BLOG / ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ESHOP

Eγκατάλειψη καλαθιού σε κινητές συσκευές, πώς να την αποφύγετε

Eγκατάλειψη καλαθιού σε κινητές συσκευές

Eγκατάλειψη καλαθιού σε κινητές συσκευές: η εγκατάλειψη καλαθιού είναι ένα σύνηθες φαινόμενο σε όλες τις συσκευές, αλλά πιο συχνά στα κινητά. Στην πραγματικότητα, η εγκατάλειψη καλαθιού είναι πολυ υψηλή, όταν οι χρήστες «σερφάρουν» μέσω του κινητού τους. Αποτελεί είναι ένα ουσιαστικό εμπόδιο που πρέπει να περιορίσετε ως επιχείρηση, σε ένα κόσμο όπου τα κινητά καταλαμβάνουν την πρώτη θέση χρήσης.

Eγκατάλειψη καλαθιού σε κινητές συσκευές, πώς να την αποφύγετε

Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει κάποια σημεία κλειδιά όπου θα πρέπει να εστιάσετε σε συνεργασία με την εταιρία κατασκευής ιστοσελίδων ώστε να αποφύγετε το abandoned cart.

Ολοκλήρωση αγοράς σε mobile συσκευή

Η διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς πρέπει να σχεδιαστεί με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα για τους πελάτες, καθώς η εγκατάλειψη του καλαθιού αγορών συμβαίνει συνήθως σε αυτό το στάδιο.

Φόρμα αγοράς και πεδία συμπλήρωσης στοιχείων πελατών

Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να μειώσετε τον αριθμό των πεδίων στη φόρμα αγοράς. Η διαδικασία ολοκλήρωσης αγορών πραγματοποιείται με τη συμπλήρωση των πεδίων της φόρμας. Η πραγματικότητα του ηλεκτρονικού εμπορίου είναι ότι οι επιχειρήσεις απαιτούν τα στοιχεία των χρηστών για ολοκληρωθούν οι αγορές. Παρόλα αυτά, τα υπερβολικά πεδία σε μία φόρμα αποθαρρύνουν την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Επίσης, οι χρήστες οδηγούνται σε εισαγωγή λάθος πληροφοριών, με σκοπό την επιτάχυνση της διαδικασίας, κάτι που τελικά μπορεί να οδηγήσει στην εγκατάλειψη καλαθιού σε κινητές συσκευές. Τα λιγότερα πεδία, όχι μόνο επιταχύνουν τη διαδικασία αγοράς, αλλά επίσης, δεν επιβαρύνουν τους καταναλωτές με συμπλήρωση περιττών στοιχείων.

Από άποψη εμπειρίας χρήστη, σχεδιάστε τα πεδία, έτσι ώστε να είναι εύχρηστα τα πληκτρολόγια των κινητών. Για παράδειγμα, εάν το πεδίο φόρμας προορίζεται για έναν τηλεφωνικό αριθμό, προσαρμόστε το, έτσι ώστε να εμφανίζεται μόνο το αριθμητικό πληκτρολόγιο.

Ένας άλλος τρόπος για να βοηθήσετε τους χρήστες να συμπληρώσουν γρήγορα τα πεδία της φόρμας είναι εφαρμόζοντας την αυτόματη συμπλήρωση. Επιτρέποντάς τους να παραλείψουν τη χειροκίνητη διαδικασία συμπλήρωσης κάθε πεδίου, εξαλείφετε ένα στοιχείο που εκνευρίζει τους πελάτες και οδηγεί σε αύξηση συναλλαγών.

Τρόποι Πληρωμής παραγγελίας, σημαντικός παράγοντας για την εγκατάλειψη καλαθιού σε κινητές συσκευές

Μία σαφής και συνοπτική εμπειρία πελάτη πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την διαδικασία πληρωμής θα πρέπει να είναι μία προφανής απαίτηση για κάθε eshop. Είναι πολύ σημαντικό να είναι ορατά όλα τα κόστη, προτού οι χρήστες ξεκινήσουν την συναλλαγή τους, συμπεριλαμβανομένων των χρεώσεων παράδοσης, των φόρων και οποιονδήποτε άλλων πρόσθετων δαπανών που σχετίζονται με την αγορά.

Θα χρειαστεί επίσης να προσφέρετε περισσότερες φιλικές προς τα κινητά λύσεις. Ενώ ορισμένες μέθοδοι πληρωμής είναι πιο δημοφιλείς από άλλες, δεν θέλουν όλοι οι χρήστες να χρησιμοποιήσουν την ίδια επιλογή, γι’ αυτό παρέχετε τους εναλλακτικές.

