BLOG / ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

Δημιουργία ιστοσελίδας ξενοδοχείου, μαγνητίστε τους επισκέπτες

Δημιουργία ιστοσελίδας ξενοδοχείου

Δημιουργία ιστοσελίδας ξενοδοχείου: ένα απαιτητικό εγχείρημα, γεμάτο προκλήσεις για τους ξενοδόχους.

Ζώντας σε μία εποχή όπου όλοι έχουμε πρόσβαση στην πληροφορία, η επιλογή του σωστού μέρους διακοπών και χαλάρωσης αποτελεί ένα αρκετά ανταγωνιστικό εγχείρημα.

Οι ταξιδιώτες θα παραμείνουν σε ιστοσελίδες ξενοδοχείων που είναι οπτικά και λειτουργικά εμπλουτισμένοι, φορτώνουν γρήγορα και προσφέρουν γρήγορες και εύκολες διαδικασίες κράτησης. Και αν η ιστοσελίδα σας δεν διαθέτει τουλάχιστον ένα από αυτά τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά – χάνετε. Οι χρήστες θα προσπεράσουν την ιστοσελίδα σας χωρίς να σας δώσουν την ευκαιρία να τους εντυπωσιάσετε όσο άψογες υπηρεσίες φιλοξενίας μπορεί να έχετε προετοιμάσει για αυτούς. Σε καμία περίπτωση δε θέλετε να χάσετε έναν αριθμό πιθανών επισκεπτών που μπορούν να προτιμούν το ξενοδοχείο σας κάθε χρόνο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να γνωρίζετε κάποια βασικά στοιχεία για να συμπεριλάβετε στη στρατηγική σχεδιασμού της ιστοσελίδας του ξενοδοχείου σας.

Σίγουρα όμως, με την απαραίτητη εμπειρία και τεχνολογία, ο σχεδιασμός μίας ιστοσελίδας ξενοδοχείου γίνεται με επιτυχία, ώστε να μαγνητίσει τα βλέμματα των υποψήφιων πελατών.

Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει κάποιες από τις καλύτερες πρακτικές για μία επιτυχημένη  ιστοσελίδα ενός ξενοδοχείου. Οι πρακτικές αυτές θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε την επιχείρησή σας και να αυξήσετε αβίαστα τα έσοδά σας.

Παρουσιάστε εμφανώς την ταυτότητα του ξενοδοχείου σας

Ένα πολυτελές resort σε ένα ειδηλιακό μέρος μπορεί να ακούγεται δελεαστικό, αλλά μία ξεχωριστή εταιρική ταυτότητα μπορεί να έχει πολύ μεγαλύτερη επίδραση στην απόφαση του ενδιαφερόμενου. Τα brands – ξενοδοχειακές μονάδες θεωρούνται πιο ασφαλή και αξιόπιστα, ενώ τα κοινά καταλύμματα χωρίς πρόσωπο μπορεί να μπερδέψουν ή να μην πείσουν αρκετά τον υποψήφιο επισκέπτη.

Προσφέροντας εξατομικευμένες υπηρεσίες φιλοξενίας, μπορείτε να συνδεθείτε με τους υποψήφιους επισκέπτες σε ένα πιο παραγωγικό επίπεδο και να δημιουργήσετε εξαιρετικά αυθεντικές εμπειρίες.

Οι τουρίστες πρέπει επίσης να γνωρίζουν τον τόπο που πρόκειται να μείνουν, συμπεριλαμβανομένης της ιστορίας πίσω από αυτόν. Ως αποτέλεσμα, όσο περισσότερο μοιράζεστε πληροφορίες, τόσο περισσότερη εμπιστοσύνη καλλιεργείτε. Όσο περισσότερο εκθέτετε το εμπορικό σήμα σας και την εταιρική ταυτότητα του ξενοδοχείου σας, τόσο πιο αναγνωρίσιμο και ελκυστικό θα γίνει.

