BLOG / ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

Δημιουργική σελίδα 404, μπορεί να μεταμορφώσει τις σελίδες σας!

δημιουργική σελίδα 404

Ένα από τα συνηθέστερα προβλήματα που αντιμετωπίζει μια ιστοσελίδα είναι το σφάλμα 404. Όταν μια άκυρη διεύθυνση (link) πληκτρολογείται για μια ενεργή σελίδα, ο χρήστης οδηγείται σε μια σελίδα σφάλματος 404. Με αυτό τον τρόπο ενημερώνεται πως η σελίδα που αναζητεί δεν υπάρχει. Ποιός είναι όμως ο τρόπος να κεντρίσετε το ενδιαφέρον του επισκέπτη ακόμα και σε μία σελίδα σφάλματος 404; Μια δημιουργική σελίδα 404!

Θα σας προσφέρει τη δυνατότητα να αναδείξετε την προσωπικότητα του brand, παρέχοντας ταυτόχρονα ένα υψηλό επίπεδο εμπειρίας χρήστη και αυξημένη ικανοποίηση πελατών. Σίγουρα θα έρθετε αντιμέτωποι με αυτό το σφάλμα κάποια στιγμή, αλλά η δημιουργική σελίδα 404, θα κάνει τη σελίδα σας αξιοσημείωτη.

Πως προκύπτουν τα σφάλματα 404;

Δε θα έπρεπε η εταιρία κατασκευής ιστοσελίδων που έχει αναλάβει την κατασκευή ιστοσελίδας της επιχείρησής σας να μπορέσει να αποκλείσει τέτοιου είδους σφάλματα; Παρόλο που θεωρητικά αυτός είναι ο στόχος, η αλήθεια είναι ότι αυτά τα σφάλματα θα προκύψουν και για λόγους που ξεφεύγουν από τον έλεγχο κάποιου προγραμματιστή. Για παράδειγμα, αν ο χρήστης πληκτρολογήσει ένα λανθασμένο URL στον browser, τότε σε αυτό δε φταίει η εταιρία κατασκευής ιστοσελίδων.

Τα σπασμένα links είναι άλλος ένας λόγος για σελίδα σφάλματος 404 σε κάποιες περιπτώσεις προκύπτουν από σελίδες που υπήρχαν και καταργήθηκαν, ή προκύψουν από τη διαχείριση περιεχομένου από άλλους εργαζόμενους. Κάποια προϊόντα μπορεί να αφαιρεθούν, περιεχόμενο διαγράφεται, ή μπορεί να γίνουν αλλαγές στη δομή του permalink.

Ουσιαστικά, οι σελίδες σφάλματος 404 αποτελούν μέρος της ιστοσελίδας, ακόμα κι αν δεν τις επιθυμείτε, γι’ αυτό η καλύτερη προσέγγιση είναι να μεγιστοποιήσετε τη χρησιμότητα μιας τέτοιας σελίδας κατά το σχεδιασμό. Έτσι, θα δημιουργήσετε μια θετική εμπειρία χρήστη για τον επισκέπτη. Με το σωστό σχεδιασμό και βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO, ένας χαμένος επισκέπτης μπορεί να μετατραπεί σε αφοσιωμένο πελάτη.

δημιουργική σελίδα 404

Επανασχεδιάστε τη σελίδα σφάλματος για μία δημιουργική σελίδα 404!

Μια προεπιλεγμένη σελίδα 404 είναι τόσο ενδιαφέρουσα, όσο το δωμάτιο αναμονής ενός οδοντιάτρου… Παρόλο που είναι λειτουργική, είναι συνήθως βαρετή, αλλά ενημερωτική. Μια τυπική σελίδα 404 χρησιμοποιεί μαύρο κείμενο σε λευκή σελίδα με το μήνυμα «Η σελίδα δε βρέθηκε» και κάποιους γενικούς λόγους για τους οποίους μπορεί να συμβαίνει αυτό.