Μπορείτε να δώσετε την δυνατότητα στους χρήστες να σκανάρουν την πιστωτική τους κάρτα για να ολοκληρώσουν την αγορά αντί να συμπληρώνουν πεδία. Με αυτό τον τρόπο αντισταθμίζεται ο παράγοντας του ανθρώπινου λάθους που προκύπτει όταν οι χρήστες συμπληρώνουν χειροκίνητα την φόρμα. Αυτό θα επιταχύνει κατά πολύ τη διαδικασία πληρωμής.

Θυμηθείτε ότι η δυνατότητα επιλογής είναι ένα πλεονέκτημα. Η προσφορά πολλών διαφορετικών επιλογών πληρωμής θα μπορούσε από την άλλη να προκαλέσει και σύγχυση σε κάποιους πελάτες. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να είστε συγκεκριμένοι και προσεκτικοί στις επιλογές πληρωμής σας.

Βελτιστοποίηση eshop για κινητές συσκευές

Η εμπειρία χρήστη στις κινητές συσκευές είναι συνήθως πολύ διαφορετική από εκείνη στην οθόνη του υπολογιστή. Οι διαφορές στην πλοήγηση ανάμεσα στον υπολογιστή και το κινητό περιλαμβάνουν τεχνικές αλληλεπίδρασης και αναγνωσιμότητα του ιστότοπου. Αυτές οι διαφορές είναι που μπορούν να καθορίσουν την ολοκλήρωση της αγοράς ή την εγκατάλειψη καλαθιού σε κινητές συσκευές.

Σχεδιασμός eshop για οθόνες αφής

Ο σχεδιασμός για οθόνες αφής είναι μια κρίσιμη πτυχή οποιουδήποτε έργου βελτιστοποίησης κινητών συσκευών. Η εταιρία σχεδιασμού eshop πρέπει να εξετάσει τις κινήσεις των χεριών, οι οποίες αποτελούν φυσικές κινήσεις που κάνει ο χρήστης για να ενεργοποιήσει μια συγκεκριμένη λειτουργία στις κινητές συσκευές.

Οι κινήσεις χειρών παρέχουν την απαιτούμενη ευκολία κατά τη διάρκεια της εμπειρίας αγορών σε κινητές συσκευές, όταν χρησιμοποιούνται σωστά. Αξίζει, επίσης, να εξετάσετε την δυνατότητα πρόσβασης σε άτομα που έχουν προβλήματα όρασης ή αφής.

Πλοήγηση σε κινητές συσκευές

Η αρχική σελίδα είναι συνήθως το επίκεντρο πλοήγησης ενός eshop. Εκτός από ένα τυπικό μενού πλοήγησης, η αρχική σας σελίδα θα πρέπει να περιλαμβάνει μια λειτουργία αναζήτησης για πιο συγκεκριμένη πλοήγηση.

Υπάρχουν γενικά δύο τύποι αγοραστών: εκείνοι που περιηγούνται στις διάφορες σελίδες σας και εκείνοι που γνωρίζουν ακριβώς τι θέλουν να αγοράσουν. Οι δεύτεροι είναι αυτοί που θα επωφεληθούν περισσότερο από μια λειτουργία αναζήτησης.

Οι βασικές οδηγίες για λειτουργίες αναζήτησης περιλαμβάνουν ένα πλαίσιο για εισαγωγή κειμένου και ένα κουμπί αναζήτησης. Η μπάρα κειμένου θα πρέπει να παίρνει έως και 20 χαρακτήρες περίπου. Κατά γενικό κανόνα, μην αποδίδετε μία κενή σελίδα αν δεν υπάρχουν αποτελέσματα αναζητήσεων για το ερώτημα του χρήστη. Είναι προτιμότερο να δώσετε ένα σύντομο μήνυμα, όπως «χωρίς αποτελέσματα αναζήτησης» εκτός από τα προτεινόμενα προϊόντα.

Eγκατάλειψη καλαθιού σε κινητές συσκευές

Είστε αποφασισμένοι να μειώσετε την εγκατάλειψη καλαθιού σε κινητές συσκευές στο μέγιστο;

Η πλήρης εξάλειψη για την εγκατάλειψη καλαθιού σε κινητές συσκευές είναι αδύνατη. Η αναποφασιστικότητα της ανθρώπινης φύσης θα παίζει πάντα καθοριστικό ρόλο στις αποφάσεις αγορών. Ωστόσο, η διασφάλιση μιας θετικής εμπειρίας σε κινητές συσκευές είναι ζωτικής σημασίας και απολύτως δυνατή, με τη σωστή στρατηγική και σχεδιασμό.

Η εφαρμογή των βέλτιστων πρακτικών σχεδιασμού, όπως αυτές που συζητήθηκαν παραπάνω, θα αποτρέψουν ή τουλάχιστον, θα μειώσουν την εγκατάλειψη καλαθιού σε κινητές συσκευές. Επικοινωνήστε με την ομάδα της AppGene για custom κατασκευή eshop, καλύτερη εμπειρία χρήστη ή για οποιαδήποτε πρόσθετη ερώτηση ή απορία!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.