Απλό και ξεκάθαρο layout ιστοσελίδας

Η ιστοσελίδα του ξενοδοχείου σας θα πρέπει να είναι εύκολη στην πλοήγηση για να παρέχει μια διαδικασία κράτησης χωρίς εμπόδια. Θυμηθείτε ότι μια υπερβολικά γεμάτη και πολύπλοκη δομή, μπορεί να σταθεί εμπόδιο στη διαδρομή των επισκεπτών προς τη σελίδα κράτησης. Αντίθετα μπορεί να τους ωθεί να ανακατευθυνθούν σε άλλες πιο εύχρηστες και “καθαρές” πλατφόρμες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι κρίσιμο να ακολουθήσετε  απλές και ξεκάθαρες γραμμές σχεδιασμού. Η ιστοσελίδα ενός ξενοδοχείου χρειάζεται ολοκληρωμένες και “εύπεπτες”  πληροφορίες ώστε να επιτύχετε μια ισορροπία μεταξύ του σχεδιασμού και λειτουργικότητας.

Ξεκινώντας από την αρχική σελίδα, οι χρήστες θα πρέπει να μπορούν να δουν τις πληροφορίες που αναζητούν σε λίγα δευτερόλεπτα, χωρίς να χαθούν ανάμεσα σε μία πληθώρα λεπτομερειών και πολύπλοκες σχεδιαστικές διατάξεις.  Εδώ, είναι πολύ σημαντικό να παρουσιάσετε ένα preview από πιο επιθυμητές κατηγορίες, σαν ένα summary του τι εμπεριέχει η ιστοσελίδα του ξενοδοχείου σας. Για παράδειγμα, στην κεντρική σελίδα θα πρέπει να υπάρχει τομέας με τα δωμάτια, κάποιες ξεχωριστές υπηρεσίες που προσφέρετε, το μέρος που βρίσκεται η μονάδα καθώς και τα” στοιχεία επικοινωνίας.

Συμπεριλάβετε όλη τη διαδικασία booking

Ο απώτερος στόχος για τη δημιουργία ιστοσελίδας ξενοδοχείου είναι να ενισχύσει τις μετατροπές άμεσων κρατήσεων. Έτσι, πρέπει να σχεδιάσετε και να συμπεριλάβετε ένα ολοκληρωμένο σύστημα booking, έτσι ώστε να είναι εύκολο για τους ενδιαφερόμενους να ολοκληρώσουν την κράτησή τους χωρίς να επισκεφθούν κάποιο τρίτο πάροχο.

Η διαδικασία κράτησης θα πρέπει να είναι σύντομη και σαφής, με εμφανή κουμπιά CTA σε πολλαπλά σημεία της ιστοσελίδας σας. Πάντα όμως διατηρώντας τον μινιμαλισμό και την καθαρότητα της πληροφορίας ώστε να είναι σαφές το μήνυμα κράτησης.

Εύκολη πρόσβαση στα στοιχεία επικοινωνίας

Βεβαιωθείτε πως οι χρήστες μπορούν εύκολα να βρουν τα στοιχεία σας ώστε να επικοινωνούν άμεσα μαζί σας. Σαν κανόνας ισχύει ότι τα στοιχεία επικοινωνίας κάθε επιχείρησης θα πρέπει να αναγράφονται στο footer, αλλά όταν τα στοιχεία αυτά παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο για την μετατροπή τότε θα πρέπει να είναι εμφανή σε πολλαπλά σημεία. Έτσι ο χρήστης θα μπορεί σχεδόν μόνιμα να έχει πρόσβαση σε αυτά και να τα χρησιμοποιεί χωρίς κόπο.

Δημιουργία ιστοσελίδας ξενοδοχείου: αυθεντικές και πρωτότυπες φωτογραφίες των δωματίων και των εγκαταστάσεων

Οι επισκέπτες θέλουν να βλέπουν τι ακριβώς περιμένουν από το κατάλυμα που θέλουν να κλείσουν. Και όταν φτάσουν στην ιστοσελίδα σας, θα αναζητήσουν εικόνες των δωματίων και όλων των πιθανών ανέσεων που διαφημίζετε πως προσφέρετε. Εδώ, είναι πρωταρχικής σημασίας να παρουσιάζετε μόνο αυθεντικά και υψηλής ποιότητας γραφικά και εικόνες. Όσα περισσότερα δείχνετε στο κοινό, τόσο μεγαλύτερη αξιοπιστία θα δείχνουν ως προς τις υπηρεσίες φιλοξενίας σας.

