BLOG / ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ESHOP

Σελίδα παρουσίασης προϊόντων eshop, οι καλύτερες πρακτικές 2023

σελίδα παρουσίασης προϊόντων eshop

Μία από τις σημαντικότερες σελίδες σε ένα eshop είναι εκείνη η σελίδα παρουσίασης προϊόντων. Αν θέλετε η εμπειρία χρήστη να είναι τόσο καλή όσο σε οποιοδήποτε άλλο κομμάτι του ηλεκτρονικού σας καταστήματος, τότε υπάρχουν κάποιες πρακτικές τις οποίες θα πρέπει να ακολουθήσετε στη σελίδα αυτή.

Επιθυμείτε οι καταναλωτές να βρουν το τέλειο προϊόν για εκείνους και να ολοκληρώσουν την αγορά τους και όχι να εγκαταλείψουν την ιστοσελίδα απογοητευμένοι από το πόσο δύσκολο ήταν να βρουν αυτό που αναζητούσαν. Παρακάτω θα βρείτε τρόπους για να αυξήσετε το ποσοστό μετατροπής στην σελίδα παρουσίασης προϊόντων eshop.

Πως θα βελτιώσετε την σελίδα παρουσίασης προϊόντων eshop;

Τοποθετήστε φίλτρα εμφανή καθ’ όλη την παραμονή στη σελίδα προϊόντων στο eshop

Τα φίλτρα στη σελίδα παρουσίασης προϊόντων eshop είναι εξαιρετικά σημαντικά, καθώς μπορούν να λειτουργήσουν δραστικά ώστε να βρουν οι χρήστες αυτό ακριβώς που ψάχνουν. Παρακάτω θα βρείτε τις πιο σημαντικές πρακτικές, ιδιαίτερα για τα φίλτρα:

  • Τα φίλτρα θα πρέπει να κατηγοριοποιούνται βάσει δημοφιλίας – τα φίλτρα που χρησιμοποιούνται περισσότερο από τους χρήστες θα πρέπει να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας
  • Τα φίλτρα δε θα πρέπει να εξαφανίζονται όταν οι χρήστες ξεκινούν το σκρολάρισμα, ειδικά στις κινητές συσκευές. Θα πρέπει να είναι πάντα διαθέσιμα στο πλάι της σελίδας για όποιον τα αναζητήσει
  • Εφόσον οι χρήστες εφαρμόσουν κάποια φίλτρα, αυτά θα πρέπει να είναι εμφανή και οι χρήστες να μπορούν να τα δουν ανά πάσα στιγμή
  • Μετά την εφαρμογή φίλτρων, θα πρέπει οι χρήστες να γνωρίζουν τον αριθμό των προϊόντων που ανταποκρίνονται στα κριτήρια τους
  • Οι χρήστες θα πρέπει να μπορούν να διαγράψουν όλα τα φίλτρα που εφάρμοσαν με μια κίνηση

Σχεδιάστε προσεκτικά τις θέσεις των προϊόντων

Ένα άλλο εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο για τη σελίδα παρουσίασης προϊόντων eshop είναι οι θέσεις προϊόντων ή διαφορετικά pods. Καθώς οι χρήστες περιηγούνται σε διαφορετικές επιλογές προϊόντων, ένα καλά οργανωμένο και σχεδιασμένο pod προϊόντων θα πρέπει να οδηγήσει τους χρήστες στην απόφαση να ολοκληρώσουν την αγορά τους. Οι καλύτερες πρακτικές για να το πετύχετε είναι:

  • Σε προβολή desktop, οι δευτερεύουσες εικόνες θα πρέπει να είναι διαθέσιμες, όταν το ποντίκι αιωρείται πάνω από ένα προϊόν
  • Η γρήγορη «Προσθήκη στο καλάθι» θα πρέπει να αποτελεί επιλογή για τους χρήστες
  • Δευτερεύοντα CTAs θα πρέπει να είναι διαθέσιμα (π.χ. Wishlist, σύγκριση προϊόντων)
  • Οι αξιολογήσεις των προϊόντων θα πρέπει να είναι σε εμφανές σημείο
  • Θα πρέπει να δίνεται έμφαση στις μειωμένες τιμές προϊόντων λόγω έκπτωσης
  • Τα διακριτικά σήματα θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για το διαχωρισμό των προϊόντων

