BLOG / BLOG

Branding mobile εφαρμογής, πώς να δημιουργήσετε ένα επιτυχημένο app

Branding mobile εφαρμογής

Το branding mobile εφαρμογής μπορεί να σας βοηθήσει να διαφοροποιήσετε την εφαρμογή σας από άλλα παρόμοια προϊόντα. Χωρίς τη δημιουργία ενός ισχυρού brand, η εφαρμογή σας θα δυσκολευτεί να επιβιώσει σε μια αγορά 8,93 εκατομμυρίων mobile εφαρμογών. Στην τελική, όλοι ξέρουμε πως οι καταναλωτές δεν επιλέγουν τα Starbucks έναντι άλλων καταστημάτων, επειδή ο καφές τους είναι πολύ διαφορετικός από των υπολοίπων για παράδειγμα.

Το μυστικό βρίσκεται στο branding mobile εφαρμογής. Αυτό αφορά τη συνολική εικόνα που δημιουργεί η mobile εφαρμογή σας μέσω ενός αναγνωρίσιμου συμβόλου, logo, ονόματος, λέξης, πρότασης κ.α.

Τα πιο σημαντικά στοιχεία για να έχετε ένα επιτυχημένο branding mobile εφαρμογής είναι:

Βranding mobile εφαρμογής, επιλέξτε το σωστό όνομα και ύφος του app

Το όνομα που θα επιλέξετε για την εφαρμογή σας παίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο στο να ορίσετε το ύφος και την κεντρική ιδέα της. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το όνομα, το σλόγκαν και το στυλ της εφαρμογής σας έχουν απήχηση στο κοινό – στόχο που απευθύνεστε, με τρόπο τέτοιο που να τους κάνει να αισθάνονται ότι η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για εκείνους κι ότι συμβαδίζει με τις αξίες και τις ανάγκες τους.

Το όνομα της εφαρμογής σας πρέπει να είναι σύντομο, εύκολο στη μνήμη, να αντικατοπτρίζει τις λειτουργίες της εφαρμογής και τις αξίες του brand και, τέλος, να διαφοροποιείται από εκείνα των ανταγωνιστών. Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι το όνομα είναι ευδιάκριτο στο AppStore και στο Google Play, ότι υπάρχει διαθέσιμο όνομα domain και η landing page για την εφαρμογή και ότι δεν υπάρχουν άλλα brands στην αγορά που να χρησιμοποιούν το ίδιο όνομα.

Είναι πολύ σημαντικό να ξοδέψετε χρόνο στο να βρείτε το κατάλληλο όνομα και ύφος εφαρμογής, προτού ξεκινήσετε τη διαδικασία προγραμματισμού.

Logo και εικαστικά, απαραίτητα στοιχεία κατά το Βranding mobile εφαρμογής

Το logo σας δεν καλύπτει απλά αισθητικές ανάγκες. Είναι μια οπτική αναπαράσταση του brand σας, υπό την έννοια ότι θα πρέπει να μπορεί να εκφράζει τις αξίες στο κοινό.

Υπάρχουν πέντε βασικά είδη logo:

  • Wordmark. Καλλιτεχνική παρουσίαση του ονόματος της εφαρμογής χωρίς τη χρήση εικόνων.
  • Lettermark. Δημιουργική παρουσίαση του αρχικού γράμματος του ονόματος εφαρμογής.
  • Σύμβολο. Μια συμβολική εικόνα που αντιπροσωπεύει ένα στοιχείο που συνδέεται με την εφαρμογή.
  • Συνδυασμός. Συνδυασμός ενός wordmark κι ενός lettermark με ένα σύμβολο.
  • Emblem. Παρουσίαση ενός wordmark ή lettermark σε μορφή συμβόλου.

Όσον αφορά το branding mobile εφαρμογής, το εικονίδιο σας είναι εξίσου σημαντικά με το logo σας. Τα εικονίδια σας είναι η οπτική αναπαράσταση μιας δράσης ή ιδέας που βρίσκεται εντός εφαρμογής και το εικονίδιο της εφαρμογής είναι η εικόνα που σχηματίζεται στο μυαλό του χρήστη για εσάς.