Μη διστάσετε λοιπόν να εμφανίσετε πολλές φωτογραφίες και ενημερωτικές περιγραφές. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε εδώ είναι η βελτιστοποίηση εικόνας, μία από τις υπηρεσίες SEO, έτσι ώστε το οπτικό σας περιεχόμενο να μην βλάψει την ταχύτητα της ιστοσελίδας σας.

Συμπεριλάβετε περιεχόμενο βίντεο

Μην υποτιμάτε τη δύναμη του περιεχομένου βίντεο και των ταινιών μικρού μήκους. Το υλικό σε βίντεο μορφή μπορεί να επηρεάσει το χρόνο που αφιερώνει ο χρήστης στην ιστοσελίδα σας, βρίσκοντας ένα ισχυρό συναισθηματικό ενδιαφέρον.

Για παράδειγμα τα βίντεο είναι πολύ χρήσιμα για να δώσουν μία καλύτερη οπτική όσον αφορά τις εγκαταστάσεις σας. Έτσι θα μπορούσατε σε συνεργασία με κάποιον επαγγελματία βιντεογράφο να δείξετε όλη την εμπειρία που θα είχε κάποιος εάν έκανε κράτηση στο ξενοδοχείο σας, ακολουθώντας τον με την κάμερα.

Δημιουργία ιστοσελίδας ξενοδοχείου με responsive web design

Δεδομένου ότι το μεγαλύτερο ποσοστό επισκεψιμότητας στο διαδίκτυο προέρχεται από κινητές συσκευές, είναι απαραίτητο κατά τη δημιουργία ιστοσελίδας ξενοδοχείου να φροντίσετε ώστε να λειτουργεί καλά τόσο σε desktop όσο και σε mobile devices. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και το να υποστηρίζει κρατήσεις μέσω κινητού τηλεφώνου. Το Responsive design επιτρέπει στην ιστοσελίδα σας να παραμένει ευέλικτη και εξαιρετικά προσβάσιμη, ανεξάρτητα από τη συσκευή που χρησιμοποιούν οι ενδιαφερόμενοι. Όχι μόνο θα ωφελήσει τους υποψήφιους επισκέπτες σας, αλλά θα βελτιώσει επίσης τα οργανικά αποτελέσματα των αναζήτησεων Google.

SEO Βελτιστοποίηση ιστοσελίδας ξενοδοχείου

Το SEO έχει σημαντικό αντίκτυπο στην παρουσία σας στο διαδίκτυο. Μια στρατηγική SEO διευκολύνει τους τουρίστες να σας βρουν σε έναν τεράστιο αριθμό παρόμοιων ιστοσελίδων ξενοδοχείων.

Ακόμα κι αν η υπηρεσία που παρέχετε είναι ίδια με χιλιάδες άλλες, είναι ακόμα δυνατό να φέρετε το ξενοδοχείο σας στην κορυφή. Φυσικά,  χρησιμοποιώντας τη σωστή και στοχευμένη πολιτική. Εκτός από την προσέγγιση μέσω του σχεδιασμού ιστοσελίδας, υπάρχουν πολλά επιπλέον σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψη για καλύτερη απόδοση SEO.

Κάποια από αυτά είναι:

  • Οι λέξεις κλειδιά
  • Οι γεωγραφικά στοχευμένες λέξεις
  • Η υψηλή αναγνωστικότητα
  • Η απλουστευμένη πλοήγηση

Παρέχετε πρόσβαση σε σχόλια και κριτικές πελατών

Δεδομένου ότι οι χρήστες είναι πιθανό να βασίζονται στις εμπειρίες άλλων επισκεπτών, θα αναζητήσουν κριτικές και σχόλια πριν κάνουν κράτηση. Με βάση την κοινωνική απόδειξη, οι τουρίστες θα αποφασίσουν αν θα σας επιλέξουν ή αν θα αναζητήσουν άλλο ξενοδοχείο. Έτσι, είναι πρωταρχικής σημασίας η ενίσχυση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών παρουσιάζοντας στην ιστοσελίδα σας σχόλια και κριτικές άλλων πελατών.

