BLOG / ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

Εταιρία κατασκευής ιστοσελίδων: Λάθη που πρέπει να αποφύγετε κατά την επιλογή

Εταιρία κατασκευής ιστοσελίδων

Κάθε επιτυχημένη επιχείρηση στο ηλεκτρονικό εμπόριο χρειάζεται να διαθέτει ιστοσελίδα. Για την κατασκευή ιστοσελίδων χρειάζεστε μια εταιρία κατασκευής ιστοσελίδων για να βεβαιωθείτε ότι όλα θα λειτουργούν σωστά. Η σωστή λειτουργία της ιστοσελίδας σας είναι ζωτικής σημασίας για την επιχείρησή σας και το μέλλον της.

Για να αναπτύξετε μια ισχυρή διαδικτυακή παρουσία, και να οδηγηθείτε στο ψηφιακό μετασχηματισμό, χρειάζεται να συνεργαστείτε με μια αξιόπιστη και έμπειρη ομάδα. Όμως η επιλογή σας θα πρέπει να είναι επιτυχής, ώστε να έχετε μία όμορφη εμπειρία και το αποτέλεσμα να είναι άξιο των προσδοκιών. Κατά την αναζήτησή σας λοιπόν για την εταιρία κατασκευής ιστοσελίδων που θα αναλάβει την κατασκευή eshop ή της ιστοσελίδας σας, θα πρέπει να αποφύγετε κάποια κοινά λάθη.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε για εσάς μερικά από τα συνηθέστερα λάθη που προκύπτουν κατά την επιλογή εταιρείας κατασκευής ιστοσελίδων, ώστε να κάνετε μία σωστή επιλογή.

Επιλέγετε μια οικονομική εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων με μόνο μέλημα το κόστος

Είναι απολύτως κατανοητό ότι οι καιροί είναι δύσκολοι για πολλές επιχειρήσεις. Κανείς δε θέλει να πληρώσει περισσότερα από αυτά που χρειάζεται. Παρόλα αυτά, δεν πρέπει να δελεάζεστε από τα χαμηλά κόστη κατασκευής eshop και ιστοσελίδων. Μια ιστοσελίδα φτωχή σε σχεδιασμό μπορεί να σας κοστίσει πελάτες και πωλήσεις, κι έτσι θα καταλήξετε να αντιμετωπίσετε μεγαλύτερα κόστη εξαιτίας αυτού.

Μια ικανή εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων θα προσέξει πολύ το σχεδιασμό της ιστοσελίδας σας. Προσφέροντάς σας custom σχεδιασμό και development. Όχι βασισμένη σε template και έτοιμες πλατφόρμες. Θυμηθείτε ότι η ιστοσελίδα σας είναι η πρωταρχική μέθοδος διαφήμισης στο διαδίκτυο, γι’ αυτό χρειάζεται να είναι υψηλής ποιότητας.

Δε δίνετε προσοχή σε προηγούμενες δουλειές που έχει αναλάβει η εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων

Ένα μεγάλο λάθος που παρατηρείται είναι ότι δεν δίνετε ιδιαίτερη σημασία στις δουλειές που έχει αναλάβει η επιχείρηση για προηγούμενους πελάτες. Επιφανειακά, μπορεί να φαίνεται ότι έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά. Ή να χρησιμοποιούν λογότυπα μεγάλων εταιριών χωρίς στην πράξη να αποδεικνύουν ποιο ακριβώς project δημιούργησαν για αυτούς. Παρόλα αυτά, χρειάζονται πολλά παραπάνω από την εμφάνιση για μια εξαιρετική ιστοσελίδα. Θα ήταν καλύτερο να επισκεφθείτε τις ίδιες τις εταιρικές ιστοσελίδες και να δείτε πως λειτουργούν. Έτσι, θα μπορέσετε να πάρετε μια πιο ολοκληρωμένη απόφαση.