Μην ξεχνάτε την εμπειρία χρήστη και τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO κατά το σχεδιασμό της διάταξης

Παρακάτω θα βρείτε τις βασικές αρχές που πρέπει να έχετε κατά νου όταν σχεδιάζετε τη διάταξη στη σελίδα παρουσίασης προϊόντων eshop:

  • Ο τίτλος και μια επιπρόσθετη περιγραφή της κατηγορίας προϊόντων θα πρέπει να υπάρχει σε κάθε σελίδα για να εξυπηρετεί τους σκοπούς της βελτιστοποίησης ιστοσελίδων SEO
  • Η σελιδαρίθμηση ή η επιλογή «Δείτε περισσότερα» θα πρέπει να χρησιμοποιείται στο τέλος της σελίδας
  • Ο συνολικός αριθμός διαθεσίμων προϊόντων θα πρέπει να εμφανίζεται ξεκάθαρα στην κορυφή της σελίδας

σελίδα παρουσίασης προϊόντων eshop

Σελίδα παρουσίασης προϊόντων eshop, τρέχουσες τάσεις 2023

Παρακάτω θα βρείτε μερικές τάσεις που εντοπίζονται σε όλο και περισσότερες σελίδες παρουσίασης προϊόντων κάποιων brands και δημιουργούν μια καλύτερη και πιο μοναδική εμπειρία χρήστη.

“Παραπλανητικά” pods προϊόντων

Αυτά είναι… «ψεύτικα» pods προϊόντων που χρησιμοποιούνται για να διαφημίσετε άλλες κατηγορίες προϊόντων, να παρουσιάσετε κάποιο μήνυμα ή να προσφέρετε μια επιπλέον περιγραφή σχετικά με την κατηγορία προϊόντων που αναζητούν οι χρήστες.

Εικόνες με τις κατηγορίες προϊόντων στην κορυφή της σελίδας

Έχει παρατηρηθεί ότι πολλά brands έχουν ξεκινήσει να περιλαμβάνουν την εικονική παρουσίαση διαφορετικών κατηγοριών προϊόντων, ώστε να εκπαιδεύσουν τους χρήστες σχετικά με παραλλαγές μιας κατηγορίας προϊόντων και να τους βοηθήσουν να οπτικοποιήσουν περισσότερες δυνατότητες.

Περιηγήσιμες εικόνες προϊόντων στα pods

Αυτό θα βοηθήσει, ώστε οι χρήστες να μη χρειάζεται να πηγαίνουν στη σελίδα λεπτομερειών προϊόντος για να δουν όλες τις εικόνες του, μετά να επιστρέψουν και να κάνουν την ίδια διαδικασία πολλές φορές. Γι’ αυτό το λόγο, τα brands έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν την επιλογή περιήγησης σε όλες τις διαθέσιμες εικόνες προϊόντων από τη σελίδα παρουσίασης  προϊόντων eshop. Είναι γρήγορο, βολικό και δημιουργεί μια καλύτερη εμπειρία.

Συνοψίζοντας

Παραπάνω είδατε μερικές από τις καλύτερες πρακτικές για τη σελίδα παρουσίασης προϊόντων eshop. Όμως, η εφαρμογή μόνο των παραπάνω πρακτικών δεν σας εγγυάται την αύξηση κέρδους στο ηλεκτρονικό εμπόριο ή την ικανοποίηση πελατών. Παράγοντες που επίσης επηρεάζουν την απόδοση της ιστοσελίδας σας είναι το κοινό – στόχος, ο κλάδος σας κ.α.

Η έμπειρη ομάδα της AppGene σε θέματα όπως κατασκευή eshop, υπηρεσίες digital marketing και υπηρεσίες SEO μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε όλα τα στοιχεία που χρήζουν βελτίωσης για να απογειώσετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.