Οι σελίδες σφάλματος 404 θα πρέπει να:

Παρουσιάζουν το brand – ο χρήστης δε θα πρέπει ποτέ να φύγει από την ιστοσελίδα της επιχείρησης σας, όταν ανακατευθύνεται σε μια προεπιλεγμένη σελίδα σφάλματος 404. Οι καλύτερες σελίδες σφάλματος 404 παρουσιάζουν ξεκάθαρα το brand, ετσι ώστε οι χρήστες να γνωρίζουν που βρίσκονται.

Είναι εντυπωσιακές – Το αίσθημα δέσμευσης είναι ζωτικής σημασίας για κάθε ιστοσελίδα και γι’ αυτό θα πρέπει να εστιάζετε σε κάθε σελίδα της ιστοσελίδας.

Είναι χρήσιμες – Η σελίδα μπορεί ακόμα να παρέχει αξία στο χρήστη με επιλογές πλοήγησης και πληροφορίες.

δημιουργική σελίδα 404

Τρόποι να αναβαθμίσετε τις σελίδες σφάλματος και να οδηγηθείτε σε δημιουργική σελίδα 404

Σκεφτείτε έξυπνες και μοναδικές απαντήσεις

Οι έξυπνες, αστείες και ενδιαφέρουσες σελίδες που διατηρούν τον τόνο του brand, είναι συνήθως η καλύτερη επιλογή για μία σελίδα 404. Τα brands μπορούν επίσης, να είναι απλά ευγενικά, να απολογούνται για το σφάλμα και να παρέχουν εναλλακτικές πλοήγησης στο χρήστη.

Αξιοποιήστε το χιούμορ

Το χιούμορ αξιοποιείται σχεδόν από όλους, όταν χρειάζεται να αντιμετωπίσετε μία περίεργη κατάσταση. Μπορεί να είναι άβολο για μια επιχείρηση, εάν έκαναν εκείνοι το λάθος ή αν ο χρήστης αισθανθεί ότι έκανε εκείνος κάτι λάθος. Το χιούμορ είναι μία χρήσιμη γέφυρα για να ξεπεράσετε τα αρνητικά συναισθήματα, διαφωτίζοντας την όλη κατάσταση.

Δημιουργήστε ένα παιχνίδι

Προσφέροντας μία διαδραστική εμπειρία, μία σελίδα 404 μπορεί να αυξήσει την αφοσίωση προς την ιστοσελίδα και το brand.

Χρησιμοποιήστε τοπικά μηνύματα

Η αναβάθμιση των σελίδων 404 με τοπικές αναφορές, μπορεί να είναι ένας καλός συνδυασμός τόσο έξυπνης όσο και αστείας κίνησης. Ειδικά αν οι αναφορές γίνονται κατανοητές και εκτιμώνται από το δημογραφικό κοινό σας. Για τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν αυτού του είδους την σελίδα, η συνεχής ανανέωση της είναι απαραίτητη για να βεβαιωθείτε ότι το μήνυμα παραμένει πάντα επίκαιρο.

Συνοψίζοντας

Το σήμερασμα είναι ότι οι σελίδες σφάλματα 404 είναι αναπόφευκτες στον ψηφιακό κόσμο. Ξοδέψτε το χρόνο και την ενέργεια που χρειάζεται για να δημιουργήσετε μία δημιουργική σελίδα 404, ώστε να κάνετε την ιστοσελίδα σας αξιοθαύμαστη. Με αυτό τον τρόπο, θα παρέχετε καλύτερη εμπειρία χρήστη, λιγότερη αναστάτωση και αυξημένο ποσοστό μετατροπής. Με μια δημιουργική σελίδα 404, η ιστοσελίδα σας μπορεί να αποτελέσει ακόμη και πρότυπο προς μίμηση για άλλες επιχειρήσεις. Επικοινωνήστε με την έμπειρη ομάδα της AppGene, για custom κατασκευή ιστοσελίδας και κατασκευή eshop που θα ανταποκρίνεται στα υψηλότερα standards!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.