Αναζητάτε μόνο μία εξειδικευμένη εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων που έχει αναλάβει μόνο επιχειρήσεις του κλάδου σας

Κάποιες επιχειρήσεις θα παρουσιάσουν τον εαυτό τους ως «ειδικούς» σε κάποιο τομέα. Συνήθως αυτό συμβαίνει με κατασκευή eshop φαρμακείου, κατασκευή eshop ρούχων, κατασκευή ιστοσελίδας ιατρείου κ.ο.κ. Παρόλα αυτά, οι επιχειρήσεις εκείνες που επιλέγουν να εστιάσουν σε μια συγκεκριμένη βιομηχανία, το κάνουν διότι πιστεύουν ότι εκεί θα βγάλουν περισσότερα χρήματα. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστεί πάλι να δώσετε ιδιαίτερη βάση σε προηγούμενες δουλειές τους για να πάρετε μια απόφαση. Αυτό που θέλετε είναι η ιστοσελίδα σας να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες και να αναδεικνύει την εταιρική ταυτότητά σας. Το να επιλέξετε μία εταιρία κατασκευής ιστοσελίδων που ειδικεύεται μόνο σε ένα τομέα, δεν είναι και η πιο σοφή επιλογή, όσο κι αν πιστεύετε πως έχει εμπειρία σε αυτό.

Δε γνωρίζετε τη διαφορά ανάμεσα σε ανάπτυξη ιστοσελίδων και σχεδιασμό ιστοσελίδων

Υπάρχουν δύο βασικά προαπαιτούμενα για να δημιουργηθεί μια ιστοσελίδα: ο προγραμματισμός και ο σχεδιασμός. Και τα δύο είναι εξίσου απαραίτητα για να φαίνεται ωραία και να λειτουργεί σωστά η ιστοσελίδα. Η ανάπτυξη ιστοσελίδων περιλαμβάνει τον κώδικα με τον οποίο τρέχει η ιστοδελίδα, ενώ ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τα αισθητικά στοιχεία τα οποία βλέπει ο χρήστης και αλληλεπιδρά.

Κάποιες φορές οι επιχειρήσεις κάνουν το λάθος να εξισώνουν αυτά τα δύο. Γι αυτό, θα πρέπει η εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων που θα επιλέξετε να έχει τόσο προγραμματιστές όσο και σχεδιαστές.

Δεν έχετε καθορίσει τις ανάγκες σας

Αυτό είναι ένα λάθος που κάνουν περισσότερο οι νέες επιχειρήσεις. Επηρεασμένοι από τις ανάγκες σας και τι είδους ιστοσελίδα ή eshop επιθυμείτε, θα πρέπει να καθορίσετε συγκεκριμένες ανάγκες και απαιτήσεις από την εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων, με την οποία θα συνεργαστείτε. Το να μη γνωρίζετε ακριβώς τις ανάγκες σας της επιχείρησής σας είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει την όλη εμπειρία σας κατά τη δημιουργία ιστοσελίδας.

Αν δεν καθορίσετε τις ανάγκες σας, το αποτέλεσμα δε θα είναι σίγουρα αυτό που θα θέλατε. Παρέχετε όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες στην εταιρεία αυτή για να έχετε το αποτέλεσμα που θέλετε.

Δε σκέφτεστε τη συντήρηση και αναβάθμιση της ιστοσελίδας σας

Οι ιστοσελίδες απαιτούν τακτική συντήρηση και αναβαθμίσεις όλων των ειδών. Όταν θα επιλέξετε εταιρείας κατασκευής ιστοσελίδων, βεβαιωθείτε ότι παρέχει τέτοιου είδους υπηρεσίες. Επίσης, χρειάζεται να σιγουρευτείτε ότι αυτή η διαδικασία δε θα σας βγάλει εκτός προϋπολογισμού. Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε σωστά μία εταιρία τεχνικής υποστήριξης ιστοσελίδων, η οποία θα σας προσφέρει λύση σε κάθε πρόβλημα που θα παρουσιαστεί.

