BLOG / ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ESHOP

Αύξηση πωλήσεων eshop: πιστέψτε στο προϊόν σας!

αύξηση πωλήσεων eshop

Aύξηση πωλήσεων eshop και συναίσθημα πίστης: πώς αλληλοεξαρτώνται αυτά τα δύο στοιχεία;! To αίσθημα της πίστης όλοι γνωρίζουμε πως είναι πολύ ισχυρό. Οι άνθρωποι επηρεάζονται από τη δύναμή της όλα αυτά τα χρόνια για να επιτύχουν κάθε στόχο στη ζωή τους. Από την ανάβαση στα ψηλότερα βουνά έως τη νίκη σε πρωταθλήματα. Στο δικό μας κόσμο όμως του ηλεκτρονικού εμπορίου, γνωρίζατε ότι η πίστη μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση πωλήσεων eshop;

Ας δούμε παρακάτω το ζήτημα της πίστης και το πως αυτή μπορεί να καταστήσει πολύ ευκολότερη την πώληση προϊόντων και υπηρεσιών, επηρεάζοντας κάθε κατασκευή eshop.

Δύναμη της πίστης, κλειδί για αύξηση πωλήσεων eshop

«Αν πιστεύετε ότι το προϊόν ή η υπηρεσία σας μπορεί να εκπληρώσει μια πραγματική ανάγκη, είναι ηθική σας υποχρέωση να το πουλήσετε» – Zig Ziglar.

Η πραγματική πίστη στην αξία που βρίσκεται πίσω από το προϊόν ή την υπηρεσία, είναι απαραίτητη για να το πουλήσετε. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Ηθική – Εάν δεν πιστεύετε σε αυτό που πουλάτε, τότε κάθε φορά που πλησιάζετε σε μία πώληση, θα αντιμετωπίζετε το ηθικό δίλημμα. Αυτό του να χειραγωγείτε τους πελάτες να προβούν σε μία αγορά την οποία θα μετανιώσουν.

Εμπιστοσύνη – Εάν πιστεύετε σε αυτό πουλάτε, τότε θα νιώθετε μεγαλύτερη σιγουριά κατά τη διάρκεια και μετά την πώληση.

Κοινωνικά πειστήρια – Η πίστη και η εμπιστοσύνη σας σε ένα προϊόν ή μία υπηρεσία γίνεται στη συνέχεια, ένα είδος κοινωνικής αποδείξης για τους πελάτες σας. Από τη στιγμή που πιστεύετε εσείς οι ίδιοι στο προϊόν, το συναίσθημα αυτό μεταφέρει αξία στον πελάτη. Μπορεί να είναι αρκετά προφανές στους περισσότερους ανθρώπους, όταν ένας πωλητής πιστεύει πραγματικά σε αυτό που σας προσφέρει σε σύγκριση με εκείνον που δεν το πιστεύει. Προσφέρετε πελατειακή υποστήριξη σε οτιδήποτε χρειαστούν.

Το πρόβλημα της εξαπάτησης

Δυστυχώς, υπάρχουν περιπτώσεις στον τομέα των πωλήσεων όπου η εξαπάτηση μπαίνει στο παιχνίδι. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι πωλητές ξεγελούν τους ίδιους τους εαυτούς τους. Πιστεύουν ότι ένα αρνητικό χαρακτηριστικό στο προϊόν δεν είναι αρνητικό ή τους έχουν επανειλημμένα συμβουλέψει και εκπαιδεύσει, ότι αυτό που κάνουν είναι αποδεκτό. Κάτι που δεν ισχύει.

Χρησιμοποιώντας την πίστη για αύξηση πωλήσεων eshop

Πίστη στο brand σας – Προτού καταφέρετε να γίνετε μία πολύ καλή ψηφιακή επιχείρηση, πρέπει να πιστέψετε στον πυρήνα του brand σας. Χρειαζεται να διαθέτετε εσωτερική εμπιστοσύνη ότι θα φέρετε σε πέρας την δουλειά και μάλιστα πολύ καλά. Αυτό συνήθως προέρχεται από την εμπιστοσύνη στις ικανότητες σας και των υπαλλήλων σας. Μπορεί όμως εύκολα να ενισχυθεί με την κατάλληλη εκπαίδευση.

