BLOG / ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ

Ανάπτυξη ιδεών, 5 ανορθόδοξοι τρόποι

Ανάπτυξη ιδεών

Τα έχετε δοκιμάσει όλα στο παρελθόν με στόχο την ανάπτυξη ιδεών, νέων και καινοτόμων. Meetings, σεμινάρια, ασκήσεις ισχυροποίησης δεσμών της ομάδας, ομαδικές εκδρομές, είναι μερικές από τις μεθόδους ώστε να γίνει η ομάδα σας πιο παραγωγική. Αν όμως νιώθετε πως χρειάζεστε άλλους τρόπου που θα σας βοηθήσουν να μην στερέψετε από έμπνευση, τότε σας έχουμε την απάντηση! Το μυστικό βρίσκεται στη δημιουργικότητα.

Η δημιουργικότητα είναι η βάση για οτιδήποτε σχετικό με το μάρκετινγκ και την διαφήμιση. Και αν ακόμη προσπαθείτε να τραβήξετε το ενδιαφέρον του κοινού σας και να περάσετε το μήνυμα σας, μερικές φορές είναι καλύτερο να τους προσεγγίσετε ακολουθώντας το πιο δύσβατο μονοπάτι.

Παρακάτω λοιπόν, θα βρείτε πέντε ασυνήθιστους, αλλά αποτελεσματικούς τρόπους για ανάπτυξη ιδεών που θα μπορούσατε να προσθέσετε σε όλη τη στρατηγική μαρκετινγκ σας.

Ζωγραφίστε την ιδέα σας, μία πραγματικά βοηθητική λύση για ανάπτυξη ιδεών

Ποιος είπε ότι οι καρικατούρες δεν μπορούν να είναι τέχνη; Όταν η γραπτή και προφορική επικοινωνία δεν μπορεί να αποδώσει αυτό που θέλετε, μπορείτε να δοκιμάσετε να ζωγραφίσετε τις ιδέες σας. Θα βοηθήσει τα άτομα της ομάδας να πιάσουν τον παλμό της σκέψης σας και θα τους επιτρέψει να την εμπλουτίσουν και να δουλέψουν πάνω σε αυτή. Μπορεί, ακόμη, να δώσει μια ευκαιρία στην ομάδα σας να βελτιώσει ο ένας τις ιδέες του άλλου και να τις επεκτείνει σε διαφορετικές προοπτικές.

Fun fact: Παρόλο που μόνο το 50% του εγκεφάλου χρησιμοποιείται για τη λήψη οπτικού ερεθίσματος, συνήθως χρειάζεται ένα δέκατο του δευτερολέπτου για να καταλάβει αυτό που είδε. Αυτό το κάνει ευκολότερο στα άτομα με τα οποία συνεργάζεστε, να καταλάβουν αυτό που θέλετε να πείτε.

Storytime ιδέας, μία βοηθητική μέθοδος για ανάπτυξη ιδεών

Γράφοντας τις ιδέες σας σε χαρτάκια, έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε μια λίστα με όλα τα σημεία κλειδιά που θέλετε να ενσωματώσετε στο τελικό προϊόν. Μπορείτε να οργανώσετε αυτές τις σημειώσεις και να αρχίσετε να σχηματίζετε σχέσεις που θα σας επιτρέψουν να συνδυάσετε τις διαφορετικές ιδέες που έχετε με πιο ξεκάθαρα concepts. Κάνοντας το, θα μπορέσετε να σχεδιάσετε την ροή της σκέψης σας και να δείτε ποιες ιδέες εφαρμόζονται καλύτερα στην πράξη.

Ανάπτυξη ιδεών

Ανάπτυξη ιδεών κάνοντας σκέψεις που είναι δύσκολο να υλοποιηθούν

Σκεφτείτε ασυνήθιστες και εξωπραγματικές λύσεις για να μπορέσετε να φέρετε σε πέρας το πρόγραμμα σας. Μην ανησυχείτε αν είναι αδύνατο να τις υλοποιήσετε, απλά γίνετε δημιουργικοί και σκεφτείτε μοναδικές ιδέες, επιτρέψτε στην φαντασία σας να αναλάβει δράση.

