BLOG / ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ESHOP

Κορυφαίες τάσεις στην κατασκευή eshop για το 2021

τάσεις στην κατασκευή eshop

Τάσεις στην κατασκευή eshop για το 2021: εξασφαλίστε μία μοναδική εμπειρία αγορών σε ένα σύγχρονο και εύχρηστο ηλεκτρονικό κατάστημα.

Πολλές επιχειρήσεις χρειάστηκε να προσαρμοστούν στον ψηφιακό τρόπο ζωής κατά το 2020. Δεδομένων των συνθηκών, επιχειρήσεις που είναι νέες στον κλάδο των ηλεκτρονικών πωλήσεων, χρειάστηκε να κάνουν σημαντικές προσαρμογές.

Παρόμοια με τις επιχειρήσεις, και οι ίδιοι οι καταναλωτές χρειάστηκε να προσαρμόσουν τις αγοραστικές τους συνήθειες το 2020. Το προηγούμενο έτος ήταν συγκλονιστικό από κάθε άποψη για τις επιχειρήσεις. Νέοι όροι προστέθηκαν στο καταναλωτικό λεξιλόγιο κι έγιναν μέρος της καθημερινότητας. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και η μέθοδος Click Away Eshop!

Με τη μείωση των αγορών στα φυσικά καταστήματα και την παράλληλη αύξηση στο ηλεκτρονικό εμπόριο, οι αγοραστικές συνήθειες των καταναλωτών είναι σίγουρο ότι θα διαφοροποιηθούν το 2021.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε κάποιες από τις τάσεις στην κατασκευή eshop που θα μπορούσατε να εκμεταλλευτείτε για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Σκοπός φυσικά να δημιουργήσετε μία θετική εμπειρία χρήστη. Ακόμα, θα καταφέρετε να αυξήσετε το ποσοστό μετατροπών, μετατρέποντας περισσότερους επισκέπτες σε πελάτες.

Τάσεις στην κατασκευή eshop 2021, που θα χρειαστεί να δώσετε προσοχή

Σκεφτείτε τις αρχές για τον σχεδιασμό ιστοσελίδας, στις οποίες δίνει προτεραιότητα η επιχείρησή σας. Στη συνέχεια δημιουργήστε μια στρατηγική, ώστε να δείτε αν αυτές οι τάσεις στην κατασκευή eshop συμφωνούν με την στρατηγική σας:

1. Δυναμικές εικόνες προϊόντων eshop
2. Dark mode
3. Προηγμένα chatbots
4. Διαδραστική εμπειρία αγορών
5. Συνδυασμός εικόνων με γραφικά

Δυναμικές εικόνες προϊόντων eshop

Παρόλο που η φωτογράφιση προϊόντων eshop υψηλής ποιότητας εκτιμάται από τους χρήστες, οι σημερινοί καταναλωτές θέλουν να βλέπουν τα προϊόντα σε δράση, προτού πάρουν την απόφαση να προχωρήσουν σε μια αγορά. Προσπαθήστε να ενσωματώσετε βίντεο ή κινούμενες εικόνες, όπως GIFs ή προβολή 360, ώστε να αποτυπώσετε όλες τις πλευρές ενός προϊόντος.

Οι δυναμικές εικόνες προϊόντων είναι καλό να χρησιμοποιούνται στην αρχική σελίδα της ιστοσελίδας σας, την landing page και τις σελίδες προϊόντων. Μη φοβηθείτε να το δοκιμάσετε. Θα μπορούσε να αυξήσει την μετατροπή της σελίδας προϊόντος eshop. Αποφύγετε μόνο την πολύ συχνή χρήση στις landing page, ώστε να μην κουράσετε τους επισκέπτες σας.

Dark mode, μια από τις κορυφαίες τάσεις στην κατασκευή eshop τόσο για το 2020 όσο και για το 2021

Το dark mode ή πιο απλά σκοτεινή λειτουργία όπως θα λέγαμε στα ελληνικα, δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να βλέπουν τις οθόνες των κινητών και τις εφαρμογές τους με πιο σκούρα χρώματα, ώστε να μειώσουν την κούραση των ματιών. Η Google την παρουσίασε το 2019 και έκτοτε, έχει υιοθετηθεί και από άλλες πλατφόρμες social media.

Συνήθως, το dark mode ενεργοποιείται αυτόματα τη νύχτα, όταν η συσκευή αναγνωρίζει την έλλειψη φωτός στο δωμάτιο. Παρόλα αυτά, οι χρήστες iPhone μπορούν να ενεργοποιήσουν το dark mode όποτε εκείνοι επιθυμούν και να το διατηρήσουν ενεργοποιημένο, καθόλη τη διάρκεια της μέρας.

Κάποιοι ιδιοκτήτες ηλεκτρονικών καταστημάτων δεν επιθυμούν την προβολή των ιστοσελίδων τους σε dark mode. Όμως, είναι σχεδόν αδύνατο να ελέγξετε το πως προτιμά το κοινό σας να βλέπει το περιεχόμενο.

