BLOG / BLOG

Τάσεις σχεδιασμού εφαρμογών, τι θα επικρατήσει τα επόμενα χρόνια

Τάσεις σχεδιασμού εφαρμογών

Για κάθε mobile εφαρμογή, ο σχεδιασμός παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην επιτυχία, καθώς τους επιτρέπει να διαφοροποιηθούν. Δεν είναι απλά το κλειδί για να επηρεάσετε κάποιον, αλλά επίσης βελτιώνει την ποιότητα της επιρροής που θα ασκήσετε. Για παράδειγμα, όταν σκέφτεστε τις πιο δημοφιλείς mobile εφαρμογές στον κόσμο, μπορείτε αυτομάτως να φέρετε στο μυαλό σας τα χρώματα, το logo και τη γραμματοσειρά που χρησιμοποιούν. Αυτός είναι ο αντίκτυπος του “πλούσιου” σχεδιασμού. Το ίδιο ισχύει και για τις τάσεις σχεδιασμού εφαρμογών.

Αν θεωρείτε ότι αυτές οι εφαρμογές κατάφεραν κατά τύχη να έχουν τον ιδανικό σχεδιασμό, τότε κάνετε μεγάλο λάθος. Για να μπορέσετε να έχετε το τέλειο design απαιτείται έρευνα, αφοσίωση, αναζήτηση ψυχολογικών μελετών και σκληρή δουλειά.

Για να εκφράσετε την ποιότητα της εφαρμογής σας μέσω του σχεδιασμού, είναι πολύ σημαντικό να ενσωματώσετε τις πιο κατάλληλες τάσεις σχεδιασμού εφαρμογών που αναζητά το κοινό – στόχο σας. Μέσω του σχεδιασμού σας, πρέπει να προσφέρετε μια αρμονικά ισορροπημένη απλότητα και ένα ποιοτικό πακέτο ενοποιημένων στοιχείων. Γι’ αυτό, χρειάζεται να εξοικειωθείτε με τις τάσεις σχεδιασμού εφαρμογών στον τομέα σας.

Επομένως, αν είστε πρόθυμοι να μάθετε για τις τάσεις σχεδιασμού εφαρμογών που θα επικρατήσουν τα επόμενα χρόνια, δείτε την παρακάτω λίστα.

Αξιοποιήστε την επαυξημένη πραγματικότητα (Augmented Reality)

Η AR επιτρέπει να στρέψετε την κάμερα σας σε μία συγκεκριμένη κατεύθυνση και να δείτε ξαφνικά το χώρο γεμάτο με όλα τα επιθυμητά αντικείμενα. Αυτά θα μπορούσαν να είναι λαχανικά, ρούχα, παπούτσια ή οτιδήποτε άλλο. Η επαυξημένη πραγματικότητα είναι μία ανερχόμενη τεχνολογία που σύντομα θα χρησιμοποιείται από τα brands, ώστε να προσφέρουν μια εξαιρετική εμπειρία στους χρήστες. Από τη στιγμή που αυτή η τάση έχει τεράστια δυναμική στο ηλεκτρονικό εμπόριο, είναι απαραίτητο για την ομάδα προγραμματισμού να τη συμπεριλάβει στο σχεδιασμό.

Προσέξτε την οπτική απεικόνιση

Λόγω του COVID-19, όλες σχεδόν οι διαδικασίες που πραγματοποιεί ένας άνθρωπος στην καθημερινότητα, έχουν αρχίσει να εισέρχονται στον ψηφιακό κόσμο. Ο χρόνος επί οθόνης  για τον μέσο χρήστη έχει αυξηθεί και θα συνεχίσει να αυξάνεται τα επόμενα χρόνια. Επομένως, ο σχεδιασμός πρέπει να είναι εύκολος στο μάτι.

Είναι υποχρεωτικό να μειώσετε, με το σχεδιασμό που θα επιλέξετε, την κούραση των ματιών των χρηστών, έτσι ώστε να μην διακινδυνεύσετε να τους χάσετε. Γι’ αυτό το λόγο, είναι πολύ σημαντικό να αποφύγετε χρώματα υψηλών αντιθέσεων, υπερφορτωμένες επιλογές, περίπλοκα μενού κ.α..

Ενσωμάτωση haptic feedback

Υπάρχει μηχανισμός απτικού feedback στα smartphone σας, ο οποίος χρησιμοποιείται για να παράγει μια ελαφριά δόνηση, όταν το βάζετε σε λειτουργία σίγασης. Με το haptic feedback, μπορείτε να δημιουργήσετε συνθέτες δονήσεις που θα επιτρέπουν στην εφαρμογή σας να είναι συγχρονισμένη με το κινητό. Για παράδειγμα, όταν μια παραγγελία είναι έτοιμη προς παραλαβή, η εφαρμογή παράγει μια δόνηση για να ενημερώσει το χρήστη.

Τάσεις σχεδιασμού εφαρμογών

Abstract Designs

Αυτή η τάση είναι πολύ δημοφιλής και χρησιμοποιείται κατά κόρον από τις startups, οι οποίες δεν έχουν αρκετά χρήματα, ώστε να επενδύσουν σε φωτογραφίες και βίντεο. Η αφηρημένη τέχνη και η γεωμετρία επιτρέπουν στα brands να επενδύσουν περισσότερο στα τεχνικά στοιχεία της εφαρμογής και λιγότερο στον καλλωπισμό της. Αυτή η τάση προσφέρει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε ιδιαίτερα αποτελεσματικά σχέδια με χαμηλότερο κόστος.

Neumorphism

Ανάμεσα στις τάσεις σχεδιασμού εφαρμογών υπάρχει και η συγκεκριμένη τάση, με την οποία μπορείτε να κάνετε τα κουμπιά να εμφανιστούν εκτός της οθόνης. Η οπτική παραίσθηση θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε ένα μοναδικό και παιχνιδιάρικο οπτικό σχεδιασμό. Χρησιμοποιεί υψηλή αντίθεση και σκιές για να μετατρέψει τα δυσδιάστατα εικονίδια και κουμπιά σε τρισδιάστατα. Προσθέτει μια ρεαλιστική πινελιά και βοηθάει να ξεχωρίσετε.

Συνοψίζοντας

Αυτές είναι μερικές από τις βασικότερες τάσεις σχεδιασμού εφαρμογών που θα επικρατήσουν στο άμεσο μέλλον. Αν θέλετε να κινείστε παράλληλα με τις εξελίξεις και να έχετε ενεργό ρόλο και θέση στην αγορά, καλό θα ήταν να αξιοποιήσετε εκείνες που θεωρείτε ότι ανταποκρίνονται τόσο στις ανάγκες της εφαρμογής σας, αλλά όσο και στις ανάγκες των χρηστών σας. Εάν έχετε μία ιδέα για κατασκευή mobile εφαρμογής, επικοινωνήστε άμεσα με την ομάδα της AppGene. Η ομάδα μας, με εξειδίκευση στην δημιουργία app θα σας βοηθήσει  σε οποιαδήποτε απορία έχετε σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις στην αγορά, μετατρέποντας το επιχειρηματικό σας όραμα σε πραγματικότητα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.