Πίστη στα προιόντα και τις υπηρεσίες σας – Σχεδόν κάθε προϊόν και υπηρεσία παρέχει κάποια αξία. Το κλειδί του να έχετε πίστη στο προϊόν είναι να καταλάβετε ακριβώς ποιες είναι οι αξίες που προσφέρει. Κάποιες φορές χρειάζεται χρόνος για να μάθετε πράγματα σχετικά με το προϊόν ή την υπηρεσία που παρέχετε, αλλά επίσης μπορείτε να αξιοποιήσετε την αγορά στην οποία δραστηριοποιείται το προϊόν και πως συγκρίνεται με οτιδήποτε άλλο υπάρχει εκεί έξω.

Από κει και πέρα μπορείτε να συνδυάσετε όλες τις πληροφορίες που διαθέτετε για να βοηθήσετε τους πελάτες σας να πάρουν μια όσο καλύτερα ενημερωμένη απόφαση αγοράς μπορούν.

αύξηση πωλήσεων eshop

Ένα παράδειγμα πίστης στο προϊόν

Ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πως η πίστη στο προϊόν μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση πωλήσεων eshop, είναι ο Steve Jobs. Προτού πεθάνει, όταν η Apple ήταν σε κατάσταση καθαρής κυριαρχίας στην αγορά, ένας απ’ τους κινητήριους παράγοντες αυτής της επιτυχίας ήταν η ακλόνητη πίστη του στα προϊόντα.

Ήξερε ότι η Apple προσφέρει κάτι καινοτόμο και μοναδικό. Πίστευε ακράδαντα στα πλεονεκτήματα των προϊόντων του και είχε εμπιστοσύνη στον εαυτό του και τις γνώσεις του.

Όταν μιλούσε στους ανθρώπους, αυτό το πάθος και η εμπιστοσύνη έβγαιναν προς τα έξω και έκαναν πολύ ευκολότερη την πώληση.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που παρέχουν ένα καλό προϊόν ή υπηρεσία, αλλά δεν διαθέτουν το κατάλληλο επίπεδο πίστης σε αυτό.

Συνοψίζοντας

Έχοντας όλα τα παραπάνω κατά νου, συμπεραίνουμε πως η πίστη στο προϊόν οδηγεί σε αύξηση πωλήσεων eshop. Είτε εκθέτετε τα προϊόντα σας στο διαδίκτυο είτε απευθείας σε κάποιο κατάστημα, θα πρέπει να αισθάνεστε άνεση σχετικά με αυτό που προσφέρετε. Κάθε κατασκευή eshop μπορεί να αντικατοπτρίσει αυτή την πεποίθηση. Μερικά χαρακτηριστικά είναι η προβολή κριτικών προϊόντων, η σύγκριση προϊόντων αλλά και πραγματικές ιστορίες από εμπειρία πελατών.

Στο τέλος της ημέρας, αν δεν έχετε εμπιστοσύνη ότι το προϊόν ή η υπηρεσία σας είναι η καλύτερη επιλογή για τους πελάτες σας, θα αντιμετωπίζετε συνεχώς διάφορα κοινά προβλήματα. Όπως αυτό της εγκατάλειψης καλαθιού. Αν θέλετε να έχετε ένα επιτυχημένο eshop και κατά συνέπεια, μια επιτυχημένη επιχείρηση στο ηλεκτρονικό εμπόριο, επικοινωνήστε μαζί μας. Έχοντας δημιουργήσει πολλαπλά eshop διαφορετικών αντικειμένων και ειδικοτήτων, η ομάδα της AppGene είναι ιδανική εταιρία για κατασκευή eshop που θα αναδείξει τα προϊόντα και την πίστη σας σε αυτά, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.