Μπορείτε να δημιουργήσετε μια κατηγορία reviews ή να προχωρήσετε ακόμη πιο πέρα δημιουργώντας μία ειδική πλατφόρμα όπου οι επισκέπτες θα μπορούσαν να αφήσουν τα σχόλιά τους και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους. Το ξενοχοδείο σας ζει πλέον στο ψηφιακό περιβάλλον, και αυτό του δίνει ένα πολύτιμο πλεονέκτημα για την ταξιδιωτική αγορά. Παρουσιάζοντας τις εμπειρίες άλλων επισκεπτών, σας βοηθά να συνδεθείτε καλύτερα με τους υποψήφιους επισκέπτες σας, δίνοντάς σας την ευκαιρία να κάνετε την υπηρεσία του ξενοδοχείου σας πιο αξιόπιστη.

Συμπεριλάβετε κριτικές από αξιόπιστα ταξιδιωτικά sites

Ένας άλλος τρόπος για να ενισχύσετε τη φήμη σας είναι να συνδέσετε την ιστοσελίδα του ξενοδοχείου σας με άλλους ισχυρούς παράγοντες στον ταξιδιωτικό τομέα. Υπάρχουν ήδη ιστοσελίδες όπου παγκόσμια εμπιστεύονται οι ταξιδιώτες, όπως το Booking, Tripadvisor, ή το Trustpilot .

Μια έγκυρη γνώμη από έμπειρους ιστοσελίδες μπορεί να προκαλέσει τεράστια αξιοπιστία και εμπιστοσύνη. Τοποθετώντας τις καταχωρίσεις σας εδώ, μπορείτε να λάβετε χιλιάδες νέες κριτικές, να ενισχύσετε τις μετατροπές σας και να αυξήσετε την αναγνώριση. Ωστόσο, για να συμβεί αυτό, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα ελκυστικό και καλά δομημένο σήμα ή widget για εμφάνιση στις εξωτερικές πηγές. 

Υποστήριξη live chatbots

Για να βελτιώσετε την επικοινωνία με τους ενδιαφερόμενους επισκέπτες σας και να παρουσιάσετε την online φιλοξενία σας, μπορείτε να υποστηρίξετε τη λειτουργία live chat ή chatbot. Αυτή η λειτουργία μπορεί να ελαχιστοποιήσει σημαντικά τις δαπάνες σας για πλήρη υποστήριξη πελατών εκτός σύνδεσης, χειρίζοντας πρωτόγονες εργασίες. Επίσης, τα chatbots μπορούν να απαντήσουν στις ερωτήσεις των χρηστών, να παρέχουν συστάσεις ή να κατευθύνουν τους επισκέπτες προς τις επιθυμητές ενέργειες. Η βοήθεια αυτή μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων και να εξαλείψει κάθε αμηχανία που μπορεί να συμβεί πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τη διαδικασία κράτησης.

Δημιουργία ιστοσελίδας ξενοδοχείου

Λειτουργία πολυγλωσσίας ιστοσελίδας

Οι δυνητικοί πελάτες σας πιθανότατα θα προέρχονται από διάφορες χώρες ή ακόμη και ηπείρους. Αν υπάρχει ένα σημαντικό γλωσσικό εμπόδιο, η άψογη εξυπηρέτηση ή ο τέλειος σχεδιασμός της ιστοσελίδας σας δεν θα κάνουν καμία διαφορά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να διασφαλίσετε ότι η ιστοσελίδα του ξενοδοχείου σας είναι πολύγλωσση, ώστε να μπορεί να καλύψει ένα παγκόσμιο κοινό ανεξάρτητα από την εθνικότητα και τη γλώσσα που ομιλείται. Είναι επιτακτική ανάγκη όταν θέλετε να επεκτείνετε και να εισέλθετε σε ξένες αγορές.

Ενσωμάτωση VR λειτουργιών κατά τη δημιουργία ιστοσελίδας ξενοδοχείου

Κατά την κράτηση μιας διαμονής, οι επισκέπτες θέλουν να λάβουν μια σταθερή διαβεβαίωση ότι αυτό που βλέπουν στα δωμάτιά σας αντιστοιχούν στην πραγματικότητα. Η εικονική πραγματικότητα είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την ενίσχυση της αξιοπιστίας των πιο απαιτητικών χρηστών.