Χρωματική παλέτα

Η δημιουργία μιας χρωματικής παλέτας για το brand σας είναι απαραίτητη, αν θέλετε να έχετε οπτική συνέπεια σε όλο σας το brand. Η χρωματική σας παλέτα θα πρέπει να περιέχει 4-6 χρώματα, τόσο φωτεινά όσο και πιο σκοτεινά, κυρίαρχα και εμφατικά.

Branding mobile εφαρμογής

Υπάρχουν διαφορετικά είδη σύνθεσης χρωματικών παλέτων:

  • Μονοχρωματικές. Χρήση χρωμάτων της ίδιας απόχρωσης με διαφορετικές σκιές και τόνους.
  • Αναλογικές. Χρήση, γειτονικών στον τροχό των χρωμάτων, αποχρώσεων.
  • Συμπληρωματικές. Χρήση χρωμάτων που ανήκουν στις αντίθετες πλευρές του χρωματικού τροχού.

Παρόλο που είναι ευκολότερο να δημιουργήσετε μια μονοχρωματική παλέτα, αν δε γίνει σωστά, μπορεί να κάνει το brand σας να φαίνεται βαρετό και ξεπερασμένο. Οι μονοχρωματικές παλέτες χρωμάτων είναι εξαιρετική επιλογή, αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα ξεκούραστο και ευχάριστο brand. Όταν όμως θέλετε να σχεδιάσετε ένα πιο ενεργητικό brand, χρειάζεται να δημιουργήσετε μια συμπληρωματική παλέτα για να έχετε καλύτερη οπτική ισορροπία και το brand σας να ξεχωρίσει.

Ουσιαστικά, τα χρώματα του brand σας έχουν σημασία γιατί μπορούν να προκαλέσουν συγκεκριμένα συναισθήματα στο κοινό. Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι τα συναισθήματα, που προκαλούνται μέσω των χρωμάτων, συμφωνούν με αυτό που θέλετε να πετύχετε μέσω της εφαρμογής σας. Το να κατανοήσετε την ψυχολογία χρωμάτων, θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια χρωματική παλέτα που θα βελτιώσει σημαντικά το brand σας.

Βελτιστοποίηση App Store & Google Play Store

Τι θα βρουν οι χρήστες αν αναζητήσουν το όνομα της εφαρμογής σας ή την “καλύτερη εφαρμογή για (εισάγετε αυτό που κάνει η εφαρμογή σας)”; Καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα βρουν την landing page σας! Το website σας είναι το πιο σημαντικό στοιχείο της ψηφιακής σας παρουσίας. Θα πρέπει οπωσδήποτε να εκφράζει ξεκάθαρα τα πλεονεκτήματα και τις λειτουργίες της εφαρμογής σας, ώστε να οδηγεί τους χρήστες να κατεβάσουν την εφαρμογή σας.

Η βελτιστοποίηση App Store αυξάνει τις ευκαιρίες οργανικής αναζήτησης και, τελικά, λήψης της εφαρμογής σας. Η αντιστοίχιση των σωστών λέξεων – κλειδιών για την εφαρμογή σας είναι ένα σημαντικό βήμα για να πετύχετε τη βελτιστοποίηση. Για να έχετε το μέγιστο αποτέλεσμα σε αυτή τη διαδικασία συμβουλευτείτε μία εταιρία βελτιστοποίησης SEO.

Συμπεραίνοντας

Αντιμετωπίστε το branding mobile εφαρμογής σαν μακροπρόθεσμη επένδυση. Θα πρέπει να έχετε κατά νου φυσικά, πως άλλο το τεχνολογικό κομμάτι της κατασκευής εφαρμογής και άλλο η προώθησή της και πως θα γίνει γνωστή στο κοινό. Επικοινωνήστε με την ομάδα της AppGene, με εμπειρία σε δημιουργία mobile app και υπηρεσίες digital marketing, και χτίστε ένα ισχυρό και εντυπωσιακό brand.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.