφαρμοστούν σε όλες τις περιπτώσεις.

Παρακάτω θα δείτε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια πως λειτουργούν τα SERP.

1. Γνωρίστε την ιστορία σας

Όταν η εταιρία βελτιστοποίησης ιστοσελίδων SEO δημιουργεί μια αναζήτηση βάση λέξεων – κλειδιά, κάνει μία αναδρομή στο χρόνο. Θα χρειαστεί να αναζητήσει την ιστορία της λέξης- κλειδί για να καταλάβει αν και πόσο θα επηρεάσει τον αριθμό των αναζητήσεων οποιαδήποτε στιγμή με βάση εποχιακούς, κοινωνικούς ή παράγοντες της αγοράς.

2. Ταιριάξτε το περιεχόμενο με την πρόθεση αναζήτησης χρηστών

Αφού βεβαιωθεί ο συνεργάτης σας ότι η λέξη – κλειδί βοηθάει στην πρόθεση αναζήτησης χρηστών, χρειάζεται να αποφασίσετε μαζί ακόμη τα εξής:

1 – το σωστό τύπο περιεχομένου προς δημιουργία.
2 – το σωστό στήσιμο για την παρουσίαση περιεχομένου.
3 – ποια οπτική γωνία καλύπτετε με το περιεχόμενο αυτό.

3. Μάθετε από τους καλύτερους

Η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO περιλαμβάνει έλεγχο και σφάλματα. Δημιουργείτε περιεχόμενο και παρακολουθείτε την απόδοση του, κάνετε προσαρμογές για την επόμενη φορά και τότε παρατηρήστε το πως αποδίδει. Η δουλειά μίας εταιρίας βελτιστοποίησης ιστοσελίδων SEO είναι να εντοπίσει τι εφαρμόζεται σε περιεχόμενο υψηλής κατάταξης και να το εφαρμόσετε στο δικό σας πρωτότυπο περιεχόμενο.

4. Μάθετε τι ρωτούν οι καταναλωτές

Κοιτώντας το χαρακτηριστικό «τι ρωτούν οι καταναλωτές», θα σας βοηθήσει να εμπλουτίσετε το περιεχόμενο σας με σχετικές ιδέες που έχουν σημασία για τους χρήστες που αναζητούν μια συγκεκριμένη λέξη – κλειδί.

Με λίγα λόγια

Η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO και η πρόθεση αναζήτησης χρηστών συνδυασμένα με το σωστό περιεχόμενο, θα εκτοξεύσουν την ιστοσελίδα σας στα ύψη της κατάταξης! Επικοινωνήστε με την ομάδα της AppGene, εάν ψάχνεται εταιρία βελτιστοποίησης ιστοσελίδων SEO στην Αθήνα και όχι μόνο. Η ομάδα μας εξειδικεύεται στις υπηρεσίες SEO έχοντας αναλάβει πολυάριθμα project για καλύτερη οργανική κατάταξη και αύξηση κέρδους στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.