Το Google Chrome μετατρέπει την αρχική του σελίδα αυτόματα σε dark mode και είναι κριτικής σημασίας να βελτιστοποιήσετε τη σχεδίαση website, ώστε να βεβαιωθείτε ότι η ιστοσελίδα σας είναι αισθητικά ευχάριστη σε dark mode.

Προηγμένα chatbots

Η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι κάτι καινούργιο για το 2021, όπως και τα chatbots δεν είναι κάτι καινούργιο για το ηλεκτρονικό εμπόριο. Όμως, τα chatbots έχουν αναπτυχθεί τόσο πολύ, που μπορούν πραγματικά να κατευθύνουν τους καταναλωτές καθ´ όλο το ταξίδι αγορών σε κάθε κατασκευή eshop.

Για παράδειγμα, ένα chatbot μπορεί να βοηθήσει ένα πελάτη να κλείσει ραντεβού για μία συγκεκριμένη υπηρεσία στην ημερομηνία και την ώρα που επιθυμεί. Πηγαίνετε το ένα βήμα παραπέρα και προσωποποιήστε την εμπειρία χρήστη με ένα chatbot βασισμένο σε συγκεκριμένες ενέργειες. Μην κουράσατε όμως το κοινό σας, στέλνοντας άσχετα μηνύματα ή πολλά μηνύματα κάθε φορά.

τάσεις στην κατασκευή eshop

Διαδραστική εμπειρία αγορών

Στο ηλεκτρονικό εμπόριο, οι πελάτες δε μπορούν να δοκιμάσουν το προϊόν, όπως μπορούν στο φυσικό κατάστημα. Εκπληρώστε τις επιθυμείς των πελατών να δουν το πως θα μπορούσε να μοιάζει ένα προϊόν πάνω τους, εκμεταλλευόμενοι την ψηφιακή πραγματικότητα.

Ειδικά στην εποχή που διανύουμε όπου οι ταχυμεταφορές είναι υπερφορτωμένες και οι παραδόσεις και επιστροφές γίνονται μία δυσάρεστη εμπειρία για τον καταναλωτή, η διαδραστική εμπειρία αγορών μπορεί να αποβεί σωτήρια.

Όπως το Snapchat προσφέρει διαδραστικές διαφημίσεις με ψηφιακή πραγματικότητα, το ίδιο μπορεί να κάνει και η ιστοσελίδα σας. Χρησιμοποιήστε αυτή τη λειτουργικότητα σε κάθε σελίδα προϊόντων eshop, ώστε οι καταναλωτές να έχουν πιο ξεκάθαρες προσδοκίες και μία καλύτερη κατανόηση του προϊόντος.

Συνδυασμός εικόνων με γραφικά

Ο συνδυασμός εικόνων με γραφικά ή η αλληλεπικάλυψη μίας εικόνας πάνω από μία άλλη, είναι κάτι που θα χρησιμοποιηθεί πολύ έντονα το 2021. Από όλες τις τάσεις στην κατασκευή eshop που συζητήθηκαν παραπάνω, αυτή η στρατηγική δείχνει την δημιουργική πλευρά ενός brand.

Είναι μία εξαιρετική στρατηγική σχεδιασμού για όλες τις πτυχές ηλεκτρονικού εμπορίου. Είτε μία επιχείρηση θέλει να αποτυπώσει την προσωπικότητα του brand της, είτε επιθυμεί να εκφράσει μια αίσθηση σοβαρότητας, αυτά τα στοιχεία γραφικών είναι εντελώς εξατομικευμένα και μπορούν να βελτιώσουν τον σχεδιασμό σας.

Συνοψίζοντας

Οι παραπάνω τάσεις στην κατασκευή eshop θα δώσουν έναν αέρα φρεσκάδας στην ιστοσελίδα σας και θα την φέρουν πιο κοντά στο νεανικό κοινό που παρακολουθεί στενά τον παλμό των τεχνολογικών εξελίξεων.

Η ομάδα της AppGene μπορεί να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε την στρατηγική της ιστοσελίδας και του eshop σας και να σας παρέχει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες digital marketing με γνώμονα τις ανάγκες τόσο τις δικές σας, όσο και του κοινού σας. Σε κάθε κατασκευή eshop ακολουθούμε τις τελευταίες τεχνολογικές τάσεις, σε συνδιασμό με τις μοναδικές αρχές και αξίες που έχουμε λάβει από την 20ετή εμπειρία μας στο χώρο του διαδικτύου, με μοναδικό στόχο να μετατρέψουμε το επιχειρηματικό όραμά σας σε πραγματικότητα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Αν έχετε μία υπέροχη ιδέα, δώστε μας λίγο χρόνο να την ερευνήσουμε προσεκτικά, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.