Δημιουργήστε μια λίστα αυτών των ασυνήθιστων ιδεών και ανακαλύψτε γιατί είναι αδύνατο να τις υλοποιήσετε. Συζητήστε το πως θα μπορούσατε να φέρετε αυτές τις ιδέες πιο κοντά στην πραγματικότητα, ενδεχομένως χρησιμοποιώντας πόρους, τους οποίους ήδη διαθέτετε. Θα εκπλαγείτε από το πόσο κοντά μπορείτε πραγματικά να φτάσετε.

Διασφαλίστε τη σύνδεση

Η δημιουργία σχέσεων μεταξύ άσχετων αντικειμένων επιτρέπει στον εγκέφαλο σας να εξασκήσει την δημιουργικότητα του. Σας ωθεί να σκεφτείτε out of the box και να καλύψετε τα κενά, ώστε να καταφέρετε να δημιουργήσετε συνδέσεις.

Για παράδειγμα, πάρτε δύο άσχετα αντικείμενα από το γραφείο σας και προσπαθήστε να βρείτε ένα τρόπο να τα συνδέσετε. Αυτό είναι παρόμοιο με το να συνδέσετε δύο εντελώς διαφορετικές ιδέες, με σκοπό να δημιουργήσετε μία νέα συνδυαστική ιδέα. Μία ιδέα που θα μπορούσε να σας βοηθήσει να υλοποιήσετε τον τελικό σας στόχο.

Τα λόγια έχουν μεγαλύτερη δύναμη από όση νομίζετε

Η γραφή επιτρέπει σε όλα τα άτομα μιας ομάδας να βοηθήσουν στην ανάπτυξη ιδεών. Πάρτε ένα φύλλο χαρτί και γράψτε την ιδέα σας. Στη συνέχεια, δώστε το χαρτί στο άτομο δίπλα σας, ώστε να γράψει τις ιδέες του, εμπλουτίζοντας τις δικές σας. Συνεχίστε να το κάνετε έως ότου να έχει δοθεί αυτή η ευκαιρία σε όλα τα άτομα.

Όλοι έχουν μια ευκαιρία να εκφράσουν τις σκέψεις τους και να συνεργαστούν ο ένας με τον άλλο. Αυτή η κίνηση, όχι μόνο βελτιώνει τις ήδη υπάρχουσες ιδέες, αλλά βελτιώνει επίσης, το πνεύμα της συνεργασίας μέσα σε μια ομάδα.

Ανάπτυξη ιδεών

Σκεφθείτε πάντα out of the box

Μπορεί να υπάρχουν δοκιμασμένες και σωστές μέθοδοι μάρκετινγκ και διαφήμισης για μικρές επιχειρήσεις. Όμως κάποιες φορές θα χρειαστεί να βρείτε λύσεις που διαφορετικά μπορεί να ένοιαζαν ανόητες. Μόνο έτσι θα καταλήξετε σε ένα πραγματικά έξυπνο σχέδιο. Δοκιμάστε μία από αυτές τις ιδέες και παρακολουθήστε το πως θα λειτουργήσουν για εσάς και την ομάδα σας.

Με λίγα λόγια

Η ανάπτυξη ιδεών απαιτεί πάνω απ’ όλα δημιουργικότητα και συγκεντρωμένη σκέψη. Η πιο δυνατή ιδέα μπορεί να προέλθει από το πιο ασήμαντο πράγμα. Γι’ αυτό να είστε συνεχώς σε επαγρύπνηση. Είτε η ιδέα σας αφορά την κατασκευή eshop, τη δημιουργία ιστοσελίδας ή τη δημιουργία εφαρμογής, υπάρχουν πολλαπλοί τρόποι για να την αναπτύξετε. Ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές για ανάπτυξη ιδεών από την ομάδα της AppGene και μετατρέψτε το επιχειρηματικό σας όραμα σε πραγματικότητα!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.