Η πρότασή μας είναι κατά τη δημιουργία ιστοσελίδας ξενοδοχείου να συμπεριλάβετε περιηγήσεις δωματίων VR 360 μοιρών. Οι περιηγήσεις αυτές αυξάνουν την αξιοπιστία της ιστοσελίδας σας και σας βοηθούν να εκθέσετε τις εγκαταστάσεις και τις υπηρεσίες σας με όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες. Με αυτή τη λειτουργία, οι χρήστες μπορούν να δουν το ξενοδοχείο που θέλουν να κάνουν κράτηση με τα ίδια τους τα μάτια,  πριν ακόμη εισέλθουν στις πόρτες των πραγματικών δωματίων.

Δημιουργήστε μία ιστοσελίδα φιλική προς το χρήστη

Εάν το website του ξενοδοχείου σας δεν μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες κατά την εκτέλεση στοιχειωδών εργασιών, όσο άψογο κι αν είναι σχεδιαστικά δε θα σας βοηθήσει στην εμπειρία χρήστη. Πρώτο και κύριο, η ιστοσελίδα σας πρέπει να είναι φιλική προς το χρήστη. Και αυτό αφορά τόσο την απόδοση ταχύτητας όσο και την υψηλή λειτουργικότητα.

Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία lazy load

Κατά το σχεδιασμό και τη δημιουργία ιστοσελίδας ξενοδοχείου, είναι σημαντικό το αποτέλεσμα να είναι γρήγορο και εύκολο στην προβολή. Συνήθως, τέτοιες ιστοσελίδες περιλαμβάνουν πολύ οπτικό περιεχόμενο και περιγραφές δωματίων. Σε περίπτωση που το περιεχόμενο είναι πολύ φορτωμένο, μπορεί να επιβαρυνθεί σημαντικά η συνολική απόδοση της ταχύτητας. Το γεγονός αυτό οδηγεί τους υποψήφιους επισκέπτες να εγξαταλήψουν το website σας, προτού μπορέσουν να αξιολογήσουν τις προτάσεις σας. Εκτός αυτού, βλάπτει σημαντικά την κατάταξή σας από την Google.

Η ελαχιστοποίηση των χρόνων φόρτωσης επιτυγχάνεται με τη λειτουργία lazy load. Η λειτουργία αυτή ουσιαστικά επιτρέπει στο περιεχόμενο να φορτώνεται όταν είναι ορατό στο παράθυρο του χρήστη. Με άλλα λόγια, η ιστοσελίδα συνεχίζει να φορτώνει κατά τμήματα και δεν κολλάει λόγω μιας μεγάλης ποσότητας περιεχομένου που σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να κατεβάσει.

Συνοψίζοντας

Όλα τα παραπάνω, αποτελούν κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά μίας επιτυχημένης ιστοσελίδας ξενοδοχείου. Συνοψίζοντας, μπορείτε να κρατήσετε μερικές κοινές τάσεις σχεδιασμού ιστοσελίδων που μοιράζονται τα σύγχρονα websites ώστε να τα εφαρμόσετε στο δικό σας:

  • φωτογραφία φόντου ή ένα πανοραμικό βίντεο που παρουσιάζει το θέρετρο, την τοποθεσία και τους επισκέπτες του στην αρχική σελίδα
  • τεχνικές αφήγησης
  • parallax scrolling
  • σταθερά κουμπιά και μενού CTA
  • κυρίαρχη οπτική απόδοση του περιεχομένου

Το κύριο  μέλημά σας πρέπει είναι να αναδείξετε τις καλύτερες εμπειρίες που έχει να προσφέρει το ξενοδοχείο σας με έναν ολοκληρωμένο τρόπο, έτσι ώστε οι χρήστες να αισθάνονται πραγματικά την ομορφιά και την ευχαρίστηση που συνοδεύεται με τον τόπο σας. Όταν εντυπωσιαστούν αρκετά για να κάνουν κράτηση, το καθήκον σας είναι να  απλοποιήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο τη διαδικασία.

Εάν ενδιαφέρεστε για δημιουργία website ξενοδοχείου ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, επικοινωνήστε άμεσα με την ομάδα της AppGene. Η εξειδικευμένη ομάδα μας σε θέματα κατασκευής website και εφαρμογών, θα σας προσφέρει την καλύτερη λύση για εσάς και τους πελάτες σας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.