BLOG / BLOG

Κόστος ανάπτυξης e-learning εφαρμογής

Κόστος ανάπτυξης e-learning εφαρμογής

Μία από τις πιο αναμενόμενες ερωτήσεις σχετικά με τη δημιουργία εφαρμογών στον εκπαιδευτικό τομέα αποτελεί το κόστος ανάπτυξης e-learning εφαρμογής.

Αρχικά αυτό που πρέπει να σας ενδιαφέρει είναι η ιδέα που θέλετε να υλοποιήσετε. Ένα απλό ‘έχω ιδέα για εφαρμογή’ θα πρέπει να είναι μια ολοκληρωμένη σκέψη που θα οδηγήσει σε μία αποτελεσματική εφαρμογή ηλεκτρονικής μάθησης για το κοινό-στόχο σας, ώστε μετέπειτα να αξίζει το ποσό της επένδυσης.

Ποιο στοιχείο θα επέτρεπε στους πελάτες σας να την προτιμήσουν και να παραμείνουν στην εφαρμογή; Μόλις έχετε ολοκληρώσει τη σκέψη γύρω από αυτό, τότε μπορείτε να περάσετε στο επιχειρηματικό πλάνο για κατασκευαστεί η λύση και φυσικά να εξετάσετε το κόστος που θα είχε ένα τέτοιο εγχείρημα.

Προκειμένου να σχηματίσετε μία καλύτερη εικόνα για το κόστος ανάπτυξης e-learning εφαρμογής, συγκεντρώσαμε τους ακόλουθους παράγοντες που επηρεάζουν το τελικό σύνολο:

Επιλογή Λειτουργικού Συστήματος: Δημιουργία Android εφαρμογής ή δημιουργία iOS εφαρμογής;

Έχετε αποφασίσει για το λειτουργικό σύστημα για την οποία θα δημιουργήσετε την εφαρμογή σας; Σημειωτέον, είναι ένα από τα κύρια βήματα πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία ανάπτυξης εφαρμογών, καθώς θα πρέπει να κάνετε μια επιλογή μεταξύ Android, iOS ή και των δύο.

Όπως έχουμε αναλύσει και σε παλαιότερα άρθρα, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ δύο προσεγγίσεων: Native ή Hybrid. Δημιουργία Νative εφαρμογής ή Hybrid είναι η καλύτερη επιλογή στην περίπτωσή σας όμως; Η εταιρία δημιουργίας εφαρμογών που θα συνεργαστείτε θα πρέπει να σας ενημερώσει σχετικά με την προσέγγισή της για την ανάπτυξη εφαρμογών και να σας καθοδηγήσει στην καλύτερη επιλογή για την ιδέα σας.

Κόστος ανάπτυξης e-learning εφαρμογής

Χαρακτηριστικά και πολυπλοκότητα της πλατφόρμας επηρεάζουν το κόστος ανάπτυξης e-learning εφαρμογής

Αναμφίβολα, οι εφαρμογές ηλεκτρονικής μάθησης όσο περισσότερα χαρακτηριστικά και τεχνολογίες περιλαμβάνουν, τόσο υψηλότερο θα είναι το κόστος ανάπτυξης. Γενικά χαρακτηριστικά σε μία τετοια εφαρμογή αποτελεί η υπάρξη περιεχομένου βίντεο και ήχου, διαδραστικές ασκήσεις κ.λπ. Επιπλέον, η ενσωμάτωση τεχνολογιών όπως ένα Chatbot που μπορεί να λάβει αυτόματα τα ερωτήματα των μαθητών, αλλά η πολυπλοκότητα μιας τέτοιας λειτουργίας οδηγεί σε υψηλότερο κόστος ανάπτυξης e-learning εφαρμογής.

Σχεδίαση mobile εφαρμογής και λειτουργικότητα

Σε κάθε ανάπτυξη e-learning εφαρμογής ο σχεδιασμός και η λειτουργικότητά της ποικίλλουν. Οι περισσότερες εταιρίες δημιουργίας εφαρμογών δίνουν έμφαση στην ενσωμάτωση προηγμένων λειτουργιών εφαρμογής για την ομαλή λειτουργία της ίδιας και βελτιωμένης εμπειρίας χρήστη. Ο σχεδιασμός και η λειτουργικότητα είναι στοιχεία που επηρεάζουν την πολυπλοκότητα ανάπτυξης.

Δημιουργία mobile εφαρμογών και ασφάλεια

Τα δεδομένα της εφαρμογής που θα δημιουργήσετε μπορεί να είναι εμπιστευτικά, όπως τα δεδομένα υπαλλήλων, των χρηστών κτλ, τα οποία πρέπει να διατηρούνται ασφαλή. Για να επιτευχθεί το επίπεδο ασφάλειας που είναι αναγκαίο για να μην έχετε απρόοπτα, θα πρέπει να επενδύσετε στο security. Επιπλέον, η λήψη μέτρων ασφαλείας εξαρτάται και από το μέγεθος της επιχείρησης, παράγοντας που επηρεάζει το κόστος ανάπτυξης e-learning εφαρμογής.

Ενημερώσεις και support mobile εφαρμογής

Οι εφαρμογές για κινητά χρειάζονται αναβάθμιση ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να επιλύονται τεχνικά ζητήματά καθώς και να συμπεριλαμβάνονται τυχών αλλαγές από τα updates των λειτουργικών συστημάτων. Έτσι, στο κόστος ανάπτυξης e-learning εφαρμογής θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το support από την εταιρία δημιουργίας εφαρμογών, καθώς θα πρέπει να παρέχει αποτελεσματική τεχνική βοήθεια σε κάθε περίπτωση.

Kόστος ανάπτυξης e-learning εφαρμογής, επηρεάζεται από την εταιρία δημιουργίας εφαρμογών που θα την αναπτύξει;

Η συνεργασία με μια εταιρεία ανάπτυξης εφαρμογών εξασφαλίζει την υποστήριξη σε κάθε τεχνολογική ανάγκη που θα προκύψει παρέχοντας εξαιρετικές υπηρεσίες ανάπτυξης προϊόντων! Φυσικά και το κόστος επηρεάζεται και από την ομάδα που θα το αναλάβει, καθώς τα αποτελέσματα διαφέρουν από εταιρία σε εταιρία.

Συνοψίζοντας

Εάν έχετε μία ιδέα για δημιουργία e-learning app, επικοινωνήστε άμεσα με την AppGene. Η ομάδα μας, τις τελευταίες δύο δεκαετίες εξειδικεύεται στη δημιουργία custom εφαρμογών, που βασίζονται αποκλειστικά στις ανάγκες της κάθε επιχείρησης.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.