Εταιρία κατασκευής ιστοσελίδων

Δεν έχετε τον πλήρη έλεγχο της ιστοσελίδας σας

Κάποιες εταιρείες κατασκευής ιστοσελίδων δεν δίνουν στους πελάτες όλες τις απαραίτητες προσβάσεις. Έτσι, δεν έχετε τον έλεγχο της ιστοσελίδας σας κι είστε εξαρτημένοι από την εταιρεία κατασκευής. Πριν κάνετε την επιλογή σας, βεβαιωθείτε ότι η εταιρεία που θα διαλέξετε, θα σας παρέχει απόλυτη ελευθερία να κάνετε ό,τι αλλαγές θέλετε, σε συννενόηση μαζί της ανά πάσα στιγμή.

Δεν έχετε αρκετό χώρο και δυνατό server για τη φιλοξενία ιστοσελίδας

Για το χρηματικό ποσό που θα πληρώσετε, θα πρέπει να διαθέτετε αρκετό χώρο για φιλοξενία ιστοσελίδων. Αν η εταιρεία σας, δε σας παρέχει αυτή την δυνατότητα, θα συναντήσετε προβλήματα στο μέλλον. Μια σωστή εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων παρέχει αρκετό χώρο στους πελάτες της, ώστε να καλύψει τις ανάγκες τους. Βέβαια ο χώρος δεν είναι το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε χώρο σε έναν server. Υπάρχουν πάρα πολλά χαρακτηριστικά τα οποία θα πρέπει να δώσετε έμφαση όπως η ταχύτητα που θα σας προσφέρει και η υπολογιστική ισχύ ώστε να επιτύχετε τη βέλτιστη ταχύτητα φόρτωσης ιστοσελίδας. Η ταχύτητα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO καθώς και στην κατάταξη της ιστοσελίδας σας στα οργανικά αποτελέσματα Google.

Δεν ορίζετε προθεσμίες και κριτήρια

Αν δεν ορίσετε επιτεύξιμους στόχους για την ιστοσελίδα σας, τα πράγματα δε θα πάνε, όπως θα θέλατε. Επίσης, έχοντας ένα χρονικό περιθώριο, διασφαλίζετε το γεγονός ότι περιμένετε συγκεκριμένα αποτελέσματα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Αν η εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων δε συμφωνεί με τους όρους σας, χρειάζεται να συνεργαστείτε με κάποια άλλη.

Ένα εύλογο διάστημα για την κατασκευή eshop για παράδειγμα είναι από 2-4 μήνες. Ο χρόνος αυτός υπολογίζεται με βάση όλες τις διαδικασίες που θα πρέπει να γίνουν έως ότου να φτάσετε στο σημείο όπου το ηλεκτρονικό κατάστημα της επιχείρησής σας θα είναι διαθέσιμο για online αγορές. Όσο ελκυστικό κι αν ακούγεται ότι μπορεί μία εταιρία να δημιουργήσει το eshop σας σε 7-10 μέρες θα πρέπει να το αποφύγετε. Σκοπός είναι η κατασκευή eshop και ιστοσελίδων που θα αναπτυχθεί με βάση τις ανάγκες σας, και θα αντέξει στο χρόνο. Και όχι μία πρόχειρη λύση – κονσέρβα- την οποία θα πληρώσετε ξανά και ξανά, αποκτώντας μία κακή εμπειρία.

Με λίγα λόγια

Πλέον γνωρίζετε τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε όταν επιλέγετε εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων, οπότε μπορείτε να κάνετε τη σωστή επιλογή. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, η επιχείρηση σας θα οδηγηθεί σε αύξηση κερδών στο ηλεκτρονικό εμπόριο και θα έρθει πιο κοντά στους ψηφιακούς της στόχους. Επικοινωνήστε με την έμπειρη ομάδα της AppGene, για custom κατασκευή ιστοσελίδας και σχεδίαση website που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις προσδοκίες σας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.