BLOG / BLOG

Αντιγραφή ιδέας application, τι να κάνετε αν σας συμβεί

αντιγραφή ιδέας application

Είχατε μια ιδέα για δημιουργία app και κάποιος άλλος τη λάνσαρε πριν από εσάς; Και τώρα τι κάνετε; Τίποτα δεν έχει απαραίτητα τελειώσει! Απλά πήρατε το πρώτο σας μάθημα στον κόσμο των startup κάπως νωρίς. Πρώτα από όλα, μην απελπίζεστε. Η αντιγραφή ιδέας application είναι συνήθες φαινόμενο. Από το να ξοδεύετε τη μέρα σας στο να θρηνείτε γι’ αυτό που συνέβη, αξιοποιήστε το χρόνο σας, ώστε να ολοκληρώσετε την ιδέα σας. Δυστυχώς, αυτά τα περιστατικά συμβαίνουν συχνά στον κόσμο των startup και στη κατασκευή εφαρμογών. Σε κανέναν δεν αρέσει να βλέπει κάποιο παρόμοιο προϊόν στην ίδια αγορά με το δικό του. Βέβαια δε μιλάμε για την περίπτωση όπου το προϊόν ή η εφαρμογή που κυκλοφόρησε εμπεριέχει κάποια κατοχύρωση πατέντας.

Επιπλέον, η ικανότητα να επεξεργάζεστε με ταχύτητα τα κακά νέα και να τα αξιοποιείτε προς όφελος σας, θα γίνει ένα από τα ισχυρότερα όπλα σας. Επομένως, αν διαπιστώσετε ότι έχει γίνει αντιγραφή ιδέας application κι αυτό το προϊόν ή εφαρμογή ήδη κυκλοφόρησε, υπάρχει ακόμη χώρος στην αγορά για την εφαρμογή σας.

Όλοι μας έχουμε κάποιες από τις καλύτερες ιδέες για δημιουργία application, όμως θα πρέπει να έχετε κατά νου τις παρακάτω αρχές:

Δεν υπάρχουν πραγματικά μοναδικές ιδέες εφαρμογών

Αν θεωρείτε ότι έχετε μια ιδέα για ένα προϊόν ή μια εφαρμογή που δεν έχει υπάρξει ποτέ στον παρελθόν, κάνετε λάθος. Από τη στιγμή που υπάρχουν δισεκατομμύρια ανθρώπων στον πλανήτη, η πιθανότητα να έχετε σκεφτεί κάτι εντελώς καινούργιο, είναι πάρα πολύ μικρή. Κι αν ακόμη ισχύει αυτό το απειροελάχιστο ενδεχόμενο να έχετε σκεφτεί κάτι ολοκαίνουργιο, είναι θέμα χρόνου μέχρι να το σκεφτεί και κάποιος άλλος.

Είστε σίγουροι ότι εκατομμύρια άνθρωποι θα χρησιμοποιούσαν το προϊόν σας; Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με εσάς, οπότε είναι λογικό να προκύψει αντιγραφή ιδέας application, καθώς και κάποιος άλλος θα προσπαθήσει να λύσει αυτό το πρόβλημα. Αυτά είναι καλά νέα, γιατί έχετε λογο να πιστεύετε ότι υπάρχει διαθέσιμη αγορά για το προϊόν σας και μια πελατειακή βάση που είναι πρόθυμη να πληρώσει γι’ αυτό.

Υπάρχει χώρος στην αγορά για περισσότερες από μια mobile εφαρμογές, ιστοσελίδες ή προϊόντα

Δε χρειάζεται να είστε μοναδικοί για να είστε επιτυχημένοι. Πάντα θα υπάρχουν ανταγωνιστές. Αυτό που κάνει μια mobile εφαρμογή επιτυχημένη δεν είναι ότι είναι η μόνη που βρίσκεται εκεί έξω και κάνει αυτό που κάνει. Αυτό που κάνει ένα προϊόν μοναδικό είναι η προσωπική προσέγγιση που του προσθέτετε. Ίσως το προϊόν είναι φθηνότερο από τον ανταγωνισμό, ίσως λειτουργεί καλύτερα ή ίσως είναι απλά μια ακόμη επιλογή.

Όταν κυκλοφόρησαν, το Facebook δεν ήταν το μόνο κοινωνικό δίκτυο, η Google δεν ήταν η μόνη μηχανή αναζήτησης και η Amazon δεν ήταν ο μοναδικός πωλητής βιβλίων εκεί έξω. Πρόκειται για εξαιρετικά επιτυχημένες επιχειρήσεις, οι οποίες δεν ασχολούνται με το να έχουν το μονοπώλιο στην αγορά. Δεν ξοδεύουν χρόνο στο να σκεφτούν με αυτό τον τρόπο. Το Facebook δεν προσπαθεί να αλλάξει αυτό που είναι και κάνει ό,τι μπορεί για να γίνεται ολοένα και καλύτερο.

αντιγραφή ιδέας application

Κανένας δε θα λειτουργήσει την επιχείρηση όπως εσείς

Η αντιγραφή ιδέας application είναι γεγονός και έτσι το προϊόν κυκλοφόρησε στην αγορά. Έχει όμως συγκροτηθεί η κατάλληλη ομάδα για να διαχειριστεί σωστά το προϊόν αυτό; Έχουν κάνει την απαραίτητη έρευνα αγοράς; Έχουν επιλέξει τη σωστή τιμολογιακή πολιτική mobile εφαρμογής; Ποια είναι η καμπάνια μάρκετινγκ και branding εφαρμογής που ακολουθούν;

Αυτές είναι οι σημαντικές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά κατά την εκτέλεση και η εκτέλεση είναι αυτό που σας διαφοροποιεί από όλους τους άλλους. Παρόλο που χιλιάδες άνθρωποι μπορεί να έχουν την ίδια ιδέα, θα την εκτελούσαν με χιλιάδες διαφορετικούς τρόπους.

Αποφασίστε τι είναι αυτό που θα κάνει την εφαρμογή σας διαφορετική. Δε χρειάζεται καν να είναι “καλύτερη” από τον ανταγωνισμό. Πρέπει απλά να αποφασίσετε τι θα κάνετε διαφορετικά από εκείνους, πως θα την μετατρέψετε σε κάτι που θα απολαμβάνετε να χρησιμοποιείτε. Είστε ο ιδανικός σας χρήστης και ξέρετε ότι αυτή είναι μια εφαρμογή, την οποία θα χρησιμοποιούσατε.

Με λίγα λόγια

Μην επιτρέψετε σε μία αντιγραφή ιδέας application να σας κρατήσει πίσω από το να δημιουργήσετε αυτό που ονειρεύεστε. Η άποψη ότι μόνο ένας μπορεί να επικρατήσει σε κάθε αγορά είναι εντελώς λανθασμένη. Η κατασκευή εφαρμογής είναι ένας μαραθώνιος κι όχι σπριντ. . Εάν έχετε μία υπέροχη ιδέα που θέλετε να μετατρέψετε σε mobile εφαρμογή, επικοινωνήστε με την ομάδα της AppGene. Έχετε κατά νου τις παραπάνω συμβουλές από την ομάδα της AppGene, οπλιστείτε με  υπομονή, επιμονή και θέληση και η προσπάθεια σας θα αποδώσει καρπούς!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.